Slovensko – Bielorusko sk 0:3 (kon.)
koniec
Slovensko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Bielorusko
Sobota 05.11.2016, 15:00Družba Cup U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:12
    Pališčuk mohol pridať ešte jeden presný zásah, no stroskotal v nájazde na brankára Sklenára.
     
    57:50
    Hryshchanka prerušuje hru na potlesk domáceho publika v Gomeli, avšak to, čo predviedli naši zverenci by sa dalo nazvať ako festival zahodených šancí. Strely prichádzali prakticky vždy, keď sa dalo a Bielorusi majú neuveriteľné šťastie, že držia čisté konto.
     
    57:14
    Držíme súpera ako vo zveráku, šance prichádzajú, ale končia buď na pozornom brankárovi Hryshchanku, alebo vedľa. Toto je neskutočný slovenský tlak.
     
    56:30
    Slováci sú na ľade šiesti, brankár Sklenár je teda na striedačke.
     
    56:22
    Naši už dvíhali ruky nad hlavu, ale strela z kruhu do brány neprešla. Brankár Hryshchanka potvrdil svoj skvelý výkon. Chvíľu na to sa stala takmer rovnaká situácia. Bieloruský brankár je dnes proste neprekonateľný. Určite najlepší hráč duelu.
     
    55:40
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Hryshchanka – 2 min.).
     
    54:55
    Miloš Kelemen sa natlačil až pred bránu Hryshchanka, lenže gól strelou backhadnom priamo do gólmana nedal. Čo je ale horšie, tvrdo narazil na zadný mantinel a len pomaly opúšťa ľad.
     
    53:58
    Neskutočná presilovková kombinácia našich hráčov! Puk si na jeden dotyk vymenila celá päťka, lenže zakončujúci Korenčík nechal po strele spred bránkoviska vyniknúť Hryshchanka.
     
    52:26
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Habrus – 2 min.).
     
    50:49
    Naši získali puk za bránou Bieloruska a po prihrávke pred ňu mal dobrú šancu Giertl, avšak trafil len do hrude brankára Hryshchanku. Strelu nestihol namieriť.
     
    49:09
    Naši sa však z ničoho nič dostali do situácie dvoch proti jednému, avšak prihráva ma Szabá, ktorý by zakončoval do prázdnej časti brány, neprešla.
     
    45:41
    Bielorusko dalo gól!
    Teraz to už ale gól je. Bielorusko využíva druhú presilovú hru a najšikovnejší hráč v jeho výber IHAR MARTINAU strieľa svoj druhý presný zásah v stretnutí.
     
    44:44
    Habrus sa veľmi ťažko zdvíhal z ľadu po súboji pri mantineli s našom hráčom. Dokonca z toho budú dve minúty pre Urbánka.
     
    39:41
    Naši sa v samom závere tlačia do brány a znova to bol Majerík, kto sa pred bránkoviskom ocitol vo veľkej šanci, lenže priestor troch žrdí tesne minul. Navyše, Hryshchanka už ležal na zemi.
     
    39:15
    Veľká šanca našich hráčov, ktorí išli traja proti dvom. Majeríkova strela bola zrazená presne na hokejku Giertliho, lenže ten nasmeroval puk priamo do brankára Hryshchanku.
     
    37:41
    Bielorusi teraz pália na strelnici. Prišlo niekoľko zrazených striel z diaľky, ale hlavne veľká možnosť Firsaua, ktorý nedokázal dostať puk do prázdnej časti našej brány.
     
    36:19
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Kovér – 2 min.).
     
    35:46
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Habrus – 2 min.).
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Urbánek – 2 min.).
     
    34:47
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Saurytskij – 2 min.).
     
    27:49
    Bielorusko dalo gól!
    Domáci výber využíva svoju presilovú hru a dostáva sa už do vedenia o dva góly. V skrumáži pred bránou sa najlepšie zorientoval ZACHAR PALIŠCUK a dostal puk do siete.
     
    27:25
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Kupec – 2 min., narazenie na mantinel).
     
    26:11
    Veľmi dobrá strela Krivošíka priamo po buly v útočnej tretine Slovenska. Brankár Hryshchanka sa teraz vyznamenal.
     
    25:06
    Michaľčuk sa však po buly dostal do situácie jeden na jedného, obišiel aj nášho posledného hráča, avšak brankár Sklenár vytiahol veľmi dobrý zákrok.
     
    24:29
    Majerík sa ocitol pred bránkoviskom Bieloruska s pukom na hokejke a tak tvrdo vypálil smerom do horných partií, lenže bránu minul.
     
    19:59
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Dužek – 2 min., podrazenie).
     
    14:00
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Leadzetski – 2 min.).
     
    5:27
    Naši predviedli veľmi peknú akciu, keď najprv prišla strela, ktorú brankár súpera vyrazil za bránu a po prihrávke cez šírku pásma aj nebezpečné zakončenie Krivošíka zblízka. Ten hornú tyčku tesne minul.
     
    2:49
    Bielorusko dalo gól
    Bohužiaľ, inkasujeme ako prvý, pretože naši obrancovia stratili puk a IHAR MARTINAU sa vynikajúce medzi dvojicou bekov natlačil pred Sklenára, ktorého strelou medzi betóny dokázal prekonať.
     
    2:32
    Teraz sa však aj bieloruskí hráči dostali do veľkej šanci po tom, ako sa Paulenka natlačil do bránkoviska, lenže jeho zakončenie skončila na pozornom betóne Sklenára. Následne sa strhla menšia mela, ktorú arbitri upokojili.
     
    0:48
    Veľká šanca našich hokejistov gólom nekončí. Kövér zakončoval spred bránkoviska po prihrávke spoza brány, lenže iba do brankára súpera.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 3. Martinau, 28. Pališčuk (Šemel, Filiayeu), 46. Martinau (Siarhei, Kot)


    Slovensko:
    Bielorusko: