Jablonec – Teplice 3:0 (kon.) | Jihlava – Příbram 3:3 (kon.) | Sparta Praha – Hr. Králové 0:2 (kon.)
Brno – Plzeň 5:2 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
0:2 (0:1)
FC Hradec Králové
cz Pondelok 28.11.2016, 13:00 • TC Sparta, Vaníčkova • Juniorská liga (CZ) • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:59:49)
     
    Šlágr pondělního programu juniorské ligy dopadl lépe pro Hradec Králové, který se prosadil v obou poločasech. Sparta hrála hlavně v první půli lépe, jenže ani jednu ze svých šancí neproměnila, a nakonec ještě ve druhém poločase zahodila pokutový kop. Východočeši si z hlavního města odvážejí velmi cenné tři body.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Mil. Kadlec posílal centr z pravé strany do šestnáctky, ovšem bez úspěchu. Je to už v podání pražského výběru velká křeč.
    87. neproměněná penalta
     
    87
    A je zřejmě definitivně po nadějích sparťanského celku na možný obrat. Dunda totiž dokázal v závěru zlikvidovat pokutový kop zahrávaný Surmajem a mířený z jeho pohledu k pravé tyčce.
     
    86
    Za svoje počínání v šestnáctce obdržel žlutou kartu Lukáš Vyšehrad (FC Hradec Králové).
    86. penaltový zákrok
     
    Dnešní utkání sleduje 89 diváků.
     
    86
    Byla nařízena penalta pro Spartu.
     
    84
    Ne že by se utkání dohrávalo z nějaké povinnosti, všichni hráči se snaží trenérům ukázat, nicméně jako by už chyběly síly na nějaký zvrat.
     
    81
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Tomáš Hynek, přichází Jakub Petřík.
     
    81
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tomáš Cabadaj, přichází Daniel Rajmon.
     
    80
    Čas se Sparťanům stále více krátí. Druhý poločas z jejich strany už není tak dobrý jako tomu bylo v tom prvním. Ještě deset minut do konce a sudí Ginzel definitivně foukne do píšťalky.
     
    78
    Východočeši si i nadále udržují pohodlný náskok. Dunda spolu se svými spoluhráči pracují na tom, aby si z Prahy dokonce odvezli čisté konto.
     
    75
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Aleš Zbudil, přichází Sebastian Chocholatý.
     
    75
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Peodoh Pacome Zouzoua, přichází Jakub Eichler.
    74. slušná možnost domácích
     
    74
    Konaté poslal přihrávku do šestnáctky, kde snažil zakončovat nůžkami jeden z jeho spoluhráčů. Jenže Dunda mezi třemi tyčemi předvedl jistý zákrok. Na druhé straně se z brejku neprosadil Hradec Králové.
     
    72
    Ani ne dvacet minut do konce zbývá Sparťanům, aby s výsledkem ještě něco udělali. Hradec Králové hraje nyní v obraně velmi dobře a soupeře nepouští do nějakých větších příležitostí.
     
    70
    Ofsajd nyní zastavil domácí hráče. Sparta se snažila prosadit rychlou akcí, jenže tohle pravidlo si jednoduše nepohlídala.
     
    67
    Hosté nyní drží míč na svých kopačkách, Sparta se snaží napadat, ale marně. Hradec Králové dnes takticky hraje na velmi slušné úrovni, to určitě ano.
     
    66
    Celkem pohodlný zákrok hostujícího brankáře Dundy. Byl to snad Mil. Kadlec, kdo zakončoval, ale neuspěl.
     
    64
    Hradec Králové se nyní prodíral směrem dopředu, protlačil se do šestnáctky, tam však jeden z hráčů nevěděl, co s míčem, a tak o něj velmi záhy přišel.
     
    63
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Filip Císařovský, přichází Aleksandar Kitanovič.
     
    60
    Hodina hry je za námi. Domácí jsou trošku opaření z poslední inkasované branky. Ještě budou muset co dohánět, to je jasné.
     
    55
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    PETR VÁCLAVEK nepohrdl nabídnutou šancí a uklidil míč za záda brankáře Štěcha z bílého puntíku.
     
    54
    Byla nařízena penalta pro Hradec Králové.
     
    53
    Na druhé straně nyní napřáhl z dálky Holeš, jenže jeho táhlá rána nakonec skončila pouze nad brankou. Odkopávat od brány bude Štěch.
     
    52
    Sparta se tlačí do šancí, jenže ve vápně jako by byla nedůrazná. Jako v tomto případě- Hradeckým bekům se zkrátka daří odvracet míče do bezpečí, byť mnohdy až na poslední chvíli.
     
    50
    Tak dlouho se jeden ze sparťanský hráčů, a byl to snad Zouzoua, mazlil s míčem, až mu ho jeho protihráči ukopli. A následně se domácí borci dopustili dle názoru sudího Ginzela přestupku proti pravidlu 12.
     
    49
    Mil. Kadlec vhodil aut Konatému, jenže ten špatně zpracoval. A Sparta tak velmi snadno a trošku zbytečně přišla o míč.
     
    48
    Nepřesný pokus sparťanského týmu, míč skončil pouze nad brankou. Dunda se mohl po míči jen ohlédnout.
     
    47
    Hezká práce Sparty na pravé straně. Následný centr mířil někam na pokutovou značku a před Dundou to dost hořelo. I teď si ale defenzíva Hradce králové poradila.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Palečko, přichází Vojtěch Wala.
     
    Sparta byla lepším týmem v prvním poločase, jenže nedokázal proměnit několik svých šancí a nakonec inkasovala v závěru poločasu. uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, ten první byl pro nezaujatého diváka poměrně pohledný.
     
    45
    První poločas skončil.
    45. v závěru mohl Hradec Králové navýšit náskok
     
    45
    A další tutovka Hradce Králové! Jenže tentokráte z pravé strany pálil jeho hráč pouze mimo kýžený prostor, byť nebyl skoro vůbec nikým atakován. Štěch nakonec zasahovat nemusel.
     
    43
    Dvě minuty do konce. Sparta nyní ubránila situaci ve své šestnáctce a ještě bude rozehrávat Štěch. Inkasovaný gól je trošku krutým trestem pro jinak o něco lepší domácí.
     
    41
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    V závěru se hostující celek dokázal gólově prosadit. Centr z levé strany na zadní tyči usměrnil DANIEL TRUBAČ celkem pohodlně za záda brankáře Štěcha.
    39. závar před Štěchem
     
    39
    Rohový kop nyní na pravé straně vybojovali královo-hradečtí borci. Domácí brankář Štěch si sice křikl, že míč má, ale neměl. Měl štěstí, že nikdo z protihráčů nedokázal dostat balón za brankovou čáru.
     
    38
    Pomalu a jistě se nám blíží konec prvního poločasu. Tempo hry jako by malinko opadlo, nicméně oba celky i nadále hledají cestičku za nějakým úvodním gólem.
     
    35
    Zase to v hradeckém vápně dost hořelo po rohovém kopu. Jenže ani jeden ze Sparťanů zkrátka nedokázal umístit míč do svatyně Dundy.
     
    34
    ... snad Zouzoua se řítil podél levé strany, nakonec vlétl do šestnáctky, jenže byl odzbrojen. Bude z toho alespoň rohový kop pro pražský výběr.
     
    33
    Hosté zahrávali celkem slušnou standarní situaci z pravé strany, jenže obrana Sparty si poradit dokázala. A je to ona, kdo nyní směřuje do brejku...
     
    31
    Žlutou kartu dostává Martin Nosek (FC Hradec Králové).
     
    30
    Půlhodinku máme za sebou. Gólové možnosti jsme viděli především na straně Pražanů, ovšem i Hradec Králové občas zakousal, každopádně pověstné koření v podobě gólů utkání stále chybí.
     
    29
    Sparta se nyní vystavila do ofsajdu. I nadále však pokračuje v tlaku. Šance si vytváří s pravidelností hlavně ona.
     
    28
    ... a nakonec tahle standardka Sparťanům málem vyšla! Nicméně Dunda dokázal odolat díky parádnímu zákroku.
     
    27
    Sparta nakonec uhádala rohový kop. Uvidíme, jestli se z této standardky prosadí...
     
    26
    Žlutou kartu dostává Jan Vobejda (FC Hradec Králové).
     
    24
    Hradec Králové se zatím dokáže bránit domácí nájezdníkům, kteří jsou pořád o něco aktivnějším celkem. Na druhou stranu obrana Východočechům funguje celkem slušně.
     
    22
    Na hrací ploše je ošetřovaný jeden ze sparťanských hráčů. A nechce se mu vůbec zvedat ze země. Uvidíme, jestli domácí trenéři nesáhnou předčasně ke střídání.
    21. hezké zakončení hradeckého celku
     
    21
    Tohle byla pěkná střela ze střední vzdálenosti, která protáhla rukavice Štěcha. Nakonec si s ní domácí gólman poradit dokázal.
     
    20
    Hlavička jednoho z hradeckých hráčů, konkrétně Trubače, skončila po centru Hynka vedle. Bylo to snad vůbec první vážnější zakončení hostujícího mužstva. Nicméně Štěch mezi třemi tyčemi zasahovat nemusel.
     
    18
    A zase se jeden ze sparťanských hráčů drží za hlavu! Tohle byla další velká příležitost, kterou Pražané neproměnili. Přitom brankář Dunda nebyl vůbec mužem na svém místě.
     
    17
    Závar před brankou Dundy. Centr z pravé strany nedokázala hostující obrana odvrátit zcela do bezpečí, takže hradecký brankář si musel zařvat, aby se míč dostal do jeho náruče.
     
    15
    Jeden z hradeckých hráčů hrozil na pravé straně, nakonec se však s míčem dostal pouze do zámezí. Odkopávat od branky bude Štěch.
     
    13
    Domácí si vytvořili několik slibných příležitostí hned v úvodní patnáctiminutovce. Hostující brankář Dunda odolal jen díky velkému štěstí. Sparťanští střelci totiž nebyli zatím přesní.
     
    11
    Sparta nyní obléhala soupeřovu branku, ale marně. Hradec Králové vystavil na šestnáctce hradby a nikoho do nebezpečného prostoru nepustil.
     
    10
    A zase se Sparta mohla ujmout vedení! Jenže Konaté z celkem slušné pozice pálil jen mimo.
     
    9
    První rohový kop zahrávali nyní hosté. Jenže sudí Ginzel ihned pískl do píšťalky. Viděl v pokutovém území nějaký přestupek královo-hradeckého borce.
     
    7
    Sparta je v úvodních minutách o něco aktivnějším celkem. Vytvořila si i jednu větší příležitost. Hradec Králové zatím marně hledá recept na tříčlennou defenzívu ve složení Mil. Kadlec, Penc, Sváta.
    5. tutovka Sváty
     
    5
    První velká tutovka sparťanského mužstva! Jeden z domácích hráčů, a to konkrétně Sváta, dostal přihrávku z levé strany do šestnáctky, odkud však netrefil poloprázdnou bránu a zamířil po zemi trestuhodně vedle.
     
    4
    Míč opět skončil u brankáře Štěcha. Ten se ho snažil nakopnout dopředu na své spoluhráče, místo toho ovšem poslal balón jen do zámezí.
     
    2
    Tohle je celkem škoda pro sparťanské hráče. Vystavili totiž sami sebe do ofsajdu, i když se dostávali do brejku tři na dva.
     
    1
    Hosté se ihned po úvodním výkopu snažili prosadit podél levé strany. Ale bez úspěchu. Do míček si i poprvé kop brankář Štech, který odvracel před dotírajícím protihráčem.
    1. pohled na trávník

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Štěch – Mil. Kadlec, Penc, Sváta – Palečko, Cabadaj, Špaček, Císařovský, Zouzoua – Konaté, Surmaj
    Náhradníci: Štorc – Kitanovič, Wala, Eichler, Rajmon, Vrána, Pavlík

    FC Hradec Králové: Dunda – Václavek, Holeš, Nosek, Zbudil, Brokeš, Vobejda, Dostál, Trubač, Vyšehrad, Hynek
    Náhradníci: Jech – Petřík, Chocholatý

    Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Šimáček.
     
    Utkání se sehraje v Tréninkovém centru na Strahově v pražské ulici Vaníčkova. Jako hlavním rozhodčím byl delegován pan Ondřej Ginzel, asistovat mu budou Jaroslav Poživil a Jakub Šimáček. Všichni pánové arbitrové jsou rozeni v osmdesátých letech.
     
    Pondělní program juniorské ligy nabídne šlágr mezi druhou Spartou a čtvrtým Hradcem Králové. Pražský výběr naposledy zvládl duel se silnou Karvinou a hodlá svou formu potvrdit i nyní. Východočeši naopak podlehli nečekaně doma Třinci vysoko 1:6, takže si potřebují co nejrychleji napravit náladu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Patrik Sandev

    Góly: 41. Trubač, 55. Václavek (pen.)

    Karty:   26. Vobejda (HKR), 31. Nosek (HKR), 86. Vyšehrad (HKR)

    Nepremenená penalta: 87. Surmaj (SPA), brankár Dunda zneškodnil


    AC Sparta Praha: Štěch – Mil. Kadlec, Penc, Sváta – Palečko (46. Wala), Cabadaj (81. Rajmon), Špaček, Císařovský (63. Kitanovič), Zouzoua (75. Eichler) – Konaté, Surmaj
    Náhradníci: Štorc – Kitanovič, Wala, Eichler, Rajmon, Vrána, Pavlík

    FC Hradec Králové: Dunda – Václavek, Holeš, Nosek, Zbudil (75. Chocholatý), Brokeš, Vobejda, Dostál, Trubač, Vyšehrad, Hynek (81. Petřík)
    Náhradníci: Jech – Petřík, Chocholatý

    Rozhodca: Ginzel – Poživil, Šimáček

    Diváci: 89