Obrovský slalom žien, 1. kolo, Courchevel sk (zruš.) | Obří slalom žen, 2. kolo, Courchevel sk (zruš.)
zrušené
SP - obří slalom žen, 2. kolo, Courchevel

Utorok 20.12.2016, 13:30 • Courchevel (Francie) • Zjazdové lyžovanie
     
    Obrovský slalom žien v Courcheveli bol zrušený pre silný vietor. V prvom kole sa síce vydalo na trať devätnásť lyžiarok, no potom jury prerušila preteky a po viacerých zmenách programu napokon ukončila svoje snaženie. (12:38:24)
     
    Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní sa presúva do francúzskeho strediska Courchevel, kde je na programe obrovský slalom žien aj s našou Petrou Vlhovou.

    V doterajšom priebehu sezóny sa uskutočnili tri obrovské slalomy. Najúspešnejšou pretekárkou je zatiaľ Francúzka Tessa Worleyová, ktorá vyhrala podujatia v americkom Killingtone a talianskom Sestriere. Spolu so šiestym miestom v rakúskom Söldene nazbierala 240 bodov a suverénne vedie poradie tejto disciplíny pred Sofiou Goggiovou a Mikaelou Shiffrinovou.

    Petra Vlhová absolvovala všetky tri obrovské slalomy a vždy sa prebojovala do elitnej tridsiatky. Na svojom konte má solídnych 61 bodov a v priebežnom hodnotení disciplíny je jedenásta. Slovenke sa najviac darilo v Söldene, kde bola ôsma. V Killingtone obsadila 13. pozíciu a v Sestriere 22. priečku. Okrem obrovského slalomu sa predstavila aj troch klasických slalomoch, kde bola tretia, piata a siedma.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:30.

    Tomáš Lengyel