Karviná – Plzeň 28:25 (kon.) | Frýdek-M. – Nové Veselí 27:24 (kon.) | Lovosice – Hranice 31:26 (kon.)
Královo Pole – Dukla 32:26 (kon.) | Jičín – Zubří 25:26 (kon.) | Kopřivnice – Litovel 31:25 (kon.)
koniec
KH ISMM Kopřivnice
31:25 (11:10)
Tatran Litovel
cz Piatok 28.10.2016, 18:00Chance Extraliga mužů (CZ) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Po třech týdnech se extraligoví házenkáři Kopřivnice představí domácímu publiku. Ve sportovní hale ZŠ Emila Zátopka přivítají o svátečním pátku poslední Hanáky z Litovle, kteří se představí jako papírově slabší tým.

    Utkání nesmí domácí celek rozhodně podcenit, především kvůli zkušenosti z minulého kola, kdy nechal všechny body na palubovce nováčka z Nového Veselí. Po ztrátě důležitých bodů v Novém Veselí padla Kopřivnice potřetí v řadě. Konec nepříznivé série může přijít v pátek, kdy Kopřivnice nastoupí od 18:00 ke svému čtvrtému domácímu duelu.

    Kopřivničtí házenkáři tak nadále zůstávají na pěti bodech a po sérii tří porážek se propadli na 10. místě v extraligové tabulce. To vše v sezoně, která je pro další roky klíčová. První osmička totiž, kromě postupu do play-off, má automaticky jistou účast v příštím ročníku československé soutěže. Celky na 9. až 12. místě si ještě zahrají o dvě volná místa do plánované soutěže se Slováky. Devátý celek má jistotu, desátý odehraje baráž s vítězem 1. ligy a týmy na 11. a 12. příčce se pak s nejvyšší soutěží rozloučí!

    Při pohledu na poslední vzájemné zápasy s Litovlí je jasné, že jednoduché to kopřivničtí házenkáři nebudou mít ani tentokrát. Loni si ve vzájemných soubojích vedli lépe házenkáři Litovle, kteří vyhráli čtyři z šesti utkání (soupeři na sebe narazili v sérii play-out).

    Tým z malebného městečka na severní Moravě zvítězil v posledních loňských soubojích o zachování extraligové příslušnosti 3:1. Litovel tehdy byla pod vedením zkušeného Jaroslava Hudečka, který se přesunul na Hanou s cílem učinit s týmem rychlý restart a obnovit chemii která vyprchala. Jaroslav Hudeček nakonec obsadil s Litovlí deváté místo a podařilo se mu zachránit v Litovli extraligu. Po Hudečkovi pak vedení mužstva dočasně převzal Alois Lasovský. Dohoda s Aloisem Lasovským však byla od začátku koncipována jako dočasná do doby, než klub angažuje trenéra s nejvyšší licencí kategorie A a zkušenostmi s nejvyšší soutěží mužů. Alois Lasovský vedl v letošní sezoně Tatran 5 extraligových kol, ve kterých získali Hanáci 2 body za vítězství proti Frýdku-Místku. Od šestého kola se vedení klubu dohodlo na vzájemné spolupráci s Michalem Hradilem, který převzal otěže týmu pevně do svých rukou. Michal Hradil působí v Tatranu Litovel tři týdny. Jeho cílem je zlepšit hru i postavení mužstva, které se se dvěma body propadlo na samotné dno extraligové tabulky. Hanáci pod jeho vedením zatím třikrát prohráli, ale ze slovenského kouče je cítit víra v lepší zítřky. Celkově má tak Litovel za sebou osm zápasů, ale jen dva body. Litovelští házenkáři tak zatím v extralize tápou a po poslední porážce 24:29 doma s Brnem se propadli až na poslední příčku.

    Po Litovli má Kopřivnice na programu velice náročná utkání s českou házenkářskou elitou, kde se budou body získávat velice těžce. Svěřence trenéra Iva Vávry totiž po domácím utkání s Hanáky čeká pořádně těžké šichta na palubovce pražské Dukly. V rámci 11. kola Kopřivnice vyzve v domácím prostředí ambiciózní Valachy ze Zubří a další těžkou zkoušku pak kopřivnické družstvo absolvuje s trojnásobným mistrem z Plzně! Lodivod domácí lavičky Ivo Vávra tak v zítřejším utkání nebere nic jiného než výhru!

    Očekávání trenérů před zápasem:

    Ivo Vávra, trenér KH Kopřivnice: „Litovel…….. Pro nás naprosto stěžejní utkání. Od výhry v Karviné na nás leží deka, kluci si přestali věřit, nedaří se nám naše hra. Víme, že nás čeká těžké utkání, hlavně po psychické stránce. Soupeř jde v posledních zápasech nahoru. Musíme uhlídat nepříjemného Honzu Zbránka a zkušeného Tomáše Bechného. I Jirka Mičola umí být nevyzpytatelný, dva roky jsem ho trénoval. Dva body jsou pro nás téměř nutností, víme, že nás mohou vrátit do boje o první osmičku. Věřím, že do toho půjdeme po hlavě a možné nedostatky nahradíme bojovností a srdíčkem. Kluci vědí o co jde a mají i zvláštní motivaci.“

    Michal Hradil, trenér Tatranu Litovel: „Pokračujeme v týmu na budování fyzické kondice a s tím souvisejícím odstraněním chyb, které nás zatím brzdí v závěrech utkání a proto prohráváme. Toto chceme určitě na půdě Kopřivnice zlepšit a poprat se o důležité body. Litovel dokázala Kopřivnici na jaře udolat v play-out, ale v obou týmech došlo k řadě změn, takže šance bodovat jsou určitě na obou stranách. Rozhodně se zaměříme na precizní obranu a pokusíme se soupeři nedávat tolik levných šancí naší zodpovědnější hrou v útoku.“
     
    Dovolte, abych vás dnes ještě jednou přivítal u dnešního utkání, ve kterém v rámci devátého kola nejvyšší házenkářské soutěže vyzvou házenkáři KH Kopřivnice Hanáky z Litovle.
     
    Oba dnešní celky jsou již přítomny na palubovce a ve sportovní hale ZŠ Emila Zátopka právě probíhá předzápasová rozcvička.
     
    Nyní si pojďme představit jednotlivé aktéry dnešního utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    KH Kopřivnice: Žingor – Střelec, Rachač, D. Zima, Jan Gřes, Hečko, Petřík, Mička, Ji. Gřes, Fulnek, Hanus, Mynář, Bukovský, Lipový.

    Tatran Litovel: Prauzek, Pšenica – Kuchař, Barabáš, Číhal, Hanák, Nantl, Smékal, Bechný, J. Šmíd, Havlíček, J. Mičola, Kozlovský, Zbránek, Nedoma..
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli Hanáci z Litovle, kteří tak rozjedou svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)
     
    3
    Hosté zakončili svůj první útočný kolotoč pouze střelou do domácího mága mezi třemi tyčemi. (0:0)
    2
    Domácí útok vybídl ke skórování Hanuse na křídle, který svůj let nad brankovištěm zakončil nádhernou trefou na delší tyč. (1:0)
     
    2
    Po útočných nepřesnostech domácích se Litovel dostala do rychlého zakončení, ale domácí brankář Marek Žingor exceluje v bráně! (1:0)
    3
    Domácím se podařilo dostat do rychlého přečíslení, které ve finále zakončil brankou Jan Gřes. (2:0)
    5
    Další rychlou akci domácího celku dovedl do úspěšného konce Mynář! (3:0)
    6
    Tak to je nástup jako hrom! Kopřivnice sehrála v šesté minutě utkání velmi povedenou akci, kterou opět proměnil Mynář! Litovel je tak v šesté minutě utkání stále bez branky! (4:0)
    7
    V sedmé minutě prvního poločasu se Hanáci poprvé v utkání dostávají do úspěšného zakončení. Autorem první branky hostujícího celku se stal Kozlovský, který se prosadil z proskoku na šesti metrech. (4:1)
    8
    Zbranek se dostal po uvolnění na křídle do náskoku a umístil svou střelu na delší tyč. (4:2)
    9
    Jarda Petřík dokázal ze spojky zbourat vše co mu stálo v cestě a z šesti metrů už neměl problém se zakončením! (5:2)
    10
    Domácí ponechali míč na levé straně a nabídli skórování Hečkovi, který se v letu z křídla nakonec dostal do úspěšného zakončení. (6:2)
    11
    Kozlovský nyní získal dostatek střeleckého sebevědomí a vyslal ze své parkety spojky prudkou ránu, která nalezla umístění mezi kopřivnickým brankářem a jeho sítí. (6:3)
    12
    Litovel nyní zapojila do hry křídla a skončilo to nádhernou brankou v podáni Nedomy. (6:4)
    13
    Na levé křídlo dostal míč Hečko a bezpečně brankáře z náskoku překonal! (7:4)
    15
    Kopřivnická obrana nedokázala na křídle uhlídat rychlonohého Nedomu, který zakončil svůj střelecký pokus úspěšnou trefou! (7:5)
    17
    Hosté chytli výborný útočný rytmus, který byl ve finále za končen prudkou přízemní ránou z útočného středu! Hanáci z Litovle se tak přiblížili na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (7:6)
    18
    Jednoduchá spolupráce s pivotem přinesla domácím osmou branku, kterou si připíše po úspěšné střele z pádu ostřílený kopřivnický mazák Jiří Gřes. (8:6)
     
    20
    Za zákrok za hranicí pravidel si hosté zahrají první oslabení. (8:6)
     
    22
    Oba dnešní celky nyní sehrály ve svých útocích rychlé akce, které nám upravily stav utkání na 9:7 ve prospěch domácího družstva. (9:7)
    24
    Tak to byla nyní opravdu neuvěřitelná rána Jirky Lipového! Hned po rozehrávce z volného devítimetrového hodu vystoupal kopřivnický kanonýr vysoko nad obranný blok hostující obrany a prezentoval se atraktivní ránou po ruce! (10:7)
    26
    Skupina hostujících hráčů se řítila proti nezorganizované vracející se obraně domácího celku a zakončila svůj rychlý tah na bránu osmou brankou. (10:8)
    27
    Hostující ofenziva našla chytrou přihrávkou na křídle volného Mičolu, který se z náskoku prosazuje. Na jeho střelu na delší tyč totiž Marek Žingor nedosáhl. (10:9)
     
    28
    Oba dnešní soupeři si připíší úspěšné branky z rychlých akcí. Dvě minuty před koncem první třicetiminutovky je tak domácí družstvo v nejtěsnějším vedení o jedinou branku! (11:10)
     
    29
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu, ve které si domácí družstvo stále drží jednobrankový náskok. (11:10)
     
    30
    První poločas skončil. (11:10)
     
    31
    Začal druhý poločas. (11:10)
     
    31
    Druhý poločas dnešního utkání nám zahájilo úvodním výhozem od středové čáry domácí družstvo, které rozjíždí svůj první útočný kolotoč druhého poločasu. (11:10)
    31
    Kopřivnice zakončila svůj útok sedmimetrovým hodem! K exekuci zmiňované sedmičky se postavil nestárnoucí Jiří Gřes, který si vychutnal brankáře hostujícího celku. (12:10)
    32
    Honza Hanus se dostal po útočném zaváhání hostů do individuální akce a zaznamenal svou další branku v utkání. (13:10)
    33
    Gól vstřelil tým Tatran Litovel. (13:11)
    34
    Marek Bukovský šel na šesti metrech do proskoku a překonal Prauzka, který si na jeho střelu ani nesáhl. (14:11)
    35
    Jiří Gřes přidává patnáctou branku za domácí celek. Sedmimetrový hod mu nepřidělal žádné vrásky na tváři, chladnokrevně jej totiž proměnil! (15:11)
    36
    Kozlovský se natlačil mezi dva hráče domácí obrany a dokázal se gólově prosadit. (15:12)
    37
    kopřivnický ostrostřelec Mynář se pověsil na devíti metrech do vzduchu a prezentoval se fantastickou ránou, která šla po ruce. (16:12)
    38
    Domácí útok zpozoroval volného Hečka na křídle, který po obdržené nahrávce svůj let nad brankovištěm zakončil nádhernou trefou na delší tyč. (17:12)
    38
    Tomáš Bechný se dostal za záda bránících hráčů Kopřivnice a po náskoku z postu pivota se nakonec přiklonil se ke střelbě pod břevno. (17:13)
    39
    Honza Gřes svou přesnou střeleckou rukou napřáhl z velké dálky a hostující brankář se bohužel jen ohlédl za míčem! (18:13)
    39
    Hosté snižují své manko na rozdíl čtyř branek z rychlého útoku. (18:14)
    40
    Gól vstřelil tým Tatran Litovel. (18:15)
    41
    Kopřivnické spojky poslal míč do rukou pivotmana Gřese, který bezpečně unikl ze sevření bránících hráčů Litovle a s přehledem zakončil! (19:15)
    42
    Míč doputoval až na pravé křídlo k Nedomovi a ten ve svém letu nad brankovištěm nezaváhal. (19:16)
    43
    Další kopřivnická branka a znovu je u toho Jirka Gřes! Kopřivnický mazák Jirka Gřes se nyní dobře zorientoval na brankovišti a prosadil se střelou z pádu! (20:16)
    44
    Gól vstřelil tým Tatran Litovel (Jiří Kozlovský). (20:17)
    44
    Pravoruký šutér Miroslav Rachač vytáhl ze svého repertoáru nádhernou střelu, která vymetla růžek hostující brány. (21:17)
     
    45
    Na obou stranách palubovky padly v rychlém sledu branky. (22:18)
    46
    Marek Bukovský nad ničím nepřemýšlel a z velké dálky napřáhl. Jeho rána se zastavila až o síť litovelské branky. (23:18)
    46
    Hosté sehráli na výbornou nacvičenou útočnou kombinaci a snižují na rozdíl čtyř branek. (23:19)
    47
    Domácí brankář Marek Žingor poslal dlouhou nahrávkou do trháku Vojtěcha Hečka, který nekompromisně po náskoku z šestky zakončil k dolní tyči (24:19)
    48
    Hostující útok adresoval míč do rukou Nedomy, který po náskoku z křídla zakončil na delší tyč. (24:20)
    49
    Kopřivnice však se střeleckou odpovědí dlouho nečeká a prosazuje se dynamickou ránou z levé spojky! (25:20)
    50
    Křídlení hráč Honza Hanus vytáhl po náskoku z křídla svou střelu na zadní tyč a útočná mise je tak splněna! (26:20)
     
    51
    Střelu Jirky Gřese z nařízeného sedmimetrového hodu dokázal brankář hostů vytěsnit mimo oblast brány. (26:20)
    52
    Gól vstřelil tým Tatran Litovel. (26:21)
    52
    Patrik Fulnek se z devítky dokázal proháčkovat až na brankoviště, kde neměl problém se zakončením! (27:21)
    52
    Litovelský hráč byl při střele faulován a je z toho jednoznačná sedmička. V tomto případě není co řešit! Na exekuci zmíněné sedmičky se postavil šéf litovelské defenzívy Tomáš Bechný, který zkušeně proměnil střelou kolem pasu. (27:22)
    53
    Mynář nyní ze své parkety spojky dokázal, že se ničeho nebojí. Prezentoval se krásnou střelou z dálky, která proplachtila mezi tři tyče! (28:22)
    54
    Ano, Honzovi Gřesovi to v extralize pálí a pálí mu to i v dnešním zápase! Tak to byla opravdu famózní jízda kopřivnického kanonýra Honzy Gřese! Honza Gřes se perfektní kličkou vyhnul bránícím hráčům Litovle a z volného prostoru zakončil ránou ke spodní tyč! (29:22)
    55
    Hosté to nyní zkusili jednoduchou hrou přes spojky, která ve finále přinesla své ovoce! (29:23)
    56
    Jubilejní třicátou branku domácích přidává Vojtěch Hečko, který prolétl z křídla šikmo ke středu brankoviště a přiklonil se ke střelbě na delší tyč! (30:23)
    57
    Za zmaření jasné brankové příležitosti měli Hanáci z Litovle k dispozici sedmimetrový hod, který s přehledem proměnil Bechný. (30:24)
    58
    Bukovskému se podařil průnik brankovištěm, kterým posunul domácí do šestibrankového vedení. (31:25)
    59
    V poslední minutě dnešního zápasu ještě kosmeticky upravuje stav Kozlovský, který se prosadil po dobře sehrané kombinaci ze spojky. (31:26)
     
    Konec zápasu. (31:25)
     
    KH Kopřivnice – Tatran Litovel 31:25 (11:10)

    Utkání osmého kola rozjel úspěšně hlavně domácí celek, který se dostal poměrně rychle do čtyřbrankového vedení. Dobrou obranou a skvělými zákroky Marka Žingora se Kopřivnickým dařilo udržet nulu až do sedmé minuty, kde se první úspěšnou střelou Litovle dokázal prosadit v dresu Litovle až Kozlovský. Tato branka tým Litovle nabudila a rozjela se přestřelka. Ve druhé části prvního poločasu domácí fanoušky zvedali ze sedaček neproměněné šance kopřivnických borců, kteří ztratili trošku střeleckého štěstí i kvůli dobré obraně hráčů Litovle, což pomohlo hlavně hostujícímu celku, který byl schopen k poslední minutě první půle dotáhnout skóre na rozdíl jedné branky. Druhý poločas začal opět úspěšně pro domácí. Rychlý tříbodový náskok však kopřivničtí hráči dokázali udržet a postupně díky šikovným a úspěšným střelám i navýšit. Hostující celek pak už nedokázal odpovědět na nečekané výzvy domácích a nakonec prohrál 31:25.

    Ivo Vávra, trenér KH Kopřivnice:
    „Čekalo nás velice náročné utkání, hlavně po psychické stránce. Potřebovali jsme shodit deku, která na nás leží již od utkání s Jičínem. Myslím, že jsme dnes byli lepším týmem a po zásluze jsme vyhráli. Troufnu si říct, že jsme měli vyhrát vyšším brankovým rozdílem. Ale jsem samozřejmě za body rád a doufám, že nás dnešní výhra částečně uklidní a posune nás dopředu.“

    Michal Hradil, trenér Tatranu Litovel: „Co se týká mého mužstva, za tu chvíli, co jsem s nimi, jsem je tak špatně ještě neviděl hrát. Nevím, jestli to bylo velkým přehecováním hráčů, myslím si, že chtějí vyhrávat, jen ještě nemají některé věci zažité a to nám dělá problém. Kromě toho ta herní disciplína byla dnes špatná.“

    Tomáš Bechný, hráč Tatranu Litovel: „Z mého pohledu určitě Kopřivnice vyhrála zaslouženě. Dneska jsme se jim nedokázali vyrovnat hlavně střelecky, v disciplíně, dělali jsme strašně moc technických chyb a neproměňovali šance, takže zasloužené vítězství domácích.“

    Nejvíce branek: Hanus 6, Gřes Jiří 5/2, Mynář 5, Hečko 5 – Nedoma 8, Kozlovský 5, Bechný 4/2. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Vyloučení: 4:4. Diváci: 330. (18:39:28)

    Martin Petřek

    KH ISMM Kopřivnice
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    31 B M. Žingor 0/0 0 0
    98 SS M. Bukovský 3/0 0 0
    SS P. Fulnek 1/0 0 0
    10 LS J. Gřes 4/1 0 0
    15 P J. Gřes 4/1 0 0
    84 PK J. Hanus 3/0 0 0
    LK V. Hečko 5/0 0 0
    4 P J. Lipový 1/0 0 0
    13 P T. Mička 0/0 0 0
    88 LS D. Mynář 4/0 0 0
    14 P J. Petřík 1/0 0 0
    7 SS M. Rachač 1/0 0 0
    5 LK M. Střelec 0/0 0 0
    9 PS D. Zima 0/0 0 0
    Nešpecifikovaný hráč 1/0 1 0 1 0
    Celkom 28/2 1 0 1 0
    Tatran Litovel
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B P. Prauzek 0/0 0 0
    24 B B. Pšenica 0/0 0 0
    4 PK D. Barabáš 0/0 0 0
    10 P T. Bechný 3/2 0 0
    5 P J. Číhal 0/0 0 0
    7 P T. Hanák 0/0 0 0
    15 LS M. Havlíček 0/0 0 0
    33 P J. Kozlovský 5/0 0 0
    3 P Z. Kuchař 0/0 0 0
    25 SS J. Mičola 1/0 0 0
    8 LS M. Nantl 0/0 0 0
    66 PK M. Nedoma 4/0 0 0
    9 P J. Smékal 0/0 0 0
    13 LS J. Šmíd 0/0 0 0
    62 LK J. Zbránek 1/0 0 0
    Nešpecifikovaný hráč 8/0 0 0 0 0
    Celkom 22/2 0 0 0 0