Boston – St. Louis 2:4 (kon.) | Toronto – Carolina 1:2 (kon.) | Florida – Philadelphia 1:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 3:4 (kon.) | Anaheim – NY Islanders 2:3 (4:5 po s.n.)
koniec
Boston Bruins
2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
St. Louis Blues
cz Streda 23.11.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:44 Jori LEHTERÄ - 2:4
     
    58:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A vzápětí přišla druhá branka JORIHO LEHTERY v tomto utkání. Finský útočník dostal kotouč do útoku, kde se následně střelou z levé strany dokázal prosadit. Je rozhodnuto! Asistence: David Perron a Patrik Berglund.
     
    58:29
    Ryan Spooner měl na hokejce vyrovnání, ale k tomu nedošlo. Domácí útočník zakončoval do poloodkryté branky, ale na poslední chvíli vytrčil své rameno Allen!
     
    58:12
    Další útok! Matt Beleskey pálil z pravého kruhu jen do lapačky Jakea Allena. Tuukka Rask následně spěchá na střídačku, domácí hrají v šesti.
     
    56:15
    David Krejčí se nyní dostal do brankoviště, kde se pokoušel překonat Jake Allena. Ten ale nepropustil třetí pokus za svá záda!
     
    39:02
    Davidu Krejčímu nevyšla střela, a tak se s pukem dostal až k pravému kruhu. Následně našel před brankou volného Hayese, jenž trefil skvěle zasahujícího Allena!
    36:11 Paul STASTNY - 2:3
     
    36:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A nyní je tu obrat! Jaden Schwartz se dostal k puku mezi kruhy. Svým pokusem z otočky ovšem trefil jen beton připraveného Raska. Ten ale kotouč srazil jen před volného PAULA STASTNYHO, jenž trefil odkrytou branku! Totožná branka jako ta druhá. Asistence: Jaden Schwartz a Nail Jakupov.
    33:59 Robert BORTUZZO - 2:2
     
    33:59
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno je až nyní! Snažení Blues pokračovalo a zakončeno bylo střeleckým pokusem od modré čáry. Ten byl Raskem vyražen na levou stranu, kde se bekhendem do odkryté klece prosadil ROBERT BORTUZZO! Asistence: Patrik Berglund a Colton Parayko.
     
    33:36
    Dobrá šance Blues! Colton Parayko svou střelou od modré trefil jen Raska, od kterého se puk odrazil před jednoho z hostů. Ani ten ovšem neskóroval!
    28:59 Dominic MOORE - 2:1
     
    28:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    A hosté následně v přesilovce inkasují! Odražený kotouč dojel DOMINIC MOORE, jenž se na levém kruhu dostal ke střele. Jeho pokus k pravé tyčce nakonec skončil v síti a Boston opět vede! Asistence: Riley Nash.
     
    28:20
    David Krejčí následně nepustil do zakončení jednoho z hostů. Český útočník je potrestán za podražení a St. Louis čeká druhá přesilovka.
     
    25:46
    Domácí se dostali do skvělého obléhání, které zakončoval střelou z pravé strany Ryan Spooner. Forvard Bruins ovšem nepřekonal pozorného Allena!
     
    25:07
    Právě Krug byl při své otočce faulován, a tak uvidíme třetí přesilovou hru domácích hokejistů. Vyloučen je David Perron.
     
    24:57
    Torey Krug se na pravé straně krásně zbavil obránce a následně poslal kotouč Patricemu Bergeronovi. Tomu se jeho dělovkou ovšem nepovedlo překonat Allena!
     
    23:23
    Rozhodčí nedovolené bránění brankáři neviděli, a tak je gól uznán! Boston přichází o svůj timeout, Jori Lehterä se může radovat z druhé branky v sezóně!
     
    23:23
    Claudu Julienovi se tato situace před brankářem Raska moc nelíbila, a tak si vyžádal trenérskou challenge. Jak tato situace nakonec dopadne?
    23:23 Jori LEHTERÄ - 1:1
     
    23:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Aktivnější hosté se po své aktivitě konečně dočkávají vyrovnávací branky! Colton Parayko na modré čáře napřáhl k tvrdé střele, která se před brankou ještě otřela o JORIHO LEHTERU a následně skončila za zády Tuukky Raska! Asistence: Colton Parayko a Vladimir Tarasenko.
     
    21:50
    Přišla velká šance Blues! Po levé straně unikal obránce Carl Gunnarsson, který místo přihrávky na volného Upshalla střílel. Rask jeho pokus vyrazil!
     
    19:08
    Zahrozili tak po delší době hosté. David Perron dostal kotouč mezi kruhy, odkud trefil připraveného Raska. Neuspěla ani dorážka Patrika Berglunda!
     
    14:33
    Dvě velké šance! Nejdříve dostal puk před branku Torey Krug, který ale v tváří tvář brankáři zakončil vedle. Následný nájezd Jadena Schwartze byl chycen Raskem!
     
    10:48
    Blues nezačali přesilovku úplně ideálně. Boston se dostal do úniku a Patrice Bergeron před brankou nebezpečně zakončoval. Jake Allen ovšem neinkasoval!
     
    10:33
    Nail Jakupov nyní odčinil své vyloučení a po svém úniku posílá na trestnou lavici Davida Backese. Ten jej v jeho snažení zahákoval.
    07:44 David BACKES - 1:0
     
    07:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Po následném snažení ovšem padá první branka! Kdo jiný by mohl dát branku, než DAVID BACKES! Ten se postavil skvěle do brankoviště, kde střelou mezi betony dokázal překonat svého bývalého spoluhráče. Byla to branka číslo 20 000 v historii bostonského hokeje. Asistence: Torey Krug a David Krejčí.
     
    06:43
    Domácí celek si zahraje druhou přesilovou hru. Nail Jakupov přidržoval hokejku Dominicu Mooreovi, a tak půjde na trestnou lavici.
     
    01:04
    Vladimir Tarasenko hákoval projíždějícího Davida Krejčího a odsedí si tak svůj trest. Boston bude mít první přesilovku v utkání.

    David Panuška

    Góly a asistencie: 8. Backes (Krug, Krejčí), 29. D. Moore (Riley Nash) – 24. Lehterä (Parayko, Tarasenko), 34. Bortuzzo (Berglund, Parayko), 37. Stastny (Schwartz, Jakupov), 59. Lehterä (Perron, Berglund)


    Boston Bruins: T. Rask – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, Liles, Morrow – Riley Nash, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Beleskey – Czarnik, Spooner, Kuraly – J. Hayes, D. Moore, Schaller.
    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko, Bortuzzo – Perron, Stastny, Schwartz – Tarasenko, Lehterä, Fabbri – Jakupov, Berglund, Jaškin – Reaves, Brodziak, Upshall.

    Rozhodca: Meier, Watson – Nowak, Knorr

    Diváci: 17 565