Groznyj – Tomsk 0:0 (kon.)
koniec
FK Achmat Groznyj
0:0 (0:0)
FK Tom Tomsk
cz Pondelok 21.11.2016, 17:00 • Ahmat Arena, Groznyj. Kapacita: 30,597 diváků. • Ruská Premier Liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (18:58:40)
     
    Statistiky dnešního utkání

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 2:1.
    Střely mimo: 3:2.
    Rohy: 8:2.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 16:28.
     
    Je konec! Branku jsme nakonec neviděli ani ve druhém poločase. Stejně jako v první půli byli mnohem aktivnější hráči Těreku, ale nedokázali převahu na míči využít ke vstřelení gólu. Neblíže byl po odvráceném centru z pravé strany Oleg Ivanov, ale ve stoprocentní šanci jeho levačka selhala. Bod je určitě pro Tomsk velmi cenný! Po čtyřech prohraných zápasech bere tým i s Davidem Jablonským alespoň bod. Pro ambiciózní Těrek je to velká ztráta v boji o přední část tabulky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídající Sergej Samodin si již přál konec zápasu a za příliš mnoho řečí dostává ještě žlutou kartu.
     
    90+3
    Velká mela v poslední nastavené minutě před hostujícím vápnem. Míč nakonec získal pro sebe Mbengue. Dostal se i do vápna, ale tam minul míč při střele.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Aslan Dudijev, přichází Kirill Pogrebňak.
     
    90+1
    Již v nastaveném čase se domácí dostali alespoň k rohovému kopu. Od rohového praporku poslal míč do vápna Ivanov, ale po odvrácení a následném faulu Grozava budou rozehrávat hosté.
     
    90
    Po velmi dlouhém čase se také hosté předvedli v útoku. Z nenápadné akce se vyklubala nebezpečná přihrávka do vápna. Samodin si však neporadil s obráncem a k míči se nedostal.
     
    89
    Minutu před koncem se dostal do souboje Ivanov s Tiškinem. Ten zůstává na trávníku po lehkém přistrčení soupeře. Po krátkém přerušení může zápas pokračovat.
     
    88
    V závěru zápasu roste tlak domácího celku, ale stále nepřichází ani náznak povedené kombinace, která by vedla k zakončení z výhodné pozice.
     
    87
    Snad druhý zákrok Kočenkova po střele. Oleg Ivanov se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, ale hostujícího gólmana nepřekvapil.
     
    86
    Velmi důležitý zákrok před vápnem předvedl Kovalčuk, který se druhém poločase téměř vytratil ze hřiště. Zastavil průnikovou přihrávku na Balaje, který už číhal na míč za obranou.
     
    85
    Hosté již natahují čas. Vhazování trvalo Golyševovi velmi dlouho. Navíc hosté rychle ztrácejí míč po faulu na Kuzjajeva.
     
    84
    Domácí fotbalisté začínají riskovat v útoku. To se jim ale zatím nevyplácí. Nyní musel dokonce před Samodinem odkopávat míč Semjonov.
     
    83
    Střídající Grozav byl také stejně jako Roshi velmi aktivní směrem dopředu. Ve vápně si však příliš předkopl míč a ten končí za brankovou lajnou.
     
    82
    Oba týmy mají zhruba poslední desetiminutovku ke vstřelení branky, která by mohla rozhodnout o vítězi.
     
    80
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Facundo Píriz, přichází Ablaye Mbengue.
     
    79
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Odise Roshi, přichází Gheorghe Grozav.
    78. Ivanov ve stoprocentní šanci poslal míč mimo
     
    78
    Největší šance zápasu! Na pravé straně se prodral až do vápna Roshi. Jeho přízemní centr nenašel spoluhráče, ale míč se dostal na hranici vápna, kde byl zcela sám Oleg Ivanov. Jeho střela však letí mimo tři tyče.
     
    77
    Kuzjajev se prodral s míček až k brankové lajně, ale proti soupeři si neporadil a míč nakonec od jeho kopačky končí mimo.
     
    76
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Artem Popov, přichází Pavel Kudrjašov.
     
    75
    Postupem času se domácí více a více usazují na polovině soupeře. Další dlouhý pas do vápna Tomsku si však pohlídal Kočenkov, který drží míč v rukavicích.
     
    74
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Magomed Mitrišev, přichází Reziuan Mirzov.
     
    73
    Domácí se již pokoušejí překonat obranu i dlouhými pasy. To se ale nepodařilo. Žirkov byl připraven a nedal Balajovi šanci.
     
    72
    Po nepřehledné situaci před hostujícím vápnem se dostal k míči Ivanov. Ihned z první napálil míč na branku, ale jeho střela byla velmi slabá a s tím si Kočenkov poradil.
     
    71
    Balaj se už už dostával za hostující obranu. Byl však podražen a poté již se k míči nedostal. Rozhodčí ale nepíská a pokračuje se ve hře.
     
    70
    Dvacet minut před koncem zápasu měli domácí k dispozici volný přímý kop. Z pravé strany přiletěl do vápna centr na přední tyč, ale s tím si hostující obrana v pohodě poradila.
     
    69
    Domácí získali míč na středové lajně. Po pravém kraji se chtěl dostat do vápna Roshi, který byl ale faulován.
     
    68
    Nebezpečná akce před Gorodovem. Míč z autového vhazování propadl kupou hráčů právě až k domácímu brankáři. Ten si s míček bez problémů poradil.
     
    67
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Oleksandr Kasjan, přichází Sergej Samodin.
     
    66
    Domácí jsou opět v tlaku. Druhý rohový kop v krátkém čase poslal do středu vápna Mitrišev, ale ani on nedokázal míč umístit mezi tři tyče.
     
    65
    Po delším čase se také hráči Tomsku dostali do vápna soupeře. Po dlouhém centru se míč zastavil na penaltovém bodě a po faulu se hosté nedostali k zakončení.
     
    63
    I domácí už začínají v kombinaci chybovat. Píriz si nerozuměl s Roshim, který nezpracoval v těžké pozici u postranní lajny přihrávku do protipohybu.
     
    62
    Přetažený centr do vápna poslal z levého kraje Kuzjajev. Anton Kočenkov byl ale na místě a drží svůj tým.
     
    61
    Hostující obrana měla opět velké starosti ve vlastním vápně. David Jablonský dokázal odvrátit míč z nebezpečné pozice a ještě založil rychlý protiútok. Ten končí zakončením jen vedle pravé tyče.
     
    60
    Roshi se hnal po hodině hry po pravém kraji do útočné pozice. Bekim Balaj byl ve výhodné pozici ve vápně, ale míč k němu nedoputoval.
     
    58
    Rychlou akci domácího celku zazdil Ucijev, který hledal přihrávkou Balaje. Domácí kapitán však poslal příliš rychlý pas a míč končí až za brankovou lajnou.
     
    57
    Domácí začínají opět ovládat hřiště stejně jako v prvním poločase. Stále se jim však nedaří dostat se do samotného zakončení.
     
    56
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Ivanov. Ve vápně se svalil k zemi Balaj, ale rozhodčí není nepíská faul. Balaj se však rozčiluje.
     
    55
    Dudijev přišlápl v souboji kopačku protihráči a to neuniklo oku hlavního rozhodčího. Další žlutá kartu pro hostujícího hráče.
     
    54
    Domácí byli delší čas ve vápně soupeře. V přehuštěném prostoru se však nedostal k zakončení Roshi ani Ivanov. Těrek však zůstává u míče.
     
    52
    Naopak do rychlého protiútoku se hnala domácí trojice útočných hráčů. Mitrišev se byl volný ve vápně, ale jeho zpětnou přihrávku na Balaje zblokoval Jablonský.
     
    51
    Kasjan získal míč na vlastní polovině, poté byl ale faulován a hosté museli rychlou akci zastavit. K rozehrávce se postavil Golyšev, ale hned poslal nepřesně míč na kopačku Kuzjajeva.
     
    50
    Dlouhá kombinace domácího týmu končí bez zakončení. Mitrišev byl daleko od přihrávky a ztrácí míč.
     
    49
    Druhá půle začíná ve větším tempu než ten první. Na pravém kraji se uvolnil k centru Roshi. Kočenkov znovu vyboxoval míč z vápna.
     
    48
    Také domácí byli poprvé v druhém poločase u míče. Píriz hledal Balaje. Ten byl ale zády k bráně, navíc ani nezvládl zpracovat míč a akce končí.
     
    47
    Hostující fotbalisté rozehráli druhý poločas ze středového kruhu. Dudijev si pomohl rukou při souboji, ale rozhodčí pustil hru. Následně ale přichází nepřesná přihrávka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    První poločas rozhodně nenabídl pohledný fotbal se spousty brankových příležitostí. Těrek Groznyj se snažil tlačit na soupeře, ale hosté se stáhli do obrany v deseti hráčích a urputně bránili svou šestnáctku. Ani jeden brankář nemusel řešil výraznější nebezpečí před jeho svatyní. Kočenkov si poradil s několika nepříjemnými rohovými kopy, ale vše dokázal s přehledem vyřešit a tak je po prvním poločase stav 0:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu ztratil míč na vlastní polovině Baljajkin. zastoupil ho v obraně Žirov, který nepustil Ivanova do vápna.
     
    44
    Možná jedna z nejnebezpečnějších akcí prvního poločasu. Na pravém kraji se uvolnil Píriz. Jeho centr šel přesně do prostoru, kde byl v souboji Balaj. Kočenkov stačil lehce otečovat míč rukavicí a tím znemožnil zakončení albánskému hráči.
     
    43
    Ani nyní však nedošlo k zakončení. Anton Kočenkov si s přehledem došel pro míč na malé vápna a držel míč v rukavicích.
     
    42
    V posledních minutách tlak Těreku ustal. Více a více se dostávají k míči také hráči Tomsku. Nyní však vybojoval rohový kop pro domácí Roshi.
     
    41
    Při přechodu do rychlého útoku byl faulován Popov. Také hosté budou mít v závěru poločasu možnost dostat se do vápně soupeře.
     
    40
    Andrej Semjonov musel odvrátit jeden z mála nebezpečným míčů, které letí do domácího vápna. Gorodov si s rohovým kopem poradil.
     
    38
    Domácí měli po dlouhém čase otevřenou centu po levém křídle. Mitrišev však nepřešel ani přes prvního bránícího hráče a akce končí bez zakončení.
     
    37
    Hráči Tomsku začínají přitvrzovat. Kasjan zcela zbytečně zajel do Mitriševa a vidí také žlutou kartu.
     
    36
    Jablonský v nouzi napálil míč jen do soupeře a domácí se mohli dostat do zajímavé situaci. Ivanov se však ve zmatku nezorientoval a míč tak mohl odkopnout Žirov.
     
    34
    Facundo Píriz už je na nohou a bude pokračovat ve hře. Domácí měli ještě k dispozici volný přímý kop z pětatřiceti metrů. Kočenkov si postavil čtyřčlennou zeď, ale míč mířil centrem na Balaje. Ten si ale ve vápně míč nezpracoval.
     
    33
    Hráči Tomsku jsou v jedenácti na své polovině a jen čekají co vymyslí domácí. Pírit, snad nejaktivnější hráč na trávníku byl sestřelen skluzem a prvním potrestaným hráčem zápasu je Kovalčuk.
     
    32
    Těrek si sice vytváří tlak na soupeřově polovině, ale zatím nemůže přejít do finální fáze. Každá akce domácího týmu končí těsně před vápnem.
     
    31
    První půlhodina nenabídla žádnou stoprocentní brankovou příležitost. Nyní se pokoušel prostrčit míč do vápna Kuzjajev, ale Kočenkov byl velmi rychle z branky a ukončuje akci.
     
    30
    Opět tu mohla vzniknout rychlá akce Tomsku, ale Dudijev dnes není ve své kůži. Neposlechl ho míč při zpracování a tak budou rozehrávat domácí zpoza postranní lajny.
     
    28
    U středového kruhu byl sražen k zemi Kovalčuk a hosté se tak mohli na malá okamžik dostat do útoku. Toho však nevyužili, když hned první přihrávka míří až za brankovou lajnu.
     
    27
    Těrek stupňuje svůj tlak na polovině soupeře. O další průnikovou přihrávku se pokusil Píriz, ale před Balajem vzal míč do rukavic Kočenkov.
     
    26
    Po pravé lajně se chtěl vydat do útoku Dudijev. Obešel protihráče, ale následně vycestoval s míčem mimo hrací plochu.
     
    24
    Na poslední chvíli musel zasahovat přes dotírajícím soupeřem David Jablonský. Hlavou hrál na brankáře a vše pro Tomsk dobře dopadlo.
     
    23
    Jevgenij Gorodov si však pohlídal míč, který letěl na malé vápno a s přehledem do vyboxoval.
     
    22
    Také hosté se vybojovali možnost k centru z klidné pozice po faulu na Popova.
     
    21
    U pravé postranní lajny se uvolni přes obránce v souboji Roshi. Dokázal odcentrovat, ale žádného spoluhráče ve vápně nenašel. Akce však pokračovala a míč se najednou zjevil na kopačce Balaje, který z velkého úhlu nepřekvapil Kočenkova.
     
    19
    Domácí se však k zakončení nedostali po centru. Naopak do rychlého brejku se tlačil Kasjan. Tomu však unikla rychlá přihrávka kolem kopačky a poté už měl blíže k míči bránící Semjonov.
     
    18
    Nyní byl mnohem rychlejší Mitrišev než jeho strážce. Tiškin musel vytáhnout další faul a vytvořil tak pro domácí nadějnou pozici pro centr.
     
    17
    První vážnější faul zápasu. Kovalčuk přišlápl kopačku zcela mimo hru Mitriševovi. Domácí hráč zůstal ležet na trávníku, ale rozhodčí hráče Tomsku netrestá.
     
    16
    Opět tu byla pohledná akce domácího týmu po levém kraji. Mitrišev našel volného Balaje u lajny, ten si obhodil soupeře, ale na druhého bránícího hráče již nevyzrál.
     
    15
    Ve středu pole vyvázl vítězně ze skrumáže Píriz. Byl dokonce faulován. Po jeho rozehrávce do vápna se dral k míči Balaj, ale na balon nedosáhl.
     
    13
    Hosté ale centr z rohového čtvrtkruhu nevyužili. Popov fauloval a Kasjan tak nemohl zakončovat.
     
    12
    Také na druhé straně byl k vidění rohový kop. Po rychlém protiútoku musel míč odvrátit za brankovou lajnu Ángel.
     
    11
    Domácí jsou v úvodu zápasu ve velkém tlaku. Třetí rohový kop v krátkém čase měl na svědomí Píriz. V hostujícím vápně bylo hned sedm hráčů Těreku, kteří mohli zakončovat, ale míč se dostal jen ke Kovalčukovi.
     
    10
    Právě Kuzjajev se postavil k rozehrávce od rohového praporku. Opět letěl míč na zadní tyč, kde byl Kočenkov. Ten ale míč neudržel a musel zasahovat ještě před Balajem, který číhal na svou šanci k zakončení.
     
    9
    Po krátké odmlce byli u míče také domácí fotbalisté. U levé postranní lajny se uvolnil k centru Kuzjajev, ale jeho pas byl zblokován na rohový kop.
     
    8
    První rychlá akce hostů. Popov to vzal na sebe, obešel jednoho protihráče a z větší vzdálenosti napálil míč směr brána. Gorodov jistil situaci a pustil míč nad branku.
     
    7
    Nyní domácí trochu zazmatkovali v rozehrávce a jen tak tak, že se nedostal k míči ve vápně Kasjan. Gorodov musel před dotírajícím útočníkem jen odkopnout míč do zámezí.
     
    5
    Domácí stále nepouštějí k míči soupeře. Těrek kombinuje na polovině Tomsku a čeká na vhodný moment k průniku do vápna.
     
    4
    Nedaleko vápna byl faulován Oleg Ivanov. Domácí tak měli k dispozici volný přímý kop z dobré pozice. K exekuci se postavil Píriz, ale jeho přetěžený balon na zadní tyč si Kočenkov pohlídal.
     
    3
    Na levé straně si vyměnili míč Píriz s Roshin. Ten si navezl balon na osu trávníku a poprvé poslal míč na branku. Kočenkov je připravený a slabou střelu chytá.
     
    2
    Domácí hráči ihned po rozehrání ze středového kruhu vyslali do útoku Balaje. Ten ale proti přesile neměl šanci udržet míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Těrek Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Ángel, Semjonov, Mohammadi – Píriz, Kuzjajev – Roshi, Ivanov, Mitrišev – Balaj.
    Náhradníci: Godzjur, Gudijev – Rodolfo, Bryzgalov, Plijev, Ch. Kadyrov, Grozav, Mbengue, Mirzov.

    FK Tom Tomsk: Kočenkov – K. Kombarov (C), D. Jablonský, Žirov, Tiškin – K. Kovalčuk, Baljajkin – Dudijev, Golyšev, Popov – Kasjan.
    Náhradníci: Solosin – Djakov, Ten, Samodin, Kudrjašov, Pogrebňak, A. Sobolev, Marukin..
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    08.12. 2013 Těrek – Tomsk 2:0
    26.10. 2013 Tomsk – Těrek 0:0
    14.04. 2012 Tomsk – Těrek 3:0
    03.03. 2012 Těrek – Tomsk 1:0
    30.07. 2011 Tomsk – Těrek 0:1
     
    Těrek Groznyj se nachází na vynikajícím čtvrtém místě po odehraných třinácti zápasech. Jen třikrát se museli hráči Těreku sklonit před soupeřem, naopak si připsali sedm vítězství. Právě i poslední dva zápasy Těreku naprosto vyšly. Nejdříve na půdě Uralu brali tři body po výsledku 4:1. Poté před domácími fanoušky porazili i favorita na celkový titul Zanit Petrohrad.

    Naopak Tomsk se nemůže dostat ze sestupových příček. Tři body si připsali hráči Tomsku před více než šedesáti dni! Poté je tu série hned pěti porážek a jen jednoho nerozhodného výsledku. Navíc v posledních třech zápasech nevystřelili ani jednu branku!
     
    Krásné pondělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Ruská nejvyšší soutěž Premier liga pokračuje čtrnáctým kolem. My se společně zaměříme na dohrávku kola, kdy domácí Těrek přivítá FK Tom Tomsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Schück

    Góly:

    Karty:   33. K. Kovalčuk (TMS), 37. Kasjan (TMS), 55. Dudijev (TMS), 90+4. Samodin (TMS)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:28.
    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Ángel, Semjonov, Mohammadi – Píriz (80. Mbengue), Kuzjajev – Roshi (79. Grozav), Ivanov, Mitrišev (74. Mirzov) – Balaj.
    Náhradníci: Godzjur, Gudijev – Rodolfo, Bryzgalov, Plijev, Ch. Kadyrov, Grozav, Mbengue, Mirzov.

    FK Tom Tomsk: Kočenkov – K. Kombarov (C), D. Jablonský, Žirov, Tiškin – K. Kovalčuk, Baljajkin – Dudijev (90+2. Pogrebňak), Golyšev, Popov (76. Kudrjašov) – Kasjan (67. Samodin).
    Náhradníci: Solosin – Djakov, Ten, Samodin, Kudrjašov, Pogrebňak, Sobolev, Marukin.