Darmstadt – Bayern 0:1 (kon.) | Leverkusen – Ingolstadt 1:2 (kon.)
koniec
SV Darmstadt 98
0:1 (0:0)
Bayern Mníchov
Nedeľa 18.12.2016, 15:30 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayern Mníchov dnes doslova utrpel víťazstvo na pôde posledného Darmstadtu. V zápase si vytvoril minimum gólových šancí a môže byť rád, že v 71. minúte sa krásne trafil Douglas Costa. Jeho tretí gól v sezóne tak vracia Bavorov na prvé miesto tabuľky o skóre pred Lipskom. Dnes však treba oceniť najmä výkon Darmstadtu, ktorý dokázal, že vie potrápiť aj veľkého favorita. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (17:25:52)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hra sa odvíja na útočnej polovici bavorského veľkoklubu. Ten je veľmi blízko k tomu, aby si na svoje konto pripísal štvrté víťazstvo v rade.
     
    90+2
    Taktické striedanie využíva aj skúsený tréner Carlo Ancelotti. Ten necháva vytlieskať hrdinu zápasu Douglasa Costu, ktorého strieda Renato Sanches.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času ešte domáci striedajú. Na ihrisko prichádza Victor Obinna, ktorý nahradí Svena Schipplocka.
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu vypršal. Hlavný arbiter dnešného duelu Bastian Dankert pridáva ešte tri minúty, počas ktorých môžu domáci vyrovnať.
     
    89
    Robert Lewandowski sa v zápase mimoriadne trápi. Ani teraz neuspel proti domácim obrancom a mierne frustrovaný ostáva sedieť na trávniku.
     
    88
    Hostia sa opäť dostávajú k siahodlhej kombinácii. Dokonca im v rozohrávke pomáha aj technicky dobre vybavený Manuel Neuer.
     
    87
    Na druhej strane sa črtala šanca pre hostí rozhodnúť toto stretnutie. Joshua Kimmich adresoval prihrávku z pravej strany na Roberta Lewandowskeho, no pas na poľského útočníka neprešiel.
     
    86
    Domáci to teraz skúšajú nakopávať pred pokutové územie súpera. Tadiaľto ale zrejme cesta nevedie, keďže vo vzdušnom priestore kraľuje Mats Hummels.
     
    85
    Bavori opäť držia loptu na svojich kopačkách. Príliš sa dopredu nehrnú a radšej kombinujú v okolí stredového kruhu. Tri body by ich vrátili na späť na prvé miesto.
     
    84
    Marcel Heller centroval z ľavej strany. Z veľmi náročnej pozície chrbtom k bráne zakončoval Antonio Čolak, a tak Manuel Neuer nemal problém zasiahnuť.
     
    83
    Arťom Fedeckij teraz veľmi dobre zapracoval v súboji s Franckom Ribérym. Francúzsky útočník sa nedostal k centru a nevybojoval ani roh.
     
    82
    Bayern Mníchov jasne kontroluje priebeh zápasu. Drží loptu na svojich kopačkách, a tak nedáva domácim šancu na vyrovnanie.
     
    81
    Hostia sa dostali pred šestnástku súpera, no nedokázali prekabátiť sústredenú obranu Darmstadtu. Tá dnes nechybovala, no napriek tomu inkasovala.
     
    80
    Thomas Müller nebol v dnešnom zápase práve najaktívnejší. Aj preto ho desať minút pred koncom sťahuje hosťujúci tréner z hry a na ihrisko prichádza Joshua Kimmich.
     
    79
    Franck Ribéry si teraz chcel naraziť loptu s Douglasom Costom. Brazílčan jeho úmysel ale nepochopil, a tak hosťom berie loptu obranca Aytaç Sulu.
     
    78
    Druhé striedanie v podaní domáceho tímu. Končí defenzívne ladený Peter Niemeyer a na jeho miesto prichádza posilniť útok Antonio Čolak.
    77. Manuel Neuer výborne zasiahol aj proti dorážke Niemeyera.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 71. Costa

    Karty:   43. Rosenthal (DAM) – 75. Alonso (BAY), 75. Hummels (BAY)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:10.
    SV Darmstadt 98: Esser – Fedeckij, Niemeyer (78. Čolak), Sulu (C), Holland – Gondorf, M. Vrančić – Sandro Sirigu, Rosenthal (65. Jungwirth), Heller – Schipplock (90+1. Obinna).
    Náhradníci: I. Berezovskij – Bezjak, Čolak, Guwara, Jungwirth, Kleinheisler, Obinna.

    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Arturo Vidal (69. Ribéry), Alonso – T. Müller (80. Kimmich), Th. Alcântara, Costa (90+2. Sanches) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Badstuber, Bernat, Kimmich, Lahm, Ribéry, Sanches.

    Rozhodca: Bastian Dankert