Nominační TK hokejové repre U20 před MS (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference hokejové reprezentace před MS U20

cz Štvrtok 08.12.2016, 13:00Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Mějte se fajn. (13:29:31)
     
    Konečná nominace na šampionát:

    Brankáři: Jakub Škarek (Jihlava/Sparta), Daniel Vladař (Providence Bruins/Atlanta Gladiators)

    Obránci: Vojtěch Budík (Prince Albert Raiders), Libor Hájek (Saskatoon Blades), František Hrdinka (Linköpings HC), Filip Hronek (Saginaw Spirit), Petr Kaina (Sparta Praha), Daniel Krenželok (Vítkovice Ridera), Ondřej Vála (Kamloops Blazers), Jakub Zbořil (St. John Sea Dogs).

    Útočníci: Lukáš Anděl (Havířov/Jihlava), Jan Dufek (Kometa Brno), Filip Chlapík (Charlottetown Islanders), Lukáš Jašek (Oceláři Třinec), Radek Koblížek (Kärpät Oulu), Dominik Lakatoš (Bílí Tygři Liberec), Adam Musil (Red Deer Rebels), Martin Nečas (Kometa Brno), Šimon Stránský (Prince Albert Raiders), Filip Suchý (Omaha Lancers), Michael Špaček (Red Deer Rebels), Tomáš Šoustal (Kelowna Rockets).
     
    Petr: V sestavě i nadále figurují ročníky narození v letech 1998 a 1999. Řešíme také možnost startu Adama Musila, který má dvojí občanství, a splňuej veškerá kritéria, aby nás mohl reprezentovat. Je to však ve schvalovacím procesu.
     
    Manažer týmu Otakar Černý o nejbližším programu týmu: Odlétáme v pondělí 12. prosince a až do 23. prosince budeme působit v Blainville. Součástí kempu budou přípravné duely s Kanadou a Spojenými státy americkými.
     
    Petr: V nominaci stále nefiguruje ani Pavel Zacha. Komunikujeme s New Jersey a jeho nominace je otevřená. Pokud by byla možnost jeho uvolnění, jsme schopni čekat třeba i na začátek turnaje. Podobně jsme to udělali i loni s Davidem Pastrňákem.
     
    Petr: Pronásledují nás trochu zdravotní problémy. V nominaci momentálně nefiguruje David Kaše, který utrpěl zranění v oblasti hrduníku. Situaci konzultujeme s lékařským týmem a už to bylo ve fázi, že jeden z našich klíčových hráčů hrát určitě nebude. V tuto chvíli ho však ponecháváme v Chomutově, kde bude i nadále působit. Absolvuje navíc také dvě vyšetření, která by mohla o jeho případném startu na šampionátu rozhodnout. Uvidíme, jak bude trénovat.
     
    Petr: Aktuální nominace má 22 hráčů, ale není to závěrečná nominace. Ta ještě bude doplněna o hráče aktuálně startující na World Hockey Challenge. Až 23. prosince po posledním přípravném duelu s USA bude oznámena finální nominace na mistrovství světa.
     
    Jakub Petr: Tato konference je specifičtější. Pořádáme ji oproti minulému roku s předstihem. Letos jsme se rozhodli celý kemp udělat v zámoří. Část kádru se skládá z hráčů působících v evropských soutěžích, budeme se s nimi proto déle připravovat na jiných kluzištích. Společně budeme první čtyři dny s týmem Kanady, který zde má také svůj kemp. V plánu je i jedno neoficiální utkání s tímto týmem.
     
    Tisková konference proběhne za účasti Zdeňka Zikmunda (tiskový mluvčí), Otakara Černého (sekretář), Jakuba Petra (trenér) a Dominika Lakatoše (hráče).
     
    Trenér Jakub Petr zveřejnil nominaci na předturnajový kemp.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Radek Barkman