Novosibirsk – Omsk 1:3 (kon.) | Jekaterinburg – Barys 3:4 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Avangard Omsk
cz Streda 07.12.2016, 13:30 • Sibir Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:08
    Domácí hala už se radovala z dalšího gólu. Kapitán Šalunov ale trefil jen boční síť!
    58:00 Alexej GLUCHOV - 1:3
     
    58:00
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak jsem to zakřikl, Furch dnes čisté konto nevychytá, domácí dokázali využít hru bez brankáře. Po střele od modré se puk odrazil přímo na hůl ALEXEJE GLUCHOVA, který bez problémů poslal kus černé gumy za brankovou čáru.
     
    57:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:49
    Domácí hrají bez brankáře, což mohl potrestat Sobotka, na poslední chvíli jeho střela zablokoval jeden z domácích.
     
    55:12
    Gustaffson (OMS) je vyloučen na 2 minuty za hákování.
     
    54:32
    Šumakov si zpoza brány vyjel do výhodné pozice před brankou, akci chtěl ovšem vyšperkovat kličkou a zakončením do prázdné branky, což se mu stalo osudným – jeden z hostů mu upálil puk!
     
    50:13
    Fiščenko (OMS) je vyloučen na 2 minuty za hrubost.
    47:01 Nikita NIKITIN - 0:3
     
    47:01
    Avangard právě vstřelil branku!
    Přesilovku pěti proti třem hosté využívají čímž nejspíš ukončují naděje Sibiru na bodový zisk. Kombinace Avangardu byla dlouho statická, když v tom Burdasov přistrčil puk na pravý kruh NIKITOVI NIKITINOVI, který trefil prostor nad ramenem kanadského brankáře. Asistence: Anton Burdasov, Alexander Kučerjavenko.
     
    46:26
    Bude se hrát přesilovka 5 na 3. Několenko (SIB) inkasuje 2+2 minuty za hrubost, hostující Booth pouze 2 minuty za hrubost.
     
    46:26
    Po střele českého hráče vypukla na ledě bitka mezi domácím Několenkem a hostujícím Boothem. Navrch měl domácí hráč, který amerického hráče počastoval několika přesnými údery.
     
    45:23
    Meňšikov (SIB) je vyloučen na 2 minuty za držení protihráče.
     
    39:04
    Pěrežogin (OMS) je vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    35:27
    Polášek (SIB) je vyloučen na 2 minuty za hákování.
    35:11 Anton BURDASOV - 0:2
     
    35:11
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté udeřili jako blesk z čistého nebe. Krásnou přímočarou akci vymyslel Chochrjakov, který před puk zadovkou na ANTONA BURDASOVA, jeho střela mířila přímo pod víko. Asistence: Pjotr Chochrjakov.
     
    31:49
    Šalunov objel branku a snažil se zasunout puk za Furchovu nohu. Český brankář se ale bleskově přesunul a kotouč vykopl bruslí!
     
    27:35
    Skabelka se dostal ke střele z mezikruží, v obrovské příležitosti ale nedokázal srovnat mířidla – trefil jen brankovou konstrukci!
     
    26:24
    A opět se bude hrát přesilová hra. Tentokrát je na 2 minuty vyloučen Sobotka (OMS), který si pomohl hákováním.
     
    24:05
    Chochrjakov (OMS) je vyloučen na 2 minuty za hákování.
     
    23:15
    Šumakov (SIB) sestřelil Sobotku, který už dávno nehrál s pukem, a tak si zalouženě odsedí 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    19:22
    Chochrjakov se dostal přímo před Taylorem k puku, jeho dlouhou forhendovou kličku ale kanadský brankář bravurně vychytal!
     
    15:58
    První početní výhodu si zahrají také domácí. Booth (OMS) je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    15:35
    Opět se o velkou šanci postaral Arťuchin. Ten dostal puk do jízdy, nakonec mu však střelu z dobré pozice přizvedl jeden z hostů do ochranné sítě!
     
    13:12
    Arťuchin si vyjel mezi kruhy a poslal puk za záda Furcha. Bohužel pro domácí už bylo dlouho odpískáno postavení Vorošila v brankovišti.
     
    08:27
    Hráčská lavice (SIB) inkasuje 2 minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    08:05
    Přečíslení třech domácích na jednoho obránce Omsku zakončoval Šumakov, bohužel pro domácí přestřelil. Tato situace si říkala o přihrávku.
    05:55 Erik GUSTAFSSON - 0:1
     
    05:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Existuje hokejová spravedlnost? Sibir celý úvod tlačil svého soupeře, přesto Omsk jde do vedení z první šance. ERIK GUSTAFFSON nahodil puk na branku domácích a puk zaplaval až za zadní tyč. Taylor nejspíše střelu neviděl kvůli dvojici clonících hráčů. Asistence: Alexander Kučerjavenko.

    Jan Brabec

    Góly a asistencie: 58. A. Gluchov – 6. Gustafsson (Kučeriavenko), 36. Burdasov (Chochriakov), 48. Nikitin (Burdasov, Kučeriavenko)


    HC Sibir Novosibirsk: Taylor (Krasikov) – Polášek, Beľakov, Naumov, Mišarin, D. Lukin, Nekolenko, Menšikov – Šumakov (A), Šalunov, Boychuk – Kemppainen, Arťuchin, Vorošilo (A) – Pervušin, Fefelov, Zyrianov – Arťomov, Skabelka, Okulov – A. Gluchov.
    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, Medvedev (C), Osipov, Nikitin (A), Ahnelöv, Gustafsson, Nazarkin – Booth, Sobotka, Perežogin (A) – Kučeriavenko, Chochriakov, Burdasov – Pestuško, Pjanov, Michejev – Lemťugov, Juňkov, Fiščenko.