koniec zavodu
Kvalifikace VC Mexika

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

cz Sobota 29.10.2016, 20:00 • Okruh: Hermanos Rodríguez, Mexico City, Mexiko • Formula 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 20 hodin sledovat on-line přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezký sobotní večer. (21:12:48)
     
    Je za námi kvalifikace na Velkou cenu Mexika, která dopadla tak nějak podle očekávání. Pole position si zajistil Lewis Hamilton, místo vedle něj si na poslední chvíli zarezervoval Nico Rosberg. Druhou řadu obsadí red bully Max Verstappen a Daniel Ricciardo. Zklamáním je určitě postavení Ferrari, jezdci v rudých monopostech se postaví do třetí, respektive čtvrté řady.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Mexika: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Verstappen, 4. Ricciardo, 5. Hülkenberg, 6. Räikkönen, 7. Vettel, 8. Bottas, 9. Massa, 10. Sainz, 11. Alonso, 12. Pérez, 13. Button, 14. Magnussen, 15. Ericsson, 16. Wehrlein, 17. Gutiérrez, 18. Kvjat, 19. Nasr, 20. Ocon, 21. Grosjean. Jolyon Palmer se kvalifikace kvůli technickým problémům nezúčastnil a do zítřejšího závodu tak odstartuje z boxové uličky.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Nico Rosberg byl ještě rychlejší než Max Verstappen, jehož tedy odsuzuje na třetí příčku. První řada tak patří Mercedesu, přičemž pole position získává LEWIS HAMILTON!
     
    0:00
    Max Verstappen překonal svého týmového kolegu Daniela Ricciarda a jde na druhé místo! Lewis Hamilton si zatím ponechal vedoucí pozici. Jak zareagují ostatní?
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    1:17
    Jezdci mají před sebou poslední možnost, kterak zamíchat pořadím. Kvalifikace na Velkou cenu Mexika vrcholí!
     
    2:11
    Veškeré dění na dráze sleduje z garáže napjatě i Niki Lauda. Podle jeho výrazu ve tváři by se ho krve nedořezal.
     
    4:09
    Jako první vyjel z garáže Lewis Hamilton, jehož vzápětí následují i všichni ostatní. Boj o pole position začíná gradovat!
     
    5:08
    Všichni jezdci bez výjimky se momentálně nachází v boxech a na trati tak panuje naprostý klid před závěrečnou bouří.
     
    6:10
    Daniel Ricciardo a Max Verstappen teď zvolili stejnou taktiku, protože oba současně zajeli do boxů, kde si chvíli odfrknou a za moment se vrátí do finiše kvalifikace na Velkou cenu Mexika.
     
    7:03
    Na první místo se časem 1:18.704 dostal Lewis Hamilton, zatímco Nico Rosberg je až čtvrtý. Před Nica Rosberga se propracovali i Daniel Ricciardo a Max Verstappen.
     
    8:38
    Oba piloti Mercedesu se znamenitě připravují na vjezd do svých prvních měřených kol. Jak jeden, tak druhý jeli doslova krokem, že by je v tu chvíli předjel i nejstarší model Škodovky, který dosud existuje.
     
    10:25
    Jezdci Mercedesu nejsou na dráze sami, neb je tam doplnil Sebastian Vettel a právě teď už i Daniel Ricciardo.
     
    11:18
    Lewis Hamilton a Nico Rosberg opět nelenili a ihned vyrazili na trať. Kdo si naopak dává na čas, je Daniel Ricciardo, jenž zatím cosi studuje na svém monitoru.
     
    12:00
    Třetí část kvalifikace právě začala.
     
    0:00
    Z druhého kvalifikačního segmentu nepostupují Alonso, Pérez, Button, Magnussen, Ericsson a Wehrlein.
     
    0:00
    Čas vymezený pro druhou část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.

    Michal Šandor