Leverkusen – Monaco 3:0 (kon.) | Tottenham – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Real Madrid – Dortmund 2:2 (kon.)
Légia Varšava – Lisabon 1:0 (kon.) | Brugge – Kodaň 0:2 (kon.) | Porto – Leicester 5:0 (kon.)
Lyon – Sevilla 0:0 (kon.) | Juventus – D. Záhreb 2:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:1 (2:1)
CSKA Moskva
Streda 07.12.2016, 20:45 • White Hart Lane, London • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Tottenham Hotspur

    Londýnsky celok prechod na Wembley hlavne v Lige majstrov veľmi neprospieva, veď tu v najlepšej lige sveta nevyhral ešte ani jeden duel. Na úvod prehral 1:2 s Monakom a výsledkom 0:1 neuspel ani s Leverkusenom. Proti CSKA tu bude posledný pokus v rámci skupiny E. Tottenham má náskok pred posledným moskovským celkom jeden bod, takže na postup do Európskej ligy im stačí remíza, ale ak by "kohúti" chcel ísť ďalej v LM, museli by výrazne zvíťaziť a zároveň dúfať v prehru Bayeru. V médiách sa ale objavili informácie, že Mauricio Pochettino sa začína koncentrovať na víťazstvo v EL. Spurs dali v tejto edícii ligy šampiónov iba tri góly. Za päť duelov menej strelili len Basel, Dinamo Záhreb a Club Brugge. Jedinými strelcami klubu sú Kane, Son a Alderweireld. Pozitívom do posledného kola však je, že jediná výhra v skupine prišla práve na pôde CSKA.

    CSKA Moskva

    Tréner Leonid Sluckij pre neuspokojivé výsledky rezignoval na svoju funkciu a tak bude zápas na Wembley pre neho rozlúčkovým. Jeho zverenci sa však budú chcieť rozlúčiť víťazne, v tom prípade by išli do EL, inak pre túto sezónu v Európe končia. Armádny celok je navyše aj v lige až tretí, so stratou ôsmich bodov na prvý Spartak. V tejto edícii LM nevyhrali ešte ani raz. Dvakrát prehrali a v troch prípadoch sa zrodila remíza (Leverkusen, Monako, Leverkusen). Príde to najlepšie na koniec?
     
    Tabuľka skupiny E pred posledným kolom

    1. AS Monaco 5 3 2 0 9:4 11
    2. Leverkusen 5 1 4 0 5:4 7
    3. Tottenham 5 1 1 3 3:5 4
    4. CSKA 5 0 3 2 4:8 3
    Zostava Spurs.

     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Dier, Vertonghen, Rose – Wanyama, Winks – Eriksen, Alli, Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Alderweireld, Wimmer, Dembélé, Moussa Sissoko, N'Koudou, Onomah.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Nababkin, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ščennikov – Natcho, Golovin – Z. Tošić, Dzagojev, G. Milanov – L. Traoré.
    Náhradníci: Čepčugov – Ignaševič, Čalov, Gordjušenko, C. Strandberg..
    Vianoce už zavítali aj na Wembley.


     
    -1
    Pred zápasom prebehne minúta ticha za obete pádu lietadla, ktoré viezlo futbalistov Chapecoense.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci Tottenham, ktorý budú hnaný plným Wembley.
     
    2
    Lacina Traoré dostal prvý center, po ktorom nasmeroval loptu priamo do obrancu pred sebou. Afričan žiada po ruke penaltu, hlavný arbiter mlčí.
     
    4
    Traoré znova pri lopte, ale aj napriek počiatočnej snahe CSKA zatiaľ veľká šanca neprichádza. Aj teraz sa pokus odrazil iba k Llorisovi.
     
    5
    Alli bol aktívny na polovici súpera, lenže nevyriešil svoju najlepšie, keďže fauloval stopéra hostí, ktorým bol jeden z bratov Berezuckijch.

     
    7
    Walkerovu prihrávku využil Eriksen na center do šestnástky, ktorým síce našiel hlavu Alliho, lenže tomu sa loptu nepodarilo usmerniť správne medzi tri žrde.
    7. Dele Alli (TOT)
     
    9
    Son na ľavom krídle spracoval pas od Kanea a pripravil si streleckú pozíciu prechodom cez niekoľko obrancov súpera. Jeho následný pokus našiel pozorného Akinfejeva.

     
    11
    Bohužiaľ to vyzerá na problémy v srdci defenzívy Spurs, nakoľko sa začína rozcvičovať Alderweireld a Dier nevyzerá najlepšie.
    11. Son Heung-min (TOT)
     
    12
    Mladý Angličan však zatiaľ pokračuje v hre. Nie je úplne jasné, čo sa mu stalo. Uvidíme v najbližších minútach, či naozaj potrebuje striedať.
     
    13
    Akinfejev sa musel znova vyznamenať, aj keď jedným dychom treba dodať, že Eriksen mohol s ponúknutou príležitosťou naložiť lepšie. Jeho pokus nepatril k najvydarenejším.
    13. Christian Eriksen (TOT)

     
    15
    Domáci hráči pokračujú v aktivite smerom dopredu a po opatrnejších počiatočných minútach sú teraz jasnými pánmi stretnutia.
     
    16
    Dele Alli najskôr ostal ležať na trávniku a keď sa z neho postavil a chcel loptu športovo vrátiť, takmer prekonal Akinfejeva, keďže tomu lopta skoro spadla ponad hlavu do brány.
     
    18
    Hráči CSKA nedokážu od začiatku zápasu poslať presný center na vysokého Traorého. Výnimkou bol iba úvod, ale teraz sa lopta takmer výlučne drží na ich časti poľa.
     
    20
    Dnes, ale aj v posledných stretnutiach "kohútov" sa ako rozdielový hráč javí Eriksen. Tottenham bude určite stavať hlavne na jeho zmysle pre prihrávku.
     
    22
    Alli zase zakončoval hlavou po pase sprava. Tentoraz mu príležitosť pripravil Kyle Walker, no mladý anglický záložník netrafil presne a následne sa do akcie zapojil z ofsajdu Kane.
     
    25
    Cit pre prihrávku ukázal Eriksen práve teraz, keď nádherne našiel za defenzívou Alliho. Toho je síce vidno, lenže ani tentoraz nedal svojmu pokusu prudkosť a Akinfejev strelu z desiatich metrov vyrazil.
    25. Dele Alli (TOT)
     
    27
    Tottenham mohol ťažiť z nariadeného rohového kopu, avšak centrovanú loptu chytil Akinfejev.
     
    28
    Spurs stále držia svoje tempo, čomu sa súper prispôsobiť nevie, takže sa dá povedať, že na ihrisku je iba jedno mužstvo. Zatiaľ mu ale chýbajú góly.
     
    29
    Harry Kane vybojoval pre svoj tím priamy kop z nejakých 25 metrov, no rozohrávajúci Eriksen to nevymyslel najlepšie, keďže našiel iba pozorného ruského brankára Akinfejeva.

     
    31
    Žltú kartu dostáva Georgij Ščennikov (CSKA Moskva).
    33. Alan Dzagojev (CSK) - 0:1
     
    33
    CSKA Moskva dala gól!
    Napriek tomu, že futbal hrá iba Tottenham, do vedenia idú hostia a londýnskemu celku sa teda vypláca ich nemohúcnosť dať gól. Zoran Tošič našiel sklepnutím ALANA DZAGOJEVA, ten sa dostal za Diera a presnou strelou prekonal Llorisa.
     
    35
    Tottenham sa snaží rýchlo odpovedať a po krídelnej akcii prichádza rohový kop, ale Eriksen po rozohrávke na krátko vyslal na Akinfejeva slabý pokus.
     
    38
    Lacina Traoré mohol byť blízko druhého zásahu CSKA, avšak nedostal sa cez Diera, ktorý si tak trochu vykompenzoval chybu pri góle.
     
    39
    Tottenham dal gól! Hráč, ktorý mal dnes zatiaľ asi najviac šancí sa s blížiacim záverom polčasu dočkal a vyrovnáva. Do tretice všetko dobre. DELE ALLI využil prihrávku od Eriksena a presnou strelou do rohu brány rozvlnil sieť.
    39. Dele Alli (TOT) - 1:1
     
    40
    Päť minút do konca prvého dejstva a stav je znova nerozhodný. Tottenham chce za každú cenu postúpiť aspoň do Európskej ligy a remíza by mu k tomu stačila.
     
    42
    Dominancia Spurs trvá aj naďalej, ale domáci by potrebovali zlepšiť efektivitu, pretože môže prísť taký moment, ako v 33. minúte a razom nastanú problémy.

     
    43
    Asi najlepšia kombinácia CSKA takmer skončila druhým gólom, no pokus Milanova z hranice veľkého vápna bol pre Llorisa riešiteľný, keďže strela nemala dostatok prudkosti.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.

     
    45+1
    Tottenham dal gól!
    Prvopolčasová aktivita je predsa len premenená na druhý gól a Spurs pôjdu pravdepodobne do kabín spokojný. O ich ďalšiu radosť sa postaral HARRY KANE. Eriksen pripravol loptu Roseovi, ktorý ju naviezol na stred a po prihrávke do šestnástky už elitný strelec problém nemal.
    45+1. Harry Kane (TOT) - 2:1
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.

     
    Tottenham ovládol prvý polčas, lenže do vedenia išli zásluhou Dzagojeva. Napriek tomu sa Spurs rýchlo oklepali. Alli znížil a v nadstavenom čase Kane stanovil na priebežných 2:1.


     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Alexandr Golovin, prichádza Fjodor Čalov.

     
    47
    Wanyama veľmi dobre zapracoval proti Traorému, keď vyhral náročný súboj a zabránil hroziacemu nebezpečenstvu, ktoré by vysoký Afričan na strane hostí určite mohol spôsobiť.
    Po polčase na ostatných štadiónoch.

     
    49
    Rose zľava centroval do šestnástky, kde hľadal Kórejčana Sona, ale k tomu sa lopta nedostala a tak nemohol zakončovať.
     
    51
    Ďalšie zakončenie Sona prišlo po rohovom kope, ktorý vybojoval krajný bek Walker, no volej ofenzívneho hráča Spurs skončil v rukaviciach Akinfejeva.

     
    54
    Skáckavú loptu trafil Kane halfvolejom síce parádne, ale nezakončil tak, aby Akinfejev nedočiahol. Ruský gólman chytá.
     
    56
    Zatiaľ to pre Tottenham vyzerá naozaj veľmi dobre. Eriksen riadi ofenzívu Tottenhamu skvelo a domáci kráčajú za tromi bodmi. Netreba z ich strany ale nič podceniť.
     
    57
    Škvrnou na výkone domácich sú ale obrancovia. Tí si nie sú takí istí, ako by mali byť, čo sa snažil využiť Milanov. Jeho strelecká pozícia zvnútra vápna ale skončila nezdarom.
     
    60
    Zdá sa, že domáci trochu zvoľnili z tempa, čo by sa im nemuselo vyplatiť. Hra sa teraz presunula do stredu poľa, kde oba tímy predvádzajú nedotiahnuté hlavne krídelné akcie.
     
    61
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Georges-Kévin N'Koudou.
     
    62
    Walker presným centrom našiel hlavu anglického reprezentanta Kanea, no jeho zakončenie z hranice päťky skončilo mimo priestoru troch Akinfejejových žrdí.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Vasilij Berezuckij (CSKA Moskva).
     
    65
    Priamy kop rozohral Harry Kane, no jeho priama strela nebola príliš razantná, takže Akinfejev problém zastaviť ju nemal.
     
    67
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Victor Wanyama, prichádza Toby Alderweireld.
     
    68
    Na ihrisko teda prišiel belgický stopér Toby Alderweireld, ktorý pre problémy s kolenom nehral do 15.októbra, kedy sa zranil proti WBA. Prichádza za veľkého aplausu.
     
    70
    Rose pripravil veľmi dobrú pozíciu pre Alliho, ktorý zakončoval z prvej zhruba z hranice bieleho bodu, ale bránu trestuhodne minul.
     
    71
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Zoran Tošić, prichádza Astemir Gordjušenko.
     
    72
    Čalov pálil spoza Walkera, ktorý ale jeho pokus dokázal zraziť do bezpečia, takže Lloris nemusel zasahovať.
     
    74
    Eriksen centroval z priameho kopu do šestnástky trochu prudšie, no Akinfejev veľmi dobre čítal hru a loptu zo vzduchu stiahol.
     
    75
    Znova centroval Eriksen a tentoraz aj našiel spoluhráča, ktorým bol Harry Kane, lenže jeho volej opäť skončil pri pozornom Akinfejevovi. Dobrý zákrok.
    75. Harry Kane (TOT)
     
    77
    Tottenham dal gól!
    O osude stretnutia je pravdepodobne rozhodnuté. Všetko pri tomto góle začalo už v strede poľa, kde Traoré loptu stratil a Kane ju načasoval na svojho anglického spoluhráča. IGOR AKINFEJEV hlavičku chytil, ale nohou si sám loptu zrazil do siete.
    77. Igor Akinfejev (TOT) - 3:1
     
    79
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Lacina Traoré, prichádza Carlos Strandberg.
     
    80
    Alderweireld sa pri svojom návrate mohol hneď aj zapísať do streleckej listiny, lenže jeho hlavička z veľkej blízkosti končí nad bránou Akinfejeva.
     
    82
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Joshua Onomah.
     
    85
    Tottenham je stále aktívny a snaží sa pridať ďalšie zásahy. Po ďalšom rohu sa opäť do vzduchu vyšplhal Alderweireld, lenže znova mieril nad cieľ.
     
    87
    Neuveriteľný pomer prihrávok! Tottenham ich vyprodukoval doteraz 553, CSKA iba 189.
     
    89
    Duel sa bude už len dohrávať, ani jeden tím si už asi nevie predstaviť, že by sa ešte niečo podstatné zmenilo.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    Muž zápasu - Dele Alli

     
    Tottenham pohodlne zvíťazil a postúpil do EL, zatiaľ čo pre CSKA sa púť tohtosezónnou Európou končí. Prvý polčas rozhodol, druhý mohol niečo ovplyvniť, no jediný gól v ňom len podčiarkol celozápasový zaslúžený rezultát. (22:46:54)

    Matej Kubove

    Góly: 39. Alli, 45+1. Kane, 77. Akinfejev (vla.) – 33. Dzagojev

    Karty:   31. Ščennikov (CSK), 63. V. Berezuckij (CSK)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Dier, Vertonghen, Rose – Wanyama (67. Alderweireld), Winks – Eriksen, Alli, Son Heung-min (61. N'Koudou) – Kane (82. Onomah).
    Náhradníci: Vorm – Alderweireld, Wimmer, Dembélé, Moussa Sissoko, N'Koudou, Onomah.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Nababkin, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ščennikov – Natcho, Golovin (46. Čalov) – Z. Tošić (71. Gordjušenko), Dzagojev, G. Milanov – L. Traoré (79. C. Strandberg).
    Náhradníci: Čepčugov – Ignaševič, Čalov, Gordjušenko, C. Strandberg.