Metallurg Magnitogorsk – Novokuzneck 3:2 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Ufa – Omsk 2:3 (kon.)
D. Moskva – Riga 2:1 (2:1 po s.n.) | Viťaz – Helsinki 1:2 (kon.) | Soči – Novgorod 1:2 (kon.)
koniec
HK Soči
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Streda 26.10.2016, 18:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Tohle je skutečně obrovský tlak domácích, kteří se ženou za vyrovnáním.
    59:03 Eric O'DELL - 1:2
     
    59:03
    Soči právě vstřelilo branku!
    Rázem je zaděláno na drama. Soči 57 vteřin před koncem snižuje na rozdíl jedné branky. Krikunov se za klecí Proskurjakova nenechal odstavit od puku. Naopak si jej dal na forhend a přihrál před brankáře Torpeda na zcela volného ERICA O'DELLA, který bleskově zblízka snižuje. Asistence: Ilja Krikunov, Igor Levickij.
     
    58:57
    63 vteřin před koncem třetí třetiny to domácí zkusí v šesti hráči bez gólmana. Konstantin Barulin jen smutně usedá na střídačku, protože dnes rozhodně nepředvedl špatný výkon.
     
    58:57
    HK Soči si vyžádalo oddechový čas.
     
    58:37
    Konstantin Barulin sice parádně lapil ránu Šurakova z pravé strany do lapačky, jenže ihned poté udělal tři čtyři rychlé kroky a mezi kruhy sklepl puk na spoluhráče. Ti mu ale vůbec nepomohli a měli štěstí, že se kus černé gumy neodrazil na hole hostí.
     
    53:22
    O třech bodech pro Torpedo mohl definitivně rozhodnout Nikolaj Žerděv, jenž se po dobrém pasu Ashtona ocitnul zcela sám mezi kruhy. Sjel si blíže k brance a ihned vystřelil, ovšem Konstantin Barulin ukázal, že v ruské reprezentaci nechytal jen tak zbůhdarma. Krásně jej vychytal.
     
    50:19
    Obrovská šance Fredrika Petterssona, který se dostal až před Barulina. Tváří v tvář ruskému gólmanovi však trefil břevno.
     
    49:43
    Před brankou Proskurjakova byl znovu pořádný šrumec, o což se zasloužil hlavně Kuzněcov, ale ani on zblízka kotouč do branky přes pozornou obranu hostí neprostrkal.
     
    46:56
    Oproti prvním dvěma třetinám se také hraje poměrně dost bez přerušení. Až nyní se tak stalo, Barulin má kotouč ve své moci po pokusu Osipova z pravého kruhu. A že to nebyla vůbec špatná střela. Následuje krátká pauza.
     
    38:51
    Kaspars Daugavinš mohl dnes přidat třetí kanadský bod, když mezi kruhy obral soupeře o puk a rychle si sjel k Barulinovi, jehož ale rozhýbat a překonat nedokázal.
     
    37:15
    Teď už je mi to jasné. Vjačeslav Kuljomin dohrál u mantinelu před střídačkami Ivana Zacharčuka, jenže při hitu si povyskočil a trefil útočníka domácích ramenem do obličeje. Je z toho zcela jasných pět minut za faul loktem, takže i osobní trest do konce utkání.

    Na vyloučení: 6-4.
    Vyšší tresty: 2-2.
     
    36:10
    V mnohem větší šanci byl Pavel Padakin nyní, když se před brankou dostal zcela sám k odraženému puku, ovšem bekhendovým zakončením po ledě v okamžiku roztaženého Proskurjakova nepřekonal.
     
    34:25
    Neuvěřitelná tlačenice před Iljou Proskurjakovem. Dorážet puk se pod jeho trupem snažili snad tři hráči domácích, hodně aktivní byl v tomto ohledu Tomilin a Padakin, ovšem dostat kotouč do branky je zatím pro domácí vskutku neřešitelná věc.
     
    32:06
    Ostřelovaná domácích pokrčuje nadále. Od modré to nejprve neúspěšně zkoušel Mamkin, poté si za Proskurjakovovou brankou našel odražený puk Ignatuškin, jenže zadovkou nenašel žádného spoluhráče. Když se kotouč znovu dostal na modrou pro Kuzněcova, tak jeho rána neprošla přes hradbu těl až k brance.
     
    29:13
    Kuljomin střílel z levého kruhu. Sražený kotouč se snášel kamsi na záda Proskurjakova, tím spíše, že celou situaci sledoval Urakov, ovšem velice rychle uťal nějaký náznak šťastného gólu hostí Zacharčuk, jenž po puku sáhl a ze vzduchu ho odpálil pryč.
     
    27:34
    Nyní už to vyšlo o něco lépe. Mamkin to zkusil znovu po pravé straně, kousek za modrou našel Zacharčuka a ten si najel na pravý kruh, ovšem střelou zápěstím k bližší tyči Proskurjakova nepřekvapil. Ovšem konečně to byla od domácích povedenější akce.
     
    24:45
    Až nyní se na okamžik dostal Proskurjakov do pořádného varu, když na něj v rychlém sledu mířil od modré Mamkin a poté s dorážkou Morozov, ale velký Ilja ochránil svojí klec od pohromy.
     
    21:43
    Domácí jsou v pěti a začíná jejich minutu a tři čtvrtě dlouhá přesilovka pět na tři.
     
    21:28
    Rozhodčí dneska prostě odmítají hru v pěti, ale to je způsobeno i fauly, které opravdu jsou. Hráči jsou hodně nedisciplinovaní. Dvě minuty za hákování nyní dostává Carter Ashton a i domácí budou mít za okamžik přesilovku pět na tři.

    Na vyloučení: 6-5.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    20:58
    Síly na ledě se na chvilku vyrovnají. Dvě minuty dostává právě Sam Lofquist, který si v souboji se Zacharčukem pomohl držením jeho hole.

    Na vyloučení: 6-4.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    19:43
    Ivan Glazkov zase trošku naplňuje trestnou lavici domácích, kdž jde ven za podražení.

    Na vyloučení: 6-3.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    15:57
    Dvě minuty za vysokou hůl dostává také hostující Dmitrij Šulenin. Soči má možnost ke korekci zatím hodně nepříznivého stavu.

    Na vyloučení: 5-3.
    Vyšší tresty: 2-0.
    15:41 Kirill VOROBJOV - 0:2
     
    15:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Kaspars Daugavinš dnes zatím skutečně řádí a má na svědomí i druhý gól svého týmu. Nyní jej sice nedal, ale krásně jej vypracoval. Na pravé straně se ujal puku a přes vrchol kruhu se dostal až na levou stranu. Vypadalo to, že hledá vhodný prostor ke střele, když vzápětí nahrál na pravou stranu KIRILLU VOROBJOVOVI a ten střelou po ledě mezi nohy propálil přesouvajícího se Barulina. Asistence: Kaspars Daugavinš.
     
    14:49
    Přesilovou hru dvou mužů navíc si Torpedo příliš dlouho neužilo, neboť Fredrik Pettersson dostává dvě minuty za sekání. S vyloučením se nám nyní opravdu roztrhl pytel. Pokračovat se bude v přesilovce hostí čtyři na tři.

    Na vyloučení: 5-2.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    14:35
    Barulin před svojí brankou vyřešil pořádný závar a doslova zalehl puk.
     
    13:27
    Domácí se budou znovu bránit a tohle už se Vjačeslavu Bucajevovi na lavičce domácích asi moc nelíbí. Nutno však říct, že Soči hraje hodně zakřiknutě a defenzívně. Eric O'Dell je vyloučen na dvě minuty za hákování.

    Na vyloučení: 4-1.
    Vyšší tresty: 1-0.
    12:03 Kaspars DAUGAVINŠ - 0:1
     
    12:03
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tohle byl možná trošku smolný gól pro domácí Kuzněcov měl před svojí brankou kotouč na holi, ale při vyhození mu sjel přímo k Alexanderu Potapovovi. Už to vypadalo, že mu jej Kuzněcov vypíchne, ale Potapov našel u levé tyče zcela volného KASPARSE DAUGAVINŠE a útočník Torpeda potvrzuje, že je nejproduktivnější muž týmu. Ani náznakem se nemýlil. Asistence: Alexander Potapov.
     
    11:21
    No, Arťom Ťomilin se rozhodne nevyspal do růžové. Jen co se vrátil z trestné, jde na ní znova. 2+10 minut za napadení zezadu jsou toho jasným důkazem. Menší trest si za něj odpyká Vadim Ščegolkov.

    Na vyloučení: 3-1.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    10:02
    A další dobrý pokus Novgorodu. Pokus Urakova z mezikruží srazil Barulin ze svého pohledu na levou stranu, kde kotouč dorážel z velkého úhlu Šurakov, který trefil pouze boční síť.
     
    09:42
    Dobrá šance hostující ekipy! Višněvskij si sjel na pravý kruh a střílenou přihrávku poslal na branku, kde puk šikovně tečoval Carter Ashton, jenže zhruba o dva metry vedle levé tyče.
     
    08:40
    Nyní se již píská, byť předešlý faul byl více evidentní. Arťom Tomilin jde ven na dvě minuty za podražení u mantinelu v obranném pásmu.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    02:45
    No jo, tohle byl jasný háček Michaila Mamkina na Kirilla Rasskazova, který se z levé strany řítil na branku. Přišel rovnou v zakončení a domácí bek může být rád, že z toho není trestné střílení.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    00:26
    Již po půlminutě hry je vyloučen hostující obránce Ivan Višněvskij, který jde ven za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 0-1.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 60. O'Dell (Krikunov, Levickij) – 13. Daugavinš (A. Potapov), 16. K. Vorobjov (Daugavinš)


    HK Soči: Barulin – Alexandrov, Ibrahimov, Mamkin, Kuznecov, Glazkov, Mamašev – O'Dell, I. Zacharčuk, Levickij – Padakin, Krikunov, Ignatuškin – Jacenko, Tolpeko, Morozov – Tomilin, Ščegolkov, Delnov.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov – M. Osipov, K. Vorobjov, Jegoršev, I. Višněvskij, Lofquist, Šulenin, Kolganov – Ashton, Rasskazov, Žerděv – Daugavinš, Frolov, D. Sjomin – Šurakov, Pettersson, Gračjov – D. Iljin, Urakov, A. Potapov – V. Kuljomin.

    Rozhodca: Alexej Bělov, Denis Naumov – Eduard Metalnikov, Alexander Sirotkin