Buffalo – Minnesota 0:4 (kon.) | Philadelphia – Arizona 4:5 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 4:2 (kon.)
Toronto – Florida 3:2 (kon.) | Montreal – Tampa Bay 3:1 (kon.) | St. Louis – Detroit 1:2 (1:2 po s.n.)
Winnipeg – Dallas 4:1 (kon.) | San Jose – Columbus 3:1 (kon.) | LA Kings – Nashville 3:2 (po pr.)
koniec
San Jose Sharks
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Columbus Blue Jackets
cz Piatok 28.10.2016, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Tomáš HERTL - 3:1
     
    59:59
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen to ještě Žraloci stihli s gólem do prázdné branky. I když opravdu v poslední možnou chvíli, později už by to nešlo. Útočník z České republiky TOMÁŠ HERTL se trefil necelou vteřinu před koncem základní hrací doby a potvrzuje domácí vítězství. Sledovali jsme ale slušné drama před koncem třetí třetiny. Asistence: Joe Thornton.
     
    59:25
    Patrick Marleau podruhé za sebou minul prázdnou branku. Tohle už musí zkušeného domácího útočníka opravdu hodně mrzet.
     
    58:19
    Columbus už hraje s prázdnou brankou a šesti muži v poli. Patrick Marleau mohl rozhodnout, ale netrefil odkryté zařízení hostujícího celku.
    57:10 Scott HARTNELL - 2:1
     
    57:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ještě ale v žádném případě není o vítězi tohoto zápasu rozhodnuto, což nyní jasně potvrzuje útočník Jackets SCOTT HARTNELL. Je pravda, že hosté měli docela štěstí. Ale doposud se jich držela hlavně smůla, takže se není čemu divit. Hartnell možná ani sám nevěděl, že od Lukáše Sedláka dostane na brankoviště nabídku. Ale dostal ji a pro Hartnella už se jednalo o poměrně snadný úkol, celkem s klidem doklepl kotouč do sítě. Sedlák má první kanadský bod v NHL vůbec. Asistence: Lukáš Sedlák, Brandon Saad.
    52:05 Tomáš HERTL - 2:0
     
    52:05
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tato branka už ale platit jednoznačně bude, to není třeba pochybovat! A je naprosto zasloužená, minimálně pro českého útočníka TOMÁŠE HERTLA, jenž dnes prokazoval ve druhé polovině zápasu skvělou aktivitu před klecí soupeře. A teď ji proměnil ve svůj třetí gól sezóny. Z dálky nejdříve pálil obránce Vlasic. Puk pak zůstal před brankovištěm a Hertl jej dokázal usměrnit za záda Sergeje Bobrovského. Domácí tedy mají náskok o dva góly. Asistence: Marc-Edouard Vlasic, David Schlemko.
     
    50:39
    Uvidíme první vyloučení ve třetí třetině. Na trestnou lavici je odeslán hokejista Columbusu, konkrétně Jack Johnson, ten se provinil podražením a bude muset posedět nějaký čas za katrem. Šance pro Žraloky na zvýšení náskoku.
    46:18 Dillonova branka padla po ofsajdu, Tierney měl v osudný moment brusli ve vzduchu
     
    46:18
    Tak pozor, obránce domácích Brenden Dillon sice střelou od modré čáry dosáhl branky, ale podle kontroly na videu, kterou si vyžádali hosté, byli předtím Sharks v ofsajdu. A tak nadále platí těsné vedení San Jose o jednu branku. Domácím fanouškům se to samozřejmě nelíbí. Bylo to ale opravdu jen o pát centimetrů, hodně těsné postavení mimo hru. Navíc arbitři diskutovali tuto záležitost opravdu dlouho a fanoušky napínali. Další kuriozita tohoto duelu.
     
    39:11
    Ještě před oficiálním koncem druhé třetiny si Columbus zahraje přesilovou hru. Melker Karlsson zasáhl protihráče hokejkou do obličeje, a tak je pochopitelně odeslán za katr.
     
    37:18
    Už se pokračuje zbytkem druhé třetiny. A to tam, kde hra předtím skončila, tedy po pravé ruce hostujícího brankáře.
    37:18 SAP Center se zahalilo do tmy
     
    37:18
    Je to opravdu tak. Druhá třetina necelé tři minuty před koncem přerušena a její zbytek se bude dohrávat až po klasické přestávce mezi třetinami. Poměrně kuriózní moment.
     
    37:18
    Nastala ale poměrně zajímavá situace. Po konci komerční přestávky chvíli nefungovala světla, už to vypadalo, že budou nahozena zpátky. Ale pak rozhodčí odeslal obě mužstva do kabin. Podle dosavadního verdiktu to vypadá, že druhá třetina je v tuto chvíli ukončena a její zbytek bude dohrán v rámci třetí části. Ale ještě si počkejme.
     
    27:44
    Tak tohle byla tutovka, kterou nyní neproměnil Brent Burns. Obránce San Jose dostával nádhernou přihrávku na brankoviště, také že kotouč trefil. Ale brankář Bobrovskij dokázal zavčas vytasit beton a zachránit svůj celek. Burns jen nevěřícně zvedal oči ke stropu haly.
     
    24:02
    Až nyní první střelecká možnost hostů ve druhé třetině a hned velmi solidní. Wennberg zůstal volný na levém kruhu a kdyby trefil kotouč lépe, dost možná jej pošle pod horní tyčku. Takhle jen přestřelil Jonesovo zařízení.
     
    20:39
    Pavelski musel spěchat společně s obránci zpátky do obrany, pak Joel Ward v obrovské možnosti proti gólmanovi Jackets. Ale na brankáře Bobrovskiho nyní nevyzrál.
     
    15:50
    Do boxu trestoměřičů musí dle názoru arbitra český útočník Tomáš Hertl, ten bude pykat dvě minuty za podražení a Žraloky tedy čeká druhé oslabení v první části.
    12:59 Joonas DONSKOI - 1:0
     
    12:59
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Nakonec ale San Jose Sharks přeci jen tuto přesilovou hru využívají. Stačil k tomu rychlý přechod do útočného pásma, trocha rozhozené hostující obrany. A hlavně přesná střela útočníka Žraloků jménem JOONAS DONSKOI, jenž na pravé straně útočné třetiny nabral puk na hokejku a nekompromisně dostal touš až za záda Sergeje Bobrovskiho. Kalifornský celek tedy vede 1:0 a pro Donskoie se jedná o první gól této sezóny. Uvidíme, jak zareagují Blue Jackets. Asistence: David Schlemko.
     
    11:20
    Také San Jose Sharks si ještě v první dvacetiminutovce zahrají početní výhodu. Na trestnou lavici je odeslán Markus Nutivaara za držení a jeho spoluhráči se budou muset bránit ve čtyřech lidech.
     
    04:18
    Patrick Marleau mohl poslat Žraloky do vedení, také on byl hodně blízko před brankou a moc mu nechybělo. Ale Bobrovskij měl nyní hodně i štěstíčko, stav zůstává stále bez branek.
     
    01:02
    Moc dlouho se v plném počtu na obou stranách nehrálo. Už ve druhé minutě duelu posílá hlavní rozhodčí za katr Paula Martina ze San Jose, který se provinil hákováním. Přesilovka pro Columbus.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 13. Donskoi (Schlemko), 53. Hertl (Vlasic, Schlemko), 60. Hertl (J. Thornton) – 58. Hartnell (Sedlák, Saad)


    San Jose Sharks: M. Jones – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Bødker, J. Thornton, Pavelski (C) – Donskoi, Couture, J. Ward – Marleau, Hertl, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Prout, Nutivaara – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

    Rozhodca: Pochmara, Morton – Heyer, Mach

    Diváci: 17 229