Mönchengladbach – Frankfurt 0:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
0:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Piatok 28.10.2016, 20:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Predohrávka 9. kola medzi Borussiou Mönchengladbach a Eintrachtom Frankfurt sa napokon končí bezgólovou remízou 0:0. Príliš veľa gólových šancí sme nevideli, napriek tomu niektoré z nich sa predsa len gólom skončiť mohli. Zápas však ponúkol najmä veľké množstvo nedovolených zákrokov, ktoré narúšali tempo hry, a tak si ani jedno z mužstiev nedokázalo vytvoriť súvislejší tlak. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek. (22:23:35)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hradecký konečne vykopáva a zápas sa končí.
     
    90+2
    Lukáš Hradecký sa len ťažko zdvíha z hracej plochy, pravdepodobne za tým možno hľadať aj taktické zdržiavanie hry.
     
    90+1
    Domáci takmer rozhodli v nadstavenom čase! Oscar Wendt centroval z ľavej strany, André Hahn však v súboji s Lukášom Hradeckým domáceho gólmana fauloval, a tak by jeho gól neplatil.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    90
    Christoph Kramer sa chcel pretlačil na hranici pokutového územia do zakončenia, opäť ho však zastavil hvizd hlavného rozhodcu.
     
    89
    Priznám sa, nepamätám si zápas s takýmto vysokým počtom nedovolených zákrokov. A treba povedať, že Felix Zwayer rozhodne nenastavil meter nijak zvlášť prísne. Aj v tejto chvíli sme videli po jednom faule na oboch sranách.
     
    88
    V ofsajdovej pasci Mönchengladbachu teraz rozhodcovia nachytali Harisa Seferovića.
     
    88
    Shani Tarashaj nám toho od svojho príchodu na ihrisko zatiaľ veľa nepredviedol. Na svojom konte má žltú kartu a teraz aj ďalší nedovolený zákrok.
     
    87
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Fabian Johnson, prichádza Nico Schulz.
     
    86
    Lars Stindl sa chcel za každú cenu dostať k lopte, ktorú mal vo svojej moci Bastian Oczipka, dokázal to však len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    85
    Do konca riadnej hracej doby nám zostáva päť minút a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa dnes niektoré z mužstiev mohlo dočkať presného zásahu. Loptu v týchto momentoch naďalej držia na svojich kopačkách hráči Frankfurtu.
     
    84
    Shani Tarashaj len pred malou chvíľou prišiel na ihrisko z lavičky a už ho Felix Zwayer "odmenil" žltou kartou. Stalo sa tak za súboj s Tonym Jantschkem.
     
    83
    Množstvo nedovlených zákrokov sa neustále zvyšuje. Tentoraz sa proti Nicovi Elvedimu previnil Marco Fabián. Hra sa odvíja len v strede poľa.
     
    82
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Mijat Gaćinović, prichádza Shani Tarashaj.
     
    81
    Center Juliana Korba bez najmenších problémov odvrátil Jesus Vallejo a následne všetku snahu domácich ukončil Oscar Wendt nedovoleným zákrokom na Timothyho Chandlera.
     
    80
    Druhá žltá karta zápasu prichádza až v 80. minúte. Po zákroku v strede poľa na Andrého Hahna ju vidí frankfurtský Szabolcs Huszti.
     
    79
    Po súboji s Bastianom Oczipkom si André Hahn pýtal od rozhodcov rohový kop, tí však signalizujú len odkop od brány Lukáš Hradeckého.
     
    78
    Tento úsek plný nepresností teraz "zaklincoval" Marco Fabián, ktorý nezmyselne posielal loptu na ľavé krídlo, kde nebol žiadny z jeho spoluhráčov.
     
    77
    Opäť sledujme pasáž hry, v ktorej absentuje presnosť v rozohrávke na jednej či druhej strane. O niečo aktívnejší sú hráči Frankfurtu.
     
    76
    K dlhej lopte z hĺbky poľa sa chcel dostať Fabian Johnson, veľmi dobre pozične však zapracoval David Abraham a domáceho útočníka k lopte nepustil.
     
    75
    V druhom polčase je tých nedovolených zákrokov na oboch stranách už príliš veľa. Tentokrár Oscar Wendt použil v hlavičkovom súboji s Marcom Fabiánom ruky a píska sa proti Gladbachu.
     
    74
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Patrick Herrmann.
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Branimir Hrgota, prichádza Haris Seferović.
     
    73
    V tejto chvíli sa nám hra rozbehla, avšak Marco Fabián sa na druhej strane do príležitosti nepretlačil.
    72. Oscar Wendt (MNC)
     
    72
    Obrovská príležitosť Borussie! Z ľavej strany centroval do pokutového územia Fabian Johnson, Oscar Wendt trafil loptu skutočne parádne a Lukáš Hradecký musel vytiahnuť fantastický zákrok!
     
    71
    Timothy Chandler chcel nájsť pred Yannom Sommerom niektorého zo svojich spoluhráčov, avšak lopta mu absolútne nesadla, a tak môže Yann Sommer odkopávať od vlastnej brány.
     
    70
    Lars Stindl veľmi nevyberavým a zbytočným zákrokom poslal k zemi Timothyho Chandlera a Felix Zwayer na moje veľké prekvapenie nevyťahuje domácemu kapitánovi žltú kartu.
     
    70
    Center Oscara Wendta od pravej rohovej zastávky nenarobil Lukášovi Hradeckému ani najmenšie problémy.
    69. Omar Mascarell (FRN)
     
    69
    Mönchengladbach predviedol peknú kombináciu na pravej strane, opäť centroval André Hahn, pred Mahmoudom Dahoudom odvracal na rohový kop David Abraham!
     
    68
    Tentoraz sa konečne k centru dostal André Hahn, avšak pred Fabianom Johnsonom dobre čítal hru Lukáš Hradecký.
     
    67
    V hre oboch tímov mimoriadne viazne rozohrávka v strede poľa, a tak nie je prekvapením mimoriadne nízky počet náznakov príležitostí na jednej či druhej strane.
     
    66
    Nervozita na oboch stranách pokračuje. Hlavný rozhodca Zwayer tentoraz ale nepíska proti proti Borussii po súboji Juliana Korba s Branimirom Hrgotom.
     
    65
    Jannik Vestergaard vybojoval loptu na polovici ihriska, posunul ju na Mahmouda Dahouda, avšak proti jeho kolmici na Fabiana Johnsona dobre zasiahol Jesus Vallejo.
     
    64
    Tony Jantschke síce zo svojej aktivity v porovnaní s prvým polčasom ubral, v tejto chvíli sa však opäť zviditeľnil nekompromisným prístupom k súboju s Makotom Hasebem.
     
    63
    Sériu tvrdých súbojov ukončil hvizd rozhodcu Zwayera, ktorý píska proti Mijatovi Gaćinovićovi. Ten sa mal previniť v súboji s Fabianom Johnsonom.
     
    62
    Oba tímy už začínajú byť poriadne nervózne, v týchto momentoch sledujeme viacero tvrdých súbojov v strede poľa sprevádzaných nepresnosťou v rozohrávke na oboch stranách.
     
    61
    Na opačnej strane ihriska zase Julian Korb poslal k zemi Bastiana Oczipku.
     
    60
    Po uplynutí hodiny hry sa v postavení mimo hry ocitol Timothy Chandler.
     
    60
    Hráči Eintrachtu Frankfurt dnes pracujú najmä bez lopty skutočne veľmi dobre a domáci futbalisti majú veľký problém prekonať ich skoncentrovanú defenzívu nejakou prekvapivou prihrávkou.
     
    59
    Tento Husztiho center nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov, a tak sú pri lopte opäť hráči Borussie, ktorí zakladajú ďalší postupný útok.
     
    58
    Do odrazenej lopty sa vo vzdialenosti asi 20 metrov oprel Basitan Oczipka, jeho zaujímavý pokus zrazil na ďalší rohový kop jeden z hráčov Borussie.
     
    57
    Szablocs Huszti chcel odcentrovať cez Juliana Korba, je z toho len rohový kop pre hostí.
     
    57
    Veľmi škaredo teraz dopadol Timothy Chandler po hlavičkovom súboji s Oscarom Wendtom, americký bek Frankfurtu by však mal byť v poriadku.
     
    56
    Bastian Oczipka síce vyhral hlavičkový súboj s Julianom Korbom, lopta však skončila mimo ihriska, a tak budú vhadzovať domáci.
     
    55
    Eintracht rozohral rohový kop nakrátko a následný center Oczipku skryl vo svojich rukaviciach Yann Sommer.
    54. Omar Mascarell (FRN)
     
    54
    Omar Mascarell napriahol z približne 25 metrov a Yann Sommer mal čo robiť, aby jeho prízemnú strelu k pravej žrdi vytlačil na rohový kop! Pekný futbalový moment.
     
    53
    Sitiuácia spred pár sekúnd sa opakovala, tentoraz center Wendta našiel Johnsona v postavení mimo hry.
     
    53
    Po centri Oscara Wendta sa do zakončenia nepretlačil Mahmoud Dahoud, Borussia ale zostala usadená pred pokutovým územím. Všetko nebezpečenstvo pre Eintracht zažehnal odkopom David Abraham.
     
    52
    Branimir Hrgota sa prebíjal cez Jannika Vestergaarda, stopér Mönchengladbachu zapracoval veľmi dobre a útočníka Frankfurtu do šance nepustil.
     
    51
    Oscar Wendt vyrobil zbytočnú chybu, keď mu lopta nepochopiteľne ušla do autu, a tak Frankfurt poľahky získava vhadzovanie na polovici domácich.
     
    50
    André Hahn pekným centrom hľadal v pokutovom území Fabiana Johnsona a americkému útočníkovi Borussie veľa nechýbalo, aby zasiahol poskakujúcu loptu!
     
    49
    Oscar Wendt si prebral loptu na ľavej strane po kombinácii Larsa Stindla s Fabianom Johnsonom, okolo Timothyho Chandlera sa však neobtočil.
     
    48
    Zákrok Elvediho na Gaćinovića zaváňal faulom, hlavný rozhodca však nepíska a do útoku tak môže vyraziť Mönchengladbach.
     
    47
    Hráči Frankfurtu pokračujú vo svojej aktívnej hre bez lopty. Teraz donútili Nica Elvediho zahrať len do autu a môžu vhadzovať.
     
    46
    Hneď v úvodnej minúte druhej polovice zápasu vidíme nedovolený zákrok Makota Hasebeho na Oscara Wendta. Lopta je v blízkosti polovice ihriska.
     
    46
    Druhý polčas sa začal rozohrávkou Eintrachtu Frankfurt. Vyzerá to tak, že ani André Schubert, ani Niko Kovač do svojich zostáv nezasahovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Prvý polčas predohrávky 9. kola Bundesligy medzi Borussiou Mönchengladbach a Eintachtom Frankfurt nám príliš veľa futbalovej krásy nepredviedol. Loptu síce na svojich kopačkách držali väčšinou hráči Borussie, do zaujímavejších náznakov príležitostí sa ale dostávali futbalisti Frankfurtu. Ani jednu z nich ale nepremenili, a tak je stav po prvej štyridsaťpäťminútovke bezgólový 0:0. Verme, že v druhom polčase sa už gólu na jednej či druhej strane dočkáme.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Eintracht ale zo štandardnej situácie Marca Fabiána nič nevyťažil. Hlavný rozhodca nenadstavuje k prvému polčasu ani sekundu hráči odchádzajú do kabín.
     
    44
    Felix Zwayer vyťahuje prvú žltú kartu potom, čo Fabian Johnson prišiel do súboja s Branimirom Hrgotom príliš neskoro. Domáci útočník je tak prvým potrestaným hráčom stretnutia.
    43. Lars Stindl (MNC)
     
    43
    Lars Stindl vymyslel peknú prihrávku na ľavom krídle na Andrého Hahna, ten mu loptu vrátil pred pokutové územie, kapitán Gladbachu ale loptu trafil veľmi zle a tá skončila len na tribúne za Lukášom Hrádeckým.
     
    42
    Teraz sa Jannik Vestergaard zapojil aj do kombinácie po zemi, jeho prihrávku na Tonyho Jantschkeho ale zastavil dobre postavený Timothy Chandler.
     
    41
    Nešlo to po zemi, tak to Jannik Vestergaard skúsil vzduchom. Loptu však pred Julianom Korbom prikryl Bastian Oczipka.
     
    40
    Frankfurt zatiaľ svojou aktívnou hrou bez lopty spôsobuje hráčom Borussie veľké problémy. Domáci sa v tejto chvíli dokonca dlho nevedeli dostať postupnou rozohrávkou ani cez polovicu ihriska.
     
    39
    Branimir Hrgota sa prebíjal opäť po ľavej strane, na hranici pokutového územia po súboji s Mahmoudom Dahoudom dokonca spadol, podľa rozhodcu Zwayera však bez cudzieho zavinenia.
     
    38
    V hre Mönchengladbachu pomerne výrazne viazne rozohrávka a Frankfurt sa veľmi ľahko dostáva k loptám v strede poľa. Podobne tomu bolo aj teraz a Eintracht opäť kombinuje na polovici súpera.
     
    37
    Od rohovej zastávky opäť centroval Szabolcs Huszti, hostia zostali pred Yannom Sommerom, napokon sa však bude len odkopávať od brány domácich.
     
    37
    Mijat Gacinović sa snaží byť aktívny, teraz sa mu podarilo proti Nicovi Elvedimu vybojovať ďalší rohový kop.
     
    36
    Teraz už Jantschke Johnsona našiel, Američan ale loptu na Andrého Hahna nesklepol.
     
    35
    Tony Jantschke sa chcel prejaviť aj do ofenzívy, avšak jeho pas na Fabiana Johnsona bol mimoriadne nepresný.
     
    34
    Branimir Hrgota si zobral príliš veľké sústo na svoje plecia, keď sa snažil prejsť individuálne hneď cez dvojicu protihráčov, čo ale nemalo nádej na úspech.

     
    33
    André Hahn si prikryl loptu v súboji s Timothym Chandlerom, snažil sa vysunúť Fabiana Johnsona, ten ale jeho úmysel nepochopil.
     
    32
    Teraz sa už Branimir Hrgota k centru dostal, avšak opäť to nesposôbilo pred Yannom Sommerom žiadny významnejší rozruch.
     
    31
    Branimir Hrgota si na ľavom krídle narazil s Bastianom Oczipkom, Hrgotov center ale zblokoval do autu Nico Elvedi.
     
    30
    Po centri Szabolcsa Husztiho sa síce dostal k hlavičke Jannik Vestergaard, pre brakára Yanna Sommera bolo však jeho zakončenie malinou.
     
    30
    Marco Fabián zakombinoval na pravej strane s Timothym Chandlerom, Američanov center však na rohový kop odvrátil kto iný ako Tony Jantschke.
     
    29
    Julian Korb opäť nakopával loptu do blízkosti Lukáša Hradeckého, avšak jeho prihrávku nemohol zachytiť ani jeden z dvojice Hahn-Johnson.
     
    28
    Mijat Gacinović, hľadal centrom zvnútra pokutového územia Branimira Hrgotu, jeho úmysel však vystihol dnes všadebol Jantschke.
     
    27
    Marco Fabián si toho už dnes od Tonyho Jantschkeho vytrpel až-až a zdá sa, že si ešte vytrpí.
     
    26
    Loptu majú zatiaľ na svojich kopačkách poväčšinou hráči Borussie, defenzíva Frankfurtu však pracuje skutočne príkladne a zastavuje každú prienikovú prihrávku, ktorá ny mohla znamenať nebezpečenstvo.
    25. Branimir Hrgota (FRN)
     
    25
    Eintracht sa vydal do rýchleho protiútoku, lopta sa cez Bastiana Oczipku dostala až k Mijatovi Gacinovićovi, ktorý poslal peknou kolmicou do šance Branimira Hrogotu, avšak ten trafil len bočnú sieť Sommerovej brány!
     
    24
    Mönchengladbach predviedol aktívne napádanie rozohrávky súpera, Lars Stindl ale neprestrčil loptu cez Davida Abrahama na Andrého Hahna.
     
    23
    V týchto chvíľach je hra pomerne rozkúskovaná. Hlavný rozhodca Zwayer odpískal po jednom nedovolenom zákroku na oboch stranách. Všetko sa to však deje na polovici ihriska.
     
    22
    Tak toto bolo veľmi tesné. Lars Stindl posielal peknú loptu za obranu na Andrého Hahna, domáci útočník však bol v momente prihrávky tesne za obrannou líniou Frankfurtu.
     
    21
    Teraz sme videli zaujímavé náznaky príležitosti na oboch stranách. Najskôr nie príliš vydarený center Szabolcsa Husztiho a následne aj nepresnú dlhú loptu na Fabiana Johnsona.

     
    20
    Tony Jantschke je dnes zatiaľ jedným z najaktívnejších hráčov na ihrisku, často to však so svojou aktivitou preháňa. Tak ako aj teraz v súboji s Marcom Fabiánom.
     
    19
    André Hahn zaujímavým spôsobom posielal loptu dopredu na svojho kolegu z útoku Fabiana Johnsona, pri lopte však bol skôr Jesus Vallejo.
     
    18
    Eintracht sa teraz dostal až k centru z pravej strany, na loptu od Mijata Gacinovića však ani jeden z jeho spoluhráčov nezareagoval.
     
    17
    David Abraham to teraz v šprintérskom súboji proti Andrému Hahnovi nemal jednoduché, napokon však všetko zvládol a pomohol si rozohrávkou na Lukáš Hradeckého.
     
    16
    Tentokrát sa proti pravidlám previnil hosťujúci Timothy Chandler, ktorého noha bola v súboji s Andrém Hahnom až príliš vysoko.
     
    15
    V tejto chvíli sa chvíľu nehrá. Na trávniku totiž zostáva ležať Marco Fabián, ktorý sa spamätáva z nepríjemného dopadu po hlavičkovom súboji s Tonym Jantschkem.
     
    14
    Hráči Mönchengladbachu si teraz pýtali ďalší rohový kop, po súboji Andrého Hahna s Davidom Abrahamom sa však bude len odkopávať od brány Lukáša Hradeckého.
     
    13
    V tejto chvíli zaznamenávame aj prvý ofsajd dnešného stretnutia. Postranný rozhodca nachytal za obrannou líniou Borussie Szabolcsa Husztiho.
     
    12
    Frankfurt sa postupnou rozohrávkou dostal až do tesnej blízkosti brány Yanna Sommera a napokon rozohrával aj rohový kop. Center od ľavej rohovej zastávky však odvrátil Oscar Wendt.
     
    11
    Jannik Vestergaard si na polovici ihriska počínal nedovolene proti Marcovi Fabiánovi a hlavný rozhodca tak loptu prisudzuje hosťom.
     
    10
    Mönchengladbach však v rozohrávke zaváhal a o loptu prišiel. Po ľavej strane vnikol do domáceho pokutového územia Branimir Hrgota, ktorý prihrávkou pod seba na hranici bieleho bodu našiel Marca Fabiána. Mexický kanonier sa pretlačil cez Oscara Wendta, bránu však netrafil!
     
    9
    Po ľavej strane to skúšal Omar Mascarell, cez Tonyho Jantschkeho však neprešiel a domáca defenzíva tak môže opäť v pokoji rozohrávať.
     
    8
    Domáci napokon rozohrávali od pravej rohovej zastávky až dvakrát, po druhom centri zakončoval len nad Hrádeckého bránu Mahmoud Dahoud.
     
    7
    Konečne vznikol vzruch aj v pokutovom území Frankfurtu. Christoph Kramer potiahol loptu až na hranicu šestnástky, vysunul Juliana Korba, pred ktorým dokázal Makoto Hasebe odvrátiť len na rohový kop.
     
    6
    Timothy Chandler si zabiehal za defenzívu Borussie, Jannik Vestergaard ho však dokázal od lopty odstaviť a zabezepčiť odkop od brány Yanna Sommera.
     
    5
    Teraz to vyzeralo na prvú príležitosť aj pre Mönchengladbach, domáci však pokazili predfinálnu fázu a Lukáš Hrádecký pokojne loptu odkopol.
     
    4
    Prvá zaujímavá situácia pred Yannom Sommerom. Branimir Hrgota dostal ťažkú loptu od Marca Fabiána, dokázal si však obhodiť Jannika Vestergaarda. Sommer dobre vybehol a hosťujúcemu útočníkovi loptu uchmatol.
     
    3
    V tretej minúte registrujeme aj prvý nedovolený zákrok zápasu. Po kontakte s Tonym Jantschkem sa na zemi ocitol Omar Mascarell.
     
    2
    Mönchengladbach to zatiaľ skúša po ľavej strane, defenzíva Frankfurtu už zastavila niekoľko prienikových prihrávok smerom do svojho pokutového územia.
     
    1
    Zápas začali rozohrávkou domáci futbalisti Borussie. V ich zostave nechýba len ich najlepší strelec Thorgan Hazard, ale opäť aj mládežnícky reprezentant Slovenska László Bénes.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Vestergaard, Elvedi – Korb, Kramer, Stindl (C), Dahoud, Wendt – Johnson, Hahn.
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Herrmann, N. Schulz, Sow, J. Hofmann, Rütten.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Abraham (C), Hasebe, Vallejo – Chandler, Mascarell, Huszti, Oczipka – Fabián, Hrgota, Gaćinović.
    Náhradníci: Lindner – Regäsel, Seferović, M. Hector, Barkok, Tarashaj, Tawatha.

    Rozhodca: Felix Zwayer.

     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Tá má dnes večer na programe tradičnú piatkovú predohrávku pred víkendovým 9. kolom. Borussia Mönchengladbach v nej vo svojom Borussia-Parku od 20:30 privíta Eintracht Frankfurt.

    BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

    Borussia Mönchengladbach nemôže byť so svojim vstupom do sezóny 2016/2017 vôbec spokojná. Potom, čo sa v úspešnom uplynulom ročníku po dlhej dobe prebojovala do Ligy majstrov jej totiž po ôsmich kolách patrí momentálne až desiata priečka so ziskom len jedenástich bodov. Gladbach sa trápi najmä v ofenzíve, keď doposiaľ strelil len desať gólov, čo je šiesty najnižší počet z celej Bundesligy. Najviac, tri, ich má na svojom konte Belgičan Thorgan Hazard. Zverenci trénera Andrého Schuberta momentálne dokonca ťahajú sériu troch ligových zápasov bez víťazstva, keď naposledy triumfovali ešte na konci septembra doma proti Ingolstadtu 2:0. Mönchengladbach má veľké problémy aj so zdravotným stavom viacerých hráčov. Na svoju premiéru v novom drese síce už čaká uzdravený slovenský mládežnícky reprezentant László Bénes, no na listine zranených sa nachádza ďalšia štvorica dôležitých hráčov, ktorých štart v dnešnom dueli je otázny. Sú to už spomínaný Thorgan Hazard, Andreas Christensen, Brazílčan Raffael a Marvin Schulz.

    EINTRACHT FRANKFURT

    Eintracht Frankfurt môže byť naopak s úvodom nového ročníka Bundesligy veľmi spokojný. Potom, čo vlani obsadil až 16. miesto a musel sa zachraňovať v baráži, mu totiž po odohratí ôsmich zápasov patrí priebežná siedma priečka. Na svojom konte majú zverenci trénera Nika Kovača štrnásť bodov, keď doposiaľ vyhrali už štyrikrát. Po dobrom štarte ale prišiel mierny pokles formy Frankfurtu, ktorý z posledných štyroch duelov vyhral jediný. Ku cti však Orlom slúži to, že napríklad s Herthou Berlín dokázali uhrať cennú remízu 3:3 a s Bayernom Mníchov prehrali len tesne 0:1. Eintracht predvádza skvelé výkony najmä v defenzíve, keď okrem spomínaných stretnutí s Herthou a Bayernom v tých zvyšných inkasoval už len štyrikrát a s ôsmimi gólmi je jeho defenzíva štvrtou najlepšou v súťaži. Ani v ofenzíve to však so zverencami Nika Kovača nie je vôbec zlé, o čom svedčí trinásť strelených gólov. Najlepším strelcom mužstva je mexický zakončovateľ Marco Fabián, ktorý sa presadil zatiaľ trikrát. Eintrachtu dnes bude s určitosťou chýbať zranené duo Guillermo Varela-Marc Stendera. Navyše, otázny je štart Dannyho Bluma, Enisa Bunjakiho a Anteho Rebića.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

    Mönchengladbach – Frankfurt 3:0
    Frankfurt – Mönchengladbach 1:5
    Frankfurt – Mönchengladbach 0:0
    Mönchengladbach – Frankfurt 1:3
    Frankfurt – Mönchengladbach 1:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Jakub Kocourek

    Góly:

    Karty:   44. Johnson (MNC) – 80. Huszti (FRN), 84. Tarashaj (FRN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 19:14.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Vestergaard, Elvedi – Korb, Kramer, Stindl (C), Dahoud (74. Herrmann), Wendt – Johnson (87. N. Schulz), Hahn.
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Herrmann, N. Schulz, Sow, J. Hofmann, Rütten.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Abraham (C), Hasebe, Vallejo – Chandler, Mascarell, Huszti, Oczipka – Fabián, Hrgota (74. Seferović), Gaćinović (82. Tarashaj).
    Náhradníci: Lindner – Regäsel, Seferović, M. Hector, Barkok, Tarashaj, Tawatha.

    Rozhodca: Felix Zwayer