CSKA Moskva – Leverkusen 1:1 (kon.) | Monaco – Tottenham 2:1 (kon.) | Lisabon – Real Madrid 1:2 (kon.)
Dortmund – Légia Varšava 8:4 (kon.) | Leicester – Brugge 2:1 (kon.) | Kodaň – Porto 0:0 (kon.)
D. Záhreb – Lyon 0:1 (kon.) | Sevilla – Juventus 1:3 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
1:1 (0:1)
Bayer Leverkusen
Utorok 22.11.2016, 18:00 • Arena CSKA. Moskva Kapacita: 30000 diváků. • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme priemerné stretnutie týchto dvoch tímov. Oba celky majú na to, aby nám toho ukázali viac. Hráči CSKA Moskva sa dnes sústredili skôr na defenzívu a nasledné rýchle kontry a naopak hostia sa snažili hrať viac kombinačne, čo sa im celkom darilo. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (19:53:14)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 14:12.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hra je prerušená, pretože sa jeden z domácich hráčov dopustil útočného faulu, čo si hlavný arbiter všimol a okamžite fúkol do píšťaľky.
     
    90+1
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Fjodor Čalov, prichádza Carlos Strandberg.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom dejstve ešte dve minútky navyše.
     
    90
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Admir Mehmedi.
     
    89
    Hráči CSKA Moskva kombinujú na polovici súpera, čím sa snažia rozhodiť súperovú defenzívu a využiť tak vzniknuté medzery v obrane.
     
    88
    Čalov si zbiehal na ťažkú prihrávku svojho spoluhráča. Dokázal ju zachytiť, ale zradil ho prvý dotyk s loptou, čo bolo v tomto prípade kľúčové. O loptu prišiel.
     
    87
    Čalov si prevzal loptu v šestnástke súpera a pokúsil sa z otočky vypáliť. Jeho zakončenie smerovalo len do stredu brány, kde stál pripravený Leno, ktorý jeho pokus dokázal bez problémov zachytiť.
     
    86
    Havertz zakladal rýchly útok po pravej strane, kde ho nedovoleným spôsobom atakoval jeden z brániacich hráčov. Bayer Leverkusen s možnosťou ohroziť súpera po voľnom kope z väčšej vzdialenosti.
     
    85
    Natcho si našiel odkopnutú loptu na hranici veľkého vápna, ale jeho strelecký pokus putuje vysoko nad bránu.
     
    84
    Lacina Traoré sa nemotorne dopustil nedovoleného zákroku. Rozhodca Alberto Undiano Mallenco videl celú situáciu úplne jasne.
     
    83
    Kevin Kampl odcentroval z pravej strany ihriska, ale jeho mäkkučký center skončil len v rukaviciach Igora Akinfejeva, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    82
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Alan Dzagojev, prichádza Lacina Traoré.
     
    81
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Javier Hernández, prichádza Julian Baumgartlinger.
    80. Kevin Volland (LEV)
     
    80
    Kevin Volland sa dostal do šestnástky súpera, kde príliš nepremýšľal a zakončil. Jeho strelecký pokus opečiatkoval ľavú žrď Akinfejevovej bránky.
    78. Alan Dzagojev (CSK)
     
    78
    Sledovali sme výbornu prihrávku, do ktorej sa na hranici malého vápna oprel Alan Dzagojev, ktorý spálil nemožné. Jeho strelecký pokus smeroval vedľa pravej tyčky.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Kevin Volland (Bayer Leverkusen).
    76. Bibras Natcho (CSK) - 1:1
     
    76
    CSKA Moskva dala gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je BIBRAS NATCHO, ktorý to napálil k ľavej tyčke. Leno síce odhadol smer streleckého pokusu, ale bol prikrátky a loptu nedokázal zachytiť. Stav zápasu je vyrovnaný.
     
    75
    Benjamin Henrichs fauloval protihráča vo vlastnej šestnástke, čo znamená, že CSKA Moskva môže skórovať po pokutovom kope.
    75. Benjamin Henrichs (LEV)
     
    75
    Žltú kartu dostáva Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen).
     
    74
    Čalov doručil prízemnú prihrávku z hranice šestnástky s cieľom nájsť spoluhráča, ktorý bol v dobrej pozícii. Jeden z obrancov súpera ale pas zablokoval a loptu upratal do bezpečia.
     
    73
    Nezmyseľná prihrávka v podaní hosťujúceho hráča, ktorý prihrával loptu dopredu v čase, keď sa tam nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov. Loptu si teda prevzal brániaci hráč, ktorý už zakladá rýchly protiútok.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Javier Hernández (Bayer Leverkusen) za zahranie lopty rukou. Tento verdikt sa mu zjavne nepáči, čo dáva jasne najavo.
     
    72
    Georgi Milanov s neúspešnou realizáciou rohového kopu.
     
    71
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Kai Havertz.
     
    70
    Centrovaná lopta po rohovom kope prepadla do šestnástky Bayeru Leverkusen. Ku zakončeniu sa dostal Aleksandr Golovin, ale jeho zakončenie dokázal Leno zachytiť. To sa mu podarilo až na brankovej čiare. Zaujímavá príležitosť.
    69. Bernd Leno (LEV)
     
    69
    Čalov dokázal oklamať hneď dvojicu brániacich hráčov a napokon aj odcentrovať, ale jeho center bol odvrátený na rohový kop.
     
    68
    Domáci rozbiehali rýchly protiútok z vlastnej polovice ihriska, ale technická prihrávka Fernandesa nebola úspešná. CSKA Moskva má aspoň výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    67
    Alan Dzagojev pristúpil k realizácii rohového kopu a loptu poslal do šestnástky. Jeho pokus ale našiel iba hlavy hráčov súpera, ktorí nebezpečie odvrátili.
     
    66
    Čalov si prebral na hranici veľkého vápna loptu a vypálil. Obranca ale jeho snahu brilantne zablokoval. Hlavný rozhodca a jeho asistent ukazujú na rohový kop. Zahrávať ho bude tím CSKA Moskva.
     
    65
    Leno musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr, ako nabiehajúci Alan Dzagojev, čo sa mu aj podarilo a loptu ihneď upratal do bezpečia.
     
    64
    Skvelá obranná činnosť v podaní Taha, ktorý zastavil rozbiehajúci sa útok súpera a tak zabránil hocikomu zakončiť.
    63. Hakan Çalhanoğlu (LEV)
     
    63
    Hostia mohli využiť nedovolený zákrok Pontusa Wernblooma po následnom priamom voľnom kope, ale priame ohrozenie Calhanogla smerovalo len mimo brány. To nebolo veľmi podarené.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Pontus Wernbloom (CSKA Moskva).
     
    62
    Alan Dzagoev mal výbornú šancu zmeniť skóre po strele z priameho kopu. Jeho ďalekonosný projektil smeroval do ľavého dolného rohu bránky, ale Leno bol pripravený a loptu zbalil do rukavíc.
     
    61
    Máme čas na malý štatistický údaj. Presnosť prihrávok oboch celkov je nasledovná. 77% : 76%.
     
    60
    Kevin Kampl sa s loptou dostal až na hranicu malého vápna, bol však v nepríjemnej pozícii na zakončenie, tak sa rozhodol prihrať lepšie postavenému spoluhráčovi, ku ktorému sa lopta nedostala po skvelej práci brániaceho hráča.
     
    59
    Skvelá práca Kevin Vollanda v zadných radoch. Na vlastnej polovici dokázal súpera odstaviť od lopty a získať loptu na svoju stranu.
     
    58
    Sčennikov sa snažil vysunúť spoluhráča na krídle, ku ktorému sa napokon prihrávka nedostala, pretože jeho prihrávke chýbala razancia a tak si loptu poslušne prevzal vracajúci sa hráč.
     
    57
    Domáci futbalisti sa snažia upokjiť napätý priebeh hry na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    56
    Hostia sa rozhodli riešiť situáciu rohového kopu rozohrávkou nakrátko. Nasledoval nízky center, ktorý zachytil všadeprítomný Akinfejev.
     
    55
    Brandt dokázal odcentrovať z pravej strany ihriska. Jeho center bol zblokovaný a lopta putovala za čiaru. Bayer Leverkusen s možnosťou ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    54
    Prihrávka, s ktorou sa Tin Jedvaj pokúsil ohroziť obranu súpera končí na území nikoho. Lopta je za bránkovou čiarou a CSKA Moskva má odkop od bránky.
     
    53
    Čalov sa snažil ešte vybojovať loptu na polovici súpera na svoju stranu, ale v tomto prípade úspešný nebol. Pri lopte je aj naďalej súper.
     
    52
    Bibras Natcho sa dopustil útočného faulu.
     
    51
    Centrovaná lopta po voľnom kope skončila v rukaviciach číhajúceho Akinfejeva.
     
    50
    Kevin Volland sa po súboji ocitol na trávniku. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a posúdil, že sa na trávnik dostal nedovoleným spôsobom. Hostia s výhodou voľného kopu zo zaujímavej pozície.
     
    49
    V hlavičkovom súboji si jeden z domácich hráčov pomáhal nedovolene. V tomto prípade ani zisk lopty nie je ziskom.
     
    48
    Ščennikov sa snažil prihrať svojmu rozbehnutému spoluhráčovi, ale jeho pokus zastavil Tah, ktorý jeho prihrávku dokázal zachytiť a tak zastaviť rozbiehajúcu sa akciu súpera.
     
    47
    Čalov dokázal odcentrovať, ale jeho center bol zblokovaný po výbornej práci brániaceho hráča.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sledujeme pomerne sympatické futbalové stretnutie a hlavne od hosťujúceho celku, ktorý v dnešnom zápase zatiaľ dominuje. Domáci sa dnes spoliehajú na pevnú defenzívu a nasledné smrteľné protiútoky a hostia nám predvádzajú pekný kombinačný štýl hry, čo im zatiaľ prináša želané ovocie. My sa vám opäť hlásime po polčasovej prestávke, ktorá bude trvať približne 15 minút.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Bol z toho napokon center ku bližšej žrdi, na ktorý si zbiehal kliesnený Calhanoglu, ale jeho zakončenie v páde smerovalo mimo bránky.
     
    45+2
    Schennikov sa dopustil ostrého zákroku a Alberto Undiano Mallenco za tento jeho priestupok hvizdom zastavil hru. Priamy voľný kop získava Leverkusen.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom polčase ešte dve minútky navyše.
     
    45
    Hostia zahrávali voľný kop zo strednej vzdialenosti a vyzeralo to na niečo nacvičené. Podstatné je, že im to nevyšlo, napriek tomu budú po outovom vhadzovaní aj naďalej na polovici súpera.
     
    44
    Pri lopte sú hostia, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera a tak si vytvoriť nejaký tlak, z ktorého by mohli ťažiť.
     
    43
    Kevin Kampl si dokázal spracovať ťažkú prihrávku, ktorú mu poslal jeho spoluhráč, ale následne o loptu prišiel. Pri lopte sú domáci, ktorí majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    42
    Kevin Kampl poslal súpera na trávnik. Ak ho v podobnom zákroku uvidí Alberto Undiano Mallenco opäť, už to zrejme nebude len napomenutie.
     
    41
    Kevin Kampl skúsil poslať na hranicu šestnástky svoj centrovaný pokus, ale akosi zabudol na výšku, čo tomuto centru rozhodne chýbala. Lopty sa zmocnil brániaci hráč, ktorý rozbieha rýchly protiútok.
     
    40
    Dzagoev ostal po súboji mierne otrasený ležať na trávniku, ale vyzerá to tak, že je v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    38
    GÓÓÓL, no moment, tak nie. Po zahraní voľného kopu sa ku dorážke dostal Omer Toprak, ale jeho radosť zastavil postranný rozhodca, ktorý ukazuje, že sa v čase zakončenia nachádzal v postavení mimo hry.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Igor Akinfejev (CSKA Moskva). Hostia budú zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    36
    Kampl sa snažil ešte zachytiť loptu skôr, ako prejde postrannou čiarou, čo sa mu aj podarilo, ale loptu mu bez problémov zobral brániaci hráč.
     
    35
    Georgi Milanov skúsil nájsť spoluhráča prihrávkou spoza šestnástky. Defenzíva súpera je rýchla a pohotovo vystavila útočnej snahe červenú.
     
    34
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na vzdialenejšiu žrď, kde bol pozorný brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    33
    Čalov si spracoval prihrávku, ktorú mu adresoval Golovin, ale jeho nasledné zakončenie smerovalo len do dobre postaveného brániaceho hráča, od ktorého sa lopta stečovala až za bránku. Nasleduje rohový kop v prospech domáceho celku.
     
    32
    Aránguiz si trúfol vystreliť z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil smeroval len do miest, kde bol pripravený Akinfejev, ktorý jeho pokus zneškodnil.
     
    31
    K lopte sa dostal aj Akinfejev, ktorý neriskoval a poslal loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
    30. Alan Dzagojev (CSK)
     
    30
    Jeden z domácich hráčov skúsil zakončiť z voleja v čase, keď sa už nachádzal vo vápne súpera. Jeho tvrdý projektil skončil nad brvnom Lenovej bránky. Bude to odkop od bránky.
     
    29
    Brandt sa postavil ku rohovej zástavke a poslal loptu do hĺbky šestnástky, kde sa ku hlavičke dostal brániaci hráč, ktorý poslal loptu za hranicu vlastného vápna.
     
    28
    Henrichs prešprintoval celé ihrisko až sa dostal na hranicu malého vápna, kde sa pokúsil ohroziť súpera z veľkého streleckého uhlu. Jeho zakončenie síce nebolo úspešné, ale dokázal pre svoj tím vybojovať rohový kop.
     
    27
    Dzagoyev si teraz príliš nerozumel so svojim spoluhráčom a tak lopta po jeho prihrávke putovala za postrannú čiaru. Hostia s výhodou outového vhadzovania.
     
    26
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí si prihrávajú v strede pola a vyčkávajú na ten správny moment na zaútočenie.
     
    25
    Čalov dostal prihrávku už, keď sa nachádzal vo vápne súpera. Rozhodol sa do lopty oprieť z prvej, ale jeho zakončenie nemalo potrebnú presnosť a ani razanciu.
     
    24
    Skvelá obranná činnosť aj v podaní Hernándeza, ktorý sa rozhodol ísť pomôcť svojim kolegom do defenzívy a oplatilo sa. Dokázal zmariť dobre vyzerajúcu akciu súpera a získať loptu na svoju stranu.
     
    23
    Berezuckij posielal dlhý kros na hranicu veľkého vápna súpera, ale ku hlavičke sa dostal obranca Bayeru, ktorý loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    22
    Hostia sa teraz na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok. Veľmi sa im nedarí prenikať cez dobre fungujúcu defenzívu domácich.
     
    21
    Po dlhšom prerušení sa v hre môže pokračovať ďalej spoločne s Hernándezom, ktorý sa zdá byť fit.
     
    19
    Hernández to skúsil individuálnym prienikom a takmer bol úspešný. Oklamal hneď niekoľko brániacich hráčov a napokon asi z dvanástich metrov zakončil, ale jeho strelecký pokus smeroval len do stredu brány, kde stál pripravený Akinfejev. Po tejto akcii sa však zranil a potrebuje opateru lekárnikov.
     
    18
    Lopta sa nachádza na polovici hostí, ktorí si ju medzi sebou vymieňaju s cieľom nájsť medzeru v defenzíve súpera.
    16. Kevin Volland (LEV) - 0:1
     
    16
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Hostia zahrávali po nedovolenom zákroku súpera voľný kop, s ktorým lepšie vynaložiť nemohli. Rozhodli sa ho rozohrať nakrátko. Sledovali sme naozaj podarenú kombináciu, po ktorej sa k lopte dostal KEVIN VOLLAND a ten už nikým nestrážený nemal problém poslať loptu za chrbát gólmana. Asistenciu si pripisuje Kevin Kampl.
     
    15
    Vyzerá to tak, že Omer Toprak bude v hre aj naďalej pokračovať bez nejakého fyzického obmedzenia.
     
    14
    Omer Toprak sa po súboji drží za koleno. Vyzerá to s ním naozaj zle. Už k nemu letí tím lekárnikov. Uvidíme, či bude v hre pokračovať alebo bude radšej voliť možnosť striedania.
     
    13
    Po rohovom kope sa na hranici šestnástky zmocnil lopty Čalov, ale jeho zakončenie z voleja bolo pokryté deravou defenzívou Leverkusenu.
     
    12
    Domáci hráči pokračovali vo vytvorenom tlkau, z ktorého dokázal vyťažiť rohový kop.
    11. Alexandr Golovin (CSK)
     
    11
    Aleksandr Golovin sa prihnal do šestnástky, preľstil dvoch obrancov a vystrelil z hranice 11 metrov. Rana bola prudká, ale chýbala jej presnosť. Brankár ju pokryl a skóre zápasu sa tak nemení.
     
    10
    Čalov dokázal oklamať brániaceho hráča a následne odcentrovať, ale jeho centrovaný pokus smeroval len do priestoru nikoho.
     
    9
    Calhanoglu sa dostal do výbornej šance. Dokázal si spracovať prihrávku do behu, ktorú mu poslal jeden z jeho spoluhráčov a následne z hranice malého vápna v páde zakončil. Jeho strelecký pokus smeroval len tesne vedľa ľavej žrdi.
     
    8
    Čalov si zbiehal do šestnástky súpera na centrovanú loptu. Súboj s brániacim hráčom nezvládol a tak sa pri lopte ocitol súper.
     
    7
    Veľkú šancu premárnil Tin Jedvaj, keď po vybojovaní si priestoru vypálil zo strednej vzdialenosti rovno do stredu bránky. Nanešťastie pre neho, Igor Akinfeev sa ukázal a fantastickým zákrokom pokus zmaril.
     
    6
    Golovin sa spoločne so svojim spoluhráčom rútili osamotený na gólmana súpera. Golovina sklamal prvý dotyk s loptou, čo malo za následok stratu lopty.
    5. Alexandr Golovin (CSK)
     
    5
    Brandt sa postavil k rohovej zástavke a rozohral rohový kop nakrátko.
     
    4
    Budeme sledovať druhý rohový kop hosťujúceho celku.
     
    3
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala ku bližšej žrdi, kde ju zachytil hneď prvý brániaci hráč.
     
    2
    Kevin Volland sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera. Lopta je v zámedzí a tím Leverkusen si vďaka aktivite vybojoval rohový kop.
     
    1
    Hostia dostali výhodu úvodného výkopu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ščennikov – Wernbloom, Dzagojev – G. Milanov, Natcho, Golovin – Čalov.
    Náhradníci: Čepčugov – Ignaševič, L. Traoré, Nababkin, C. Strandberg.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Tah, Toprak (C), Henrichs – Volland, Aránguiz, Kampl, Brandt – Çalhanoğlu, J. Hernández.
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, Mehmedi, Baumgartlinger, Wendell, D. da Costa, Havertz.

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 5. kolo skupín Ligy majstrov. My sa zameriame na zápas medzi CSKA Moskva a hosťujúcim Bayer Leverkusen. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    CSKA MOSKVA: Tento klub sa v Lige majstrov nachádza na poslednom štvrtom mieste so ziskom dvoch bodov. To sa im podarilo po dvoch remízach a po dvoch porážkach. Na svojom konte majú tri vsietené góly a až sedem inkasovaných. Posledný zápas odohrali na trávniku favorizovaného Monaca, odkiaľ si neodniesli ani bod po porážke 3:0. V tomto stretnutí sa vyznamenal hlavne Falcao, ktorý dokázal dva-krát skórovať do siete CSKA.

    BAYER LEVERKUSEN: Futbalisti Leverkusenu sú na tom už o niečo lepšie. Momentálne figurujú na druhej priečke so ziskom šesť bodov. To sa im podarilo po jednom víťazstve a po troch remízach. Skóre majú taktiež prijateľné. Svojim súperom nastrieľali dovedna štyri góle a len tri inkasovali. Posledný zápas odohrali na trávniku Tottenhamu, kde prekvapivo zvíťazili po výsledku 0:1. Jediným šťastným strelcom hostí sa stal v 65. minúte Kampl.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 76. Natcho (pen.) – 16. Volland

    Karty:   37. Akinfejev (CSK), 62. Wernbloom (CSK) – 72. J. Hernández (LEV), 75. Henrichs (LEV), 77. Volland (LEV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:12.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ščennikov – Wernbloom, Dzagojev (82. L. Traoré) – G. Milanov, Natcho, Golovin – Čalov (90+1. C. Strandberg).
    Náhradníci: Čepčugov – Ignaševič, L. Traoré, Nababkin, C. Strandberg.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Tah, Toprak (C), Henrichs – Volland, Aránguiz, Kampl (90. Mehmedi), Brandt (71. Havertz) – Çalhanoğlu, J. Hernández (81. Baumgartlinger).
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, Mehmedi, Baumgartlinger, Wendell, D. da Costa, Havertz.

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco