Buffalo – Calgary 4:2 (kon.) | Columbus – Colorado 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – NY Rangers 2:5 (kon.)
Nashville – Tampa Bay 3:1 (kon.) | Dallas – Minnesota 3:2 (po pr.) | Edmonton – Chicago 5:0 (kon.)
San Jose – NJ Devils 4:0 (kon.)
koniec po predl.
Dallas Stars
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Minnesota Wild
cz Utorok 22.11.2016, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Jamie Oleksiak (DAL) (1 + 0)
    Nino Niederreiter (MNS) (1 + 1)
    Julius Honka (DAL) (0 + 1) (05:23:28)
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) (0 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 12:34)
     
    Střely na branku v zápase

    Dallas Stars: 32

    Minnesota Wild: 29
     
    Sledovali jsme napínavou a vyrovnanou bitvu, kterou pro sebe nakonec v prodloužení urvali hokejisté Dallas Stars. Domácí klidně mohli brát vítězství v základní hrací době, jenže dvakrát ztratili těsné vedení, a to navíc pokaždé docela rychle. Minnesota může být spokojena alespoň s bodem, ale ani hosté neměli daleko k většímu zisku. Sympatický výkon předvedl mladý obránce z Finska Julius Honka, který dostal příležitost v obranné formaci číslo jedna a hned si připsal kanadský bod. Pro Dallas je však pochopitelně nejdůležitější vítězství. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
    61:23 Jamie BENN - 3:2
     
    61:23
    Dallas právě vstřelil branku!
    Samostatné nájezdy dnes neuvidíme, rozhodující branka totiž padla v nastavené pětiminutovce a dávají ji Dallas Stars. Nejdříve před zařízením soupeře kroužili hokejisté Minnesoty, jenže ti až příliš dlouho čekali se střelou. Pak přišla protiakce na druhou stranu a rozhodující verdikt učinil parádním zakončením z levého kruhu JAMIE BENN, jenž poslal kotouč nekompromisně do sítě a ukončil střetnutí celků z Centrální divize. Asistence: Tyler Seguin, Jordie Benn.
     
    60:40
    První možnost v prodloužení také pro hosty, za Minnesotu zkoušel rozhodnout Staal, ale ani on netrefil přesně prostor mezi třemi tyčemi.
     
    60:29
    Sharp se řítil do šance, ale na levém kruhu přišel o kotouč a už nestihl vystřelit.
     
    60:08
    Puk získali jako první Dallas Stars, zatím zavážejí kotouč pouze za svou klec.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku po třech třetinách

    Dallas Stars 31

    Minnesota Wild: 29
     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily, takže budeme sledovat prodloužení, případně také samostatné nájezdy. Nutno podotknout, že oba celky si bod ze zápasu zaslouží, sledujeme dnes vyrovnané klání. Uvidíme, kdo si vezme bodík navíc.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Antti Niemi ještě musel zastavit puk na brankovišti, protože se hned dva hráči Wild snažili na poslední chvíli dorážet. Takže ještě jedno vhazování před sirénou.
     
    59:26
    Jordie Benn zakládal akci přes střední pásmo na svého bratra Jamieho, ale zastavuje je postavení mimo hru. Do konce třetí třetiny zbývají už jen vteřiny, pravděpodobně uvidíme prodloužení.
     
    59:05
    Ve stejném čase si vybírají oddechový čas trenéři Minnesoty, v téti situaci naprosto pochopitelný tah.
     
    59:05
    Zakázané uvolnění hostujícího celku, Hvězdy tedy ještě mají možnost udělat něco s výsledkem, pokud by se jim podařila následná situace v útočném pásmu.
     
    58:55
    Souboj o kotouč za klecí Kuempera, ze kterého nakonec vyšli vítězně obránci Minnesota Wild.
     
    58:20
    Dumba hledal někoho z útočníků ve středním pásmu, jenže ti byli až příliš stažení dozadu, takže nemohli překvapit obranu Dallasu a založit protiútok.
     
    58:02
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    57:39
    Zase rychle stažená obrana hostů před vlastní branku, opět důkaz, že nikdo už nebude nic riskovat, samozřejmě každý bod je pro obě strany dobrý.
     
    57:15
    Parise skočil ze střídačky rovnou do šance, Niemi musel pohotově reagovat, ale zvládl to. Bude se ale za okamžik vhazovat před jeho zraky.
     
    56:49
    Dva na dva směrem k brance Minnesoty, ale teď nedojde na žádnou z domácích střel. Brankář Kuemper vyjel za klec a rozehrál co nejrychleji to jen šlo.
     
    56:18
    Dumbovo nahození o zadní mantinel, jenže nikdo v bílém dresu už kotouč nedojel jako první a tak mohli v klidu rozehrávat obránci Dallasu. Hra následně přerušena.
     
    55:50
    Brodinova střela na druhé straně hrací plochy také nebyla vůbec špatná, ale Niemi ji pouze poslal do pravého rohu betonem a další trable už řešit nemusel.
     
    55:18
    Po dalším buly okamžitě pálil Jason Spezza, ale o malý kousek přestřelil Kuemperovu klec. Každopádně dobrá možnost chvíli před koncem třetí třetiny.
     
    55:12
    Ale zatím z toho je pouze zakázané uvolnění, hosté teď nemají moc přesné nahrávky, hlavně ve středním pásmu se jím nedaří přesně rozdávat kotouče ze strany na stranu.
     
    54:48
    Už se znovu hraje, Suter uspěl na buly a obránci Wild hledají místo, kudy by se mohli dostat až před Niemiho zařízení.
     
    54:43
    Ještě jedna komerční přestávka, pak budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    54:20
    Hra se docela uklidnila a teď to vypadá, že obě strany spíše vyčkávají na chybu soupeře. Je jasné, že teď před koncem zápasu nikdo nechce zbytečně tvořit nepřesnosti.
     
    53:20
    Parise je zpátky na ledě, také další přesilovka Dallasu tedy končí nevyužita a skóre zůstává smírné. To bude ještě napínavý konec základní hrací doby.
     
    52:55
    Koivu se dokonce ve vlastním oslabení dostal k zakončení, přestože se jednalo pouze o pokus z dálky a Niemiho moc ani ohrozit nemohl.
     
    52:31
    Roussel si nedal pozor na přejezd spoluhráče přes modrou čáru, Shore mu vjel do postavení mimo hru.
     
    52:18
    Seguin zkusil vystřelit z dálky, ale Kuemper byl na jeho pokus moc dobře připraven.
     
    51:55
    Honka získal pásmo zpátky pro svůj tým, ale moc dlouho se Hvězdy za modrou útočnou čarou neohřály.
     
    51:25
    Minnesota ovšem začíná další oslabení s klidem a hned po prvním buly posílá puk přes všechny čáry až za zařízení Anttiho Nemiho.
     
    51:14
    Jenže je to právě Parise, kdo si nedal pozor a dostává dvě minuty za držení Hamhuise. To znamená, že tu je záhy další početní výhoda pro Dallas Stars.
     
    51:10
    Po delší době útočí také hosté, Parise vyhrál souboj o puk u pravého mantinelu.
     
    50:35
    Minnesota nakonec oslabení zvládla, přestože měla před svým gólmanem problémy, tak neinkasuje a pokračujeme v zápase nadále za vyrovnaného stavu.
     
    50:03
    Sharpova střela zablokována Folinem, Dallas ale ještě zůstává v útočné třetině, do návratu vyloučeného hokejisty Stars zbývají poslední vteřinky.
     
    49:58
    Teď už se navíc hosté osvobozují, Erik Haula byl jako první na kotouči a vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    49:25
    Domácí stále drží Minnesotu v sevření kolem jejího zařízení, zatím ale Hvězdy nemají moc prostoru pro lepší zakončení z první.
     
    48:52
    Spezzova střela z dálky nevypadala nebezpečně, ale nakonec zazvonila o tyčku a Kuemper mohl byl rád, že neskončila za jeho zády.
     
    48:31
    Na domácí přesilovce mimochodem také mladý obránce Honka, který dostává na ledě opravdu hodně prostoru.
     
    48:28
    Toto může být důležitý moment zápasu. Dallas Stars si zahrají přesilovou hru, minnesotský Brodin fauloval, od rozhodčího inkasuje dvě minuty za podražení. Je tu tedy další možnost pro domácí na vstřelení vedoucí trefy.
     
    47:30
    Až nyní Suter na levém kruhu vypálil. Ale Antti Niemi zůstává v klidu, odrazil puk betonem do rohu a největší problémy pro tuto chvíli vyřešil.
     
    47:05
    Už se docela dlouho hraje bez přerušení, kotouč létá ze strany na stranu a nikdo se zatím nemá k dalšímu střeleckému zakončení.
     
    46:20
    Niemi si zahrál s pukem a pomohl s rozehrávkou, Korpikoski na ni ale nakonec nedosáhl a ke kotouči se lacino dostala Minnesota.
     
    45:48
    Korpikoski vyřešil obranné problémy Dallasu a jeho spoluhráči už mohli znovu útočit. Jenže domácí zrovna střídali zbytek formace.
     
    45:10
    Chyba domácí v útočném pásmu málem vyústila v problémy pro Anttiho Niemiho, hnali se proti němu totiž hned tři hostující muži. Ale ani jeden z nich přesně nezakončil.
     
    44:48
    Spezza ale chce ukázat, že dallaské vedení nebylo náhodné. Darcy Kuemper jeho pokus v pohodě zastavuje a zařizuje buly na pravém kruhu.
    44:01 Erik HAULA - 2:2
     
    44:01
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Pokud mají Dallas Stars dnes s něčím problém, tak je to delší dobu udržet vedení. Nedlouho poté, co se dostali do trháku, opět inkasují a tohle byla hodně nepřehledná situace, kterou snad ani nešlo z pohledu beků Stars lépe zvládnout. Na brankovišti Anttiho Niemiho vznikl pořádný zmatek a bylo hodně těžké poznat, kdo vlastně prostrčil touš až za brankovou čáru. Nakonec je za autora této trefy označen ERIK HAULA, který projevil ze všech největší důraz a přehled o tom, kde se nachází kotouč. Je tedy opět vyrovnáno. Asistence: Nino Niederreiter, Jason Pominville.
     
    43:31
    Za Hvězdy tentokrát v možnosti Seguin, ale hostující gólman připraven u své levé tyčky zasáhnout.
     
    43:09
    Brodin v souboji o kotouč za brankou soupeře, jenže neuspěl a místo toho se na druhou stranu znovu vydal Dallas.
     
    42:48
    Dallas je znovu aktivnější a Kuemper má co dělat, aby stíhal pokrýt všechny střely.
    41:01 Brett RITCHIE - 2:1
     
    41:01
    Dallas právě vstřelil branku!
    Trvalo to jen minutu a jednu vteřinu ve třetí třetině a Dallas Stars mají své těsné vedení zpátky. Hodně překvapivá situace ihned po vhazování, kterou vymysleli domácí hokejisté, konkrétně mladý obránce Julius Honka, jenž zavezl puk za klec a následně vyhledal na brankovišti úplně volného BRETTA RITCHIEHO. Puk možná ještě tečoval také Antoine Roussel, ale autorem gólu jednoznačně Ritchie. Celou akci ale skvěle vymyslel Honka, který ukázal přehled o hře a hlavně pohotovost. Povedená situace. Asistence: Julius Honka, Radek Faksa.
     
    40:58
    Hamhuis poslal na Honku a je tu další střelecký pokus mladého beka. Brankář Minnesoty jej v pohodě zastavuje a přerušuje hru, i když před ním stála dvojice mužů v zeleném.
     
    40:28
    Už ale soupeře prověřují také Hvězdy rychlou protiakcí, přestože i v tomto případě skončil touš pouze za Kuemperem.
     
    40:10
    Stejně jako v předchozí části, také nyní se jako první na buly ujímají kotouče Wild, nahazují dopředu o mantinel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek poslední třetiny. Otázkou je, zda přinese rozhodnutí, nebo jestli si na vítěze zápasu budeme muset počkat do prodloužení či samostatných nájezdů.
     
    Zajímavost

    Obránce Julius Honka má hned po nástupu za Stars čtyři střely na branku ve dvou třetinách. Mladíkův první start v National Hockey League tedy nevypadá vůbec špatně.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Dallas Stars: 24

    Minnesota Wild: 20
     
    To je ze druhé třetiny vše. Viděli jsme dvě branky, skóre je ale pořád vyrovnané. Většinu druhé části měl herně navrch Dallas, jenže to se změnilo chvíli před druhou sirénou. Minnesota Wild totiž hráli přesilovou hru, využili ji a najednou jsou mnohem aktivnější. Jistě nikam neodcházejte, čeká nás ještě napínavá bitva.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Tak nakonec ještě jeden pokus Dallasu, Honka nahodil puk od modré čáry a Kuemper musel přerušit hru a zařídit ještě jedno vhazování.
     
    39:25
    Granlund kličkuje za klecí Hvězd, už je čas na jednu z posledních střel v tomto dějství. Ale Wild se k ní zatím nedostávají.
     
    39:04
    Už běží poslední minuta druhé třetiny, následuje další buly po levé ruce domácího gólmana. Ten je teď v mnohem větší permanenci než ve většině druhé části.
     
    38:50
    Minnesota těží z psychické výhody před druhou sirénou a dále tlačí na Niemiho klec. Zatím se jí ale nedaří lepší střelecké pokusy.
     
    38:33
    Dallas Stars mají nyní problémy s rozehrávkou, vyhazují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    38:22
    Nemeth měl co dělat, aby zabránil další hostující střele na branku, nakonec se mu to povedlo.
    37:22 Nino NIEDERREITER - 1:1
     
    37:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jenže teď už obrana Dallasu tak v klidu nebyla a před koncem prostřední periody máme skóre znovu vyrovnané. Přitom tato přesilová hra Minnesoty rozhodně nejdřív nevypadala nikterak ukázkově, hosté sotva dokázali zavézt puk do útočného pásma a začít kombinovat. Ale když už se jim to povedlo, hned dávají branku na 1:1. Autorem přesného zásahu je NINO NIEDERREITER, jenž pěkně zůstal stát u pravé tyčky a počkal na přesný pas od spoluhráče. Krásně sehraná akce téměř do prázdné branky. Asistence: Mikael Granlund, Mikko Koivu.
     
    36:52
    Vteřiny z přesilové hry Wild utíkají a hosté zatím vůbec nezavezli kus černé gumy do útočného pásma. Dallas zatím v oslabení hraje úplně s klidem.
     
    36:40
    Zasahuje ale na druhé straně Kuemper, který raději přerušil hru.
     
    36:27
    Minnesota si na konci druhé třetiny ještě zahraje přesilovou hru. Jordie Benn totiž musí jít pykat dvě minuty za krosček a jeho celek se tedy bude muset bránit.
     
    36:20
    Velká šance, kterou měl nyní hostující Koivu. Ještě před ním zakončoval dobře také Granlund, ale Niemi se výborně vyšvihl dalším zákrokem.
     
    35:56
    Ritchie si našel prostor na hrotu kruhu ke střel, jenže o pořádný kus klec přestřelil.
     
    35:19
    Folin dobře zakličkoval na útočné modré čáře a nedostal se do ofsajdu, jenže spoluhráči nevystihli jeho útočný nápad. Je z toho jen nahozený kotouč na Niemiho.
     
    35:00
    Korpikoski nevyslal nikterak výtečnou střelu, ale získal pro Dallas pásmo a to v tuto chvíli bude domácímu celku stačit.
     
    34:45
    Jamie Benn hledal prostor na levé straně útočného pásma, ale už to měl na dlouhou hokejku a ke kotouči daleko.
     
    34:10
    Už se znovu hraje, zadáci Dallasu nyní opatrní, aby před svým brankářem nevyrobili chybu, která by je před koncem třetiny mohla hodně mrzet.
     
    34:04
    Ještě jedna komerční přestávka v prostředním dějství, poté se bude znovu vhazovat před klecí Dallas Stars.
     
    33:48
    Haula v pravém rohu hledal někoho před brankou. Ač mu tak nakonec sjel Pominville, bylo už moc pozdě, obrana Stars dobře připravena.
     
    33:33
    Zakázané uvolnění Dallasu, vhazovat se bude po levé Niemiho ruce.
     
    33:06
    Sharp se na chvíli objevil volný, podobně jako Spezza před brankovištěm. Druhý jmenovaný pak nezamířil přesně bekhendem, ale byl v solidní střelecké pozici.
     
    32:38
    Kotouč za Anttim Niemim, finský gólman má v posledních několika minutách jediný zákrok a zatím to nevypadá, že by se měl do konce této třetiny nějak výrazněji činit.
     
    32:13
    Korpikoski vyhodil puk chytře tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění, jeho spoluhráči tak mohli s klidem vystřídat a bez větších problémů pak vyměnili celou formaci.
     
    31:48
    Střela zápěstím jedno z beků Dallasu, ale tento pokus vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    31:18
    Už zase tempo hry malinko opadlo a uvidíme, jestli si někdo v nejbližších momentech udělá útočný výlet. Zatím se obrany stíhají zavčas vracet před své gólmany.
     
    30:45
    Hamhuis po vyhraném buly poslal puk do útočného pásma, pak ale zkoušeli útočit Wild, kteří se však udrželi před brankou soupeře jen pár okamžiků.
     
    30:33
    Následuje kratičká pauza, za chvíli se bude vhazovat před zařízením Wild.
     
    30:25
    Naopak domácí předvádějí klidnou rozehrávku ve středním pásmu a zanedlouho musel Kuemper znovu lapačko na led, aby přerušil hru a uklidnil situaci.
     
    29:55
    Minnesota po delší časové odmlce v útočném pásmu, ale zatím se ve druhé třetině jen velmi těžko dostává do nějakých zakončení, Antti Niemi zůstává v klidu.
     
    29:29
    Další důležitý zásah Kuempera, tentokrát byl nucen vytáhnout proti střele soupeře levý beton a přerušit následně hru u levé tyčky.
     
    29:10
    Wild to nemysleli špatně, jenže přecházeli přes modrou čáru až moc rychle, čárový rozhodčí píská ofsajd.
     
    28:18
    Honka na nic nečekal a hned nahazoval puk od modré čáry, nikdo jej ale ze vzduchu nedokázal tečovat za záda Kuempera.
     
    28:09
    Zakázané uvolnění Minnesota Wild, je jasné, že hosté se nyní potřebují uklidnit.
    27:19 Jamie OLEKSIAK - 1:0
     
    27:19
    Dallas právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku zápasu, na kterou jsme museli čekat téměř polovinu základní hrací doby, ale dočkali jsme se. Jako první se prosazují hokejisté Dallas Stars, kterým se nyní vyplatil urputný a vytrvalý důraz na brankovišti. Hned dva muži Minnesoty a také brankář Kuemper zkoušeli zabránit průniku kotouče do sítě, jenže JAMIE OLEKSIAK zvládl situaci ze všech nejlépe a někde z modrého půlkruhu doklepl kotouč za záda Anttiho Niemiho. Domácí se tedy ujímají těsného vedení a uvidíme, jak budou v následujících momentech reagovat Divočáci. Asistence: Patrick Eaves, Jason Spezza.
     
    26:45
    Hostující gólman kryje touš lapačkou a raději zařídí nové buly před svými zraky, než aby zbytečně riskoval rozehrávku v nebezpečné situaci.
     
    26:25
    Eakin vyhrál vhazování pro Stars a hned měl Kuemper zase práci, do střelecké možnosti se totiž dostával poměrně nečekaně Koivu. Ale přestřelil.
     
    26:13
    Hra opět přerušena, tentokráte ale proto, že puk skončil někde mimo hrací plochu. Uvidíme komerční pauzu, pak by se mělo vhazovat před zařízením Minnesoty.
     
    25:37
    Radek Faksa je dnes opravdu aktivní a teď se řídil skoro sám po levé straně na klec Minnesoty. Jenže možnost neproměnil, trefil jen náruč soupeřova brankáře.
     
    25:20
    Ve velmi podobné situaci Darcy Kuemper, jenž dokonce dvakrát vyjel za svou klec, aby založil akci. A málem vše pokazil.
     
    24:58
    Antti Niemi si zahrál s kotoučem na brankou, hned rozehrával na Jordieho Benna.
     
    24:30
    Nemeth zpátky na ledové ploše, také další oslabení Stars zvládli a bude se pokračovat v plném počtu. Už by to ale chtělo nějako větší možnost na jedné či druhé straně.
     
    23:40
    Dumbova střela trefila jen prostor za brankou, to už je trest Nemetha ve své druhé polovině a Dallas početní nevýhodu zvládá.
     
    23:18
    Až nyní domácí celek vyhazuje puk přes všechny čáry a zatím Minnesotu v tomto oslabení téměř k ničemu nepouští.
     
    22:56
    Faksa se pokusil o vyhození, ale nakonec trefil jen protihráče na modré čáře a Wild se málem dostali do zakončení.
     
    22:21
    Podruhé v zápase si Minnesota Wild zahrají přesilovou hru. Domácí Nemet dostává dvě minuty za držení a je tu tedy další možnost na skórování pro hosty.
     
    22:05
    Znovu technický přestupek Hvězd, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    21:48
    Prostřední dějství začalo v docela klidném tempu, stejně jako na začátku první třetiny nesledujeme moc možností, tempo se se asi teprve bude stupňovat.
     
    21:18
    Jamie Benn a jeho dva spoluhráči v dobré kombinaci na útočné modré čáře, jenže do všeho se vložil hostující Granlund a pokazil akci Stars.
     
    20:55
    Zákrok také pro Darcyho Kuempera, ten vytáhl lapačku a bez větších obtížích zařídil nové buly po své pravé ruce.
     
    20:48
    Sharp vyhodil puk na zakázané uvolnění, takže se pravděpodobně bude vhazovat po levé ruce brankáře Nemiho.
     
    20:06
    Jako první se kotouče ve druhé třetině zmocnili hosté, ti se také hned vydali směrem k brance Niemiho zakončovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny, dočkáme se v ní branky?
     
    Zajímavost

    Český útočník Radek Faksa se už v první třetině tlačil do šancí, ale na první střelu zápasu stále čeká. Ve hře zatím strávil 5 minut a 8 vteřin.
     
    Střely na branku po první třetině

    Dallas Stars: 10

    Minnesota Wild: 9
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut zápasu mezi Dallasem a Minnesotou. Branku jsme zatím neviděli, přestože šancí bylo nakonec dost na obou stranách. Zásluhu na bezbrankovém skóre mají především brankáři týmů, ti jsou v pohodě a likvidují jednu možnost za druhou. Uvidíme, jestli se dočkáme první úspěšné trefy už v následující části.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Málem puk prošel až do sítě na domácím brankovišti, domácí obránci nakonec vše jen tak tak zvládli a ještě jednou se bude vhazovat před jejich klecí. Ale Minnesota si vytváří na sklonku úvodní části střelecké možnosti.
     
    19:14
    Ještě jeden zákrok pro Anttiho Niemiho v úvodní periodě, nejspíš to byla vyrážečka finského gólmana, co teď vyrazilo puk do pravého rohu.
     
    19:03
    Začala poslední minuta první třetiny, Stars tentokrát vyhodili puk přes všechny čáry mnohem jistěji, ale zase je z toho onen neoblíbený icing.
     
    18:54
    Zakázané uvolnění Dallas Stars, domácí muži nyní nemohou najít cestu přes střední pásmo a mají problém s rozehrávkou.
     
    18:29
    Pominville po dalším buly pořádně napřáhl z dálky a gólman Hvězd musel zase vytahovat lapačku. A dlužno podotknout, že ji vytáhl moc pěkně.
     
    18:21
    Antti Niemi sklízí potlesk za svůj zákrok lapačkou, minimálně ještě jednou se v této třetině bude vhazovat před jeho zraky.
     
    17:41
    Hra přerušena v útočném pásmu Wild, to už je domácí vyloučení u konce a Stars úvodní oslabení zápasu zvládli.
     
    17:33
    To se také děje, Dumba zakončoval bez přípravy někde za pravým kruhem. Jenže také on trefil pouze připraveného Anttiho Niemiho.
     
    17:18
    Minnesota ještě zůstává v útočném pásmu, ale potřebovala by častěji pálit.
     
    16:55
    Koivu na pravém kruhu hledal někoho ze spoluhráčů, protože neměl moc prostoru na střelu. Niemi si následně poradil dvěma jistými zákroky.
     
    15:30
    Po předchozí situaci se nakonec vylučovalo z domácí strany, hokejista Dallasu Antoine Roussel obdržel od arbitra zápasu dvě minuty za hrubost. První přesilovka zápasu pro Divočáky.
     
    15:28
    Následuje ještě jedna reklamní přestávka v této části, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    15:30
    Nejdříve Kuemper zastavil puk lapačkou na brankovišti a pak další strkanice mezi dvěma hokejisty v rohu u mantinelu. Tentokrát z toho ale bitka nebude.
     
    14:49
    Před Niemim Brodinova rána, ale tu někdo ještě na levém kruhu zblokoval, takže vůbec nedoputovala ke kleci domácího ochránce klece.
     
    14:15
    Výborný zákrok Kuempera proti dorážce hne dvou hráčů v zeleném dresu, brankář Wild drží svůj celek nad vodou a zatím nepovoluje inkasování.
     
    13:45
    Dosud platilo, že měl o něco více ze hry Dallas, ale to je najednou pryč a sledujeme opět hodně vyrovnaný hokej. Parise měl chvíli prostor na pravé straně uprchnout.
     
    13:18
    Následující vhazování u své klece zvládli hosté, ti nikam nespěchají a v klid zakládají rozehrávku přes střední pásmo.
     
    12:53
    Teď se však gólman domácího výběru musel činit, Haulovu střelu z dálky vyrazil pravděpodobně ramenem a moc nechybělo, aby jej hráč Minnesoty tímto pokusem zaskočil.
     
    12:48
    Vhazovat se bude před brankou Dallasu, Antti Niemi má další poměrně snadný zásah.
     
    12:38
    Na druhé straně na modré čáře to zkoušel Zucker, jenže zbytek spoluhráčů měl za hrou a musel ještě počkat, než mu sjedou před Niemiho.
     
    12:10
    Útočník Radek Faksa za Dallas zpátky na ledě, dostával solidní nabídku do mezikruží, jenže už to měl na dlouhou hokejku a nestíhal jít do samostatného úniku.
     
    11:48
    Kuemperova rozehrávka na pravý kruh, kde byl obránce Minnesoty, pak hostující útočníci mířili do solidní šance, ale Staalovi se nabalil puk na hokejku a skončil někde v hledišti.
     
    11:10
    Honka si připsal první střelu na branku poté, co mu tým dal příležitost zahrát si v NHL, ale Kuemper na ni v pohodě viděl a vyrazil ji lapačkou někam před sebe.
     
    10:50
    Jenže znovu hra přerušená, hokejisté Minnesoty vyhodili po chybě na zakázané uvolnění a musejí zpátky před Darcyho Kuempera.
     
    10:48
    Už se znovu hraje, vhazování ve středním pásmo vyšlo lépe domácím, ti ale vzápětí o puk přišli a hrála Minnesota.
     
    10:43
    Další přerušení během několika málo vteřin, navíc nás čeká reklamní přestávka, za chvíli v zápase pokračujeme.
     
    10:14
    Zatím to vypadá, že dnes neuvidíme moc branek, ale to se klidně může rychle změnit. Obě strany si každopádně hodně zkomplikovaly rozehrávku ve středním pásmu.
     
    09:46
    Je to ale Niemi, kdo pro jistotu podržel puk na svém brankovišti a zajistil vhazování na pravém kruhu.
     
    09:36
    Nadále platí, že domácí jsou aktivnější a také se mnohem rychleji dostávají do útočného pásma, jsou si jistější při přechodu přes modrou čáru.
     
    09:23
    Puk sražen někde na tribuny, buly se bude opakovat ve středním pásmu.
     
    09:15
    Folinovo nahození od modré čáry na Niemiho zkusil ještě jeden z forvardů Minnesoty přesměrovat, ale to se mu nepovedlo a finský brankář ve službách Stars s klidem přerušuje hru.
     
    08:48
    Po delší době v útočné třetině také hráči Minnesoty, jenže zatím našli pouze prostor ke střele z dálky, do kombinace nejdou.
     
    08:31
    Je tu ale postavení mimo hru v podání domácího týmu, buly proběhne na modré čáře.
     
    08:24
    Také Niemi vyjel až k modré čáře, aby poslal touš směrem na své spoluhráče, ti mohou založit nový útok.
     
    07:58
    Znovu Faksa u kotouče, avšak pouze za zařízením, odkud hledal hokejku někoho ze spoluhráčů před brankovištěm.
     
    07:25
    Dallas je najednou aktivnějším celkem na ledě a diktuje tempo hry, Radek Faksa jen těsně minul branku.
     
    06:55
    Nyní však příležitost pro Eakina před klecí soupeře, Kuemper byl hodně vyjetý z branky a nebyl si vůbec jistý tím, kde má v daném okamžiku kotouč.
     
    06:41
    Pokračujeme ve hře, podle statistik Stars vypálili už pětkrát na branku, ač nešlo o vyloženě nebezpečné možnosti.
     
    06:34
    Následuje krátká komerční přestávka, za malý okamžik pokračujeme.
     
    06:34
    Dosud jsme tu moc emocí neměli, ale teď je hned na zlatém podnose pro fanoušky bitka. Do sebe se pustili domácí Oleksiak a hostující Stewart. A byla to tedy pořádně ostrá potyčka, kterou publikum oceňuje bouřlivým potleskem. Oba jedinci samozřejmě dostanou tresty za bitku.
     
    05:53
    Teď už ale Kuemper měl i trochu štěstí, před jeho brankovištěm puk poskakoval a jednomu z útočníků chyběl jen kousek, aby kotouč poslal do branky Wild.
     
    05:40
    Korpikoski vybojoval puk v pravém útočném rohu pro Dallas a hostující brankář musel znovu do rozkleku. Také v tomto případě toho ovšem dost viděl a v pohodě přerušil hru.
     
    05:10
    Radek Faksa netrefil rozehrávku jednoho ze svých beků ve středním pásmu, a tak si s toušem za svou svatyní zahrál Kuemper, měl na to dost času.
     
    04:41
    Stále ještě zůstává hra nepřerušena, Niemi jen odrazil puk hokejkou a hledal nejbližšího spoluhráče před sebou, aby mohli muži v zeleném rozehrát útočnou akci.
     
    04:06
    Eakin v podobné situaci jako před malým okamžikem Sharp, akorát ve střední části hrací plochy. Jako by se celky bály odvážnějších příležitostí zatím.
     
    03:30
    Patrik Sharp v souboji o kotouč za brankou soupeře neuspěl, byli tam proti němu hned dva hokejisté Wild a dokázali jej velice rychle obrat o příležitost.
     
    03:03
    První střelu v zápase si nakonec připsali Wild, ale domácí se následně také pokusili zakončit, Kuemper však pokus z dálky v pohodě kryje.
     
    02:53
    Na druhé straně operují na modré čáře Jordie Benn s Cracknellem, ti získali možnost pro své spoluhráče z útoku.
     
    02:19
    Zatím ovšem čekáme na první větší možnost na jedné či druhé straně barikády, podle oficiálních statistik totiž ani jeden celek ještě nevypálil na klec.
     
    02:02
    A zase stejný prohřešek hráčů v zelených dresech, domácí se těžko dostávají z vlastního obranného pásma na začátku utkání.
     
    01:55
    Stars vyhazují na icing, vhazování po pravé ruce Anttiho Niemiho.
     
    01:42
    Souboj o kotouč v pravém rohu, stále jsou o něco aktivnější hosté, Wild už poslali dvě nahození směrem k brance, přestože se nejednalo o nic vážného.
     
    00:58
    Za klecí Dallasu dva útočníci Minnesoty, jenže Seguin nedokázal puk usměrnit k Niemiho zařízení.
     
    00:43
    Zatím se hraje hodně ve středním pásmu, kde je následně přerušená hra, hosté se nedokázali udržet s bruslemi přesně na modré čáře.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na buly zmocnili hokejisté Minnesoty, jenže brzy o pryž přišli a hraje Dallas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě si vyslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    Hokejisté se pomalu trousí na ledovou plochu, za chvíli bude vše připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání NHL, jak je zvykem, začneme o pár minutek později.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Niemi (Lehtonen) – Hamhuis, Honka, Jordie Benn, Johns, Lindell, Oleksiak – Jamie Benn, Eakin, Seguin – Sharp, Spezza, Eaves – Roussel, Faksa, B. Ritchie – Korpikoski, D. Shore, Cracknell.

    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter, Spurgeon, Brodin, Folin, Reilly, Dumba – Niederreiter, E. Staal, Coyle – Parise, M. Koivu, Mikael Granlund – Zucker, Haula, Pominville – Z. Mitchell, Graovac, Stewart.

    Rozhodčí: Rank, Hebert – Driscoll, Miller.
    Dvacetiletý obránce Dallasu Julius Honka si dnes odbude premiéru v NHL.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou týmů Centrální divize, které mají na kontě stejný počet bodů. Proti sobě se postaví tradiční soupeři Dallas Starsa Minnesota Wild.
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) (1 + 4)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Poprvé se spolu v rámci této sezóny celky utkaly na konci měsíce října. Minnesota Wild tenkrát na svém ledě přivítali Dallas Stars a srazili je celkem hladce 4:0.
     
    DALLAS STARS

    Hvězdy nejsou na místech v tabulce, kde bychom je čekali. Nebo minimálně nejsou tam, kde jsme je byli zvyklí vídat v ročníku předchozím. Aktuálně náleží celku z Texasu až pátá pozice Centrální divize, Stars mají stejně bodů jako jejich dnešní vyzyvatel, tedy devatenáct. Avšak odehráli už o dvě utkání více. Navíc se Dallasu příliš nedařilo v předešlých mačích, nejdříve Stars sice porazili těsně Colorado Avalanche 3:2, jenže pak na domácím ledě inkasovali pět branek od Edmonton Oilers a problémy byly zpátky. Na první Chicago Blackhawks Hvězdy ztrácejí už devět bodů a zatím to nevypadá, že by se měly rvát o vrchní stupínky divize. Nicméně dnešní klání s Minnesotou pro ně bude velmi důležité, co se týče dalšího vývoje pořadníku.

    Kanadské bodování týmu vede Tyler Seguin (7 + 14) a poměrně překvapivě jej doplňuje Patrick Eaves (9 + 6). Špatně na tom dle osobních statistik není ani jejich kolega Jamie Benn (5 + 10), od kterého se samozřejmě hodně očekává.
     
    MINNESOTA WILD

    Hokejisté Minnesoty si zatím v tabulce Centrální divize nevedou vůbec špatně. Mužstvo se nachází na čtvrté příčce a chybí mu jediný bodík k třetí pozici, tam se aktuálně vyhřívají kanadští Winnipeg Jets. Divočáci čítají v tuto chvíli devět výher, sedm porážek a devatenáct získaných bodů, na paty jim však šlapou v pořadníku Dallas Stars, Nashville Predators a vlastně i Colorado Avalanche. Nikdo přeci nechce zůstat posledních. Z předchozích tří střetnutí Minnesota hned dvě nezvládla, naposledy odevzdala všechny body právě Coloradu, když inkasovala a padla těsným poměrem 2:3. O utkání dříve stejný výběr předčil nejtěsnějším možným výsledkem 1:0 Boston Bruins z Východní konference. Vyšplhají Wild v žebříčku Centrální divize zase o kousek výše a atakují přední pozice? Dnešní výhrou v Dallasu tomu mohou napomoci.

    Na vrcholku týmových statistik kádru najdeme Erica Staala (5 + 8) a Ryana Sutera (4 + 9), kromě těchto dvou častou brankuje a nahrává i Charlie Coyle (5 + 6).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 28. Oleksiak (Eaves, Spezza), 42. B. Ritchie (Honka, Faksa), 62. Jamie Benn (Seguin, Jordie Benn) – 38. Niederreiter (Mikael Granlund, M. Koivu), 45. Haula (Niederreiter, Pominville)


    Dallas Stars: Niemi – Hamhuis, Honka, Jordie Benn, Lindell, Oleksiak, Nemeth – Jamie Benn, Eakin, Seguin – Sharp, Spezza, Eaves – Roussel, Faksa, B. Ritchie – Korpikoski, D. Shore, Cracknell.
    Minnesota Wild: Kuemper – Suter, Spurgeon, Brodin, Folin, Reilly, Dumba – Niederreiter, E. Staal, Coyle – Parise, M. Koivu, Mikael Granlund – Zucker, Haula, Pominville – Z. Mitchell, Graovac, Stewart.

    Rozhodca: Rank, Hebert – Driscoll, Miller

    Diváci: 18 532