NY Islanders – Buffalo 5:1 (kon.) | Pittsburgh – NJ Devils 4:1 (kon.) | Washington – Tampa Bay 4:0 (kon.)
Columbus – Montreal 2:1 (kon.) | NY Rangers – Minnesota 4:7 (kon.) | Florida – Detroit 3:4 (1:2 po s.n.)
Carolina – Boston 3:2 (po pr.) | Chicago – Colorado 1:2 (po pr.) | Dallas – LA Kings 3:2 (po pr.)
Calgary – Vancouver 4:1 (kon.) | Arizona – Toronto 1:4 (kon.) | San Jose – Edmonton 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Chicago Blackhawks
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Colorado Avalanche
cz Sobota 24.12.2016, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:25 Nathan MACKINNON - 1:2
     
    60:25
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tyson Barrie vybojoval na pravé straně obranného pásma puk a v neutrální zóně ho u střídaček předložil NATHANOVI MACKINNONOVI, který rychlý protiútok a přečíslení dva na jednoho v pravém kruhu pro vhazování zakončil krásnou střelou zápěstím, která zamířila nad lapačku Coreyho Crawforda a v bližším horním rohu brány se od horní tyče odrazila do brány. Colorado v prodloužení konalo obrat a vítězí v United Center 2:1! Asistence: Tyson Barrie.
     
    54:18
    Artěmij Panarin nahodil puk na levém křídle od modré čáry směrem na bránu a na přední tyči ho mezi nohama zády k bráně ve vzduchu skvěle tečoval Jonathan Toews, Calvin Pickard byl ale připraven a puk ukryl ve své výstroji!
    51:56 Hostující Blake Comeau neproměnil samostatný únik!
     
    51:56
    Blake Comeau se řítil do samostatného úniku a z blízkosti skvěle mířil na lapačku Coreyho Crawforda, brankář Chicaga ale předvedl další úžasný zákrok a fanoušci v United Center povstali, aby mu zatleskali!
    50:49 Corey Crawford předvedl spektakulární dvojitý zákrok proti Gabrielovi Landeskogovi, který ani nadvakrát neuspěl!
     
    50:49
    Gabriel Landeskog vypálil z mezikruží a po zákroku Coreyho Crawforda se dostal k dorážce, po které puk mířil k pravé tyči, brankář Chicaga ale předvedl další spektakulární zákrok a na brankové čáře puk vyrazil mimo!
     
    50:22
    Blackhawks na levém křídle napřáhli od modré čáry k prudké střele, která pár čísel nad ledem mířila k přední levé tyči a Calvin Pickard ji vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    48:54
    Vinnie Hinostroza za bránou Colorada poslal k ledu Johna Mitchella a poté krosčekem napadl Joa Colborna, který si to nenechal líbit a za hrubost dostal také dvě minuty.
     
    47:45
    Blake Comeau po pěkné zadovce svého spoluhráče mířil z mezikruží ke vzdálenější levé tyči, Corey Crawford ale předvedl skvělý zákrok, když jeho pokus vyrazil pravým betonem!
     
    46:35
    Nikita Zadorov v levém rohu útočného pásma zvedl hlavu a zpětnou přihrávkou našel mezi kruhy pro vhazování najíždějícího Carla Söderberga, který v rychlosti pravou bruslí kopl do puku, a i kdyby Corey Crawford nezakročil, tak by případný gól neplatil!
    45:42 Mikko RANTANEN - 1:1
     
    45:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tyson Barrie na pravém křídle napřáhl mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou k táhlé střele zápěstím, kterou na vzdálenější levé tyči skvěle tečoval čepelí hole MIKKO RANTANEN a usměrnil ji nad pravým betonem Coreyho Crawforda do brány – 1:1! Asistence: Tyson Barrie a Nathan MacKinnon.
     
    43:01
    Andreas Martinsen u střídaček poslal do kolen zákrokem zezadu Ryana Hartmana a Colorado se vrací zpět do čtyř hráčů. Chicago má k dispozici čtvrtou přesilovou hru, zatím využilo jednu.
     
    39:22
    Mikko Rantanen před pár okamžiky zahodil stoprocentní šanci a nyní usedl na trestnou lavici poté, co u střídaček zezadu zahákoval Patricka Kana.
     
    37:28
    Corey Crawford vyrazil prudkou střelu Tysona Barrieho od modré čáry a před bránou se dvakrát snažil dorážet puk Rene Bourque, jenže ve své snaze neuspěl, stejně jako v blízkosti levé tyče bekhendovou střelou z ostrého úhlu Jarome Iginla, jehož pokus brankář Chicaga po bleskovém přesunu vyrazil hrudí do rohu ledové plochy!
    36:18 Neopakovatelný zákrok brankáře Coreyho Crawforda, který ukradl jistý gól dorážejícímu Mikkovi Rantanenovi.
     
    36:18
    Mikko Rantanen se dostal po zákroku Coreyho Crawforda holí v blízkosti levé tyče k dorážce a po ledě puk uklízel do prázdné brány, jenže brankář Chicaga předvedl fantastickou rybičku a čepelí hole vleže jeho pokus vyrazil! Spektakulární zákrok!
     
    35:38
    Vinnie Hinostroza nejprve pálil vedle levé tyče a během bekčekingu u střídaček přidržel za dres Carla Söderberga. Colorado má k dispozici první přesilovou hru.
     
    33:22
    Vinnie Hinostroza na levém křídle krásně vypálil od mantinelu a jeho pokus mířil do bližšího horního rohu brány, Calvin Pickard ale jeho střelu pravým ramenem vyrazil před sebe a poté puk rychle přikryl lapačkou!
    31:52 Jonathan TOEWS - 1:0
     
    31:52
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Artěmij Panarin v levém kruhu pro vhazování zamíchal s pukem a zpětnou přihrávkou našel mezi kruhy pro vhazování Duncana Keitha, který si srovnal puk na hůl a těsně nad ledem mířil k levé tyči. Calvin Pickard sice jeho pokus pravým betonem skvěle vyrazil, proti následné Panarinově dorážce z ostrého úhlu byl už ale bezmocný. Gól byl nakonec připsán JONATHANOVI TOEWSOVI, který na brankové čáře zametl puk do prázdné brány. Blackhawks využili přesilovou hru a ujali se vedení 1:0!
     
    30:59
    Brent Seabrook se ocitl mezi kruhy pro vhazování po krásné zpětné přihrávce z levého křídla ve velké šanci, z blízkosti ale zamířil pouze doprostřed brány a hrudi bezchybného Calvina Pickarda, který má plné ruce práce!
     
    30:27
    Jonathan Toews krásně vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela mířila přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Calvin Pickard ale jeho pokus vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    29:55
    Rene Bourque dostal menší trest za držení protihráče a Blackhawks si zahrají druhou přesilovou hru, přičemž první během úvodní části utkání nevyužili.
     
    29:55
    Duncan Keith tvrdě vypálil z vrcholu mezi kruhy pro vhazování a Calvin Pickard měl co dělat, aby jeho prudkou ránu s příklepem nadvakrát dokázal zastavit!
     
    28:33
    Blackhawks rychle získali puk zpět a z pravého kruhu pro vhazování mířili do bližšího horního rohu brány, Calvin Pickard si ale na jejich střele pochutnal a po semaforu pro diváky puk ukryl v lapačce! Další pěkný zákrok brankáře Avalanche.
     
    24:28
    Nathan MacKinnon si z levého křídla krásně vybruslil mezi kruhy pro vhazování, kde přes jednoho z hráčů Blackhawks napřáhl k nádherné střele zápěstím, která těsně nad ledem mířila k levé tyči, Corey Crawford ji ale skvěle vyrazil pravým betonem!
     
    20:35
    Mikko Rantanen na pravém křídle nádherně vypálili od modré čáry, Corey Crawford byl ale připraven a po fantastickém semaforu puk ukryl ve své lapačce!
    20:20 Obránce Duncan Keith si málem vstřelil vlastní branku!
     
    20:20
    Avalanche stejně jako do první třetiny i do druhé vstoupili skvěle a Duncan Keith si málem vstřelil vlastní gól, Corey Crawford ale puk směřující po ledě do brány po fantastickém reflexivním zákroku levým betonem vytáhl na tyč! Blackhawks podruhé v utkání zachránila branková konstrukce.
     
    18:55
    Blackhawks předvedli v útočném pásmu sérii nádherných přihrávek, po kterých Duncan Keith od modré čáry mířil pár čísel nad ledem přesně k levé tyči, Calvin Pickard ale po skvělém rozštěpu jeho pokus vyrážečkou vyrazil!
     
    15:16
    Vinnie Hinostroza si před pár okamžiky krásně vybruslil zpoza brány a v blízkosti levé tyče se snažil dvakrát po ledě procedit puk do sítě, ani v jednom případě ale neuspěl, když nejprve trefil beton Calvina Pickarda a jeho druhý pokus poté zamířil vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    14:16
    Richard Pánik z levého kruhu pro vhazování pěkně mířil nad lapačku Calvina Pickarda, jeho následný pokus zápěstím ale zamířil vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány!
     
    08:44
    Jonathan Toews se dostal v blízkosti levé tyče ke střele, jeho táhlý pokus ale skončil na levém betonu Calvina Pickarda, který si připsal během přesilové hry Blackhawks pěkný zákrok!
     
    08:24
    Michail Grigorenko dostal menší trest za sekání a Chicago má k dispozici první přesilovou hru.
     
    06:09
    Matt Duchene byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle od modré čáry napřáhl k nádherné střele, která mířila do bližšího horního rohu brány, nakonec se ale od spojnice horní a pravé tyče odrazila zpět do hry a Gabriel Landeskog se snažil dostat k dorážce marně!
     
    05:25
    Avalanche prudce vypálili z levého křídla a puk těsně nad ledem mířil mezi betony Coreyho Crawforda, brankář Chicaga šel ale rychle do kolen a jejich pokus skvěle vyrazil!
    05:07 Jordin Tootoo a jeho nádherná stahovačka po průniku.
     
    05:07
    Jordin Tootoo na pravém křídle nabral rychlost a krásně si sjel před bránu, kde se snažil mezi betony Calvina Pickarda procedit puk do sítě, ve své snaze ale neuspěl!
     
    04:50
    Jarome Iginla se ocitl v blízkosti pravé tyče ve skvělé šanci, jeho střela z blízkosti ale skončila na levém betonu fantastického Coreyho Crawforda, který jeho pokus vyrazil!
     
    04:26
    Avalanche podnikli rychlý protiútok a v blízkosti levé tyče se v rychlém sledu dostali ke dvěma střelám, Corey Crawford ale předvedl dva skvělé zákroky a vyrazil je mimo!
     
    03:41
    Rene Bourque využil volného prostoru na pravém křídle k prudké střele z kruhu pro vhazování, která mířila přesně do bližšího horního rohu brány, Corey Crawford ale předvedl nádherný semafor a puk ukryl ve své lapačce!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 32. Toews (Panarin, P. Kane) – 46. Rantanen (Barrie, MacKinnon), 61. MacKinnon (Barrie)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, B. Campbell, Seabrook (A), Forsling, T. van Riemsdyk – Panarin, Toews (C), P. Kane – Hartman, Hinostroza, Motte – Rasmussen, Krüger, Pánik – Desjardins, Kero, Tootoo.
    Colorado Avalanche: Pickard (S. Martin) – Ťutin, Barrie, Beauchemin (A), Zadorov, Goloubef, Gelinas – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Grigorenko, Duchene, R. Bourque – Comeau, Söderberg, Iginla – Colborne, J. Mitchell, Martinsen.

    Rozhodca: Jon McIsaac, Chris Lee. Čároví: Bryan Pancich, Shane Heyer

    Diváci: 21918