Sparta Rotterdam – Arnhem 0:1 (kon.) | Alkmaar – Feyenoord 0:4 (kon.) | Utrecht – Heracles 2:0 (kon.)
Twente – Amsterdam 1:0 (kon.)
koniec
FC Twente
1:0 (0:0)
Ajax Amsterdam
cz Nedeľa 11.12.2016, 16:45 • De Grolsch Veste, Enschede • Holandská Eredivisie • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Příjemné nedělní odpoledne, buďte vítáni u posledního zápasu 16. kola Eredivisie. Předposlední podzimní kolo nejvyšší nizozemské soutěže uzavře duel celků z předních příček tabulky a jeden z možných šlágrů ligy – Twente na svém stadionu přivítá Ajax.
     
    FC Twente

    Celek z města Enschede už dlouhodobě patří do širší špičky nizozemské ligy a nejinak tomu je i letos. Po 15 kolech mají svěřenci kouče René Hakeho na kontě 21 bodů a figurují na 6. příčce ligové tabulky. V poslední době se jim však moc nedaří, už 5 kol nevyhráli – dnes se tedy jistě pokusí tuto nelichotivou bilanci změnit, proti Ajaxu to ale bude velmi, velmi těžké...

    K oporám týmu určitě patří mladý turecký útočník Enes Ünal (kmenový hráč Manchesteru City, v Twente na hostování), jenž nastřílel už 9 ligových branek a je v tabulce kanonýrů druhý za Jørgensenem z Feyenoordu. Další důležití hráči týmu jsou středopolař Kamohelo Mokotjo, druhý host z Manchesteru City Bersant Celina, obránce Hidde ter Avest nebo brankář Nick Marsman.
     
    Ajax Amsterdam

    Velkoklub z hlavního města Nizozemska se po ne zcela úspěšných sezonách vrací na špičku Eredivisie a díky solidní formě už dotáhl lídra ligy, jímž je Feyenoord Rotterdam. Ajax je tedy v současnosti druhý pouze o skóre a v 15 utkáních nasbíral celkem velmi solidních 36 bodů. Dnes se svěřenci Petera Bosze pokusí navázat na svou velice slušnou fazónu z posledních zápasů – v lize poprvé a zároveň naposledy prohráli 20. srpna a od té doby ztratili body jen za dvě remízy. Stejně dobře se Ajaxu vedlo i v Evropské lize – v základní skupině si připsal 4 výhry a 2 remízy a bez porážky proklouzl do jarní fáze.

    Nejlepším střelcem týmu je s 8 brankami záložník a zároveň i kapitán Davy Klaassen, dalšími oporami pak jsou posila právě z Twente Hakim Ziyech, obránci Joël Veltman a Davinson Sánchez či křídelník Amin Younes.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Marsman – ter Avest, Bijen, Thesker (C), van der Lely – Mokotjo, van der Heyden, Klich – Seys, Ünal, Celina.
    Náhradníci: Drommel, Hangelman – Andersen, Trajkovski, Katsikas, Hölscher, Ede, Oosterwijk, Yeboah.

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks – Schøne, Klaassen (C), Ziyech – El Ghazi, Dolberg, Younes.
    Náhradníci: Boer – Riedewald, Westermann, Casierra, van de Beek, Nouri, de Ligt, Kluivert.

    Rozhodčí: Dennis Higler – Brondijk, Polman.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Kasper Dolberg poslal balon ze středu na vlastní polovinu, úvodní rozehrávka tak proběhla v režii Amsterdamských. Ti dnes nastupují v černém, domácí Twente hraje v červeném.
     
    2
    Marsman rozehrál na pravou stranu, kde byl sice ter Avest napadán, i přesto ale dokázal udržet míč v moci domácího týmu. Následně se vpřed vydal Bersant Celina, Onana byl připravený.
     
    3
    Nick Marsman poslal balon z hranice vlastního vápna někam ke středovému kruhu, tam ale dobře zabojoval bývalý hráč Twente Hakim Ziyech a roztáhl hru na pravé křídlo, kde je Anwar El Ghazi.
     
    4
    El Ghazi byl faulován a Lasse Schøne se Ziyechem obstarají exekuci přímého kopu z pravé strany. Nakonec ale Ziyechova střela proletěla úplně vedle brány a Marsman bude rozehrávat.
     
    5
    Marsman poslal krátkou nahrávku na Bijena, který laxním pasem vyslal do úniku Dolberga. Tenhle útok je ale přerušen hvizdem Higlera, jelikož na hrací ploše se najednou ocitl i druhý balon.
     
    6
    Zpoza vápna natáhl ke střele Ünal, Onana ale nemusel zasahovat, střela tureckého forvarda Enschede mířila úplně mimo. Na druhou stranu se vrhl Younes, ani on se ale daleko nedostal.
     
    7
    Po Veltmanově zákroku vhazuje Joey van der Lely aut na levé straně. Bek Twente vhodil balon k nohám Klicha, který se hbitě otočil a pokusil se dalekonosným projektilem zaskočit Onanu. To se mu málem povedlo, nakonec ale míč skončil v rukavicích gólmana Ajaxu.
     
    8
    Bersant Celina se hnal do koncovky, byl však včas zastaven pozorným Davinsonem Sánchezem a na druhou stranu už ofenzivu vytahuje Hakim Ziyech.
     
    9
    Kasper Dolberg se na levém křídle neprosadil proti ter Avestovi, v akci ale po druhé straně hřiště pokračují Schøne a Anwar El Ghazi.
     
    10
    El Ghazi zkusil šikovným centrem z pravé strany oslovit na protější straně vápna nabíhajícího Ziyecha, ten se ale na rychlý balon nenatáhl a Marsman odkopává.
     
    11
    Domácí obránci zapojili do rozehrávky i brankáře Marsmana, ten pak dlouhým nákopem přesně našel Seyse. Toho ale brzy obral Nick Viergever.
     
    11
    Veltman vytáhl balon po pravé lajně a našel na středu nabíhajícího El Ghaziho, který ještě roztáhl hru na levé křídlo na Younese. Mladý německý šikula se ale přes ter Avesta k ničemu nedostal.
     
    12
    Klaassen posunul míč aktivnímu El Ghazimu, proti tomu ale důrazně zakročil van der Lely. Následovat bude autové vhazování a po něm i rohový kop Amsterdamu.
     
    13
    Lasse Schøne se ujal exekuce rohového kopu, před bránou ale v pohodě zakročil důrazný Ünal, jenž poslal hlavou balon daleko pryč.
     
    14
    Van der Lely našel Mokotja, jenž si rychle vyměnil míč s Klichem a poslal vpřed dlouhý pas na Ünala. Toho však seběhl Sánchez a nekompromisně jej od balonu odstavil.
     
    14
    Celinův následný přímý kop proletěl nad zdí a neškodně se snesl za brankovou čáru, načež přeskočil reklamní panel a zmizel u tribuny. Onana odkopává.
     
    15
    El Ghazi přetaženým centrem našel přesně Younese, který si potáhl míč kolem beka a nahrál na střed. Nakonec se do střely opřel Davinson Sánchez, zakončení mladého kolumbijského beka z veliké dálky ale Marsmanovi nemohlo nadělat byť jen sebemenší problémy.
     
    16
    Nyní už se Sánchez vrátil k tomu, co je mu vlastní, a ve vápně Ajaxu zastavil vysoký balon směřující na Enese Ünala. Klich však zase rychle otáčí hru zpět na polovinu Ajaxu.
     
    17
    Celina vybojoval faul na vlastní osobu a pak sám rozehrál rohový kop z levé strany, po Viergeverově zákroku se k balonu dostal Mokotjo. Neměl ale kudy a musel sehrát balon dozadu.
     
    18
    Míče se nakonec zmocnil Mateusz Klich a po krátkém potažení balonu středem pole vypálil z nějakých 19 metrů, Onana balon nadvakrát dokázal zkrotit.
     
    19
    Po El Ghaziho dobré práci a centru z pravého křídla se ve vápně míč dokutálel až k Dolbergovi, ten se ale nezorientoval dobře a nedokázal zakončit.
     
    20
    Dijks si na levé straně narazil se Ziyechem, protlačil se kolem Seyse a pokračoval vpřed. Předkopl si míč a jen sekundu potom jej přes kotníky pokosil Hidde ter Avest – jasná žlutá pro domácího beka!
     
    21
    Z přímého kopu ale hosté nic velkého nevymysleli. K odraženému balonu se pak až na vlastní polovině dostal Veltman a musí otočit hru zase zpátky.
     
    22
    Enes Ünal se zapojil do bránění způsobem, který není zrovna ideální. Po přímo učebnicové kose na Younese bude domácí brankář Marsman čelit přímému kopu z nějakých 22 metrů.
     
    22
    Naštěstí pro domácí tým ale Schøneho ránu srazil někdo ve zdi, následuje rohový kop. Ten rozehraje dvojice Ziyech, Schøne.
     
    23
    Ani tentokrát ale z rohového kopu hráči amsterdamského celku nic nevymysleli a následná nahrávka na El Ghaziho do vápna se stala snadnou kořistí domácí defenzivy.
     
    24
    Lasse Schøne se uvolnil na středu a sehrál míč napravo na volného El Ghaziho. Ten se pokusil zaskočit Marsmana překvapivou střelou z poměrně veliké dálky, nemířil však ideálně a poslal balon na tribunu.
     
    25
    Po faulu na Bijena rozehráli domácí přímý kop z hloubi vlastní poloviny, následný centr k vápnu ale sebral pozorný Sánchez. Klaassen otáčí hru na druhou stranu.
     
    26
    Jelle van der Heyden se o kapitána Ajaxu staral tak přičinlivě, až musí sudí Higler pískat faul. Je to pozice nějakých 30 metrů od brány...
     
    27
    Ziyechova rána skončila na zdi blokujících hráčů a k odraženému míči už se nikdo v černém nedostal. Na středu ale skvěle zabojoval Sánchez, posunul míč nalevo pro Dijkse a hosté tak mají další šanci.
     
    28
    Thesker neměl kudy, a tak musel vrátit míč za sebe na Marsmana. Ten roztáhl hru na ter Avesta, po němž hraje Seys.
     
    29
    Akce domácích ale dlouho netrvala a na druhou stranu po Younesově kolmici vyrazil Dolberg. Podržel balon a sehrál jej na Ziyecha, hosté se však sami postupně vytlačili až k Onanovi.
     
    30
    Do centru z pravé strany se ve vápně ve výskoku opřel Hakim Ziyech, zakončení hlavou ale nepatří k jeho největším přednostem a i teď se to potvrdilo, záložník Ajaxu poslal balon těsně vedle.
     
    31
    Celina si neproklestil cestičku do střelecké pozice a tak to domácí musí zkusit od vlastní brány. Seys nakonec svým zajímavým centrem oslovil Ünala, jeho hlavička ale Onanu rozhodně nepotrápila.
     
    32
    Amin Younes si neporozuměl se Schønem a svou nahrávkou jen odevzdal balon na kopačky stopera Peeta Bijena. Ten může založit další akci Twente.
     
    33
    Enes Ünal si nepohlídal linii obrany a ocitl se v ofsajdu, Sánchez tak bude rozehrávat standardní situaci z vlastní poloviny.
     
    33
    Kamohelo Mokotjo byl dle názoru sudího faulován na středu hřiště a domácí tým rozehrává. Akce Twente se ale vrací před vlastní bránu.
     
    34
    Celina nabíral rychlost na levém křídle, Sánchez se ale skvěle vrátil a precizním, chirurgicky přesným skluzem mu balon zpod nohou uzmul.
     
    35
    Dylan Seys si navedl balon z pravé strany do středu, ve finálním okamžiku mu ale do míče sáhl Viergever a ohrožení brány Amsterdamu se zase nekoná.
     
    36
    Joël Veltman hraje na pravém kraji defenzivní řady Amsterdamu se Sánchezem a společnými silami hledají cestičku k překonání obranného valu Twente.
     
    37
    Sánchez se teď provinil až příliš aktivním napadáním Klicha, při čemž poslal polského středopolaře Enschede k zemi.
     
    38
    Celina zatáhl míč po levé straně a na hranici vápna si narazil s Klichem, oblouček Celiny do předbrankového prostoru ale zastavil pozorný Viergever.
     
    38
    Klich načechral míč z levé strany na malé vápno, kde se nejlépe zorientoval Dylan Seys a akrobatickými polonůžkami poslal balon jen o kousek nad!
     
    39
    Hostující fotbalisté si trpělivě vyměňují míč na středu hřiště, k nějakému vyloženému ohrožené domácího čistého konta už ale docela dlouho nedošlo.
     
    40
    A po útočném faulu Ziyecha je zřejmé, že na něco podobného ještě chvilku ani nedojde. Marsman odkopává a Klich roztahuje hru na Celinu.
     
    40
    Moktjo se na středu pole střetl se Ziyechem a k naprostému údivu domácího záložníka je pískáno pro Ajax. Schøne poslal míč do vápna, ale tam zakročil připravený van der Heyden.
     
    42
    Van der Lely sehrál míč na Marsmana, ten však při rozehrávce zaváhal a Ziyech hledal na středu hřiště Dolberga. K tomu ale balon nedošel, teď měli domácí štěstí.
     
    43
    Amin Younes byl přímo před střídačkou Ajaxu sestřelen na zem, o což se postaral domácí křídelník Seys. Zadáci amsterdamského celku rozehrávají.
     
    44
    André Onana založil rychlou kombinaci Ajaxu dlouhým nákopem, načež Ziyech sklepl míč nalevo Younesovi. Ten zakmital nohama, vnikl od lajny na střed a z hranice šestnáctky pálil, naštěstí pro Marsmana ale mířil o kousek vedle!
     
    45
    Schøne posunul míč Davinsonu Sánchezovi, který ještě posunul na Veltmana. Ten vytvořil prostor pro El Ghaziho, jehož průnik do vápna nakonec zastavil až Bijen.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:46.
     
    Jsme v poločase a zatím jde o poměrně nezáživné utkání. Oba týmy měly po jedné zajímavější šanci – nejprve to byl Klichův centr, do kterého se ve vápně Ajaxu akrobaticky položil Dylan Seys, poslal ale balon nad. Na druhé straně pak těsně před poločasem předvedl hezký průnik Younes, ani jemu se ale nepovedlo trefit zařízení. Doufejme, že druhé dějství nabídne atraktivnější podívanou!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle nastoupily oba týmy beze změn v sestavě, rozehrávky se ujali domácí hráči.
     
    47
    Hned po necelé minutě druhého poločasu se do střely opřel Kasper Dolberg, avšak jeho pokus proletěl jen vedle Marsmanovy brány.
     
    49
    Po faulu na Younese se Schøne se Ziyechem postarají o opětovné uvedení balonu do hry.
     
    50
    Centr dánského špílmachra Schøneho našel ve vápně Nicka Viergevera, jenž se z otočky pokusil zakončit, byl však těsně bráněn a vystřelit nedokázal.
     
    51
    El Ghazi se protáhl dopředu a narazil míč do běhu Ziyechovi. Toho ale nedovoleně srazil na zem Klich a následuje další přímý kop hostujícího celku.
     
    52
    No, to bylo zajímavé! Schøne poslal z přímého kopu štiplavý pozdrav Marsmanovi, ten ale u své pravě tyče včas zakročil a vytlačil balon mimo!
     
    53
    Po rohovém kopu Davinson Sánchez nechtěně prodloužil balon za sebe na VIergevera, tomu už se ale posléze nepovedlo nalézt nikoho v černém.
     
    54
    Ziyech nabral na středu hřiště rychlost, posunul si balon a chtěl se protáhnout mezi domácím dvojblokem Klich, van der Heyden. To se mu však nepovedlo a záložník Ajaxu zůstává otřeseně ležet na trávníku.
     
    55
    Ziyech opustil hrací plochu po svých a vypadá to, že bude s to pokračovat v akci. Po rozehrávce přímého kopu se bude moci vrátit na trávník.
     
    56
    Schøneho pokus z přímého kopu v pohodě lapil Marsman a domácí mohou otočit hru.
     
    57
    Ter Avest našel ve vápně na hraně ofsajdu stojícího Seyse, jenž zasekl míč a vrátil jej za vápno. Tam se do balonu opřel van der Heyden, jeho pokus ale zablokoval Viergever. K odraženému míči se ještě jednou dostal ter Avest a jeho halfvolej jen o chloupek minul vzdálenější šibenici!
     
    58
    Ünala dobře pokryl Sánchez, takže hlavička mladého Turka místo k Celinovi směřuje do zámezí a Joël Veltman vrátí balon do hry autovým vhazováním.
     
    59
    Anwar El Ghazi se ve vápně vyšrouboval na vysoký balon z levého křídla, jeho hlavička ale nebyla z nejpřesnějších. Mladý útočník Ajaxu balon spíš jen tak lehce usměrnil za brankovou čáru.
     
    60
    Ziyechova dalekonosná bomba byla sražená na rohový kop a Schøne rozehraje míč od praporku.
     
    61
    Z jeho centru sice vzešel jakýsi závar, na zadní tyči však připravený Veltman hlavičkoval jen do boční sítě a Marsman tím pádem může zase rozehrát.
     
    62
    Dolberg se otáčel za vápnem, ale o míč přišel a do rychlého brejku vyslal Celina nabíhajícího Ünala. Ten však zaváhal a nechal Sáncheze, aby se vrátil. Obránce Ajaxu pak dobře zatlačil na domácího útočníka a jeho slabá střela nebyla pro Onanu žádným problémem.
     
    63
    Na lavičce Twente se připravuje k nástupu do hry Yaw Yeboah, který, stejně jako Ünal a Celina, patří Manchesteru City a v Nizozemsku nabírá potřebné zkušenosti.
     
    64
    Mokotjo se ztěžka zvedl ze země po zákroku El Ghaziho, Higler ale jejich souboj neposoudil jako nedovolený.
     
    65
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Dylan Seys, přichází Yaw Yeboah.
     
    65
    Skutečně tedy došlo na střídání a Twente má nyní útočnou linii složenou z kmenových hráčů Manchesteru.
     
    66
    Stefan Thesker za vápnem sestřelil Klaassena a jelikož to bylo úplně bez balonu, nemá sudí Higler jinou možnost než pískat pro Ajax a navíc ukázat domácímu stoperovi žlutou kartu.
     
    67
    Exekuce následující standardky se ujal Hakim Ziyech a provedl to chytře, jeho skákavý pokus levačkou proletěl zdí a před Marsmanem se odrazil od země, domácí gólman byl ale u své levé tyče však a míč chytil.
     
    68
    Po Dijksově nedovoleném zákroku u postranní lajny se hosté vrhli vpřed, jejich ofenzivní akce ale skončila v rukavicích pozorného Onany.
     
    69
    Klaassen přijal vysoký míč od Dolberga a posunul jej Ziyechovi. Ten nastartoval na levé straně Younese, jehož přízemní centr pak před bránou sebral obránce Peet Bijen.
     
    70
    Vzápětí to z poměrně velké dálky zkusil Hakim Ziyech, jeho dalekonosná střela ale končí vedle levé tyče domácí brány.
     
    71
    Po nepřesnostech z obou stran se balon zakutálel za postranní lajnu a nakonec z toho lépe vyšli hosté, Joël Veltman vhazuje.
     
    72
    El Ghazi sehrál pod sebe na Veltmana, jenž ještě vrátil míč dozadu na Viergevera. Následně byl vpřed vyslán Dolberg, Stefan Thesker jej ale u brankové čáry čistě odzbrojil.
     
    73
    Van der Lely šel před Anwarem El Ghazim na zem a skluzem odpálil balon do zámezí.
     
    74
    Mokotjo vytahuje ofenzivu Twente dopředu, na levé straně jej doplnil Celina. Mezitím se na lavičce Ajaxu rozcvičuje útočník Mateo Cassierra.
     
    75
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Mateo Casierra.
     
    76
    Veltmanův centr zprava nedoletěl k nikomu v černém a naopak Davinson Sánchez pak musel směrem dozadu hodně zrychlit, aby se náhodou Enes Ünal nedostal k volnému míči.
     
    77
    Cassierra vyslal vpřed El Ghaziho, před tím ale pohotově zakročil stoper Thesker a odstavil si křídelníka Ajaxu.
     
    78
    Nyní byl Anwar El Ghazi zase zapojen do akce a poslal zprava povedený centr, který přeletěl Cassierru a před Younesem zahrál ter Avest na rohový kop.
     
    79
    Po rohovém kopu a nepřesném zakončení Davinsona Sáncheze, jenž poslal míč hlavou příliš vysoko, bude odkopávat Nick Marsman.
     
    80
    Poprvé se žlutí na straně Ajaxu! Nick Viergever na středu pole zajel do nohou Mokotja a logickým vyústěním toho je kartónek v Higlerově ruce.
     
    81
    Rozehrávka hostujícího týmu teď trochu vázne, zadáci Ajaxu si moc nerozuměli a Veltman pro jistotu sehrál balon na brankáře Onanu.
     
    82
    Sánchez si to namířil vpřed a obhodil si Mateusze Klicha, jenž jej za to stáhl k zemi. Jasná žlutá karta.
     
    82
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Jelle van der Heyden, přichází Chinedu Ede.
     
    83
    Ajax rozehraje rohový kop v čase, kdy do konce utkání zbývá zhruba deset minut, pokud tedy uvážíme i případné nastavení.
     
    84
    A po zákroku domácí obrany si hosté z hlavního města proces kopu od praporku ještě jednou zopakují.
     
    85
    Ani druhý rohový kop ale nepřinesl kýžený úvodní gól, na obzoru už se nebezpečně blíží bezbranková remíza...
     
    86
    Před Cassierrou odvrátil míč obětavý Thesker a na druhou stranu se vydal Ünal, jemuž se pod nohy složil Mitchell Dijks a Higler zase musí tasit žlutou kartu.
     
    87
    Younes zajímavě odcentroval z levé strany a do koncovky se tlačili Cassierra s El Ghazim, nakonec to ale vyřešil obránce Peet Bijen, který odvrátil míč na roh.
     
    88
    Po rohovém kopu opustil balon hrací plochu a Marsman se protáhl odkopem. Domácí ale u míče dlouho nezůstali, Sánchez sklepl míč pro Veltmana a po něm hraje Anwar El Ghazi.
     
    89
    El Ghazi se krásně uvolnil kolem van der Lelyho, který jej podrazil. Následuje přímý kop a žlutá karta, tu však nedostává van der Lely, nýbrž Chinedu Ede, který si patrně pustil pusu na špacír a nemístně okomentoval Higlerovo rozhodnutí.
     
    90
    Ziyechův povedený centr z přímého kopu hlavou prodloužil Davy Klaassen, při vší smůle pro Ajax to ale nakonec bylo moc a balon skončil nad bránou.
     
    90+1
    No ale pozor! Penalta pro Twente! Celinův centr zleva sice Nick Viergever zasáhl, poté ale rukou zametl míč do bezpečí a je to jasné! Druhá žlutá = předčasný odchod Viergevera do kabin a nádavkem pokutový kop pro domácí tým!
     
    90+2
    Twente právě vstřelilo branku!
    Exekutorem penalty byl polský záložník MATEUSZ KLICH a počínal si suverénně, Onana se vrhl k pravé tyči a domácí středopolař poslal míč s klidem do odkryté části brány!
    90+2. Mateusz KLICH - 1:0
     
    90+3
    Na druhé straně se do vápna vrhl El Ghazi a padl k zemi, tady se ale penalta nekoná. Následný Younesův centr odpravil do bezpečí Bijen.
     
    90+4
    Schøne byl podražen za vápnem, ale překvapivě se nepíská a Twente vyráží kupředu. Celina se pokusil zakončit, ale Dijks jeho střelu zablokoval.
     
    90+4
    Lasse Schøne ještě asi za připomínky na adresu sudího Higlera dostal žlutou kartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a duel, který vzbudil asi hodně emocí, končí výhrou domácího týmu nejtěsnějším možným rozdílem. O jedinou branku utkání se postaral z penalty Polák Klich až v nastavením čase druhé půle a rozhodl tak o dělbě bodů.

    Zatímco Feyenoord Rotterdam v odpoledním šlágru rozdílem třídy přejel Alkmaar a získal tři body, druhý Ajax po tomto výsledku ztrácí na lídra tři body a stejně tak na tři body se na Ajax zezadu přiblížil úřadující mistr z Eindhovenu.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost. Přeji příjemný zbytek třetí adventní neděle a úspěšný vstup do nového týdne a těším se na příští setkání u dalších přenosů. Do té doby na počtenou! (18:41:59)

    Michal Konvalina

    Góly: 90+2. Klich (pen.)

    Karty:   20. ter Avest (TWE), 66. Thesker (TWE), 82. Klich (TWE), 89. Ede (TWE) – 80. Viergever (AJA), 86. Dijks (AJA), 90+4. Schøne (AJA)   90+1. Viergever (AJA)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
    FC Twente: Marsman – ter Avest, Bijen, Thesker (C), van der Lely – Mokotjo, van der Heyden (82. Ede), Klich – Seys (65. Yeboah), Ünal, Celina.
    Náhradníci: Drommel, Hangelman – Andersen, Trajkovski, Katsikas, Hölscher, Ede, Oosterwijk, Yeboah.

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks – Schøne, Klaassen (C), Ziyech – El Ghazi, Dolberg (75. Casierra), Younes.
    Náhradníci: Boer – Riedewald, Westermann, Casierra, van de Beek, Nouri, de Ligt, Kluivert.

    Rozhodca: Dennis Higler – Brondijk, Polman