Cagliari – Neapol 0:5 (kon.) | Bergamo – Udinese 1:3 (kon.) | Bologna – Empoli 0:0 (kon.)
Palermo – Chievo 0:2 (kon.) | Turín – Juventus 1:3 (kon.) | Inter – CFC Janov 2:0 (kon.)
koniec
Cagliari Calcio
0:5 (0:2)
SSC Neapol
Nedeľa 11.12.2016, 12:30Talianska Seria A • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    85
    Domáci mali výhodu rohového kopu, no následne prepadli v defenzíve. Neapol sa dostal do protiútoku, ten zakončil José Callejón ale v čistej šanci ho vychytal Marco Storari.
     
    79
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik prichádza čerstvý Marco Capuano, ktorý nahradil Danieleho Dessenu.
     
    75
    Hrdina dnešného zápasu Dries Mertens končí v dnešnom zápase. Strelca troch gólov nahradzuje na záverečnú štvrťhodinu Emanuele Giaccherini.
     
    74
    Marek Hamšík bol teraz faulovaný v strede ihriska. Následne sa ale pustil do ohnivej výmeny názorov s Danielem Dessenom a obaja zúčastnení hráči dostávajú žltú kartu.
    72. Dries Mertens (NEA) - 0:5
     
    72
    Neapol dal gól! Dnešný zápas sa mení na neapolskú exhibíciu. DRIES MERTENS sa poľahky zbavil obrancu súpera, prešiel do pokutového územia a strelou k ľavej žrdi skompletizoval hattrick.
     
    71
    Takisto registrujeme striedanie aj na strane domácich. V zápase končí nie príliš výrazný Marco Borriello a na trávnik prichádza Federico Melchiorri.
     
    70
    Neapol po druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik prichádza Marko Rog, ktorý nahradil strelca tretieho gólu Piotra Zielińskeho.
    69. Dries Mertens (NEA) - 0:4
     
    69
    Neapol dal gól! Domáci futbalisti potvrdzujú, že majú najhoršiu obranu v celej Serie A. DRIES MERTENS dostal výbornú kolmú prihrávku od Lorenza Insigneho, v šestnástke sa pretlačil cez Mauricia Islu a strelou popod brankára strieľa štvrtý gól favorita zápasu.
     
    66
    Marek Hamšík potiahol akciu hosťujúceho mužstva. Zozadu ho však fauloval Simone Padoin, a tak je ďalším potrestaným hráčom v zápase.
     
    62
    Ďalším potrestaným mužom dnešného zápasu je výborne hrajúci Elseid Hysaj. Teraz však potiahol za dres Diega Fariasa, a tak dostáva žlté napomenutie.
     
    60
    Ďalšia obrovská šanca hostí. Za obrannou líniou zostal úplne voľný Dries Mertens, no z vnútra šestnástky trafil len vybehnutého brankára Marca Storariho.
     
    59
    Nechýbalo veľa a Marek Hamšík mohol zaznamenať svoj druhý gól v dnešnom dueli. Z hranice šestnástky loptu krásne obalil svojou pravačkou, no tesne minul domácu bránu.
     
    54
    Priamy kop hostí napokon mieril len nad bránu súpera. Medzitým domáci striedajú. Z ihriska odchádza Panagiotis Tachtsidis a na jeho miesto prichádza Diego Farias.
    51. Piotr Zieliński (NEA) - 0:3
     
    51
    Neapol dal gól! Hostia možno definitívne rozhodujú dnešné stretnutie. Poľský stredopoliar PIOTR ZIELIŃSKI si prebral loptu približne 25 metrov od brány, prudko vystrelil a lopta krásne zapadla k pravej žrdi brankára Marca Storariho – 0:3.
    45. Marek Hamšík (NEA) - 0:2
     
    45
    Neapol dal gól! V poslednej minúte prvého polčasu hostia znásobujú svoje vedenie. Po centri z pravej strany najskôr Lorenzo Insigne trafil len brvno, no následne loptu upratal do siete pohotovou dorážkou MAREK HAMŠÍK.
     
    42
    Kalidou Koulibaly nebude môcť pre zranenie pokračovať v dnešnom zápase. Na jeho miesto tak prichádza španielsky obranca Raúl Albiol.
     
    39
    Tak napokon za predchádzajúcu situáciu dostáva Kalidou Koulibaly žltú kartu. Tento verdikt je možno trochu kontroverzný, ale nemenný.
     
    36
    Nicoló Barella dostáva žltú kartu. Možno trošku frustrovaný išiel veľmi tvrdo do súboja s Josém Callejónom a zaslúžene dostáva od rozhodcu napomenutie.
    34. Dries Mertens (NEA) - 0:1
     
    34
    Neapol dal gól! Hostia sa zaslúžene dostávajú do tesného vedenia. Marek Hamšík kolmou prihrávkou našiel v šestnástke DRIESA MERTENSA. Ten sa obtočil v pokutovom území okolo Lucu Ceppitelliho a strelou k ľavej žrdi otvára skóre dnešného stretnutia.
     
    20
    Mauricio Isla teraz nešetrne poslal na trávnik Driesa Mertensa a je prvým hráčom, ktorý v dnešnom zápase vidí žltú kartu. Navyše, hostia majú výhodu priameho kopu z 25 metrov.
     
    18
    Obrovská šanca pre Neapol! Po rohovom kope z ľavej strany Piotr Zieliński vrátil loptu pred bránu, no Marek Hamšík z tesnej blízkosti trafil len obetavého domáceho obrancu Fabia Pisacaneho.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 34. D. Mertens, 45. Hamšík, 51. Piotr Zieliński, 69. D. Mertens, 72. D. Mertens

    Karty:   20. Isla (CAG), 36. Barella (CAG), 66. Padoin (CAG), 74. Dessena (CAG) – 39. Koulibaly (NEA), 62. Hysaj (NEA), 74. Hamšík (NEA)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:10.
    Cagliari Calcio: Storari – Isla, Ceppitelli, Alves, Pisacane – Dessena (C) (79. Capuano), Tachtsidis (54. Farias), Padoin – Barella – Sau, Borriello (71. Melchiorri).
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Melchiorri, Munari, Farias, Capuano, Giannetti, Salamon.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly (42. Albiol), Strinić – Piotr Zieliński (70. Rog), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, D. Mertens (75. Giaccherini), L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Giaccherini, Allan, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Ghoulam, Albiol, Diawara, El Kaddouri.

    Rozhodca: Gianpaolo Calvarese