Leverkusen – Monaco 3:0 (kon.) | Tottenham – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Real Madrid – Dortmund 2:2 (kon.)
Légia Varšava – Lisabon 1:0 (kon.) | Brugge – Kodaň 0:2 (kon.) | Porto – Leicester 5:0 (kon.)
Lyon – Sevilla 0:0 (kon.) | Juventus – D. Záhreb 2:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
2:0 (0:0)
Dinamo Záhreb
Streda 07.12.2016, 20:45 • Juventus Stadium, Turín • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu posledného kola skupinovej fázy Ligy majstrov. V skupine H nás čaká zápas medzi Juventusom Turín a Dinamom Záhreb.

    Akýkoľvek výsledok tohto zápasu nebude mať veľký dopad na tabuľkové postavenie tímov. Juventusu patrí momentálne líderská pozícia v skupine so ziskom 11 bodov a skóre 9:2. Na druhom mieste je Sevilla s 10 bodmi, ktorá by v prípade víťazstva mohla preskočiť „starú dámu“, no to je všetko len v teoretickej rovine. Proti Seville sa postaví Lyon

    Dinamo Záhreb nedokázalo vyhrať ani jedno stretnutie a ani raz remízovať. Klub z hlavného mesta Chorvátska sa nachádza na poslednej priečke bez jediného bodu a taktiež bez jediného streleného gólu. Skóre má Záhreb 0:13.

    Juventus v tomto ročníku ligy šampiónov zaznamenal tri výhry: s Dinamom Záhreb v prvom zápase 0:4, s Lyonom 0:1 a Sevillou 1:3. Taktiež si pripísal dve remízy. Doma so Sevillou 0:0 a doma s Lyonom 1:1.

    Dinamo prehralo na úvod v Lyone 3:0, potom s Juventusom 0:4, so Sevillou 0:1, vonku v Seville 4:0 a naposledy doma s francúzskym Lyonom 0:1.

    Od posledného zápasu v Lige majstrov odohral Juventus dva ligové súboje. Podľahol Janovu vonku 3:1 a doma zdolal Atalantu 3:1. V tabuľke Serie A mu patrí 1. miesto so štvorbodovým náskokom pred AS Rím.

    Dinamo Záhreb sa nachádza vo svojej domácej súťaži na druhom mieste so 40 bodmi, šesťbodovou stratou na prvú Rijeku a zároveň aj šesťbodovým náskokom na tretí Hajduk Split. Po zápase s Lyonom Záhreb vyhral v Osijeke 0:2, v pohári zdolal Zapresic 0:1 a naposledy remízoval v lige s lídrom z Rijeky 1:1.

    Zápas ma jasného favorita, ktorý si bude chcieť upevniť prvú pozíciu v tabuľke. Záhrebu už nejde o nič, no minimálne gól by hostia určite chceli streliť. Na Juventus Stadium s kapacitou 41 000 divákov to však pôjde ťažko. Sledujte náš on-line prenos a dozviete sa viac. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Neto – Benatia, Rugani, Evra – Cuadrado, Lemina, Marchisio (C), Pjanić, Asamoah – Higuaín, Mandžukić.
    Náhradníci: Buffon – Sandro, Chiellini, Hernanes, Sturaro, S. Khedira, Dybala.

    Dinamo Záhreb: Livaković – Šitum, Sigali, Schildenfeld, Pivarić (C) – Moro, Kneževič, Gojak – Soudani, Ćorić, Fernándes.
    Náhradníci: Šemper – Benković, Fiolić, Măţel, Henríquez, Sosa, Stojanović.

    Rozhodca: Taylor – Collin, Burt (všetci ENG).
     
    Oba tímy už sú na ploche. Štadiónom práve znie hymna ligy šampiónov.
     
    Štadión si ešte pred zápasom minútou ticha uctil letecké nešťastie brazílskeho tímu Chapecoense.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mal k dispozícii domáci Juventus Turín. Stará dáma začína klasickými prihrávkami na vlastnej polovici.
     
    2
    Hostia si nejak nerozumeli v strede poľa a otvorila sa teda cesta pre Pjanića. Ten to skúšal strelou spoza pokutového územia. Mieril vedľa.
     
    4
    Turínčania zatiaľ svojho súpera k lopte vôbec nepustili. Je jasné, že behať s loptou je oveľa príjemnejšie ako sa za ňou len tak naháňať.
     
    5
    Soudani bol pri lopte v strede poľa. Okamžite však k nemu pribehol Asamoah a veľa priestoru mu nenechal. Za svoju dobre odvedenú prácu bol odmenený potleskom od fanúšikov.
     
    7
    Asamoah hľadal ľahkým centrom Mandžukića na hranici pokutového územia. Pri ňom však bol Sigali a veľa mu nedovolil.
     
    8
    Šanca pre Juventus! Mandžukić v šestnástke posunul pekne na pravú stranu Higuaínovi, ktorý sa dostal blízko k Livakovićovi. Brankár Záhrebu však vykryl strelu a pripísal si dôležitý zákrok!
     
    10
    Hostia sa o niečo pokúšali na útočnej polovici, no nemali loptu veľmi pod kontrolou. Domáci Rugani ju preto iba bezpečne posunul Netovi.
     
    12
    Mandžukić sa dostával dopredu po ľavej strane. Zastavili ho však hosťujúci obrancovia a Juventus získal rohový kop. Domáci ho zahrali na signál, Marchisio však k lopte dobehol neskoro.
     
    14
    Šitum šiel dopredu po pravej strane. Tvrdo ho zastavil domáci Cuadrado a bol to nedovolený zákrok. Záhreb sa potom ocitol v príležitosti. Hlavičkoval Fernándes, no ešte predtým hlavičková prihrávka Soudaniho bola ofsajdová.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Gonzalo Higuaín (Juventus Turín).
     
    16
    Cuadrado šikovne prešiel cez Gojaka a hľadal vpredu Higuaína alebo Mandžukića. Prihrávka mu ani na jedného nevyšla.
     
    19
    Asamoah si pripravoval pozíciu na center. Cez Šituma sa mu to však nepodarilo, a tak radšej prihral dozadu rozbehnutému Marchisiovi. Jeho delovka spoza vápna letela veľmi vysoko.
     
    20
    Cuadrado šikovne zakrútil loptu do pokutového územia. Mandžukić sa dostal k hlavičke, ale nezakončil presne.
     
    22
    Marchisio posunul Pjanićovi, ktorý v šestnástke našiel Asamoaha. Hostia sa dobre zorganizovali a eliminovali aj túto hrozbu.
     
    23
    Sledujeme ďalší postupný útok starej dámy, ktorá to skúša tentokrát dlhým centrom. Zastavený bol Sigalim a Záhreb tiež môže ísť dopredu.
     
    25
    Higauínov center smerom do pokutového územia, skončil iba na hlavičke protihráča Schlidenfelda a lopta bola vyrazená ďaleko od brány.
     
    27
    Asamoah dlhým centrom hľadal v pokutovom území Cuadrada. Nevyšlo mu to, loptu získal Pivarić, rozohral na Fernándesa, ktorý sa ďaleko aj tak nedostal.
     
    29
    Niekoľko metrov spoza pokutového územia to ďalekonosným projektilom skúšal Lemina. Jeho delovka letela mimo brány.
     
    30
    Higuaín sa lišiacky ukazoval Mandžukićovi za obranou súpera. Nakoniec mu spoluhráč aj poslal loptu, no bola ťažko dosiahnuteľná.
     
    32
    Patrice Evra potiahol loptu po ľavom krídle. Domáci sa ocitli v šestnástke v dobrej pozícii. Mandžukić sa následne na pravom krídle poľahky zbavil Pivarića a nacentroval Pjanićovi. Jeho hlavička z hranice malého vápna letela do stredu brány na Livakovića!
     
    34
    Gól opäť visel na vlásku! Po rohovom kope Juventusu nemal Livaković pod kontrolou a takmer si ju Moro zrazil do vlastnej bránky. Pred bránkovou čiarou však zasiahol ďalší hráč a odkopol ju preč.
    34.
     
    37
    Čím viac sa blížime ku koncu polčasu, tým viac stúpa tlak Juventusu na svojho súpera. Záhreb je rád za každú získanú loptu, ktorú môže následne poslať na polovicu súpera.
     
    39
    Pjanić sa šikovne pohral s dvojicou obrancov súpera a loptu nasmeroval Leminovi na hranicu šestnástky. Jeho delovka skončila na rukách Livakovića.
     
    41
    Pjanić centroval spoza pokutového územia. Loptu nasmeroval priamo na bránku. Livaković sa musel za ňou poriadne natiahnuť.
    41. Miralem Pjanić (JUV)
     
    43
    Mandžukićovi to teraz na pravej strane veľmi nevyšlo. Najprv veľmi rýchlo rozbehol akciu, ale vzápätí ju už aj pribrzdil a veľa priestoru neostávalo.
     
    45
    Pjanić z ľavého krídla centroval po faule protihráča. Hostia sa zoskupili v šestnástke a poľahky loptu odstránili preč.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavili jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Síce bol Juventus v prvom polčase dominantný, vytvoril si niekoľko príležitostí, ale ani jedna lopta neskončila v sieti.
    Druhý polčas sa začne približne o 21:48.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po výmene strán sa k výkopu dostali futbalisti Záhreba a zatiaľ sa im darí držať loptu na svojich kopačkách.
     
    47
    Z pravej strany prišla lopta od Cuadrada. Ďaleko sa však nedostala. Záhrebu sa podarilo eliminovať tento pokus.
     
    49
    Dlhý Ruganiho center smeroval k Higuaínovi blízko k bráne. Argentínsky útočník však túto situáciu veľmi nevyriešil.
     
    50
    Spoza pokutového územia pálil Asamoah. Bola to však ďaleká strela, ktorá Livakovića veľmi nezaskočila.
     
    52
    Juventus Turín dal gól!
    Juventus konečne prelomil obranu Záhrebu a dostáva sa do vedenia! Loptu si pred šestnástkou spracoval Cuadrado, nakrátko ju posunul GONZALOVI HIGUAÍNOVI, ktorý okamžite pálil a tvrdou strelou rozvlnil sieť!
    52. Gonzalo Higuaín (JUV) - 1:0
     
    54
    Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu voči Patricemu Evrovi. Jeho zákrok totiž nebol veľmi v súlade s pravidlami.
     
    56
    Príležitosť pre Juventus! Domáci predviedli horúcu akciu, ktorá skončila prihrávkou na Mandžukića. Ten počas svojho sklzu aj nepríjemne zasiahol brankára Livakovića a ten je momentálne vyšetrovaný.
     
    57
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Amer Gojak, prichádza Ivan Fiolić.
     
    59
    Šitum bežal s loptou dopredu. Tvrdo ho však sklzom atakoval Mandžukić. Jeho zákrok bol však podľa arbitra čistý.
     
    60
    Následný rohový kop Záhreba však veľmi úspešný nebol. Center Ćorićovi nevyšiel.
     
    61
    Zákrok Anteho Čoriča teraz tiež nebol celkom v súlade s pravidlami. Za podkopnutie dostáva nižší kartový trest.
     
    63
    Cuadrado bežal za loptou po pravom krídle. Snažil sa ho eliminovať Šitum a to sa mu aj celkom podarilo. I keď za cenu rohového kopu.
     
    65
    Mandžukić krásnou jemnou pätičkou posúval dopredu Evrovi, ktorý sa ako obranca netradične ocitol v ofenzívnych úlohách. Potom sa však už ďalej nedostal.
     
    67
    Krásne individuálne prieniky od Cuadrada. Tento kolumbijský záložník sa predral cez dvoch hráčov, rýchlo prebehol k hranici šestnástky. Tam sa však proti nemu pustili asi štyria protihráči a už odtiaľ sa nedostal.
     
    69
    Asamoah sa dostal do súboja so Šitumom. Bežecký súboj síce vyhral, ale ocitol sa s loptou za postrannou čiarou a to sa pískalo.
     
    71
    Asamoahova prihrávka smerom na hranicu pokutového územia bola okamžite odrazená preč.
     
    72
    Veľká príležitosť pre Leminu. Lemina si spracoval skvelú prihrávku od Cuadrada. Z hranice pokutového územia smeroval nad bránu!
     
    73
    Juventus Turín dal gól!
    Stará dáma zvyšuje svoje vedenie! Rohový kop pristál na hlavičke DANIELEHO RUGANIHO pri malom vápne a jeho zakončenie skončilo nekompromisne v bráne!
    73. Daniele Rugani (JUV) - 2:0
     
    74
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Claudio Marchisio, prichádza Stefano Sturaro.
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza El Arbi Hillel Soudani, prichádza Petar Stojanović.
     
    77
    Cuadrado utekal za loptou po pravom krídle. Hráč Záhrebu si bol vedomý ťažkej situácie a preto s istotou zasiahol.
     
    78
    Futbalisti Dinama vzali loptu na svoje kopačky a niečo sa aj pokúšali vytvoriť. Moro prihrávkou do pokutového územia hľadal nabiheajúceho Čoriča, no ten pas už bol taký núdzový ako plánovaný. Dopadlo to preto aj nie veľmi dobre.
     
    80
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Miralem Pjanić, prichádza Paulo Dybala.
     
    82
    Dinamo malo rohový kop. Hostia veľa toho nevymysleli. Juventus sa ubránil bezpečne. Na opačnej strane sa k strele dostal Dybala. Spoza vápna mieril však iba do stredu brány.
     
    84
    Cuadrado si spracoval loptu na pravej strane a už ju posúval do šestnástky. Dybala si vytvoril streleckú pozíciu, ale vpálil to len do Schildenfelda.
     
    85
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Mario Mandžukić, prichádza Hernanes.
     
    86
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Nikola Moro, prichádza Alexandru Măţel.
     
    87
    Gonzalo Higuaín sa ocitol v dobrej pozícii. Z hranice pokutového územia vypálil, no Livaković bez problémov strelu zastavil.
     
    88
    Schildenfeld si dal pozor na Dybalu pri vlastnej šestnástke. Tentokrát už sa nenechal nachytať.
     
    90
    Paulo Dybala bol voľný na ľavej strane v šestnástke. Dostal aj prihrávku a pálil. Livaković bol pozorný.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú len dve minúty. Pravdepodobne majú o tomto zápase jasno.
     
    90+2
    Dinamo sa ešte v závere pokúša o nejaké skorigovanie tohto výsledku. Juventus je však jedna nedobytná pevnosť.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Juventus v druhom polčase už dokázal dôležité šance premeniť. V 52. minúte otvoril skóre Higuaín a na konečných 2:0 pre starú dámu upravil Rugani.
    Juventus si teda upevnil prvú priečku v tabuľke a ide teda z líderskej pozície do osemfinále.
    Záhreb sa so súťažou lúči.

    Ďakujeme za pozornosť. (22:36:34)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 52. Higuaín, 73. Rugani

    Karty:   15. Higuaín (JUV), 54. Evra (JUV) – 61. Ćorić (ZAG)


    Juventus Turín: Neto – Benatia, Rugani, Evra – Cuadrado, Lemina, Marchisio (C) (74. Sturaro), Pjanić (80. Dybala), Asamoah – Higuaín, Mandžukić (85. Hernanes).
    Náhradníci: Buffon – Sandro, Chiellini, Hernanes, Sturaro, S. Khedira, Dybala.

    Dinamo Záhreb: Livaković – Šitum, Sigali, Schildenfeld, Pivarić (C) – Moro (86. Măţel), Kneževič, Gojak (57. Fiolić) – Soudani (74. Stojanović), Ćorić, Fernándes.
    Náhradníci: Šemper – Benković, Fiolić, Măţel, Henríquez, Sosa, Stojanović.

    Rozhodca: Taylor – Collin, Burt (všetci ENG)