Leverkusen – Monaco 3:0 (kon.) | Tottenham – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Real Madrid – Dortmund 2:2 (kon.)
Légia Varšava – Lisabon 1:0 (kon.) | Brugge – Kodaň 0:2 (kon.) | Porto – Leicester 5:0 (kon.)
Lyon – Sevilla 0:0 (kon.) | Juventus – D. Záhreb 2:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
3:0 (1:0)
AS Monaco
Streda 07.12.2016, 20:45 • BayArena, Leverkusen • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Bayer Leverkusen je remízovým kráľom prebiehajúceho ročníka Ligy majstrov. Nemecký tím dosiahol v základnej skupine až štyri nerozhodné výsledky v piatich dueloch. Najskôr doma remizoval s CSKA Moskva 2:2, následne vonku s Monacom 1:1, doma s Tottenhamom 0:0 a naposledy v ruskej metropole 1:1. Zvíťazil iba raz, keď triumfoval na trávniku anglického klubu 1:0. Farmaceuti napriek tomu získali istotu postupu do vyraďovacej fázy. V bundesligovej tabuľke je Leverkusen momentálne až deviaty a z posledných troch zápasov získal jediný bod.

    AS Monaco je lídrom vyrovnanej skupiny a na prvom mieste sa udrží bez ohľadu na dnešný výsledok. Tretí tím uplynulého ročníka Ligue 1 vyťažil najmä z výhody domáceho trávnika, kde zdolal CSKA Moskva aj Tottenham a remizoval s Leverkusenom. Na ihriskách súperov získal v dvoch vystúpeniach štyri body, keď porazil londýnskych "kohútov" aj ruského šampióna. Monaco figuruje v domácej súťaži na výbornom druhom mieste so stratou troch bodov na vedúce Nice a trpkosť porážky nepocítilo už do 14. októbra.

    Prvý vzájomný duel v základnej skupine bol veľmi dramatický. Leverkusen sa ujal vedenia v 74. minúte po presnom zásahu Chicharita a zdalo sa, že dokráča k trom bodom. V poslednej nadstavenej minúte však vyrovnal na konečných 1:1 poľský stopér Kamil Glik.
     
    Úvodné zostavy:

    Bayer Leverkusen: R. Özcan – D. da Costa, Jedvaj, Dragović, Wendell – Brandt, Baumgartlinger, V. Jurčenko, Çalhanoğlu – Kießling (C), J. Hernández.
    Náhradníci: Leno – Aránguiz, Henrichs, R. Kruse, Pohjanpalo, Tah, Toprak.

    AS Monaco FC: De Sanctis – A. Touré, Jemerson, Raggi, A. Diallo – B. Silva, Moutinho, N'Doram – Dirar, Carrillo, Jean.
    Náhradníci: Badiashile – Bakayoko, Germain, Lemar, Mendy, Nguinda, Traoré.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci futbalisti zahájili duel výkopom. Tímy sú dnes ľahko rozoznateľné. Leverkusen nastúpili v čiernych dresoch, Monačania si obliekli biely outfit.
     
    2
    Prvá akcia hosťujúceho celku bola zastavená domácou defenzívnou. Prienik po ľavom krídle si postrážil krajný bek Leverkusenu.
     
    3
    Hostia sa dostávali do prvej príležitosti. Center z ľavej strany smeroval na Carrilla, ktorý zvnútra šestnástky nezakončil dobre.
     
    4
    Postup domáceho tímu je prerušovaný viacerými faulami francúzskeho celku. Leverkusen sa nevie dostať cez polovicu ihriska.
     
    5
    Almamy Touré takmer ponúkol loptu domácim. Na poslednú chviľu však stihol zachytiť prihrávku svojho spoluhráča a udržal Monaco v útoku.
     
    6
    Lopta smerovala za obranu nemeckého klubu. Najvyššie postavený hráč Monaca sa však nachádzal v ofsajde, a tak nemohol hrať.
     
    7
    Bayer sa prvýkrát prepracoval pred šestnástku súpera. Prihrávku Baumgartlingera zachytila defenzíva Monaca.
     
    8
    Hneď vzápätí prišla veľká šanca nemeckého mužstva. Javier Hernández dostal výbornú prihrávku do šestnástky, ale jeho strelu Morgan De Sanctis vytlačil na roh.
     
    9
    Po rohovom kope sa dostali do brejku hostia. Dvaja futbalisti Monaca postupovali proti jednému obrancovi, no situáciu prekombinovali a zakončovali vysoko nad bránu.
     
    10
    Stefan Kießling nedokázal zareagovať na rýchlu prihrávku za obranu. Nemecký útočník zaváhal a pripravil sa o šancu.
     
    11
    Tentoraz zastavil ofenzívnu akciu domáceho tímu ofsajd. Mimo hry bol Stefan Kießling, ktorému adresoval prihrávku Javier Hernández.
     
    12
    Nerovný terén narobil problémy jednému zo záložníkov Leverkusenu, ktorý prihral loptu priamo na nohu súperovi. Monaco zakladá postupný útok.
     
    13
    Monaco malo výhodu štandardnej situácie. João Moutinho centroval do šestnástky, ale našiel iba hráčov Bayeru.
     
    14
    Na opačnej strane ihriska mal prácu Morgan De Sanctis, ktorý musel vybehnúť vysoko z brány a odkopol loptu pred napádajúcim útočníkom domácich.
     
    15
    Javier Hernández pristrčil loptu do priestoru Stefanovi Kießlingovi, no dali si na neho pozor obaja stopéri Monaca.
     
    16
    Leverkusen nevyužil výhodu rohového kopu, no krátko potom pohrozil. Brandtov center vyrazil De Sanctis pred seba a strela Baumgartlingera mierila mimo.
     
    17
    Hlavný rozhodca mohol pokojne vytiahnuť prvú žltú kartu zápasu, pretože Jedvaj nedovolene zastavil rozbehnutého Jeana, ktorý išiel do brejku.
     
    18
    Monaco nevyužili rohový kop. Center smeroval na prednú žrď, kde si naskočil Jean. Jeho hlavička nebola presná a letela na tribúnu.
     
    19
    Dvaja hráči ostávajú ležať na trávniku. Vo vzdušnom súboji sa zrazili Jean a Çalhanoğlu, ktorí sú ošetrovaní v šestnástke Leverkusenu.
     
    20
    Obaja otrasení futbalisti sa už vracajú späť do hry. Po krátkom ošetrení budú pokračovať v zápase.
     
    20
    Stefan Kießling prenikol do šestnástky Monaca, obhodil si brániaceho Raggiho, ale namiesto koncovky volil zbytočnú prihrávku navyše.
    20.
     
    21
    Leverkusen vyťažil z predchádzajúcej šance aspoň rohový kop. Hakan Çalhanoğlu odcentroval do šestnástky, kde prišlo nepresné zakončenie jeho spoluhráča.
     
    22
    Morgan De Sanctis musel zasahovať. Javier Hernández vystrelil spoza šestnástky, ale loptu poslal po trávniku len do náručia brankára Monaca.
     
    23
    Julian Brandt naháňal loptu na pravom krídle, ale dostihol ju až tesne za čiarou, takže nasleduje odkop od monackej brány.
     
    23
    Jemerson (Monaco) si pomohol rukami vo vzdušnom súboji a hlavný rozhodca mu udelil žltú kartu.
     
    24
    Domáci rozohrali zo štandardnej situácie nacvičený signál. Lopta sa napokon dostala k Jurčenkovi, ktorého strela mierila nad bránu.
     
    25
    Corentin Jean spadol v pokutovom území a hlavný rozhodca zapískal. Hráč Monaca si myslel, že z toho bude penalta, ale nakoniec fauloval.
     
    27
    Corentin Jean bol zase stredobodom pozornosti. Útočník hosťujúceho tímu z diaľky dobre vystrelil, ale jeho pokusu pár centimetrov chýbalo.
     
    28
    Danny da Costa takmer zaváhal vo svojej defenzívnej práci, no v spolupráci s Ramazanom Özcanom dokázal hosťom znemožniť zakončenie.
     
    29
    Julian Brandt si nabiehal na prihrávku do pokutového územia, ale tesne pred ním stihol loptu prikryť Morgan De Sanctis.
     
    30
    Bayer Leverkusen dal gól! Morgan De Sanctis najskôr výborne zasiahol proti zakončeniu Chicharita z rýchleho brejku, ale potom bol krátky na strelu VLADLENA JURČENKA spoza šestnástky, ktorá smerovala presne do pravého horného rohu brány.
    30. Vladlen Jurčenko (LEV) - 1:0
     
    32
    Monaco po inkasovanom góle kontrolovalo loptu, ale pripravilo sa o ňu nepresnou prihrávkou na pravom krídle.
     
    33
    Postupové karty v základnej E-skupine sú rozdané jasne, takže ani prípadné víťazstvo Leverkusenu neoberie hostí o prvú pozíciu.
     
    34
    Hakan Çalhanoğlu rozohral rohový kop domáceho tímu, no jeho center odhlavičkoval na ďalší roh stopér Monačanov.
    34.
     
    35
    Z opačnej strany poslal loptu do šestnástky Julian Brandt a hneď z toho bola veľká príležitosť. Morgan De Sanctis zasiahol proti koncovke Aleksandara Dragovića na bránkovej čiare.
     
    36
    Domáci futbalisti sú v prvom polčase strelecky aktívnejší. Talianskeho brankára vo farbách Monaca ohrozili už piatimi priamymi strelami.
     
    37
    Danny da Costa prenikol po pravom krídle, prihral do šestnástky Brandtovi, ale tomu odskočila lopta od nohy, čo využili hostia.
     
    39
    Monačania mohli pohroziť zo štandardky. Centrovaná lopta z ľavej strany smerovala iba k pripraveným futbalistom Leverkusenu.
     
    40
    Záver polčasu prináša opatrnejší futbal a viacero prerušení. Domáci sa niekoľkokrát po sebe previnili faulom.
     
    41
    João Moutinho centroval z pravého krídla, ale neposlal loptu do šestnástky podľa svojich predstáv. Ramazan Özcan bol bez práce.
     
    41
    Gabriel Boschilia (Monaco) je druhým futbalistom hostí, ktorí dnes vidí žltú kartu. Previnil sa podkopnutím protihráča.
     
    42
    Wendell síce stihol loptu na hracej ploche, ale z nevýhodnej pozície nedokázal presne prihrať spoluhráčom pred bránou.
     
    43
    Domáci na poslednú chvíľu dokázali zastaviť akciu Monaca. Jeden z hosťujúcich futbalistov dostal ideálnu prihrávku pred bránu, ale tam sa nedostal ku koncovke.
     
    44
    Ofenzívna akcia domáceho tímu bola zastavená hvizdom rozhodcu. Julian Baumgartlinger si nabehol do ofsajdového postavenia.
     
    45
    Center da Costu narobil problémy defenzíve Monačanov. Stopéri hostí museli loptu skrotiť na viackrát.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Bayer Leverkusen bol v prvom polčase lepším tímom a zatiaľ zaslúžene vedie. Domáci futbalisti si vytvorili štyri veľmi dobré gólové príležitosti a jednu z nich premenili, keď po hodine hry namieril presne spoza šestnástky ukrajinský záložník Vladlen Jurčenko.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Futbalisti Monaca uskutočnili výkop druhého dejstva. Oba tímy pokračujú v nezmenených zostavách.
     
    47
    Javier Hernández sa ihneď dral za loptou, ale Andrea Raggi si ho postrážil a Morgan De Sanctis bez problémov zasiahol.
     
    48
    Julian Baumgartlinger vypichol loptu rozohrávajúcemu hráčovi Monaca a založil rýchly protiútok Leverkusenu, ktorý napokon nepresne zakončil Stefan Kießling.
     
    48
    Bayer Leverkusen dal gól! Hostia opäť stratili loptu v strede ihriska, Baumgartlinger vysunul dopredu Calhanoglua, ktorý prihral rozbehnutému JULIANOVI BRANDTOVI a ten prekonal De Sanctisa.
    48. Julian Brandt (LEV) - 2:0
     
    49
    Monaco vstúpilo do druhého polčasu veľmi zle. Dvakrát po sebe urobilo zbytočnú chybu na vlastnej polovici ihriska a doplatilo na to.
     
    51
    Danny da Costa si prihrával so spoluhráčom na malom priestore a napokon mu lopta odskočila mimo ihriska.
     
    52
    Hakan Çalhanoğlu rozbehol protiútok Bayeru, ale jeho nahrávka dopredu smerovala iba na päty spoluhráčov.
     
    53
    Danny da Costa síce prihral do šestnástky Brandtovi, ale ten bol v nevýhodnej situácii a získal iba rohový kop.
     
    54
    Domácim futbalistom nevyšlo prenesenie hry z ľavej strany na pravú. Julian Brandt nemal šancu zachytiť loptu na hracej ploche.
     
    55
    Monačania nedokážu nájsť ideálny herný rytmus. Od úvodu druhého polčasu sú pri lopte stále neskôr a robia chyby.
     
    56
    Hostia využili priestor na brejk a takmer znížili. Po ľavom krídle potiahol loptu Jean, prihral pred bránu a odtiaľ Gabriel Boschilia trafil žrď.
     
    57
    Leverkusen otvoril svoju defenzívu a ponúkol hosťom ďalšiu možnosť na protiútok. Tentoraz domáci odkopli loptu na roh.
     
    58
    Následný rohový kop nepriniesol nič zaujímavé. Obrana nemeckého klubu odolala a drží si dvojgólové vedenie.
     
    59
    Francúzsky tím mal teraz vydarenú pasáž hry, ktorú ukončila štandardka Moutinha. Portugalský stredopoliar však zle odcentroval.
     
    61
    Ubehla viac ako hodiny hry. Leverkusen síce v posledných minútach poľavil, ale stále si drží komfortný náskok.
     
    62
    Leverkusen mal výhodu rohového kopu. Rozohral ho Julian Brandt, ktorý nedokázal nájsť spoluhráčov pred bránou.
     
    64
    Tempo hry v týchto chvíľach trochu upadlo. Ani jeden z trénerov nestriedal, takže sa možno dočkáme nejakej zmeny.
     
    65
    Wendell získal odrazenú loptu na hranici pokutového územia. Ľavačkou sa pokúsil vystreliť z voleja, ale minul bránu.
     
    66
    Monačania rozohrali rohový kop na krátko. Z pravého krídla prišiel center, ktorý našiel pripravených hráčov Leverkusenu.
    66.
     
    67
    Striedanie v tíme AS Monaco FC: z ihriska odchádza Gabriel Boschilia, prichádza Adama Traoré.
     
    67
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Hakan Çalhanoğlu, prichádza Charles Aránguiz.
     
    68
    Stefan Kießling sa zvíjal na trávniku a nakoniec musel byť ošetrený. Nemec na chvíľu odišiel za postrannú čiaru, no už sa vrátil.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času ostáva posledných dvadsať minút. Leverkusen bez väčších ťažkostí kontroluje svoj náskok.
     
    71
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Robbie Kruse.
     
    72
    Domáci kouč v priebehu štyroch minút vyčerpal dve svoje striedania. Hráčom z lavičky chce dopriať priestor na ukážku schopností.
     
    74
    Rozhodca na čiare vstúpil do zápasu a odmával ofsajd. V postavení mimo hry sa ocitol Danny da Costa.
     
    75
    Hra sa kúskuje a nemá vysoké tempo. Hostia stále čakajú na prvú strelu do priestoru brány domáceho tímu.
     
    76
    Striedanie v tíme AS Monaco FC: z ihriska odchádza Corentin Jean, prichádza Valère Germain.
     
    76
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Vladlen Jurčenko, prichádza Benjamin Henrichs.
     
    77
    Striedajúci Benjamin Henrichs mal dostatok priestoru na ľavom krídle, ale v súboji jedného proti dvom neuspel.
     
    79
    Striedanie v tíme AS Monaco FC: z ihriska odchádza Guido Carrillo, prichádza Thomas Lemar.
     
    81
    Hlavný rozhodca ukázal na biely bod. Diallo úplne jasne fauloval v pokutovom území prenikajúceho Kruseho, ktorý si vypýtal penaltu.
    81.
     
    82
    Bayer Leverkusen dal gól! Wendell s veľkým šťastím premenil pokutový kop. Brazílčan namieril do brvna, no lopta sa odrazila do chrbta MORGANA DE SANCTISA a potom putovala do siete. Gól bol pripísaný talianskemu brankárovi ako vlastný.
    82. Morgan De Sanctis (LEV) - 3:0
     
    83
    Úsmevná penalta pobavila najmä domácich futbalistov, ale po inkasovanom góle sa smial aj samotný brankár Morgan De Sanctis, ktorý nemohol nič robiť.
     
    84
    Monačania mohli znížiť z rohového kopu. Center smeroval na prednú žrď, odkiaľ prišla hlavička, ktorá tesne minula cieľ.
     
    86
    Javier Hernández prenikol s loptou do pokutového územia, kde mohol prihrávať lepšie postaveným spoluhráčom, ale nezvládol to.
     
    87
    Monaco stále nevystrelilo do priestoru brány. Nezmenil to ani pokus Thomasa Lemara, ktorý nemieril presne.
     
    88
    Aleksandar Dragović (Leverkusen) a Valère Germain (Monaco) sa dostali do vzájomnej roztržky a rozhodca ich upokojil žltou kartou.
     
    89
    Adama Traoré bol vo výhodnej pozícii na zakončenie. Rozhodol sa vystreliť, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    90
    Hlavný rozhodca nemal veľa dôvodov nadstavovať. Napriek tomu pridal ešte tri minúty.
     
    90+1
    Javier Hernández dobre vypálil spoza šestnástky. Strela z diaľky smerovala tesne vedľa De Sanctisovej brány.
    90+1.
     
    90+2
    Duel sa už len dohráva. O víťazovi je dávno rozhodnuté, no aj o tom, že Monaco postúpi z prvého miesta v skupine.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Súboj dvoch najlepších tímov základnej E-skupiny dopadol lepšie pre Bayern Leverkusen. Nemecký tím v domácom prostredí diktoval tempo hry a postupne zvyšoval svoj náskok. Farmaceutov poslal do vedenia v prvom polčase Jurčenko, druhý presný zásah pridal po prestávke Brandt a tretí gól bol pripísaný ako vlastný brankárovi De Sanctisovi, ktorý si loptu nechtiac zrazil do siete po nepremenenej penalte Wendella. Monaco napriek dnešnej prehre vyhralo skupinu, Leverkusen postupuje z druhého miesta. (22:39:56)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 30. V. Jurčenko, 48. Brandt, 82. De Sanctis (vla.)

    Karty:   88. Dragović (LEV) – 23. Jemerson (ASM), 41. Boschilia (ASM), 88. Germain (ASM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:11.
    Bayer Leverkusen: R. Özcan – D. da Costa, Jedvaj, Dragović, Wendell – Brandt (71. R. Kruse), Baumgartlinger, V. Jurčenko (76. Henrichs), Çalhanoğlu (67. Aránguiz) – Kießling (C), J. Hernández.
    Náhradníci: Leno – Aránguiz, Henrichs, R. Kruse, Pohjanpalo, Tah, Toprak.

    AS Monaco: De Sanctis – A. Touré, Jemerson, Raggi, A. Diallo – Boschilia (67. Traoré), Moutinho, N'Doram – Dirar, Carrillo (79. Lemar), Jean (76. Germain).
    Náhradníci: Badiashile – Bakayoko, Germain, Lemar, Mendy, Nguinda, Traoré.