Paríž – Razgrad 2:2 (kon.) | Bazilej – Arsenal 1:4 (kon.) | D.Kyjev – Besiktas 6:0 (kon.)
Benfica – Neapol 1:2 (kon.) | Barcelona – Mönchengladbach 4:0 (kon.) | Manchester City – Celtic 1:1 (kon.)
Bayern – Atlético Madrid 1:0 (kon.) | Eindhoven – Rostov 0:0 (kon.)
koniec
FK Dynamo Kyjev
6:0 (4:0)
Besiktas Istanbul
Utorok 06.12.2016, 20:45 • Valeriy Lobanovskyi Dynamo Stadium, • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line tetového prenosu! Dnes máme na programe 6. kolo Ligy majstrov, kde FK Dynamo Kyjev privíta na svojom štadióne Besiktas Istanbul. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FK DYNAMO KYJEV: Futbalisti tohto celku momentálne figurujú na poslednom mieste skupiny B so ziskom dvoch bodov. Vo svojej skupine ešte nedokázai zvíťaziť. Na svojom konte majú len dve remízy a až tri porážky. Svojim súperom nastrieľali dokopy dva góle a až šesť inkasovali. Posledný zápas Ligy majstrov odohrali na trávniku favorizovaného Neapolu, kde dokázali uhrať prekvapivú bezgólovú remízu.

    BESIKTAS ISTANBUL: Hráči Besiktasu sú už na tom podstatne lepšie. Po 6. kole sa v skupine Ligy majstrov nachádzajú na tretej priečke so ziskom sedem bodov, pričom strácajú jediný bod na vedúcu Benficu. V tabuľke im svieti jedno víťazstvo, štyri remízy a v kolónke prehier majú krásnu nulu. Skóre majú následovné: 9:8. Posledný zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sledovali naozaj útočný futbal v zápase proti spomínanej Benfice. Už v 31. minúte domáci prehrávali 0:3 a nič nenasvedčovalo tomu, že domáci dokážu so zápasom ešte niečo spraviť, ale potom prišiel prvý gól domácich z kopačky Tosuna v 58. minúte. Následne v 83. minúte pridal ešte jeden kúsok Quaresma a v 89. minúte Aboubakar stanovil výsledok na konečných 3:3.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Dynamo Kyjev: Rudko – Burda, Chačeridi, D. Vida, Antunes – Rybalka – Jarmolenko, Sydorčuk, Bujalskij, D. González – Besedin.
    Náhradníci: Koval – Garmaš, Korzun, Makarenko, Júnior Moraes, Morozjuk, Cygankov.

    Besiktas Istanbul: Fabri – Beck, Marcelo, D. Tošić, Adriano – Arslan, Özyakup (C), Hutchinson – Quaresma, Aboubakar, Şahan.
    Náhradníci: Zengin – Tosun, Uysal, Inler, Frei, Nukan, Gönül.

    Rozhodca: Thompson – McGeachie, Mulvanny – Potter.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia mali výhodu úvodného výkopu.
     
    2
    Domáci futbalisti kombinujú v strede ihriska, kde sa im nedarí prechádzať cez defenzívu súpera.
     
    3
    Besedin rozbiehal rýchly útok smerom dopredu, ale veľmi rýchlo jeho výlet skončil. Narazil na pripraveného Becka, ktorý mu loptu dokázal zobrať.
     
    4
    O ďaľší prienik sa pokúšal González, ale takisto ako jeho kolega nedokázal prejsť cez dobre fungujúcu defenzívu Istanbulu.
     
    5
    Lopta sa po sérii krátkych prihrávok dostala až na kopačku Rudka, ktorý hral na istotu a ďalekým odkopom ju poslal, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    6
    Vďaka útočnej aktivite Burdu získava jeho tím výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    7
    O prvý útok sa pokúsili aj futbalisti Basiktasu Istanbul. K lopte v pokutovom území súpera sa dostal Quaresma, ale nie som si istý, či sa jednalo o centrovaný pokus alebo zakončenie, každopádne to bola iba taká čerešnička na torte pre pripraveného Rudka, ktorý si loptu zo vzduchu pohodlne stiahol.
     
    8
    Adriano rozkmital svoje rýchle nohy a dopravil loptu až do šestnástky súpera, kde sa potom z veľkého uhla snažil odcentrovať. To sa mu aj podarilo, ale jeho centrovaný pokus smerujúci na hranicu malého vápna dokázal Fabri zachytiť a tak zabrániť možnému nebezpečeniu.
     
    9
    Dynamo Kyjev dalo gól!
    Andriy Jarmolenko pekne prešiel cez brániaceho hráča, čím dostal loptu do pokutového územia súpera. Neskôr preukázal výborný prehľad v hre, keď svojou nahrávkou našiel úplne voľného ARŤOMA BESEDINA, ktorý nemal najmenší problém loptu poslať do prázdnej bránky.
    9. Arťom Besedin (DKY) - 1:0
     
    11
    Oguzhan Ozyakup ponúkol strelu spoza šestnástky zo sľubnej pozície. Pokus skončil na obetavom obrancovi.
     
    12
    Andriy Jarmalenko skúsil svoje strelecké šťastie z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil smerujúci k ľavej žrdi dokázal Fabri zachytiť.
     
    13
    Burda zachytil prihrávku súpera vo vlastnom pokutovom území. Nenechal nič na náhodu a loptu radšej upratal za čiaru. Hostia budú mať možnosť udrieť po rohovom kope.
     
    14
    Quaresma bol tým mužom, ktorý sa postavil ku rohovej zástavke. Jeho nadýchaný center dokázal zachytiť pozorný Rudko.
     
    15
    Domáci sa snažia usadiť na polovici súpera, čo sa im vďaka výbornému osobnému bráneniu súpera nedarí.
     
    16
    Perfektná obranná činnosť v podaní Marcela, ktorý zachytil prihrávku smerujúcu skrz obranu, čím zabránil možnému nebezpečenstvu.
     
    17
    Aboubakar sa hnevá na verdikt postranného arbitra, ktorý ukázal, že sa bude jednať len o odkop od bránky súpera. Opakovaný záznam ukázal, že sa asistent rozhodcu tentoraz mýlil a mal sa zahrávať rohový kop.
     
    19
    Hostia sa prvýkrát na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde sa svojimi krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    20
    Sledovali sme naozaj podarený center v podaní Quaresmu. Bohužiaľ, tento center putoval len na hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu upratal za hranicu vlastného vápna. Pri lopte sú naďalej hostia.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Oğuzhan Özyakup (Besiktas Istanbul).
     
    21
    Domáci sa nachádzajú na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    22
    Zástavka letí do nebies! Andriy Jarmolenko sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry, čo neuniklo pozornosti postranného arbitra.
     
    23
    Ricardo Quaresma zahral sľubný center do veľkého vápna, ale lopta si nenašla cestu k žiadnemu z jeho spoluhráčov. Lopta je za bránkovou čiarou a Dynamo Kyjev má odkop od bránky.
     
    24
    Opäť úradoval Ricardo Quaresma, ale ani tento centrovaný pokus nebude ten úspešný. Loptu napálil priamo do brániaceho hráča.
     
    25
    Hostia budú zahrávať rohový kop. Nechajme sa prekvapiť ako to dopadne.
     
    26
    Vyslaný center po rohovom kope smeroval do hĺbky šestnástky, kde sa do zakončenia dostal Aboubakar, ale jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu a ani presnosť, aby pre Rudka predstavoval väčšiu hrozbu.
     
    27
    Obrovská príležitosť na strane hostí! K lopte sa na hranici veľkého vápna dostal Aboubakar, ktorý si loptu prehodil na svoju silnejšiu nohu a neskôr zakončil. Jeho strelecký pokus smeroval tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    28
    Arslan robil čo mohol, aby dobehol dlhý pas, ktorý vyslal Adriano. Loptu síce zachytil, ale nie dostatočne. Ihneď o ňu prišiel.
    28. Andreas Beck (BES)
     
    28
    FK Dynamo Kyjev bude zahrávať pokutový kop!
     
    29
    Červenú kartu dostáva Andreas Beck (Besiktas Istanbul). Toto bolo veľmi diskutabilné rozhodnutie.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Vincent Aboubakar (Besiktas Istanbul).
     
    30
    Dynamo Kyjev dalo gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je ANDRIJ JARMOLENKO. Brankár síce vystihol smer zakončenia, napriek tomu jeho pokus nezachytil. Stav stretnutia je 2:0!
    31. Andrij Jarmolenko (DKY) - 2:0
     
    32
    Dynamo Kyjev dalo gól!
    Domáci futbalisti využili zaváhanie posledného brániaceho hráča. VITALIJ BUJALSKIJ si perfektne zbehol na odrazenú loptu a technickým zakončením smerujúcim do ľavej časti bránky pridáva ďalší kúsok. Stav stretnutia je 3:0! Bez asistencie.
    32. Vitalij Bujalskij (DKY) - 3:0
     
    34
    Hostia majú možnosť ohroziť súpera po následnom voľnom kope z väčšej vzdialenosti.
     
    35
    Ale centrovanú loptu po voľnom kope zachytil nikým nestrážený brániaci hráč, ktorý už zakladá rýchly protiútok.
     
    36
    Olcay Sahan v sklze zobral aj nohy súpera. Rozhodca zapískal faul a porušenie pravidiel.
     
    37
    Hostia sa snažia upokojiť napätý priebeh hry tým, že si na vlastnej polovici ihriska vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok.
     
    38
    González si nabiehal do pokutového územia na centrovaný pokus svojho spoluhráča. Tam zakročil Tošić, ktorý odvrátil rodiace sa nebezpečenstvo.
     
    39
    Antunes si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom. Hlavný arbiter stál v tesnej blízkosti a tak tento zákrok neušiel jeho pozornosti.
     
    40
    Jeden z hráčov hostí dokázal odcentrovať z pravého krídla. Vo vlastnom pokutovom území zakročil Chačeridi, ktorý umiestnil loptu mimo ohrozenia.
     
    41
    Po súboji ostáva ležať na trávniku otrasený Vitaliy Buyalskyy, s ktorým to nevyzerá vôbec dobre. Už k nemu pribieha tím lekárnikov, ktorí mu poskytnú pomoc.
     
    42
    Vyzerá to tak, že Vitaliy Buyalskyy bude v hre aj naďalej pokračovať. Zdá sa, že sa na trávniku pohybuje bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Mykyta Burda (FK Dynamo Kyjev). Po tomto zákroku budú hráči Besiktasu zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    44
    Ale center po voľnom kope neznamenal pre súperovú defenzívu väčšiu hrozbu. Bola to ľahká práca pre pripraveného Marcela.
     
    45
    Hostia zahrávali rohový kop. Loptu do pokutového územia z rohovej zástavky poslal Quaresma. Center síce prepadol v šestnástke súpera, ale ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca v prvom dejstve nadstavil ešte dve minútky navyše.
     
    45+3
    Dynamo Kyjev dalo gól!
    V závere prvého polčasu sa domáci ešte stihli dostať do protiútoku, kde si DERLIS GONZÁLEZ spracoval prihrávku Andriya Jarmolenka a jeho následný stečovaný strelecký pokus skončil až za chrbtom bezmocného gólmana.
    45+3. Derlis González (DKY) - 4:0
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Diváci, ktorí sa rozhodli sledovať dnešný duel musia byť maximálne spokojní. Sledujeme veľmi atraktívne futbalové divadlo. Dúfajme, že sa rovnaké tempo presunie aj do druhého dejstva. Domáci celok nám predvádza pekný kombinačný futbal a naopak hostia sa sústredia na defenzívu a udrieť sa snažia po smrteľných protiútokov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Tolgay Arslan, prichádza Cenk Tosun.
     
    46
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Olcay Şahan, prichádza Gökhan Gönül.
     
    47
    Adriano sa svojim dlhým krosom snažil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov. Jeho úmysel bol však pridlhý a lopta putovala mimo hry. Nasleduje odkop od domácej bránky.
     
    48
    Domáci hráči sa nachádzajú na vlastnej polovici ihriska, kde premýšľajú nad založením ďalšej útočnej snahy.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Adriano (Besiktas Istanbul). To si vyslúžil za podkopnutie.
     
    50
    Domáci celok môže opäť skórovať po dobre vyzerajúcej štandardke.
     
    51
    Ale exekútor voľného kopu to neurobil najidealnejšie a jeho centrovaný pokus nemal dostatočnú výšku, aby si našiel cestu ku tým správnym majiteľom.
     
    52
    Rybalka skúsil zakončiť z velkej ďiaľky. Pokus to bol dobrý, ale nie tak dobrý, aby tento projektil prenikol až do siete. Fabri si pripisuje na svoje konto ďalší úspešný zákrok.
     
    53
    Sledovali sme zaujímavý individuálny prienik Bujalskij, ktorý bol však tiesnený brániacim hráčom, vďaka čomu jeho zakončenie stratila na váhe. S týmto prienikom si defenzíva hostí s menšími problémami poradila a loptu odvrátila.
     
    54
    Ricardo Quaresma nedokázal prepasírovať loptu cez a akcia sa končí nezdarom.
     
    55
    Andriy Jarmolenko sa snažil preniknúť do vápna súpera individuálnym spôsobom. S počiatku to vyzeralo veľmi dobre, ale jeho výlet skončil u Adriana, ktorý mu čistým spôsobom zobral loptu.
     
    56
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Vincent Aboubakar (Besiktas Istanbul). Druhú žltú kartu si vyslúžil za zakopnutie lopty v návale emócii.
     
    57
    Bude zaujímavé sledovať obrannú hru hosťujúceho celku po dvoch inkasovaných červených kartách. Nechajme sa prekvapiť, či domáci dokážu vsietiť ešte nejaký gól. Myslieť si, že by hostia dokázali so zápasom ešte niečo spraviť je skôr naivné, ale nie nereálne.
     
    59
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia útočiť, ale v početnom oslabení o dvoch hráčov to majú veľmi náročné.
     
    60
    Dynamo Kyjev dalo gól!
    Sledovali sme perfektný reflex v podaní hosťujúceho gólmana, ktorý prečítal prihrávku súpera a loptu dokázal vyraziť, ale len na kopačku SERHIJA SYDORČUKA, ktorý nekompromisne pridáva ďalší gól do súperovej sieti. Bez asistencie.
    60. Serhij Sydorčuk (DKY) - 5:0
     
    62
    Pri lopte sú aj naďalej domáci borci, ktorí si na polovici súpera vytvárajú veľký tlak. Neviem si ani predstaviť s akou nechuťou hostia dohrávajú dnešné stretnutie.
     
    63
    Serhij Sydorčuk si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a okamžite reagoval. Faul z kategórie „útočných“.
     
    64
    Domáci tréner chystá prvé striedanie svojho tímu v dnešnom stretnutí. Nechajme sa prekvapiť koho nasadí do hry.
     
    65
    González sa odhodlal ku zakončeniu. Jeho technické zakončenie smerovalo len do miest, kde stál pripravený Rudko, ktorý nemal problém tento pokus zachytiť.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Dynamo Kyjev: z ihriska odchádza Serhij Sydorčuk, prichádza Nikita Korzun.
     
    67
    Hosťujúci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    68
    Striedajúci Nikita Korzun mal dostatok času na to, aby našiel voľného spoluhráča, napriek tomu sa rozhodol loptu podržať, čo bol kľúčový faktor ku jej strate.
     
    69
    Striedanie v tíme FK Dynamo Kyjev: z ihriska odchádza Derlis González, prichádza Viktor Cygankov.
     
    70
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Ricardo Quaresma, prichádza Kerim Frei.
     
    71
    Besiktas Istanbul si týmto výsledok veľmi skomplikuje cestu ku miestenke do play-off Ligy majstrov.
     
    72
    Víktor Cygankov je odmávaný pre postavenie mimo hry.
     
    73
    Domáci futbalisti si s veľkým kľudom na kopačkách prihrávajú na polovici súpera, kde sa snažia nájsť ďalší recept na rozpadnutú defenzívu súpera.
     
    74
    Rybalka sa pokúsil loptu poslať do šestnástky súpera, ale do svojho centru dal priveľa razancie, čo malo za následok to, že lopta opustila hraciu plochu.
     
    76
    Naozaj podarená akcia domáceho celku, ktorú svojim streleckým pokusom zakončil Bujalskij, ale jeho zakončenie smerovalo len do stredu brány, kde stál pripravený Fabri, ktorý sa nenechal opäť prekonať.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Dynamo Kyjev: z ihriska odchádza Arťom Besedin, prichádza Júnior Moraes.
     
    77
    Dynamo Kyjev dalo gól!
    Nástup ako z ríše snov. JÚNIOR MORAES mal veľmi ľahkú prácu. Stačilo, aby doťukol odrazenú loptu z hranice malého vápna do úplne voľnej bránky súpera. To sa mu podarilo a ihneď po nástupe na trávnik pridáva už šiesty gól svojho celku. Opakovaný záznam ukázal, že gól padol po ofsajdovom postavení. Aj v tomto prípade postranný rozhodca pochybil. Asistenciu si pripisuje Andiya Jarmolenko.
    77. Júnior Moraes (DKY) - 6:0
     
    79
    Júnior Moraes mohol pridať ďalší kúsok. Po presnej prihrávke svojho spoluhráča sa dostal do samostatného úniku, ale jeho strelecký pokus ku vzdialenejšej žrdi smeroval len tesne mimo.
     
    80
    Domáci aj naďalej okupujú súperovú polovicu ihriska, kde si medzi sebou prihrávajú a vyčkávajú na ten správny moment ku založeniu útoku.
     
    81
    Sergiy Rybalka si urobil miesto na strelu z 20 metrov a skúsil šťastie. Žiaľ pre jeho tím, strela skončila iba na pravej žrdi. Bol by to krásny zásah.
     
    82
    Domáci môžu skórovať po následnom rohovom kope.
     
    83
    Hráči Dynama Kyjev sa rozhodli rohový kop rozohrať nakrátko a tak aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    84
    Burda poslal dlhý kros, ktorý smeroval ku bielemu bodu. Tam úradoval pripravený Fabri, ktorý loptu dokázal vyboxovať za hranicu vlastného vápna.
     
    85
    Jarmolenko sa individuálnym spôsobom dostal až do pokutového územia súpera, kde však jeho výlet rýchlo skončil po skvelej obrannej činnosti brániaceho hráča, ktorý ho o loptu obral.
     
    86
    A opäť sledujeme kombináciu domáceho celku na polovici súpera, ktorí sa snažia využiť medzery v defenzíve Besiktasu Istanbul.
     
    88
    Hostia sa ešte pokúsili zaútočiť, ale ich pokus zmaril Andriya Jarmolenko, ktorý číhal na pravej strane ihriska.
     
    89
    Zápas sa už viac-menej len dohráva. Ani jeden z celkov najavia väčší záujem smerom dopredu. Môj osobný názor je taký, že ani štvrtý rozhodca už nebude hosťujúci celok zbytočne trápiť.
     
    90
    Gönül v snahe spracovať si dlhú prihrávku svojho brankára fauloval a tak si na svoje konto pripisuje útočný faul.
     
    90+0
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 13:0.
    Střely mimo: 3:3.
    Rohy: 1:3.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 12:9.
     
    Sledovali sme veľmi atraktívne futbalové predstavenie, ktoré sa muselo páčiť každému fubalovému fajnšmekerovi. Domáci nám predvádzali skvelý kombinačný futbal, vďaka ktorému sme sledovali mnoho zaujímavých momentov a množstvo gólov. Hosťujúcemu celku neostávalo nič iné ako sa brániť a dúfať, že čas bude plynúť, čo najrýchlejšie. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc.
    Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:42:03)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 9. Besedin, 30. Jarmolenko (pen.), 32. Bujalskij, 45+3. D. González, 60. Sydorčuk, 77. Júnior Moraes

    Karty:   43. Burda (DKY) – 20. Özyakup (BES), 30. Aboubakar (BES), 49. Adriano (BES)   56. Aboubakar (BES)   29. Beck (BES)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 13:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:9.
    FK Dynamo Kyjev: Rudko – Burda, Chačeridi, D. Vida, Antunes – Rybalka – Jarmolenko, Sydorčuk (66. Korzun), Bujalskij, D. González (69. Cygankov) – Besedin (77. Júnior Moraes).
    Náhradníci: Koval – Garmaš, Korzun, Makarenko, Júnior Moraes, Morozjuk, Cygankov.

    Besiktas Istanbul: Fabri – Beck, Marcelo, D. Tošić, Adriano – Arslan (46. Tosun), Özyakup (C), Hutchinson – Quaresma (70. Frei), Aboubakar, Şahan (46. Gönül).
    Náhradníci: Zengin – Tosun, Uysal, Inler, Frei, Nukan, Gönül.

    Rozhodca: Thompson – McGeachie, Mulvanny – Potter