Carolina – Tampa Bay 1:0 (po pr.) | NY Islanders – Detroit 3:4 (po pr.) | Nashville – Philadelphia 2:4 (kon.)
Chicago – Winnipeg 1:2 (kon.) | Calgary – Anaheim 8:3 (kon.) | Edmonton – Minnesota 1:2 (po pr.)
koniec po predl.
New York Islanders
3:4 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:1)
Detroit Red Wings
cz Pondelok 05.12.2016, 00:05 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:02 Danny DEKEYSER - 3:4
     
    61:02
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté využili propadnutí jednoho z hostů, dostali se do přečíslení a rozhodují! Tomáš Tatar táhl útok po pravé straně, počkal si na dojíždějícího DANNYHO DEKEYSERA a ten posléze z levého kruhu trefil horní část Halákovy brány. Slovenský gólman na tuto ránu nemohl reagovat. Asistence: Tomáš Tatar, Henrik Zetterberg
    55:39 Josh BAILEY - 3:3
     
    55:39
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak a znovu máme vyrovnáno. Sražená Seidenbergova střela od modré čáry nadělala Mrázkovi problémy, důrazný Tavares puk posunul před odkrytou bránu a JOSH BAILEY už měl poté velmi jednoduchou pozici. Asistence: John Tavares, Dennis Seidenberg
    53:06 Henrik ZETTERBERG - 2:3
     
    53:06
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tentokrát už jdou hosté opravdu zpátky do vedení. Po dobrém napadání šel kotouč po mantinelu až na modrou čáru, kde stále Jonathan Ericsson. Švédský obránce chytře nestřílel na bránu, ale prudkou přihrávkou puk nabízel na teč HENRIKU ZETTERBERGOVI, jenž takovou nabídkou nepohrdl a šikovně touš usměrnil do sítě. Asistence: Jonathan Ericsson, Tomáš Tatar
     
    52:01
    A nyní byli hosté ještě o pár centimetrů blíže k vedoucímu gólu. Tomáš Tatar však svižným zakončením trefil jenom tyč!
     
    51:52
    Jaroslav Halák teď neudržel tvrdou střelu od modré čáry a po zmatcích před bránou se o dorážku postaral Mantha! Puk proskákal jen těsně vedle tyče.
     
    49:19
    Zetterberg dobře z otočky vypálil a Miller puk navíc tečoval těsně před Halákem. Slovenský gólman teď domácí zachránil!
     
    46:32
    Detroit vstřelil branku, ale při střele Mikea Greena byl Glendening v kontaktu s Halákem a hostující obránce se tak nemůže radovat z hat-tricku.
    41:52 Johnny BOYCHUK - 2:2
     
    41:52
    Islanders právě vstřelili branku!
    Teď už ale ani Mrázek nestačil. Bekhendové zakončení Cizikase sice hostující gólman dokázal vyrazit, nicméně poté se puk odrazil k JOHNNYMU BOYCHUKOVI a ten se trefil přesně nad Mrázkův levý beton. Bez asistence.
     
    41:22
    Další výborná šance domácích. Quine si to rychle namířil dopředu a střelou na lapačku ohrozil Mrázka v bráně Detroitu. Český gólman zasáhl.
     
    40:12
    Velmi dobrý začátek třetí třetiny pro Islanders. Rychlou akci zakončoval Strome, ale puk šel z jeho čepele přeci jenom trochu vedle brány.
    34:40 Mike GREEN - 1:2
     
    34:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Teď už se ale hosté radují! Fatální rozehrávku Seidenberga totiž vystihl Thomas Vanek, jenž si všiml najíždějícího MIKEA GREENA a ten po obdržení kotouče v pohodě zakončil do odkryté části brány. Jaroslav Halák se opět nestihl přesunout. Asistence: Thomas Vanek
     
    33:25
    Mantha předvedl skvělý manévr, nicméně z hranice brankoviště už zakončoval pouze do Hálaka! Každopádně to byla jedna z nejlepších akcí zápasu.
     
    31:26
    Skvělý zákrok Petra Mrázka. Ladd dobře pálil z mezikruží, ale puk se ještě odrazil před Stromea. Ten okamžitě ve vzduchu plácl do kotouče, nicméně Mrázkova lapačka byla připravena.
     
    29:11
    Solidní šance hostujícího celku. Nyquist však bekhendem z hranice brankoviště rozvlnil jen boční síť a Vanek následně zblízka trefil pouze Haláka.
     
    25:46
    Dobře postavený Andrew Ladd tečoval Seidenbergovo nahození od modré čáry a puk se otřel o tyč Mrázkovy brány.
     
    13:57
    Nyní ale rozjetý Jason Chimera dostal přihrávku napravo, okamžitě si to namířil před Mrázka, avšak ten se zakončením mezi betony zjevně počítal.
    12:53 Mike GREEN - 1:1
     
    12:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    Zničehonic máme vyrovnáno! Nielsen získal puk ve vlastním pásmu, rychle si to podél mantinelu namířil dopředu a po přechodu do pásma soupeře našel MIKEA GREENA. Ten využil přihrávku přes šíři pásma a bleskovou ranou překonal přesunujícího se Haláka. Asistence: Frans Nielsen
     
    09:36
    Po dalším nahození od modré se puk zjevil na holi Johna Tavarese, avšak jeho zakončení u tyče skončilo na Mrázkově betonu!
     
    09:05
    Steve Ott (DET) si našel Tavarese, ale odměnou mu byla jen šarvátka s Travisem Hamonicem (NYI). Oba kohouti dostávají pětiminutový trest za bitku, Ott navíc dvouminutový za faul loktem a Hamonic ještě k pěti minutám další dvě za vyprovokování bitky a deset minut osobního trestu. Dalším vyloučeným je pak Drew Miller (DET), který trefil otloukánka Tavarese vysokou holí.
    05:16 Anders LEE - 1:0
     
    05:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hostující gólman si ještě ani pořádně nesáhl na kotouč a už ho loví ze své klece. Poměrně nenápadná akce na pravé straně vyústila v Cizikasovu prostrkávačku na Clutterbucka, jenž ještě z blízkosti brány přihrával spoluhráči. Byl to nakonec ANDERS LEE, který si našel bekhendovou nabídku Clutterbucka a v pohodě zakončil do odkryté brány. Mrázek byl bez šance. Asistence: Cal Clutterbuck, Casey Cizikas
     
    00:43
    Velká šance Detroitu! Zapomenutý Tomáš Tatar dostal dlouhou přihrávku, šel sám na Haláka, ale svého reprezentačního kolegu střelou na vyrážečku nepropálil.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 6. Lee (Clutterbuck, Cizikas), 42. Boychuk, 56. Jo. Bailey (Tavares, Seidenberg) – 13. Green (Nielsen), 35. Green (Vanek), 54. Zetterberg (Ericsson, Tatar), 62. DeKeyser (Tatar, Zetterberg)


    New York Islanders: Halák (Bérubé) – Leddy, Hamonic, Hickey, Boychuk, de Haan, Seidenberg – Jo. Bailey, Tavares (C), B. Nelson – Ladd (A), R. Strome, Prince – N. Kuljomin, Quine, Chimera – Lee, Cizikas, Clutterbuck (A).
    Detroit Red Wings: Mrázek (Coreau) – DeKeyser, Green, Kronwall (A), Ouellet, Ericsson, Lashoff – Tatar, Zetterberg (C), Mantha – Nyquist, D. Larkin, Vanek – Jurčo, Nielsen, Glendening – D. Miller, Sheahan, Ott.

    Rozhodca: Graham Skilliter, Justin St. Pierre – Tony Sericolo, Steve Miller

    Diváci: 13 789