Middlesbrough – Hull City 1:0 (kon.)
koniec
Middlesbrough FC
1:0 (0:0)
Hull City AFC
Pondelok 05.12.2016, 21:00Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Pondelková dohrávka nesľubuje žiadnu ofenzívnu partiu, pretože sa stretnú tímy s najmenším počtom strelených gólov. Možno nás ale prekvapia a uvidíme zaujímavé divadlo.

    Tabuľkové postavenie tímov

    16. Middlesbrough 13 2 6 5 12:15 12
    19. Hull City 13 3 2 8 11:28 11

    Middlesbrough FC

    Nováčik súťaže pred sezónou posilnil káder zaujímavými menami a očakával sa boj o vyššie priečky, ako je súčasná šestnásta pozícia. "Boro" v tejto sezóne vyhrali len dva duely, čo je žalostne málo. Ten posledný na konci októbra s Bournemouthom 2:0 a prvý ešte v druhom kole proti Sunderlandu. Bohvieako to nejde ani strelecky, keďže trojgólový Álvaro Negredo je zatiaľ sklamaním a to je spoločne s Uruguajčanom Stuanim najlepším strelcom. Menej gólov ako Middlesbrough dal už iba jeho dnešný súper Hull. Na druhej strane, inkasoval len 15-krát. Lepšie sú na tom iba Chelsea, Arsenal a Tottenham.

    Hull City AFC

    "Tigre" sú na tom ešte horšie, patrí im až predposledná priečka s jedenástimi bodmi. Paradoxne však majú o víťazstvo viac, ako lepšie postavený súper. Hull zdolal Leicester a Swansea v prvých dvoch kolách, no potom sa to zadrhlo. Naposledy zvíťazil začiatkom novembera so Southamptonom. Jedným z mála dobrých zjavov v kádri je záložník Robert Snodgrass, zároveň najlepší strelec tímu (4). Klub však môže tešiť postup do semifinále Ligového pohára, keď porazil Newcastle na penalty.
     
    Úvodné zostavy:

    Middlesbrough FC: Valdés – Barragán, Chambers, B. Gibson (C), Fábio – Forshaw, Clayton, de Roon – G. Ramírez, Negredo, Fischer.
    Náhradníci: Guzan – Espinosa, Leadbitter, Stuani, Downing, Nsue, Traoré.

    Hull City AFC: Marshall – Elmohamady, Davies, M. Dawson (C), Robertson – Snodgrass, Livermore, R. Mason, Clucas – Henriksen – Diomandé.
    Náhradníci: Jakupović – Maguire, Meyler, Huddlestone, Weir, Bowen, Tymon..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop dohrávky mali hráči Hullu, ktorí sa okamžite snažili vyraziť dopredu, lenže ich akciu odkopom na tribúnu zatrhol Gibson.
     
    3
    Middlesbrough má zatiaľ loptu na kopačkách častejšie, lenže celý oboch oboch celkov sa koná výlučne v okolí poliacej čiary.
     
    4
    Fábio sa rozbehol dopredu po krídle, no dostal priam hrôzostrašnú prihrávku od Fischera do behu, ktorú nemal žiadnu šancu zachytiť.
     
    6
    Diomadé nedostal presný pas na hrot, pretože lopta na neho bola veľmi prudká a ušla mu.
     
    7
    Krásna kombinácia domácich mala skončiť gólom, lenže Negredo loptu trestuhodne strelil zvnútra šestnástky nad Marshallovu bránu.
     
    7
    Trest mohol prísť na druhej strane, avšak Masonov center bol zablokovaný Barragánom. Nasledovať bude roh.
     
    8
    Snodgrass ho nekopol vôbec dobre, keďže lopta sa dostala od domácich futbalistov mimo šestnástky.
     
    9
    Gastón Ramírez sa pred šestnástkou uvoľnil a pripravil pozíciu na center pre spoluhráča, no pas z krídla od Barragána skončil priamo v rukaviciach Marshalla.
     
    11
    Ramírez znova v akcii, tentoraz sa pred ním otvoril priestor a on preveril svoju ľavačku aj Marshalla. Obe strany to zvládli dobre, takže pokus spoza pokutového územia v bráne neskončil.
    11.
     
    12
    Fábiov center nabiehajúceho Barragána nenašiel, dobre pred ním vo vzduchu hlavou zasiahol Davies a dostal loptu do bezpečia.
     
    14
    Kolmica pre Elmohamadyho síce úplne presná nebola, lenže Fábiov sklz poslal loptu iba na roh. Po ňom zakončuje Clucas, avšak veľmi vysoko nad.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Jake Livermore (Hull City AFC).
     
    17
    Prechod domácich po ľavej strane sa síce neskončil šancou, ako to určite zamýšľali, ale Fábio získal aspoň rohový kop.
     
    18
    Claytonov pas ideálny nebol a nakoniec sa hra presťahuje od brány Marshalla, keďže sa píska ofsajd.
     
    20
    Forshaw doviezol loptu pred šestnástku protivníka, kde ju síce domáci stratili, ale následná snaha vyústila v zakončenie spomínaného hráča. Marshall jeho pokus k žrdi vyrazil.
    20.
     
    22
    Forshaw znova v akcii, tentoraz v strede poľa, kde si vypýtal faul od hráčov hostí, takže rozbiehajúci sa Diomadé nemohol pokračovať na Valdésovu bránu.
     
    24
    Držanie lopty v posledných desiatich minútach: 70%-30%
     
    26
    Fischer síce našiel na krídle voľného Barragána a ten si hodil loptu do šestnástky, lenže okolo Robertsonovi sa k ničomu nedostal. Domáci sa hnevajú, že to mal byť roh, lenže nebude.
     
    27
    Dawson pokryl po centri sprava vo vzduchu Negreda a následne zrazil strelu Fischera z dobrej pozície na rohový kop.
     
    28
    Nízky center k prednej žrdi zachytil Diomadé, ktorý spoločne so spoluhráčmi loptu dostal do bezpečia, až k brankárovi Valdésovi.
     
    29
    Robertson fauloval Negrada niekoľko metrov od vlastnej šestnástky, čiže domáci dostali k dispozícii priamy kop vhodný na center. Ten veľmi prudkým nákopom rozohral Ramírez, Marshall boxuje.
     
    30
    Barragán si na krídle vymenil loptu a odcentroval, ale Negredo prihrávku pustil a Fischer sa z druhej vlny k zakončeniu nakoniec nedostal.
     
    31
    Viktor Fischer síce loptu do siete dostal, lenže gól pre ofsajd neplatí. Center na Negreda tento španielsky útočník sklepol pre dánskeho spoluhráča, no do postavenia mimo hru, takže dorážka bola zbytočná.
    31.
     
    33
    Snodgrass údajne zobral loptu Fábiovi na krídle v rámci pravidiel, ale Hull si ju napriek tomu dlho neužil, keďže zakrátko o ňu prišiel.
     
    36
    Viktor Fischer si potiahol loptu z krídla do stredu poľa, odkiaľ poslal tvrdú ranu, ale tá bola tečovaná a zamierila na rohový kop.
     
    37
    Center Gastona Ramíreza hostia odvrátili a mohli postupovať dopredu, no Diomadé si pomohol faulom proti De Roonovi.
     
    38
    Forshaw našiel skvelým pasom za obranu na hranici päťky Negreda, ktorý dokázal hlavou aj zakončiť, lenže bol v záklone a loptu nenasmeroval presne ani dôrazne.
     
    42
    Gaston Ramírez mohol na hranici šestnástky už sám strieľať, ale ešte prihrával na Fischera, ktorý nemal dobrú pozíciu, Akcia domácich síce pokračovala, ale po centri Barragána aj skončila.
     
    42
    Na druhej strane sa medzi dvomi súpermi na Valdésa rútil Diomadé, skvelý sklz Gibsona na hranici pokutového územia zabránil akémukoľvek zakončeniu.
     
    45
    Fábio bol faulovaný niekoľko metrov pred šestnástkou, ale hlavný arbiter ponechal výhodu, ktorú domáci nevyužili. Napriek tomu stále držia loptu na kopačkách.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    V nadstavenom čase domáci získali roh. Dawson loptu odvrátil na ďalší a dobre neskončil ani ten. Hull opäť odolal.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.

     
    Middlesbrough bol v prvom polčase aktívnejším a lepším tímom. Súpera do ničoho nepúšťal a sám si vypracoval niekoľko šancí, z čoho jedna skončila aj gólom, lenže pre ofsajd nebol uznaný. Verme, že v druhom dejstve sa dočkáme aj futbalového korenia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Strieľaný center Ramíreza zastavil Robertson, ale lopta sa aj tak povaľovala v šestnástke Hullu, odkiaľ ju nakoniec odpratalo nepresné zakončenie práve Raméreza z voleja.
     
    49
    Diomadé je dnes na hrote úplne osamotený a nedostáva potrebnú podporu od hráčov pod ním, čo sme mohli vidieť aj teraz po nákope dopredu, kde sám neuspel.
     
    50
    Forshaw našiel oblúčikom v šestnástke Ramíreza, ktorý hrá dnes dobrý zápas, lenže tomu loptu na roh odkopol Davies.
     
    51
    Roh sa neujal, ale Ramírez ostal pri lopte a snažil sa niečo vymyslieť pred šestnástkou Pokus o kolmicu defenzíva Hullu zachytila.
     
    53
    Kontra domáceho celku troch proti dvom je zastavená faulom od Livermorea, takže Ramírez bude mať možnosť centrovať pred Marshalla.
     
    54
    Ramírez to nakoniec vyskúšal strelou, ale trafil len múr. Barragán však loptu vrátil do päťky, kde bol postrčený Gibson, penalta sa nepíska.
     
    56
    Middlesbrough je aj v druhom polčase aktívnejším a súpera stále k ničomu nepúšťa, no jeho ofenzívne akcie často končia v okolí šestnástky.
     
    57
    Gastón Ramírez vybojoval ôsmy rohový kop pre svoje farby. Sám ho aj zahral, centrom do malého vápna, ale tam bol najvyšší Marshall a loptu sťahuje,
     
    58
    Barragán sa na krídle cez Robertsona nedostal prakticky k ničomu, ďalšia čiarka ale aj tak putuje do kolonky rohov.
     
    59
    Znova Ramírez a opäť pozorní obrancovia Hullu. Middlesbrough napriek tomu ostáva na dostrel brány "tigrov".
     
    60
    Jubilejný desiaty rohový kop prichádza po zrazenom centri Fábia zľava, o čo sa postaral Elmohamady.

     
    60
    Tím Middlesbrough práve strelil gól!
    A teraz to už konečne gól je. Jednoznačne lepší tím sa dočkal po hodine hry a presadil sa doposiaľ najlepší hráč na hracej ploche GASTÓN RAMÍREZ. Futbalista, ktorý zväčša štandardky sám rozohráva a bývalý hráč Hullu sa triafa hlavou. Pridal svoj druhý gól v tejto sezóne.
    60. Gastón Ramírez (MDD) - 1:0
     
    62
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Ryan Mason, prichádza Jarrod Bowen.
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Jake Livermore, prichádza Tom Huddlestone.
     
    63
    Hostia chcú odpovedať a po úniku Snodgrassa získali rohový kop. Ten zahrá samotný záložník.
     
    64
    Valdés vyšiel z brány, lenže nebol úplne najistejší. Napriek tomu dostal loptu do bezpečia, k svojim spoluhráčom.
     
    67
    Middlesbrough ako keby upustil zo svojej ofenzívnej aktivity, ale hráčom Hullu sa to zatiaľ nedarí využívať, keďže sa naďalej nedostávajú do šancí.
     
    68
    Fischer si chcel zabehnúť za defenzívu protivníka, lenže prihrávku do týchto miest v poslednej chvíli odkopol Dawson.
     
    71
    Fischer sa síce dostal k zakončeniu spred päťky, ale pod nohy mu spadol veľmi obetavý obranca Michael Dawson a zrazil jeho pokus na roh.
     
    72
    Chambers sa takmer dostal k hlavičke po Claytonovom rohu, lenže pred ním dobre zasiahol jeden z hostí a následne Hull zrazil aj strelu z druhej vlny.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Fábio (Middlesbrough FC).
     
    75
    Fábiov jemný oblúčik z hranice šestnástky našiel hlavu Negreda medzi dvomi obrancami, ale španielsky útočník loptu nasmeroval bránený len do miest, kde bol pripravený Marshall.
     
    76
    Hull získal po nejakom čase ďalší roh. Tentoraz ho zakončil Clucas, avšak pas od Snodgrassa išiel jemne do záklonu a tak Angličan mieril nad.
     
    78
    Snodgrass doviezol loptu k hranici súpera, kde sa však dostal medzi dvoch obrancov a po kontakte s nimi spadol. Priamy kop sa nepíska.
     
    80
    Po odvrátenom centri sprava sa k zakončeniu na rohu šestnástky ešte dostal Fischer, lenže jeho pokus technického typu skončil nad bránou.
     
    81
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Viktor Fischer, prichádza Christian Stuani.
     
    81
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Markus Henriksen, prichádza David Meyler.
     
    82
    Zdravotné problémy má Calum Chambers. Kmeňový hráč Arsenalu ostal ležať po veľmi tvrdom dopade z hlavičkového súboja na zemi a potrebuje ošetrenie.
     
    83
    Chambers je späť v hre a bude schopný dohrať toto stretnutie. Práve teraz odvrátil nákop do autu pred Clucasom.
     
    84
    Snodgrass znova získal roh a opäť centrom hľadal Clucasa, ktorý sa ale do zakončenia nedostal. Následne po pase z druhej vlny hlavičkoval Dawson, iba do miest, kde bol Valdés.
     
    85
    Rýchly prechod hostí dopredu nebezpečenstvom neskončil, nakoľko sa k strele odhodlal Clucas a bránu sa mu trafiť nepodarilo. Navyše, strela bola veľmi slabá.
     
    86
    Ramírez má zdravotné problémy a bude musieť ihrisko opustiť predčasne. Hrdina duelu po svojich asi neodíde, keďže hlavný rozhodca ukázal, aby priniesli nosidlá.
     
    87
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Gastón Ramírez, prichádza Stewart Downing.
     
    88
    Mladý Bowen celkom slušne dohral Fábia pri postrannej čiare, kartu za tento zákrok neuvidí. Domáci po nákope dopredu o loptu prišli.
     
    89
    De Roon potiahol rýchly prechod domácich do otvorenej defenzívy súpera, lenže Stuani sa dostal na krídlo a dokázal získať iba roh.
     
    90
    Hráči v červených dresoch naťahujú čas, no darilo sa im niekoľko sekúnd, kým hostia loptu neodkopli. Poslali ju však len na kopačky Middlesbrough.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Diomadé sa dostal k veľmi dobrému zakončeniu ľavačkou spoza šestnástky. Lopta letela presne do rohu brány, ale Valdésa blysol skvelým zákrokom.
     
    90+1
    Takmer ďalšia veľká príležitosť, v ktorej mohol byť Diomadé, pretože po rohu prišlo predĺženie od Elmohamadyho, lenže útočníkovi Hullu v páde chýbalo k dorážke niekoľko čísiel.
     
    90+3
    Tom Huddlestone zastavil kontru domácich faulom, žltú kartu napokon nedostane, ale Hull znova prichádza o nejaký čas.
     
    90+4
    Defenzíva Middlesbrough ešte vyprodukovala jednu defenzívu, konkrétne to bola hrozná rozohrávka Valdésa, ale Bowen ju nedokázal potrestať, keďže mu lopta ušla.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Domáci Middlesbrough si najtesnejší náskok ustrážil a vyhral svoj iba tretí duel v tomto ročníku. O všetkom podstatnom rozhodol podľa mňa najlepší hráč zápasu Gastón Ramírez a to nie len preto, že strelil gól. V závere sa ale zranil, takže budeme očakávať správy o jeho stave. (22:52:45)

    Matej Kubove

    Góly: 60. G. Ramírez

    Karty:   73. Fábio (MDD) – 16. Livermore (HLL)


    Middlesbrough FC: Valdés – Barragán, Chambers, B. Gibson (C), Fábio – Forshaw, Clayton, de Roon – G. Ramírez (87. Downing), Negredo, Fischer (81. Stuani).
    Náhradníci: Guzan – Espinosa, Leadbitter, Stuani, Downing, Nsue, Traoré.

    Hull City AFC: Marshall – Elmohamady, Davies, M. Dawson (C), Robertson – Snodgrass, Livermore (62. Huddlestone), R. Mason (62. Bowen), Clucas – Henriksen (81. Meyler) – Diomandé.
    Náhradníci: Jakupović – Maguire, Meyler, Huddlestone, Weir, Bowen, Tymon.