NY Islanders – Buffalo 5:1 (kon.) | Pittsburgh – NJ Devils 4:1 (kon.) | Washington – Tampa Bay 4:0 (kon.)
Columbus – Montreal 2:1 (kon.) | NY Rangers – Minnesota 4:7 (kon.) | Florida – Detroit 3:4 (1:2 po s.n.)
Carolina – Boston 3:2 (po pr.) | Chicago – Colorado 1:2 (po pr.) | Dallas – LA Kings 3:2 (po pr.)
Calgary – Vancouver 4:1 (kon.) | Arizona – Toronto 1:4 (kon.) | San Jose – Edmonton 3:2 (po pr.)
koniec
New York Islanders
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Buffalo Sabres
cz Sobota 24.12.2016, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům kanadskoamerické NHL! Vítejte u sledování textového přenosu z NHL! Společně se zaměříme na duel mezi New York Islanders a Buffalem Sabres! Vhazování padne hodinu po půlnoci.
     
    Buffalo Sabres

    Buffalo po vydařeném startu nového ročníku opět kleslo do spodních pater! Šavle odehrály třicet dva zápasů, ve kterých nasbíraly třicet dva bodů a momentálně drží čtrnáctou pozici Východní konference! Buffalo má obrovské problémy s ofenzívou. Útok Šavlí je se sedmdesáti góly nejhorším v konferenci.

    Poslední tři zápasy

    Buffalo – Carolina 1:3
    Florida – Buffalo 4:3 po nájezdech
    Carolina – Buffalo 2:1 po nájezdech
     
    New York Islanders

    Jenže Ostrované jsou na tom ještě hůře než Buffalo. Islanders ve třiceti dvou zápasech získali jen třicet bodů a krčí se na samotném dně Východní konference. New Yorku vůbec nefunguje obrana! Islanders dostali už sto jedna branek! Na domácím ledě však patří mezi lepší týmy v konferenci!

    Poslední tři zápasy

    Boston – New York Islanders 2:4
    New York Islanders – Ottawa 2:6
    Buffalo – New York Islanders 3:2 v prodloužení
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu střetli na ledě Sabres přesně před týdnem. Buffalo doma nakonec zvítězilo 3:2 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil Ristolainen.
     
    Československá stopa

    V dresu Islanders působí Jaroslav Halák. Přednost v brankovišti však zatím dostává Greiss.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Greiss (Halák) – Hamonic, Leddy, Boychuk, Hickey, Seidenberg, de Haan – Jo. Bailey, Tavares, Lee – Beauvillier, B. Nelson, Prince – Clutterbuck, R. Strome, N. Kuljomin – Chimera, Quine, Ladd.

    Buffalo Sabres: A. Nilsson (Lehner) – Ristolainen, McCabe, Bogosian, D. Kulikov, Falk, Gorges – Okposo, Eichel, Moulson – Reinhart, R. O'Reilly, M. Foligno – B. Gionta, Jo. Larsson, E. Kane – Girgensons, D. Grant, Deslauriers.

    Rozhodčí: Chmielewski, Pochamara – Murphy, Daisy.
     
    Aktéři dnešního utkání už naskakují na ledovou plochu. Buffalo bude hrát v bílém, zatímco Islanders nastoupí v modrých dresech. V sestavě Sabres nechybí ani Kyle Okposo, který se do Barclays Center vrací poprvé jako soupeř!
     
    Ještě před úvodním vhazování zazní americká hymna!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Kyle Okposo uspěl na úvodním vhazování a vyhrál kotouč pro Buffalo. Hosté se okamžitě vydali vpřed, ale ještě před modrou čárou zasáhl Tavares.
     
    00:40
    Ryan Strome nahazoval puk z pravé strany před branku. Po jeho pobídce se natahoval Cal Clutterbuck, ale Nilsson nemusel zasahovat.
     
    01:02
    Hostující brankář si první zákrok připsal až nyní. Prověřil jej právě Cal Clutterbuck, ale pro Nilssona nebylo jeho zakončení žádným nebezpečím.
     
    01:30
    Ladd se vydal na individuální průnik podél pravého mantinelu. Domácí útočník prošel až na modrou čáru, kde jej o puk připravil Girgensons.
     
    02:02
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Johnny Boychuk – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Marcus Foligno – 5 min., bitka).
     
    02:20
    Chimera neprotečoval kotouč ven z obranného pásma. Bailey se musel vrátit až do rohu obranného pásma, odkud uklidil puk do bezpečí.
     
    03:05
    Domácí nahodili puk za branku Anderse Nilssona, ale jejich útok nabral rychlého konce. Islanders raději vyrazili na střídačku.
     
    03:18
    John Tavares zasáhl vyhozený kotouč ve středním pásmu vysokou holí. Domácí hvězda se sice hádala s rozhodčím, ale ten je neoblomný.
     
    04:10
    Anders Nilsson vyrazil za svou branku, kde zkrotil prudké nahození po mantinelu a vyhodil puk ven z obranného pásma.
     
    04:35
    Domácí jsou zatím aktivnějším celkem. Jason Chimera hledal dlouhou přihrávkou na modrou čáru rozjetého Bozaka, jež si puk nestačil převzít.
     
    05:10
    Po delší době se Buffalo dostalo do útočného pásma. Střela od modré čáry však byla hodně nepřesná a zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    05:26
    Thomas Greiss musel zasahovat až nyní. Německý brankář ve službách Islanders neměl se slabou střelou problémy a ukryl kotouč v lapačce.
     
    06:03
    Andrew Ladd se protáhl s pukem mezi kruhy, odkud vyslal jedovatou střelu zápěstím. Rána domácího hráče prolétla kolem vzdálenější tyče.
     
    06:34
    Hosté bojovali o odražený kotouč v rohu útočného pásma, nicméně Nick Leddy byl nejdůraznější a díky parádní hře tělem získal puk pro Islanders.
     
    07:05
    Kyle Okposo se hnal za domácí branku, kam směřovala prudká pobídka. U puku byl rychleji jeden ze zadáků Islanders, jež poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    07:22
    Travis Hamonic nahodil puk od modré čáry před hostující branku, kam si sjížděl Cal Clutterbuck, ale druhý jmenovaný padající puk netrefil.
     
    08:10
    Josh Bailey se po vyhraném vhazování v útočném pásmu vydal napadat rozehrávku Sabres. Domácí útočník je plný elánu a zatím hýří pohybem.
     
    08:22
    Tavares si v útočném pásmu převzal povedenou přihrávku. Domácí hvězda vyslala pohotovou střelu, kterou tečoval Boychuk, ale Nilsson byl na místě.
     
    09:00
    Anthony Beauvillier poslal prudkou přihrávku přes celé útočné pásmo. Na jeho pobídku si sjížděl Nelson, ale ani on nakonec nestačil zakončit.
     
    09:25
    Domácí napadali rozehrávku Buffala v útočném pásmu. Hokejisté Islanders zatlačili Sabres do rohu, ale Leddy přesto kotouč nezískal.
     
    10:10
    Anders Nilsson znovu vyrazil za svou branky, kde zkrotil prudké nahození po mantinelu. Hostující brankář puk zastavil a ještě přesně rozehrál.
     
    10:23
    Naopak rozehrávka se vůbec nepovedla domácímu celku. Prudká přihrávka nenašla nikoho v modrém dresu a kotouč prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    11:10
    Zatím se hraje opravdu opatrný hokej. Ani jeden z celků se netlačí do útoku a oba týmy spíše vyčkávají na chyby svého soupeře.
     
    11:40
    Tavares se snažil probít přes modrou čáru, jenže Rasmus Ristolainen skvěle zasáhl a vyhnal domácí hvězdu do středního pásma.
     
    12:05
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají vedení! Shane Prince vyslal přihrávku na modrou čáru, kde se do puku opřel Travis Hamonic a jeho ránu krásnou tečí usměrnil do branky ANTHONY BEAUVILLIER! Asistence: Travis Hamonic, Shane Prince.
    12:05 Anthony BEAUVILLIER - 1:0
     
    13:10
    Buffalo se snaží přispěchat s rychlou odpovědí. Akci Sabres táhl Kyle Okposo, kterého o puk ve středním pásmu připravil agilní John Tavares.
     
    13:40
    Další obrovská šance Islanders! Hamonic střílel z levého kruhu, jeho ránu Nilsson vyrazil jen před sebe a hostující brankář se poté fantasticky přemístil proti ráně Clutterbucka!
     
    14:20
    Derek Grant měl problém se zpracováním prudkého nahození v rohu obranného pásma. Hostující hráč se přesto nenechal připravit o puk.
     
    15:00
    Thomas Hickey dojel nahození do útočného pásma. Domácí hokejista se s pukem obratně otočil a zapojil se do kombinace Islanders.
     
    15:32
    Foligno se hnal do útočného pásma po levém křídle. Na modré čáře však narazil na připraveného Hamonica, který mu odpálil puk od hole.
     
    16:10
    Jason Chimera se natlačil před Reinharta a vybojoval kotouč pro Islanders. Domácí hokejista chtěl kombinovat s Kuljominem, ale nepřihrál přesně.
     
    16:37
    Další rodící se akci Buffala zastavuje postavení mimo hru. Jack Eichel byl příliš rychlý a přejel do útočného pásma moc brzy. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    17:10
    Domácí nadále pokračují v aktivní hře. Bailey nahodil puk za branku Sabres, kde jej sebral Ristolainen. Sabres mohou zaútočit.
     
    17:35
    Nilsson se přilepil ke své levé tyči a pečlivě střežil mezírku u brankové konstrukce. Hostující brankář nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    18:10
    Kuljomin byl nejrychleji u nahozeného kotouče za brankou Islanders. Ruský obránce okamžitě posunul kotouč na Chimeru.
     
    18:45
    Foligno dostal dobrou pobídku před domácí branku. Hostující útočník musel zakončovat z ostrého úhlu a připravený Thomas Greiss jeho ránu lapil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:25
    Buffalo si zahraje přesilovou hru! Shane Prince totiž dostává dvě minuty za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Ostrovanům se ale povedlo dohrát první třetinu v útočném pásmu, kde odvedl skvělou práci John Tavares. Domácí celek tak po první třetině vede 1:0! Islanders byli v úvodní dvacetiminutovce lepším celkem. O dosud jedinou branku se postaral Anthony Beauvillier , který tečoval Cizikasovo nahození. Buffalo zatím působí hodně ospalým dojmem a Thomas Greiss nemusel vytáhnout těžký zákrok.
     
    Střely na branku: 7 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na úvodním vhazování uspěli domácí hokejisté. Islanders tak nasbírají další cenné vteřinky, domácí totiž dohrávají oslabení z první třetiny.
     
    20:40
    Kotouč znovu letí přes všechny čáry. Sabres se zatím nemohou usadit v útočném pásmu. Islanders brání opravdu výborně.
     
    21:24
    Domácí v plném počtu.
     
    21:35
    Leddy se zapojil do útoku domácího celku, přenechal kotouč Nelsonovi, ale druhý jmenovaný poslal střelu zápěstím vedle hostující branky.
     
    22:00
    S dalším zakončením ale přispěchal Josh Bailey. Domácí hokejista pálil pohotově po odrazu od mantinelu, ale Nilsson jeho ránu kryl.
     
    22:31
    Znovu se bude vylučovat na domácí straně! Dennis Seidenberg odpyká dvě minuty za hákování.
     
    23:04
    Nelson vybojoval puk v obranném pásmu a výhozem o mantinel osvobodil domácí celek ze sevření Šavlí. Buffalo musí začít od Nilssona.
     
    23:20
    Buffalu se v přesilové hře vůbec nedaří. Ristolainen neudržel puk na modré čáře a hosté museli vyklidit útočné pásmo.
     
    24:00
    Anders Nilsson musel ven ze své branky. Hostující brankář zpracoval nahození za branku Buffala. Hostům se krátí čas v přesilové hře.
     
    24:31
    Domácí v plném počtu.
     
    25:10
    Prince spěchal do rohu útočného pásma za vlastním nahozením. Domácí hokejista se tlačil před Foligna, ale zadovkou neoslovil nikoho v modrém.
     
    25:34
    O´Reilly nedosáhl na prudkou přihrávku na útočnou modrou čáru. Hostující útočník poté jen rozhazoval rukama. Kotouč prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    26:05
    Thomas Greiss musel vyjet z branky před rozjetým Eichelem. Domácí brankář vyhodil puk před talentovaným soupeřem o mantinel.
     
    26:30
    Leddy našel prudkou přihrávkou do středního pásma Seidenberga, který projel do útočného pásma, ale jeho rána byla nepřesná.
     
    27:00
    John Tavares jel sám na Anderse Nilssona! Domácí hvězda si pokryla kotouč před dotírajícím obráncem, jenže střelou mezi tělo a vyrážečku Tavares neuspěl!
     
    27:01
    Bude se vylučovat! Přesilovku si nyní zahrají domácí hokejisté. Rasmus Ristolainen dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    27:24
    John Tavares obdržel parádní přihrávku na pravou stranu. Domácí útočník se bez váhání opřel do puku a Anders Nilsson musel vytáhnout dobrý zákrok.
     
    28:05
    Nick Leddy neudržel puk na modré čáře a Gionta jej vyvezl až do útočného pásma. Hostující kapitán nasbíral pro Buffalo cenné vteřinky.
     
    28:40
    Kotouč znovu letí přes celé kluziště až ke Greissovi. Ani Islanders podle všeho ze své úvodní přesilové hry branku nevytěží.
     
    29:01
    Hosté v plném počtu.
     
    29:19
    Ryan Strome tečoval před Nilssonem nahození od pravého mantinelu. Domácí hokejista jen lehce pozměnil trajektorii puku a Nilsson měl snadnou práci.
     
    30:01
    Anthony Beauvillier uvolnil parádní přihrávkou před branku rozjetého Stroma, který pálil na zadní tyč, ale jeho povedená rána se zastavila o břevno!
     
    30:33
    Hamonic bojoval o kotouč za brankou domácího celku. Domácí hokejista puk získal a dokonce se mu přesnou rozehrávkou podařilo uklidnit hru Islanders.
     
    31:05
    Tavares sice ztratil balanc na modré čáře, ale i přesto se dokázal otočit a vypíchl puk ven z obranného pásma Islanders.
     
    31:40
    Buffalo se zatím hodně trápí. Hosté mají velké problémy s přechodem do útočného pásma. Foligno nepřesnou přihrávkou odevzdal puk Ostrovanům.
     
    32:09
    Další zpackaná rozehrávka Buffala. Příliš prudká pobídka nenašla nikoho v bílém a kotouč prosvištěl na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Nilssonem.
     
    32:30
    V posledních minutách se hraje ve velkém tempu, ale ani jeden z celků se nedostává do střeleckých pozic. Hra je plná ostrých soubojů.
     
    33:05
    Hamonic jen nahodil puk do útočného pásma a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku. Buffalo může zaútočit.
     
    33:33
    Také Nick Leddy si netroufl na individuální akci a raději jen nahodil puk za branku hostujícího celku. Kotouč sebral Rasmus Ristolainen.
     
    34:07
    Strome se po vyhraném vhazování v útočném pásmu otočil kolem branky Sabres a snažil se překvapit Nilssona. Hostující brankář měl beton na místě.
     
    34:36
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí navyšují své vedení na 2:0! Dennis Seidenberg rozjel akci Islanders z obranného pásma. Odražený kotouč si ve středním pásmu vzal RYAN STROME, jehož první ránu Nilsson neudržel a Strome doklepl puk do branky! Asistence: Cal Clutterbuck, Dennis Seidenberg.
    34:36 Ryan STROME - 2:0
     
    35:22
    Hosté se hnali vpřed s rychlou odpovědí. Jack Eichel se tlačil před domácí zadáky, ale obránci Islanders jej nenechali zakončit.
     
    36:05
    Anders Lee prosvištěl do útočného pásma po pravém křídle. Domácí střelec nahodil puk před branku, kde ale trefil jen brusle jednoho z obránců.
     
    36:40
    Evander Kane zkusil štěstí střelou od mantinelu. Domácí brankář měl dokonale zakrytý výhled, ale naneštěstí pro Buffalo se puk odrazil od obránce.
     
    37:12
    Buffalo se přeci jen tlačí do útoku. Derek Grant chtěl sklepnout kotouč na branku z ostrého úhlu, ale puk se mu svezl po čepeli.
     
    37:35
    Thomas Greiss musel zasahovat proti bekhendové střele z mezikruží. Domácí brankář neměl s ránou problém a vytěsnil puk do rohu.
     
    37:47
    Domácí si ještě zahrají přesilovou hru! Gionta si odpyká dvě minuty za držení!
     
    38:10
    Domácí ale musejí začít od své branky. Buffalo totiž uspělo na vhazování v obranném pásmu a Ristolainen okamžitě vyhodil puk.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak ještě jedna branka pro Islanders! Domácí využívají přesilovou hru! Po zmatku před brankou poslal John Tavares kotouč na brankoviště a ANDERS LEE zajímavou tečí dopravil puk do sítě! Asistence: John Tavares, Ryan Strome.
    39:22 Anders LEE - 3:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V Brooklynu je veselo! Domácí Islanders totiž ve druhé třetině ještě navýšili svůj náskok a jsou blízko vítězství! Islanders byli i ve druhé třetině jasně lepším celkem. Ve 35. minutě zvýšil vedení Ostrovanů na 2:0 Ryan Strome! Buffalo mělo velké problémy s přechodem do útočného pásma a navíc nabídlo Islanders přesilovou hru, kterou v samotném závěru třetiny zužitkoval Anders Lee!
     
    Střely na branku: 23 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vstoupili lépe hokejisté Buffala. Hosté musejí v závěrečné části hry pořádně přidat, pokud chtějí duel zdramatizovat.
     
    40:33
    K puku se však rychle dostali domácí hokejisté. Bailey pálil z ostrého úhlu, jenže Anders Nilsson byl u pravé tyče připraven.
     
    41:00
    Evander Kane projel s pukem na hokejce až do útočného pásma. Hostující útočník se zbavil obránců, ale z ostrého úhlu už nestačil zakončit.
     
    41:35
    Jake McCabe střílel od modré čáry. Hostující obránce pálil na zadní tyč, ale Thomas Greiss měl dobrý výhled a jeho dělovku vyrazil.
     
    42:15
    Nyní už musel Greiss dávat větší pozor! Na brankovišti totiž poskakoval odražený kotouč, ale pozorný brankář Islanders jej pohotově přikryl.
     
    42:34
    Jack Eichel se po prohraném vhazování v útočném pásmu vydal napadat rozehrávku Islanders za brankou. Domácí se dostali pod tlak a vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    43:00
    Anders Lee našel parádní přihrávkou pod holí padajícího obránce rozjetého Tavarese, ale domácí hvězda byla pobídkou překvapena a nedokázala zakončit.
     
    43:34
    Islanders už se zase ženou do útoku. Buffalo už to bude mít hodně těžké. Domácí defenzíva je totiž bezchybná a navíc skvěle podporuje útok.
     
    44:10
    Bogosian vyvezl puk z obranného pásma na červenou čáru, kde jej však o kotouč připravil nabuzený Clutterbuck.
     
    44:41
    Thomas Greiss se musel zapojit do rozehrávky Islanders. Domácí brankář vyhodil puk ven z obranného pásma odrazem o mantinel.
     
    45:10
    Chimera nahazoval puk bekhendem před branku Sabres, ale k jeho smůle trefil jen brusli vracejícího se Ristolainena.
     
    45:35
    Islanders právě vstřelili branku!
    Další branka domácího celku! Tady už to zavání debaklem! ANDREW LADD si vzal opuštěný kotouč ve středním pásmu, prosvištěl přes modrou čáru a střelou zápěstím do horního rohu překonal Nilssona! Asistence: Jason Chimera, Travis Hamonic.
    45:35 Andrew LADD - 4:0
     
    46:20
    Hosté se snažili přispěchat s rychlou odpovědí, jenže domácí obrana byla znovu parádně připravena a nenechala Sabres zakončit.
     
    47:10
    Nyní se však hostům podařilo uzamknout Ostrovany v jejich obranném pásmu. Domácí zadáci se však skvěle pohybovali a nenechali soupeři prostor ke střele.
     
    47:40
    Evander Kane zadovkou vybídl spoluhráče na brankovišti. Hostující útočník ale neoslovil nikoho v bílém dresu. Greiss raději přikryl puk.
     
    48:09
    Cal Clutterbuck projel s pukem do útočného pásma a od modré čáry vyslal svižnou ránu zápěstím. Jeho projektil prolétl kolem přední tyče.
     
    48:30
    Boychuk dostal přihrávku před branku Buffala. Domácí hráč se snažil trefit ve vzduchu letící kotouč, ale naneštěstí pro Islanders promáchl.
     
    49:10
    Dennis Seidenberg jen nahodil puk za branku Buffala a raději odjel na střídačku. Čerstvé síly posílá na led také lodivod Buffala.
     
    49:29
    Thomas Greiss měl problémy se zakončením Zacha Bogosiana. Domácí brankář stačil vypíchnout kotouč hokejkou před dojíždějícím Grantem.
     
    50:05
    John Tavares prosvištěl s pukem do útočného pásma, kde se zbavil napadajících soupeřů, jenže z ostrého úhlu už Nilssona neohrozil.
     
    50:39
    Islanders stále hýří aktivitou. Hostující brankář nyní musel schovat puk před dojíždějícím Laddym. Vhazuje se po levé ruce Anderse Nilssona.
     
    51:00
    Dmitrij Kulikov dostal nabito na modrou čáru a bez přípravy vypálil. Pohotová střela hostujícího obránce končí v lapačce Thomase Greisse.
     
    51:20
    Cal Clutterbuck napadal rozehrávku hostujícího celku za brankou. Tentokrát však neuspěl a Buffalo může rozjet akci po pravém křídle.
     
    52:00
    Faulk se krásnou stahovačkou zbavil soupeře u modré čáry, srovnal si kotouč na čepeli a vyslal střelu zápěstím. Greiss ale neměl problémy.
     
    52:34
    Islanders právě vstřelili branku!
    A je to pět nula! Parádní akce Alana Quina! Quine projel s pukem do útočného pásma, kde ustál ostrý souboj, naservíroval puk na zadní tyč a CALVIN DE HAAN doklepl puk do sítě! Asistence: Alan Quine, Dennis Seidenberg.
    52:34 Calvin de Haan - 5:0
     
    53:25
    Buffalo už je úplně zaražené a hosté už by se nejraději viděli v kabině. Dnešní utkání se Šavlím vůbec nepovedlo.
     
    54:10
    O´Reilly jen nahodil puk do rohu útočného pásma. Domácí zadáci měli spoustu času na rozehrávku, ale prudká přihrávka prolétla na zakázané uvolnění.
     
    54:26
    Sam Reinhart nepřesnou přihrávkou na modrou čáru vyhnal hostující celek ven z útočného pásma. Unavená pětka Islanders odjíždí na střídačku.
     
    55:02
    Bryan Gionta spěchal za nahozeným pukem do rohu útočného pásma, kde si jej vzal do parády Johnny Boychuk, jež vybojoval kotouč pro domácí.
     
    55:32
    Jack Eichel poslal puk do útočného pásma. Do třetiny se však prodral jediný hráč Sabres, který neměl proti přesile obránců šanci.
     
    56:12
    Andrew Ladd uzmul kotouč jednomu ze soupeřů na modré čáře a Islanders opět uklidňují hru. Diváci si užívají předvánoční utkání.
     
    56:50
    Tavares se dostal k odraženému kotouči ve středním pásmu. Domácí hvězda už ale neměla síly, a proto nahodila puk do třetiny a odjela střídat.
     
    57:23
    Kuljomin vyhodil puk mimo ledovou plochu, ale kotouč se nakonec otřel o tvrzené sklo. Vylučovat se nebude, vhazuje se před Greissem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:20
    Diváci na tribunách už oslavují vítězství. Islanders se od dnešního výsledku mohou odrazit k lepším výkonům, které by Ostrované potřebovali jako sůl.
     
    58:57
    Sabres právě vstřelili branku!
    Thomas Greiss dnes čisté konto neudrží! Buffalo přeci jen dává gól! ZEMGUS GIRGENSONS si vzal odražený puk po vlastní střele a krásným bekhendovým zakončením pod břevno překonal domácího brankáře! Asistence: Sam Reinhart, Zach Bogosian.
    58:57 Zemgus GIRGENSONS - 5:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! New York Islanders vítězí v předvánočním utkání nad Buffalem Sabres 5:1! Domácí byli po celou dobu aktivnější a už v první třetině se zásluhou Beauvilliera ujali vedení! Také po přestávce byli Ostrované aktivní a Ryan Strome přidal druhou branku. Odpor Buffala se Islanders podařilo definitivně zlomit v přesilové hře na konci druhé části, kdy se trefil Anders Lee! Ve třetí třetině nejprve Andrew Ladd přidal čtvrtou branku a na pět nula zvyšoval necelých osm minut před koncem de Haan! Thomas Greiss se přesto čistého konta nedočkal. Radost mu minutu před koncem pokazil Zemgus Girgensons !
     
    Střely na branku: 32 – 29
     
    90+4
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ryan Strome (NYI) 1+1
    2. Andrew Ladd (NYI) 1+0
    3. Dennis Seidenberg (NYI) 0+2
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák do zápasu nezasáhl.
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 13 852 diváků!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:44:29)
    Isles se po siréně mohli radovat.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 13. Beauvillier (Hamonic, Prince), 35. R. Strome (Clutterbuck, Seidenberg), 40. Lee (Tavares, R. Strome), 46. Ladd (Chimera, Hamonic), 53. de Haan (Quine, Seidenberg) – 59. Girgensons (Reinhart, Bogosian)


    New York Islanders: Greiss (Halák) – Hamonic, Leddy, Boychuk, Hickey, Seidenberg, de Haan – Jo. Bailey, Tavares, Lee – Beauvillier, B. Nelson, Prince – Clutterbuck, R. Strome, N. Kuljomin – Chimera, Quine, Ladd.
    Buffalo Sabres: A. Nilsson (Lehner) – Ristolainen, McCabe, Bogosian, D. Kulikov, Falk, Gorges – Okposo, Eichel, Moulson – Reinhart, R. O'Reilly, M. Foligno – B. Gionta, Jo. Larsson, E. Kane – Girgensons, D. Grant, Deslauriers.

    Rozhodca: Chmielewski, Pochamara – Murphy, Daisy

    Diváci: 13 852