Gent – Kortrijk 3:0 (kon.) | Oostende – Genk 6:0 (kon.) | Liége – Waregem 4:1 (kon.)
Anderlecht – Mouscron 7:0 (kon.)
koniec
Standard Liége
4:1 (1:0)
SV Zulte Waregem
cz Nedeľa 27.11.2016, 18:00Belgická Jupiler Pro League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se loučím a u dalšího přenosu na shledanou. (19:55:13)
     
    Máme tu konec utkání. Druhá půle byla pro nezaujatého diváka rozhodně zajímavější, protože v ní padly čtyři branky. Nejprve se Waregemu podařilo vyrovnat, jejich radost ale trvala pouhých šest minut, kdy se Lutych znovu dostal do vedení a poté využil prostoru při protiútocích a přidal další dvě branky. Domácí tak zaslouženě vyhráli, i když nutno podotknout, že utkání hodně ovlivnila červená karta Meite ve 24. minutě. Už se nedozvíme, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby oba týmy hráli v plném počtu hráčů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Praporek nahoře a pískaný ofsajd zastavuje útočnou snahu hostů. Domácí se tak lehce dostali k míči a samozřejmě nikam nespěchají. Snaží se udržet míč co nejdál od jejich branky.
     
    89
    Waregem hrál opravdu dlouho v desíti, a proto už jeho hráči nemají moc sil, aby se ještě pokoušeli o útočné akce. Standard se zatáhl na svou půlku, pozorně brání a chce dohrát utkání bez dalšího inkasovaného gólu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Kaya (SV Zulte-Waregem).
     
    86
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Laifis, přichází Kosanovic.
     
    85
    Hosté ještě bojují alespoň o zkorigování výsledku, ale vypadá to, že Lutych si už vše pohlídá a zápas dohraje s pozorným bráněním.
     
    83
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Mbenza, přichází Badibanga.
    81. JUNIOR - 4:1
     
    81
    Standard právě vstřelil branku!
    Lutych pokračuje v demolici prvního týmu belgické ligy a střílí už čtvrtou branku. Po nadýchaném centru Belfodila zakončoval EDMILSON JUNIOR, který se z voleje trefil nádherně mezi bránícími hráči a brankářem Steppem.
     
    80
    Hubert předvedl precizní zákrok proti tvrdé střele asi z dvaceti metrů. Míč vyrazil na roh, který poté domácí bez problémů odvrátili. U míče jsou tak znovu hosté.
    78. EMOND - 3:1
     
    78
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají třetí branku a to už zřejmě bude konečný hřebíček do rakve pro Waregem. Krásnou kombinaci zakončil RENAUD EMOND, který vlastně uklízel míč do prázdné sítě po přihrávce Belfodila.
     
    75
    Vyrovnávací gól pomohl tempu zápasu, jenomže vedoucí gól Lutychu nás dostal opět do nezáživné pasáže, kdy Waregem čeká na ojedinělou akci na vyrovnání a Lutych v poklidu kombinuje v zadních řadách a čeká na okénka v obraně hostí.
    71. BELFODIL - 2:1
     
    71
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí rychle odpovídají na vyrovnávací branku Waregemu. Na centr z pravé strany si naskočil ISHAK BELFODIL, který díky skvělému výskoku předskočil obránce a uklidil míč do sítě mimo dosah Steppeho.
     
    67
    Domácí jsou poměrně zaskočeni vyrovnávacím gólem. Sice přidali ještě více na snaze vstřelit další branku, ale v jejich kombinaci je nyní až příliš nepřesností.
    65. OULARE - 1:1
     
    65
    Waregem právě vstřelil branku!
    Další chyba v domácí rozehrávce už vede ke gólu hostů. Nejprve ještě stihli domácí obránci odhlavičkovat míč na roh, z něho ale Waregem střílí vyrovnávací branku. OBBI OULARE vyskočil nejvýš ze všech hráčů a hlavou uklidil míč k tyči.
     
    63
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Sa, přichází Emond.
     
    61
    Obrovská chyba Trebela, který chtěl nahrávat gólmanovi, ale pouze namazal Leyemu do běhu a šel sám na Huberta. S touto obrovskou šancí ale naložil bídně, míč si v poslední chvíli příliš předkopl a tak se nedostal ani k zakončení.
     
    60
    Je pochopitelné, že Lutych je v posledních minutách zápasu aktivnějším týmem. Hosté musí šetřit síly a připravit se na jednu či dvě úspěšné akce. I přesto už nyní otevírají prostor ve svém obranném bloku, šance Standardu tak přibývají.
     
    57
    Sa byl v dobré pozici pro střelu, rozhodl se ale ještě míč podržet a udělat kličku. Potom míč nahrál na nabíhajícího Juniora, který se natlačil do vápna soupeře a chtěl si vykoledovat penaltový kop, rozhodčí mu ale na jeho pád neskočil. Hosté budou odkopávat od své brány.
     
    54
    Tak to byl velký závar před hostující brankou. Lutych se dostal do přečíslení a už to vypadalo, že budou hráči Standardu zakončovat do prázdné brány, ovšem hosté se stihli vrátit v dostatečném počtu, aby míč odvrátili a když se pak Junior dostal k dorážce z hranice vápna, tak trefil pouze ležícího spoluhráče na zemi.
     
    53
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Cordaro, přichází Oulare.
     
    52
    Jen těsně vedle hlavičkoval Laifis po centru z rohu. Teď měli hosté velké štěstí, že míč neskončil v síti.
     
    51
    Svižnou akci domácích zakončoval Belfodil, jeho byl byl zablokovaný a bude následovat další rohový kop.
     
    49
    Třetí rohový kop rozehrál Lutych nakrátko a poté posílal Fai centr do vápna, ten ale hostující obrana odvrátila, ale poté se jeden z hráčů Waregemu provinil faulem a tak Lutych má dobrou pozici pro přímý kop.
     
    47
    Dva rohové kopy hned po sobě zahrávali domácí, k hlavičce se dostal jeden z hráčů Standardu, ale mířil vedle pravé tyče.
     
    46
    Hosté měli úvodní výkop ve druhém poločase, ale míč jim nezůstal příliš dlouho. Po pressingu Lutychu míč pouze nakopli dopředu, kde ho sebrali domácí obránci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil. Ze začátku to byla hlavně taktická bitva, kdy oba týmy výborně napadali svého soupeře, ale ani jeden z nich nebyl přesný v rozehrávce a vše vyústilo ve spoustu zbytečných ztrát. Poté během pár minut se udály dvě hlavní věci tohoto poločasu – první červená karta pro hostujícího hráče a první gól zápasu, o který se postaral domácí Scholz. Po gólu Lutych hru kontroloval a nechtěli dovolit Waregemu, aby i v desíti hráčích skóroval. Uvidíme, zda domácí přidají ve druhém poločase další góly nebo se podaří hostům vstřelit branku i v početní nevýhodě.
     
    45
    Velké věci se děly před Hubertem. Ten se jen bezmocně díval, jestli hostující hráči trefí jeho bránu nebo ne. Po dobře zahraném rohovém kopu Waregem ještě vrátil míč do šestnáctky, kde byli tři jeho hráči neobsazení, ale ani jeden z nich nedokázal prostřelit blok Lutychu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Laifis (Standard Lutych).
     
    42
    vypadá to, že oba týmy chtějí mít první poločas už za sebou. Domácí občas zkoušejí ještě nějakou útočnou akci, ale zatím bez většího úspěchu. Ani střela Trebela nemohla ohrozit brankáře hostí.
     
    39
    Fai pozlobil obranu hostů na pravé straně a dvakrát v krátkém sledu nahrával před bránu, vše ale obrana Waregemu odvrátila, i když s notnou dávkou štěstí.
     
    37
    Lutych se v posledních minutách více zatáhl. Zřejmě pokyn od trenéra zní, aby hráči domácích udrželi jednobrankový náskok do druhé půle a nehnali se tolik do útoku. Tím totiž můžou otevřít prostor, čehož by Waregem mohl využít k nebezpečnému protiútoku.
     
    35
    Sa se hnal sám na bránu a dokonce se mu povedlo udělat Steppemu i kličku, poté ale spíše zakopl o míč a dožadoval se písknutí penalty.
     
    34
    Waregem je schopný předvést sympatickou kombinaci i v menším počtu hráčů, ale jeho hráči si budou muset dávat pozor. Přeci jenom hrát 65 minut v desíti jim musí síly ubírat ve velkém.
     
    32
    Hosté to mají v desíti hráčích opravdu těžké a budou muset čekat na jeden povedený brejk. Lutych kontroluje hru a když má možnost, tak zkouší vstřelit pojišťovací gól, který by jim dal větší klid.
     
    30
    Domácí jsou aktivní i po vstřelené brance a chtějí svůj náskok navýšit ještě do konce poločasu. Dobrý centr z levé strany poslal Junior a i přesto že Seppemu míč vypadl, stihl ho ještě sebrat před dobíhajícími domácími hráči.
    27. SCHOLZ - 1:0
     
    27
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí měli možnost přímého kopu z dobré pozice. Byl to takový zkrácený rohový kop, který doletěl na zadní tyč až na hlavu ALEXANDRA SCHOLTZE, který nikým neatakovaný neměl problém namířit míč do sítě.
     
    26
    Žlutou kartu dostává De Fauw (SV Zulte-Waregem).
     
    25
    Tak hosté budou zbytek zápasu dohrávat v deseti hráčích po nešetrném zákroku Meiteho. To je čeká ještě hodně práce, aby i v početní nevýhodě dokázali alespoň bod vybojovat.
    24. Červená karta
     
    24
    Červenou kartu dostává Meite (SV Zulte-Waregem).
     
    22
    Lutych bude zahrávat další rohový kop. Předchozí dva centry se domácím podařilo dostat do vápna, vždy ale zasáhla koncentrovaná obrana Waregemu a nyní jeden z hostujících obránců míč pouze zablokoval na roh.
     
    20
    Domácí vrátili v duchu fair-play míč Waregemu, který začne svou rozehrávku až od brankáře Steppeho.
     
    18
    Opatrný fotbal z obou stran přináší spoustu nepřesností hlavně v poslední fázi útoku. I hosté, kromě jednoho momentu, zatím nenachází recept na dobře organizovanou obranu domácích. Ti tak můžou odkopávat od své brány.
     
    16
    Standard zatím srážejí nepřesné kolmice na nabíhající útočníky. Záložníci Lutychu kreativitou neoplývají a často velice snadno darují míč soupeři. Waregem tak jen čeká na podobné chyby a okamžitě po nich se žene do protiútoku.
     
    13
    Hodně zajímavý moment u brány domácích. Po krásném pasu už Leye běžel sám na bránu a po kontaktu s obráncem upadl. Rozhodčí tento zákrok nevyhodnotil jako penaltový a tak se ve hře pokračuje.
     
    12
    Domácí hledají skulinky v dobře postaveném obranném bloku Waregemu. Junior se u hranice vápna pokusil přejít jeden na jednoho, ale jeho úmysl vystihl De Fauw.
     
    11
    Nadějný protiútok Lutychu zastavuje ofsajd. Sa by už běžel sám na bránu, ale nakonec praporek pomezního sudího vylétl nahoru.
     
    9
    Lutych vybojoval rohový kop, po kterém se ke střele dostal Fai, jeho rána ale mířila daleko od brány Steppeho.
     
    8
    Nepřesný pas přes šířku hřiště poslal jeden z hostujících záložníků. Domácí budou vhazovat, ale budou si muset dávat pozor, protože aut rozehrají blízko vlastní brány.
     
    6
    Díky aktivnímu napadání se Waregem dostal k míči. Zatím jsou daleko nebezpečnější než domácí, hlavně v předních radách si dokáží dát rychle míč od nohy a nemají tak zbytečné ztráty.
     
    5
    Hosté rozehráli roh nakrátko a o chvíli později o míč přišli. Lutych tak může v poklidu rozehrát nový útok.
     
    4
    První akci Waregemu, kdy se jeho hráči dostali až do šestnáctky, zastavuje domácí obrana, ale pouze za cenu rohového kopu.
     
    2
    Lutych, který hraje v červených dresech, začal utkání a drží míč na svých kopačkách. Chtějí hosty od začátku zápasu nenechat kombinovat a naopak režírovat si utkání podle sebe.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Hubert – Fiore, Scholz, Laifis, Fai, Trebel, Belfodil, Cisse, Junior, Sa, Mbenza
    Gillet – Badibanga, Emond, Enoh, Goreux, Kosanovic, Mallmann

    SV Zulte-Waregem: Steppe – Hamalainen, Baudry, Derijck, De Fauw, Meite, Lepoint, Lerager, Kaya, Leye, Cordaro
    Bossut – Coopman, Dalsgaard, Naessens, Oulare, Verboom, Vetokele.
     
    Dnešní zápas přinese souboj prvního celku belgické ligy – Waregemu a týmu ze středu tabulky. St. Lutych se nachází na devátém místě s dvaadvaceti body. Formu v posledních zápasech nemá rozhodně nejlepší, z posledních pěti totiž třikrát prohráli a dvakrát získali plný počet bodů. Špatné postavení v tabulce může být způsobené i tím, že Lutych hraje také Evropskou ligu, ve které by určitě rád postoupil. Jeho soupeř nehraje evropské poháry a díky tomu se může soustředit pouze na ligová utkání. V nich z posledních pěti čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali. V posledním mači se Waregemu podařilo porazit doma silný Anderlecht 3:2. Waregem je zatím velkým překvapením Jupiler Pro League a minimálně i po tomhle kole zůstane na první příčce. Uvidíme, zda Lutych najde formu i v domácí lize a porazí vedoucí celek ligy nebo naopak Waregem bude pokračovat ve skvělých výkonech a vytvoří si náskok šesti bodů na čele.
     
    Dobrý večer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Vítejte u sledování belgické Jupiler Pro League. Společně se zaměříme na duel mezi St. Lutych a Waregemem. Utkání startuje v 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Libor Smoček

    Góly: 27. Scholz, 71. Belfodil, 78. Emond, 81. Junior – 65. Oulare

    Karty:   45. Laifis (STA) – 26. Fauw (WAR), 87. Kaya (WAR)   24. Meite (WAR)


    Standard Liége: Hubert – Fiore, Scholz, Laifis, Fai, Trebel, Belfodil, Cisse, Junior, Sa, Mbenza
    Gillet – Badibanga, Emond, Enoh, Goreux, Kosanovic, Mallmann

    SV Zulte Waregem: Steppe – Hamalainen, Baudry, Derijck, De Fauw, Meite, Lepoint, Lerager, Kaya, Leye, Cordaro
    Bossut – Coopman, Dalsgaard, Naessens, Oulare, Verboom, Vetokele

    Rozhodca: Lambrechts