Toledo – Villarreal 0:3 (kon.) | Formentera – Sevilla 1:5 (kon.) | Real Madrid – Leonesa 6:1 (kon.)
Guijuelo – Atlético Madrid 0:6 (kon.) | Córdoba – Malaga 2:0 (kon.) | Granada – Osasuna 1:0 (kon.)
UCAM Murcia – Vigo 0:1 (kon.) | Hércules – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
CD Guijuelo
0:6 (0:2)
Atlético Madrid
cz Streda 30.11.2016, 21:00 • Estadio Helmántico (kapacita 17 341), Salamanca • Španielsky pohár • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký středeční večer! Na dnešním programu jsou mimo jiné i utkání 4. kola španělského poháru Copa del Rey a my se společně zaměříme právě na jeden ze zápasů této soutěže. Čeká nás souboj Davida s Goliášem či obra s trpaslíkem – domácí Guijuelo na svém hřišti přivítá slavné Atlético.
     
    CD Guijuelo

    Domácí Club Deportivo Guijuelo je jednoznačným outsiderem tohoto mače – na domácí scéně totiž tým ze zhruba šestitisícového městečka západně od Madridu patří až do třetí nejvyšší soutěže (momentálně hraje skupinu 1 soutěže Segunda B) a i tam je až na 15. příčce se ziskem 16 bodů v 16 zápasech.

    Doposavad ale svěřenci trenéra Jordiho Fabregata procházejí alespoň pohárovou soutěží – v prvním kole postoupili přes Boiro (výhra 3:1 v prodloužení; Boiro hraje taktéž 1. skupinu Segundy B a je jen o jednu příčku horší než Guijuelo), ve druhém kole pak porazili Sestao River 1:0 (Sestao hraje ve 2. skupině Segundy B a aktuálně je na 19. příčce) a v posledním kole se pak Guijuelo poradilo s Cirbonerem 2:1 v prodloužení (Cirbonero momentálně hraje až čtvrtou nejvyšší soutěž a je na 3. příčce).
     
    Atlético Madrid

    To Atlético je oproti domácímu týmu daleko věhlasnější celek – těžká váha španělské kopané je „až“ na 4. příčce La Ligy, ale rozhodně patří mezi nejlepší týmy nejen ve Španělsku, ale i v celé Evropě. V Primera División zatím svěřenci populárního lodivoda Diega Simeoneho získali 24 bodů ve 13 zápasech a před nimi je jen Sevilla, Barcelona a vedoucí Real Madrid.

    Do domácí pohárové soutěže sice „Rojiblancos“ naskakují až v tomto kole, na evropské pohárové scéně se jim ale daří mimořádně – ve skupině D Ligy mistrů UEFA „Atleti“ ještě neprohráli a po 5 zápasech mají 15 bodů, čímž mají předem zajištěný postup z prvního místa před mnichovským Bayernem. Jistý postup by se měl zrodit i dnes, Guijuelo by finalistovi Ligy mistrů a třetímu celku uplynulé sezony La Ligy nemělo klást vážnější odpor...
     
    Úvodní sestavy:

    CD Guijuelo: Royo – Álvaro, Ayala, Héctor, Aspas – Juliá, Luque – Piojo (C), Fernández, Carmona – Pino
    Náhradníci: Gómez – Dimas, Martín, Sánchez, Gordillo

    Atlético Madrid: Moyá – Vrsaljko, Savić, Giménez, Lucas – Thomas, Caio – Gaitán, Saúl (C), Carrasco – Correa
    Náhradníci: Moreira – Alberto, Olabe, Juan Moreno, Rober

    Rozhodčí: Alberto Undiano Mallenco – Ollo, Munuera – Cerdá.
     
    Sudí Undiano Mallenco dal konečně píšťalkou pokyn k úvodu utkání, jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Je rozehráno! Úvodní výkop obstarali v černém hrající Atleti, domácí celek nastupuje v rudých dresech.
     
    2
    Lucas Hernández si na lajně nerozuměl s Gaitánem a domácí otočili hru až k Moyově bráně, načež po odkopu madridského gólmana pokračují s balonem na kopačkách.
     
    3
    Fernández nyní hodil balon do špeku Carmonovi a ten již prudký pas nezpracoval, hosté mají k dispozici aut.
     
    3
    Ángel Correa se protáhl po pravé straně, zpracoval si míč po dlouhém nákopu a vnikl do vápna, jeho následné zakončení ale proletělo jen podél brankové čáry ven z prostoru domácího malého vápna.
     
    4
    První rohový kop utkání měli k dispozici hosté, Saúlova hlavička po kopu od praporu ale skončila vedle brány a Royo odkopává.
     
    5
    Po Caiově faulu mohou s balonem hrát domácí fotbalisté, u balonu je obránce Héctor Martínez.
     
    5
    Saúl srazil k zemi Luqueho a Guijuelo má k dobru přímý kop z pozice za vápnem.
     
    6
    Balon do vápna poslal právě faulovaný Julián Luque, s jeho centrem si ale věděl rady stoper Savić a následný centr z levé strany ve vápně Atlética pohlídal Miguel Ángel Moyá.
     
    7
    Sudí Mallenco zase píská a opět ve prospěch domácího outsidera, Carrasco nedovoleně atakoval Aspase a domácí gólman rozehraje přímý kop z vlastní šestnáctky.
     
    8
    Antonio Ayala u lajny parádním skluzem odpálil balon od nohou Yannicka Carrasca, po následném autu pak hosté jen odevzdali míč do moci domácímu týmu.
     
    8
    Héctorova zpětná nahrávka nadělala Royovi nějaké ty starosti, s napadáním Ángela Correy si ale domácí brankář věděl rady a Guijuelo vyráží na útočný výpad.
     
    9
    Po pěkném přenesení z levé strany doprava balon ze vzduchu stáhl Piojo, záhy jej ale odzbrojil Lucas Hernández a Rojiblancos roztáčí na středu svoji kombinaci.
     
    10
    Hernández posunul míč na Gaitána, jenž se ale ve vápně dostal mezi tři obránce a byl odzbrojen. Následně se faulem provinil Caio Henrique, jenž k zemi srazil Luqueho.
     
    11
    Enrique Royo rozehrál balon na levou stranu, kde se ale Pepe Carmona nezorientoval ideálně a míč končí v autu.
     
    12
    Hernández posunul na levé straně míč Gaitánovi, který přepadl přes nohu Álvara Péreze. Nepíská se však a domácí mají balon pod kontrolou.
     
    12
    Thomas Partey ze středu roztáhl míč na levou stranu, kam sbíhal Gaitán, bývalý hráč Benficy Lisabon si ale nepočínal zrovna dobře a míč mu odskočil od nohy.
     
    14
    Domácí obránci drží míč před napadajícími forvardy Atlética, Vrsaljko pak ale při snaze odebrat soupeři míč zabral až moc a sestřelil Aspase k zemi.
     
    15
    Jorge Juliá posunul míč na Álvara, tomu se ale nevyvedlo zpracování a balon končí v zámezí...
     
    16
    Uruguayský stoper Giménez vytáhl míč dopředu, nepřesnost v rozehrávce ale kombinaci Atletů zastavila. Následný protiútok Guijuela měl však jepičí život a u míče jsou zase Los Colchoneros.
     
    17
    Yannick Carrasco se zleva dral do vápna domácího týmu, přesně včas mu ale balon uzmul pozorný obránce Ayala.
     
    18
    Zajímavá příležitost pro Madridské! Gaitán vybojoval míč na levém křídle a poslal jej do vápna, na jeho přízemní pas si seběhl Caio Henrique a Royo balon radši vyrazil na roh!
     
    19
    Roh rozehráli hosté z hlavního města nahrávkou na krátkou vzdálenost, s následným centrem do vápna si ale defenziva Guijuela s přehledem poradila.
     
    19
    Chorvatský bek Šime Vrsaljko byl u lajny pod dohledem hned trojice borců v rudých dresech, nakonec však dokázal vybojovat alespoň aut.
     
    21
    Parta kouče Simeoneho drží míč ve středu pole a snaží se překonat pevný blok domácí obrany.
     
    22
    Po rychlé narážečce po levé straně proběhl Lucas Hernández, nedokázal však svým centrem ve vápně najít nikoho v černém dresu.
     
    23
    Zhruba minutu už domácí drží balon ve středu pole a pomaloučku se posunují na polovinu Atlética, madridská defenzivní formace je ale pevná.
     
    24
    Nakonec se ale domácí rozhodli zkusit to ještě jednou od začátku a zakládají další akci až od vlastního brankáře Enriqueho Roya.
     
    25
    Thomas na středu vybojoval přímý kop, faulem se provinil Antonio Ayala. Savić a Vrsaljko rozehrávají na středovém kruhu.
     
    26
    Lucas měl na levé straně veliké problémy s krocením dlouhé nahrávky a nakonec míč jen odkopl do autu.
     
    27
    Correovu nahrávku k Yannicku Carrascovi nepustil Héctor Martínez, následně ale Carmona nedokázal udržet míč ve hře a vpřed zase vyráží Rojiblancos.
     
    28
    Je nařízena penalta pro Atlético! Carrasco si ve vápně píchl balon kolem Héctora, jenž jej poslal k zemi, Undiano Malleno nemá jinou možnost!
    28. Penaltový zákrok
     
    29
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Colchoneros jdou do vedení! Exekuce pokutového kopu se ujal SAÚL a ačkoli Royo vystihl směr, na pokus kapitána Atlética nedosáhl a loví balon ze sítě.
    29. SAÚL - 0:1
     
    30
    Na konci první půlhodiny jsme se tedy dočkali úvodní trefy, uvidíme, jak na to hráči navážou...
     
    30
    Takhle by na to ale určitě navazovat neměli! Penaltový hříšník Héctor Martínez (GUJ) u lajny zezadu zajel do nohou Carrasca a je z toho první žlutá karta zápasu.
     
    32
    O žlutou kartu si teď říkal i Luque, jeho faul na Saúla ale sudí neposoudil jako až tak závažný a hraje se dál.
     
    33
    Po rychlé akci Atlética přiletěl do vápna centr z pravé strany a balon propadl až na druhou stranu vápna, kam seběhl nikým nehlídaný Saúl, jeho pokus z voleje ale končí výrazně mimo.
     
    34
    Gaitán nahrál na střed Correovi, po něm pokračuje v akci Thomas.
     
    34
    Na kolmou nahrávku Correy středem seběhl Yannick Ferreira Carrasco, svoji přízemní střelu z levé strany ale namířil jen do tyče!
    34. Yannick Ferreira Carrasco orazítkoval tyč
     
    35
    Po Gaitánově rohovém kopu se k zakončení dostal aktivní Carrasco, Royo ale v pohodě zakročil a rychle vhodil balon k nohám Ayaly.
     
    36
    Carmonu u lajny obral Vrsaljko, jeho oblouček za obranu ale do autu srazil pozorný Héctor.
     
    37
    Henrique nahrál balon doprava na Saúla, po něm putuje míč až na opačnou stranu k Lucasi Hernándezovi a Correovi.
     
    38
    Obrovská šance Atletů! Hernándezova nahrávka zleva doputovala ke Correovi, jenž se otočil a před bránou našel Carrasca. Jeho střelu do horní části brány ale Royo vyrazil nad!
    38. Carrasca opět vychytal Royo
     
    39
    Royovu nahrávku dostal Ayala, jehož kolmice ale skrz napadající dvojblok v černém neprošla a balon se vrátil až k brankáři Guijuela.
     
    40
    Hosté drželi míč a trpělivě kombinovali na středu hřiště, otáčejícího se Correu ale důrazně odzbrojil Juliá a domácí vyrazili do rychlého protiútoku.
     
    41
    Míč je v moci Antonia Ayaly před bránou Guijuela. Stoper domácího týmu se posléze při snaze vhodit aut dostal do menší rozepře s Gaitánem, Mallenco ale nemusí řešit žádné vážné spory.
    Na stadion, na kterém se hraje, se vtěsná 17 341 diváků.

     
    43
    Correa se prohnal středem a zamířil si do do levé části vápna, odkud následně zkusil poslat míč přes šířku šestnáctky na zadní tyč na volného Carrasca, centr argentinského forvarda ale zastavili obránci domácího celku.
     
    44
    Piojo si prohodil balon mezi dvěma hráči Atlética a Gaitán jej za to poslal k zemi, píská se ve prospěch domácích.
     
    45
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Hosté se v poslední minutě vrhli vpřed a Thomas na středu zvedl hlavu, načež poslal parádní centr na pravé křídlo. Tam si seběhl chorvatský bek ŠIME VRSALJKO a tvrdou střelou z voleje na bližší tyč navýšil vedení favorita.
    45. Šime VRSALJKO - 0:2
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:04.
     
    Je za námi první poločas a zatím vše nasvědčuje předzápasovým očekáváním... Atlético je o třídu lepším týmem a ačkoli si nevypracovalo tolik vyložených šancí, vstřelilo dvě branky – ve 29. minutě otevřel z penalty skóre kapitán Saúl a gólem do šatny na něj navázal Vrsaljko. Domácí se i přes úpornou snahu nedostali takřka k ničemu a Moyu v bráně hostujícího týmu moc neprověřili... Uvidíme, co přinese druhé dějství, určitě to ale ještě bude zajímavé!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Zatím hrají oba týmy beze změn v sestavě. Ihned se vpřed vrhli domácí a Pino si krásně obhodil Saúla, následně však o míč přišel.
     
    47
    Carmona se probíjel po levé lajně, zezadu jej ovšem čistě zastavil pohotový Vrsaljko.
     
    48
    Lucas, Carrasco a Saúl si párkrát vyměnili balon na kraji šestnáctky, dovnitř do vápna či ke střele se ale nedostali a nyní se vpřed vydává domácí manšaft.
     
    49
    Pepe Carmona sklidil aplaus celého stadionu, když u lajny učebnicovými jeslemi prohodil Thomase.
     
    49
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Následný rychlý brejk Atletů končí třetí brankou v domácí síti! Caio potáhl míč po pravé straně a posunul jej na střed, odkud Correa chytrou nahrávkou z prvního dotyku uvolnil nabíhajícího YANNICKA CARRASCA, jenž svůj únik zakončil s přehledem a konečně prostřelil domácího brankáře Roya.
    49. Yannick CARRASCO - 0:3
     
    52
    Savićův pas zastavil Héctor Martínez, ve skluzu ale míč jen posunul k Caiovi Henriquemu.
     
    53
    Lucas Hernández dokázal Piojův centr srazit k Thomasovi a hosté se drží u balonu v bezprostřední blízkosti středového kruhu.
     
    54
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Royův nepovedený výkop na středu sebral Saúl a posunul balon ke Gaitánovi. Ten s přehledem vysunul do vápna právě Saúla a kapitán madridského týmu pak před prázdnou bránou našel volného YANNICKA CARRASCA, jenž domácího brankáře překonal podruhé během pěti minut!
    54. Yannick CARRASCO - 0:4
     
    56
    Thomas svou nepřesnou nahrávkou zahnal Vrsaljka až k lajně a ten jen tak tak stihl odehrát balon dozadu, situaci ale pohlídal vyběhnuvší Moyá a chvíli se pomazlil s balonem, načež jej předal dál.
     
    57
    Carrasco nabral rychlost na pravé straně, skvělým skluzem jej ale zastavil stoper Guijuela Héctor.
     
    57
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Domácí schytali nepopulárního „bůra“ a tohle zavání doslova vražděním neviňátek... Saúl na středu zvedl hlavu a nastartoval na levé straně Lucase, jehož přízemní pobídku před bránu přetavil v pátý úder favorita ÁNGEL CORREA.
    57. Angel CORREA - 0:5
     
    59
    Střídání v týmu CD Guijuelo: ze hřiště odchází Álvaro, přichází Martín.
    Střídání v týmu CD Guijuelo: ze hřiště odchází Fernández, přichází Gordillo.
     
    59
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Carrasco, přichází Rober.
     
    60
    Po nepřesném skluzu Giméneze se tváří v tvář Moyovi ocitl Antonio Pino, ten však zaváhal a nechal slabým zakončením vyniknout gólmana Atletů!
    60. Antonio Pino na Moyu nevyzrál
     
    61
    Stefan Savić (ATM) se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Pinou a Undiano Mallenco jej trestá žlutým napomenutím.
     
    63
    Po souboji s urostlým Thomasem zůstal na trávníku ležet Luque, přímým kopem tak v akci pokračují domácí.
     
    64
    Carmonův ostrý střílený centr z levé strany ve vápně sebral pozorný José María Giménez a Lucas Hernández už vytahuje útok Simeoneho party.
     
    65
    Další akce hostí je ale zastavena pro ofsajdové postavení, domácí rozehrávají.
     
    66
    Thomas vyhrál souboj s Pinem tak, že soupeře prostě odtlačil pryč. To se ale pranic nezamlouvá domácím fanouškům, kteří spustili ohlušující pískot, a koneckonců i sudí Mallenco píská ve prospěch domácích.
     
    68
    Po následném přímém kopu, který obrana Atlética odvrátila, se domácí dostali hned ke dvěma střelám – první pokus Pioja byl zablokován a odražen ke Carmonovi, jehož akrobatické zakončení pak prosvištělo jen kousek vedle tyče Moyovy brány!
     
    69
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Caio, přichází Juan Moreno.
     
    71
    Domácí rozehráli přímý kop z pravé strany, ve vápně Atlética však zaúřadoval mladý stoper Giménez a odhlavičkoval míč do bezpečné vzdálenosti.
     
    72
    Jonathan Martín u rohového praporku nedovoleně atakoval Gaitána a píská se ve prospěch Atletů. Nejprve však domácí vystřídají.
     
    73
    Střídání v týmu CD Guijuelo: ze hřiště odchází Carmona, přichází Dimas.
     
    74
    Correa se po pěkné kličce alá Zinedine Zidane uvolnil do prostoru a nastartoval rychlé nohy, v rozletu jej ale zastavil faul Aspase.
     
    75
    Nadšení fanoušci si dnešní zápas se slavným sokem užívají a i přesto, že domácí jsou jasně horším týmem, stadionem obíhá mexická vlna, kterou chtějí příznivci ocenit jejich snahu.
     
    77
    Piojo zasekl míč kolem Lucase a posunul jej na Juliu, jehož centr však do vápna nedorazil.
     
    80
    Rober byl u lajny faulován a pokračovat se tak bude standardní situací hostujícího celku.
     
    81
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Correa, přichází Olabe.
     
    82
    Vrsaljko nahrál balon na středu Thomasovi, jenž ještě uvolnil Gaitána a jeho tvrdou ránu vyrazil pohotový Royo.
     
    83
    Giménez padl k zemi a zastavil Sánchezův střílený centr, domácí se přesto ještě stále ženou za čestným zásahem.
     
    84
    Nyní navíc rozehrají svůj první rohový kop v tomto mači.
     
    84
    S ním si ale defenzivní formace madridského velkoklubu v pohodě poradila.
     
    85
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Půltucet branek Atlética je završen! Juan Moreno parádně odcentroval z pravé strany a před bránou se k míči dostal ROBER, který se otočil a poslal balon nechytatelně k tyči!
    85. ROBER - 0:6
     
    87
    Atleti stále nemají dost a nyní mají další možnost k útočení, rozehrají roh.
     
    87
    Po Gaitánově přetaženém centru vracel míč do vápna bek Lucas. Do jeho nahrávky vložil nohu Rober, míč ale jen usměrnil přímo na brankáře Roya.
     
    89
    Lucas zkrotil balon a vrhl se vpřed. Poté jej předal na levé křídlo Gaitánovi a ten našel přesným obloučkem Thomase, jenž se však k zakončení nedostal.
     
    90
    Héctor u lajny atakoval Juana Morena a hosté pokračují v útočení.
     
    90+1
    Nastavena je jen jedna minuta.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, zápas končí jednoznačným vítězstvím svěřenců Diega Simeoneho. Favorit zápasu sice hrál bez největších hvězd typu Griezmanna či Kokeho, přesto ale nastoupil v dost silné sestavě a nepřipustil žádné překvapení.

    Po gólech Saúla a Vrsaljka z první půle přidali Atleti ve druhém dějství další čtyři trefy – prosadili se Yannick Carrasco, jenž vstřelil dva góly, a pak i Correa a mladík Rober. Jedinou zajímavější šanci Guijuela zneškodnil Moyá, jenž vychytal velikou příležitost Pina a udržel čisté konto.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 0:2.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, díky za pozornost. Přeji dobrou noc a u dalších přenosů se těším na počtenou! (23:02:28)

    Michal Konvalina

    Góly: 29. Saúl (pen.), 45. Vrsaljko, 49. Carrasco, 54. Carrasco, 57. Correa, 85. Rober

    Karty:   30. Héctor (GUJ) – 61. Savić (ATM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 0:2.
    CD Guijuelo: Royo – Álvaro (59. Martín), Ayala, Héctor, Aspas – Juliá, Luque – Piojo (C), Fernández (59. Gordillo), Carmona (73. Dimas) – Pino
    Náhradníci: Gómez – Dimas, Martín, Sánchez, Gordillo

    Atlético Madrid: Moyá – Vrsaljko, Savić, Giménez, Lucas – Thomas, Caio (69. Juan Moreno) – Gaitán, Saúl (C), Carrasco (59. Rober) – Correa (81. Olabe)
    Náhradníci: Moreira – Alberto, Olabe, Juan Moreno, Rober

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – Ollo, Munuera – Cerdá
    Utorok 20.12.2016
    Atlético Madrid - Guijuelo 4:1

    Góly: 17. Gaitán, 22. Correa, 29. Juanfran, 45. Torres – 80. Pino

    Karty:   57. Thomas (ATM) – 15. Ruiz (GUJ), 70. Martín (GUJ)   33. Ruiz (GUJ)

    Držení míče: 44 % : 56 %.