Eupen – Kortrijk 4:0 (kon.)
koniec
KAS Eupen
4:0 (1:0)
KV Kortrijk
cz Utorok 13.12.2016, 20:30 • Stadion am Kehrweg, Eupen • Belgický pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Eupen se ujal vedení již v osmé minutě, když se prosadil z blízkosti po rohovém kopu Ibrahim Diallo. I po přestávce byli domácí fotbalisté lepší a zahrávali nevídaně tři pokutové kopy v řadě, z nichž se prosadil dvakrát Luis García. Krásnou tečku za vítězstvím Eupenu udělal v poslední minutě utkání po skvělém slalomu a kličce brankářovi Sifakisovi Henry Onyekuru. Konečný výsledek. Eupen 4 Kortrijk 0. (22:30:36)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 2 minuty.
     
    90
    Henry Onyekuru si během oslavy gólu svlékl dres a za nesportovní chování po krásné brance viděl žlutou kartu.
    90. Henry ONYEKURU - 4:0
     
    90
    Eupen právě vstřelil branku!
    HENRY ONYEKURU se středem hřiště vydal do rychlého protiútoku a dlouhý úprk do šestnáctky zakončil střelou do prázdné brány poté, co nádherně obešel vybíhajícího brankáře Sifakise – 4:0!
     
    86
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Jose Maria Cases, přichází Jean Amani.
     
    86
    Ibrahim Diallo fauloval na pravé straně hřiště a za svůj ostrý zákrok viděl žlutou kartu.
     
    80
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Jeffren, přichází Peter Hackenberg.
     
    78
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Idriss Saadi, přichází Andrij Totovytskij.
     
    76
    A znovu Lars Veldwijk, který si ve stejném místě naběhl na kolmou přihrávku a střelou na dlouhou nohu zamířil ve skluzu těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    75
    Střídající Lars Veldwijk mohl po pár sekundách na hřišti skórovat, když si na levé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku, vybíhajícího Niasseho ale nepřekonal!
     
    74
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Idir Ouali, přichází Lars Veldwijk.
     
    73
    Jeden z hráčů Kortrijku po centru z pravého křídla upadl v šestnáctce, penalta se ovšem nepískala.
     
    72
    Eupen má vývoj zápasu pevně ve své moci a nad Kortrijkem už vede rozdílem třídy, což jen potvrzuje, že hosté v dnešním utkání podávají velice chabý výkon.
     
    70
    Eupen v dnešním zápase zahrával po přestávce hned tři pokutové kopy, z nichž dva dokázal proměnit! Nepamatuji si, že by v nějakém zápase jeden tým po přestávce kopal tři penalty.
    70. Luis GARCÍA - 3:0
     
    70
    Eupen právě vstřelil branku!
    LUIS GARCÍA se podruhé postavil k rozehrání penalty a podruhé byl úspěšný, když tentokrát přízemní střelou zamířil přesně k levé tyči.
     
    69
    Birger Verstraete fauloval v pokutovém území a po inkasování žluté karty bude Eupen v dnešním zápase zahrávat třetí pokutový kop, to je neuvěřitelné dámy a pánové!
     
    66
    Kortrijk je v dnešním utkání belgického poháru směrem vpřed naprosto bezzubý a brankář Niasse stále čeká na první zákrok, při kterém by se v bráně Eupenu pořádně zapotil.
     
    65
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Anthony Bassey, přichází Florian Taulemesse.
     
    64
    Eupen vede o dvě branky a připravuje první střídání v dnešním zápase, ze hřiště odejde Anthony Bassey.
     
    60
    Ze zápasu uplynulo necelá hodina hry a po přestávce sledujeme velice dramatické a pohledné utkání.
     
    59
    Jeffren se při zahrání pokutového kopu zastavil a brankář Michalis Sifakis jeho následnou střelu mířící těsně nad zemí k levé tyči krásným zákrokem vyrazil!
     
    58
    Michalis Sifakis v blízkosti své pravé tyče brány fauloval Onyekuru, který předvedl nádhernou přešlapovačku a vybojoval pro svůj tým v rychlém sledu další pokutový kop!
     
    56
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Xavier Mercier, přichází Sidy Sarr.
    55. Luis GARCÍA - 2:0
     
    55
    Eupen právě vstřelil branku!
    LUIS GARCÍA z penalty napřáhl k prudké přízemní střele, která zamířila přesně k pravé tyči, přestože Michalis Sifakis vystihl směre její střely.
     
    55
    Dimitrios Goutas fauloval v pokutovém území unikajícího Syllu a za svůj skluz zezadu byl potrestán žlutou kartou. Eupen bude deset minut po přestávce zahrávat pokutový kop!
     
    54
    Saadi si na hranici šestnáctky krásně zpracoval zády k bráně míč na prsa a vystřihl krásné nůžky, které střihly naprázdno a zamířily vedle levého horního rohu brány Eupenu.
     
    53
    Mercier se snažil ve středu hřiště vybojovat míč, jenže zezadu přistrčil jednoho z hráčů Eupenu a byl mu odpískán faul.
     
    52
    Do pokutového území Eupenu mířily z levé strany hřiště dva dlouhé a vysoké diagonální pasy, oba ale byly odvráceny.
     
    51
    Ze druhého poločasu uběhlo pět minut a je nutno dodat, že ani jeden z týmů o přestávce nesáhl ke střídání.
     
    50
    Fotbalisté Kortrijku v dnešním utkání posílají do šestnáctky Eupenu jeden centr za druhým, jenže ani po jednom z nich výrazně neprověřili Niasseho pozornost.
     
    49
    Cases si naběhl do šestnáctky na dlouhý kolmý pas a vpádu se pokusil pohotově zakončit hlavou, jeho zakončení ale nemělo potřebnou razanci a brankář Sifakis si v pohodě došel pro míč.
     
    48
    Joãozinho se dokázal v blízkosti levého rohového praporku otočit s míčem a odcentrovat, jeho následný centr ale na přední tyči našel pouze prvního obránce Eupenu.
     
    47
    Domácí fotbalisté rozjeli po pravé straně nádhernou kombinaci a po krásném přízemním centru se uprostřed šestnáctky ocitl ve slibné šanci Cases, bez přípravy ovšem bránu přestřelil.
     
    46
    Eupen obstaral výkop druhého poločasu, do kterého zásluhou Dialla vstupuje s jednobrankovým vedením.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:30.
     
    Domácí fotbalista Ibrahim Diallo již v osmé minutě utkání využil zmatku v šestnáctce Kortrijku a poslal Eupen z blízkosti do brzkého vedení, které mohl vzápětí navýšit Onyekuru. Domácí fotbalista ale nejprve z dorážky nepochopitelně bránu přestřelil a jeho následná přízemní střela pár minut před koncem prvního poločasu skončila na koleni skvělého Sifakise. Skóre po prvním poločase. Eupen 1 Kortrijk 0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Kortrijk na pravé straně hřiště parádně vystihl přihrávku jednoho z domácích obránců, následný přízemní centr do šestnáctky se mu ale nevydařil a trefil prvního obránce Eupenu.
     
    43
    Čas ubíhá velice rychle a před námi jsou závěrečné dvě minuty prvního poločasu, v jehož závěru Eupen vede těsně 1:0.
     
    42
    Pro Kortrijk jsou zatím velice důležité standardní situace v podobě rohových kopů, po kterých se dokáží dostat do zakončení, zatím ale Niasseho bránu pouze ostřelují.
     
    41
    Eupen se po několikáté v zápase vydal středem hřiště směrem vpřed, jeho následnou akci ale zastavila příliš prudká kolmá přihrávka, která zamířila vedle pravé tyče do zámezí.
     
    40
    Kortrijk tentokrát na levé straně hřiště rozehrával rohový kop, jeho hráči se ale po následném centru do zakončení nedostali.
    39. Onyekuru se ocitl po rychlém protiútoku v další šanci.
     
    39
    Onyekuru se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, z blízkosti ale brankáře Sifakise propálit nedokázal!
     
    38
    Fotbalisté Kortrijku po odvráceném nebezpečném centru z levého křídla rozehrávali rohový kop a po následném centru z pravé strany se dostal k hlavičce Goutas, jeho pokus ale zamířil zhruba o metr a půl vedle vzdálenější levé tyče!
     
    37
    Oba týmy se v rychlém sledu pokusili zrychlit hru kolmou přihrávkou za obranu, ani jeden ale ve své snaze neuspěl.
     
    36
    Sylla se nerozpakoval a zpoza šestnáctky napřáhl k táhlé přízemní střele, která zamířila vedle vzdálenější levé tyče brány Kortrijku a brankář Sifakis ji pohledem pouze kontroloval.
     
    35
    Niasse při odkopu od brány nepříjemně podklouzl a skončil na zadku, naštěstí se ale vážně neporanil a může pokračovat.
     
    34
    Diallo byl zřejmě tím hráčem, který na pravé straně šestnáctky zkusil vypálit vypálit z ostrého úhlu a jeho následná střela skončila pouze v náručí připraveného Sifakise.
     
    33
    Saadi dostal na pravou stranu šestnáctky nádherný kolmý diagonální pas a pokusil se pohotově zakončit pravačkou, následný volej mu ale nesedl a míč zamířil vedle pravé tyče.
     
    32
    Kortrijk ve středu hřiště rozjel nadějný a rychlý protiútok, jenže následný přízemní centr z levé strany hřiště trefil na přední tyči prvního obránce Eupenu. Hostům se vůbec nedaří.
     
    30
    Jeden z hráčů Kortrijku po autovém vhazování na pravé straně hřiště uprostřed šestnáctky skončil na trávníku, penalta se ale nekopala a navíc byl odpískán faul právě jemu.
     
    28
    Eupen se na hranici šestnáctky ocital v další obrovské šanci, jenže Sifakis skvěle vyběhl z brány a u míče byl jako první!
     
    27
    Na obou stranách je nyní vidět mnoho nepřesností a po skvělém pokrytí míče v podání Al-Abdulrahmana byl navíc jednoho z hostů v blízkosti pravého rohového praporku odpískán faul.
     
    25
    První poločas se přehoupl do své druhé poloviny a zatím marně čekáme na to, až si Kortrijk vytvoří nějakou slibnou šanci.
     
    24
    Kortrijk se sice v ligové tabulce nachází na desátém místě, tedy o dvě příčky před Eupenem, na hřišti to ale zatím není znát.
     
    22
    Onyekuru zahodil obrovskou příležitost a jeho tým tak stále vede nad Kortrijkem těsně 1:0.
    21. Onyekuru zahodil stoprocentní brankovou příležitost!
     
    21
    Sylla vypálil přízemní střelou zpoza šestnáctky a brankář Sifakis nedokázal jeho pokus zachytit, čehož mohl využít dorážející Onyekuru, jenže bránu hostů z blízkosti nepochopitelně přestřelil!
     
    20
    Al-Abdulrahman se skvěle vrátil k jednomu z hostujících fotbalistů, který se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky, a po čistém zákroku míč odvrátil na rohový kop.
     
    19
    Luis García se postavil k rozehrání volného přímého kopu z velmi nebezpečné pozice, jeho následná střela ale už tak nebezpečná nebyla a uprostřed brány zamířila nad.
     
    18
    Na opačné straně hřiště se nepodařilo přenést hru fotbalistům Eupenu, jeden z hostů ale míč tečoval, a tak domácí mohli alespoň vhazovat, když už se k ničemu nedostali.
     
    17
    Kortrijk se snažil po levé straně hřiště proniknout do pokutového území, jeho snahu ale opět zastavila nepřesná finální přihrávka.
     
    16
    Kortrijk na pravé straně hřiště vybojoval rohový kop, proti následnému centru ale skvěle vyběhl brankář Niasse a nad hlavami všech ho stáhl ze vzduchu.
     
    15
    Kortrijk se snažil zahrozit po pravém křídle, jenže akci hostujícího celku zastavila kolmá přihrávka, která letěla těsně nad zemí a byla příliš prudká.
     
    14
    Brankář Niasse špatně odkopl od své brány a Ouali málem dokázal míč zpracovat, nakonec byl ale pro něj příliš vysoký.
     
    10
    Domácí fotbalisté jsou po vstřelené brance při chuti a nyní to zkoušeli prudkou střelou zpoza šestnáctky, která byla hodně nepřesná a o pořádný kus minula pravý horní roh.
    8. Ibrahim DIALLO - 1:0
     
    8
    Eupen právě vstřelil branku!
    Eupen na levé straně hřiště rozehrál rohový kop na krátko a po následném centru ze hry se dostal na hranici malého pokutového území k odraženému míči po nepřesném zakončení svého spoluhráče IBRAHIM DIALLO, který se z blízkosti nemýlil a zamířil k pravé tyči.
     
    8
    Sylla se postaral o první střelu zápasu, která mířila mezi tři tyče, Sifakisovi ovšem příliš mnoho problémů nenadělala.
     
    7
    Sylla si pěkně srovnal míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která byla příliš slabá a brankář Sifakis si s ní bez problému poradil.
     
    6
    Fotbalisté Eupenu se dostali na pravém křídle k odraženému míči a následná přízemní střela zpoza šestnáctky zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    5
    Kortrijk vyrazil po levém křídle do rychlého protiútoku, který se pokusil zrychlit kolmou přihrávkou, jeden z domácím obránců ji ovšem skvěle vystihl a v klidu rozehrál.
     
    4
    Onyekuru si pěkně naváděl z levého křídla míč do středu hřiště a mezi dvojicí protihráčů se pokoušel proniknout do šestnáctky, proti dvojnásobné přesile ale neuspěl.
     
    3
    Fotbalisté Eupenu se vydali po levém křídle na steč, jejich následná akce ovšem nic nepřinesla.
     
    2
    Hosté vybojovali na pravém křídle rohový kop, po kterém se na vzdálenější levé tyči dostal k hlavičce Ouali, jeho následný pokus ovšem zamířil vysoko nad.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Wim Smet dal právě pokyn k zahájení utkání a zápas mezi Eupenem a Kortrijkem mohl začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KAS Eupen: Niasse – Blondelle, Diagné, Al-Abdulrahman, Diallo, Bassey, Luis García, Cases, Suárez, Sylla, Onyekuru.
    Náhradníci: Biersard – Amani, Mouchamps, Dufour, Taulemesse, Jamabo, Hackenberg. Trenér: Jordi Condom.

    KV Kortrijk: Sifakis – Joãozinho, Métanire, Goutas, Gigot, D'Haene, Mercier, Rolland, Verstraete, Ouali, Saadi.
    Náhradníci: Kaminski – Papazoglou, De Mets, Totovytskij, Sarr, Rougeaux. Trenér: Bart Van Lancker.

    Rozhodčí: Wim Smet. Asistenti: Dirk Gilon, Jeroen Walschap. Čtvrtý rozhodčí: Tom Dens.
     
    Čtvrtfinále belgického poháru nabídne souboj dvou celků z tamní nejvyšší ligové soutěže, v němž Eupen vyzve na svém hřišti Kortrijk. Fotbalisté hostujícího celku prohráli dvě utkání v řadě a v tabulce se nachází se sedmibodovým náskokem pouze o dvě místa před Eupenem. Od utkání lze očekávat vyrovnaný souboj.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Reiner

    Góly: 8. Diallo, 55. García (pen.), 70. García (pen.), 90. Onyekuru

    Karty:   69. Verstraete (EUP), 86. Diallo (EUP), 90. Onyekuru (EUP) – 55. Goutas (KRT), 58. Sifakis (KRT)

    Nepremenená penalta: 59. Jeffren (EUP), brankár Sifakis zneškodnil


    KAS Eupen: Niasse – Blondelle, Diagné, Al-Abdulrahman, Diallo, Bassey (65. Taulemesse), Luis García, Cases 86. Amani), Jeffren (80. Hackenberg), Sylla, Onyekuru.
    Náhradníci: Biersard – Mouchamps, Dufour, Jamabo. Trenér: Jordi Condom.

    KV Kortrijk: Sifakis – Joãozinho, Métanire, Goutas, Gigot, D'Haene, Mercier (56. Sarr), Rolland, Verstraete, Ouali (74. Veldwijk), Saadi (78. Totovytskij).
    Náhradníci: Kaminski – Papazoglou, De Mets. Trenér: Bart Van Lancker.

    Rozhodca: Wim Smet. Asistenti: Dirk Gilon, Jeroen Walschap. Čtvrtý rozhodčí: Tom Dens