Arsenal – Reading 2:0 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:0 (1:0)
Reading FC
cz Utorok 25.10.2016, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglický Ligový pohár
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný den všem fanouškům kvalitního fotbalu. Na Emirates Stadium se v rámci anglického ligového poháru utká domácí Arsenal, jenž přivítá druholigový Reading! Utkání startuje ve dvacet hodin a pětačtyřicet minut.
     


    ARSENAL FC

    Londýnský celek v prvním utkání dokázal na domácím hřišti porazit Nottingham Forrest. Svěřenci Arséneho Wengera zdolali někdějšího vítěze Ligy mistrů 4:0! Tehdy se prosadil Xhaka, Oxlade-Chamberlain a dvakrát Perez.
     


    READING FC

    Reading musel projít do osmifinále hned přes trojici soupeřů. Svěřenci bývalého skvělého obránce, Jaapa Stama porazili postupně Plymouth (2:0), Milton Keynes (3:2) a Brighton (2:1). Nyní na ně čeká jeden z nejlepších celků v Anglii.
     
    Oba celky se v anglickém ligovém poháru potkali například v roce 2012, kdy Arsenal vyhrál v Readingu po opravdu šíleném utkání 7:5! Bylo by zajímavé, kdyby se historie opakovala.

    Reading 5:7pp. Arsenal
    12. Roberts, 20. Koscielny (vg.), 20. Leigertwood, 37. Hunt, 115. Pogrebnyak – 45. Walcott, 64. Giroud, 89. Koscielny, 90+5. Walcott, 103. Chamakh, 120. Walcott, 120+3. Chamakh
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Martinez – Jenkinson, Holding, Gabriel, Gibbs – Elneny, Maitland-Niles – Oxlade-Chamberlain, Reine-Adelaide, Iwobi – Perez.
    Náhradníci: Macey, Bola, Bielik, Sheaf, Zelalem, Willock, Giroud.

    Reading FC: Al-Habsi – Watson, Obita, L.Moore, Blackett, Kelly, Van den Berg, Evans, McCleary, Harriott, Samuel.
    Náhradníci: S.Moore, Swift, Wieser, Kermorgant, Meite, Quinn, Gravenberch..
     
    Krásný večer přeji všem fanouškům kvalitního fotbalu! Za pár minutek začíná utkání mezi Arsenalem a Readingem. Kdo se bude radovat z postupu?
     
    Právě oba celky vcházejí na z poloviny zaplněný Emirates Stadium, kde své domácí zápasy hraje Arsenal. Utkání začne během pár chvilek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Graham Scott odpískal start utkání mezi Arsenalem a Readingem. Hosté se po výkopu hnali po levé straně do útoku. Jejich útok byl ovšem brzy zastaven.
     
    2
    Nyní již vidíme kombinační hru Arsenalu na obranné polovině. Uvidíme, co se Gunners povede směrem dopředu vymyslet.
     
    2
    Přišla ovšem nebezpečná akce Readingu. Jeden z hráčů dostával míč do běhu, ale proti němu dokázal včas vyběhnout brankář, jenž míč odhlavičkoval.
     
    3
    Následně přišel faul na jednoho z domácích mladíků, jenž se prodíral středem hřiště. Arsenal tak pomalu a jistě rozehrává nějakou akci.
     
    4
    Domácí se sice již dostávali do nějaké akce, ale nakonec se k ničemu nedostali. Následuje tak kombinační hra hostujícího Readingu.
     
    6
    Po postupné kombinaci se s míčem do vápna dostal domácí Carl Jenkinson. Anglický obránce stál sám před brankářem, kterého ovšem nedokázal překonat!
    6. Obrovská šance Carla Jenkinsona
     
    7
    Arsenal navazuje na aktivní hru další kombinací. Al-Habsi musel vybíhat proti ataku jednoho z domácích hráčů, který se již dostával do vápna.
     
    9
    Hostující obrana dnes budeme mít nejspíše hodně práce. Z pravého úhlu zakončoval nebezpečně Oxlade-Chamberlain, který ani nyní ale neotevřel skóre.
     
    10
    Je za námi úvodní desetiminutovka. Arsenal se již dvakrát zjevil ve velké šanci, ale zatím to ani jednou brankou neskončilo. Jedna střela skončila vedle, druhou ománský brankář zlikvidoval.
     
    11
    Fotbalisté ve žlutých dresech se dostávali do blízkosti vápna. Tam se jim ovšem nic vymyslet nepovedlo, a tak jsou u míče opět domácí.
     
    13
    Zakončit mohli také hosté. Jeden z hráčů dostal míč do vápna, kde mohl zakončit. Své akce se ovšem lehce lekl a nestihl zakončit dříve, než mu byl míč odebrán.
     
    14
    Hosté následně poslali centrovaný míč do vápna, který ale skončil jen v rukavicích připraveného brankáře Martineze. Ten rozehrává akci Arsenalu.
     
    15
    Arsenal pokračuje v kombinační hře. Po bleskovém nástupu se již několik minut nedostali do nějaké vyložené šance. Uvidíme, zda se jim to povede změnit.
     
    17
    Hosté posílali centr po levé straně do vápna. Míč si ovšem pohlídal bránící hráč, kterému se povedlo vybojovat odkop od branky svého brankáře.
     
    20
    Dvacet minut utkání je za námi. Arsenal hraje s Readingem stále bez branek, ačkoliv se již do nějaké šance dostal. Nyní vidíme kombinační hru Readingu.
     
    21
    Která byla zakončena střeleckým pokusem z hranice vápna. Jordan Obita zakončoval technickou střelou k tyči, ale tam byl jako první brankář Arsenalu.
     
    22
    Tak to byla šance! Lucas Pérez se dostal před branku, kde posouval před vyběhnutým brankářem míč volnému spoluhráči. Ten by zakončoval do prázdné branky, ale míč před ním odehrál bránící hráč.
     
    24
    Arsenal se po faulu na Elnenyho dostává ke standardní situaci z pravé strany. Solidní příležitost pro domácí celek.
     
    25
    Domácím ovšem standardní situace nevyšla podle plánu, a tak musí Arsenal začít od vlastní branky. Stále hrajeme bez branek.
     
    26
    Další snažení bylo zakončeno střelou Alexa Oxlada-Chamberlaina, kterému se z hranice vápna nepovedlo ideálně zakončit. Míč skončil vysoko nad brankou.
     
    27
    Gunners ovšem i po rohovém kopu pokračují v aktivní hře na útočné polovině. Reading se mi zdá, že začal o něco více bránit.
     
    29
    Další snažení domácích fotbalistů bylo zakončeno střelou Alexe Iwobiho z hranice vápna. Pokus talentovaného fotbalisty skončil ovšem jen mimo pravé tyče.
     
    30
    A další střelecký pokus! Jenkinson poslal míč do vápna, kde se do něj opřel egyptský Elneny. Jeho pokus na přední tyč skončil jen v rukavicích brankáře!
     
    31
    Fotbalisté Arsenalu kombinují a stále mají míč na svých kopačkách. Zatím je jim to ovšem málo platné. Stále totiž nedali branku.
     
    33
    Dlouhé snažení červenobílých bylo zakončeno střeleckým pokusem z hranice vápna. Střela Maitlanda-Nilese ovšem skončila mimo tři tyče.
     
    34
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Iniciativu na sebe tak vzal dnes asi nejzkušenější ofenzivní hráč! ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN se na pravé straně prodral až do šestnáctky, kde se mu střelou ke vzdálenější tyčce povedlo otevřít stav utkání!
    34. Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 1:0
     
    35
    Aktivita domácího mužstva prostě musela skončit úvodní brankou. Oxlade-Chamberlain to udělal skvěle a poslal svůj celek do zaslouženého vedení.
     
    37
    Reading se po delší době dostal do vápna. Snažení hostujícího celku v tomto území mělo ovšem jepičí život, a tak pokračují domácí.
     
    38
    Druholigový celek to ovšem zkouší i nadále. Fotbalisté ve žlutých dresech kombinují, ale skrz bránící hráče se jim zatím projít nedaří.
     
    40
    Blíží se nám konec prvního poločasu. Arsenal po vstřelení první branky přestal hrát aktivně a u míče jsou už nějakou chvilku fotbalisté Readingu.
     
    41
    Alex Iwobi byl při svém snažení na polovině hřiště faulován, a tak budou fotbalisté domácího celku rozehrávat standardní situaci z této pozice.
     
    43
    Reading se mohl radovat z vyrovnání hodně zajímavým způsobem. Střela Harriotta se totiž otřela o záda bránícího Gabriela a míč skončila jen těsně nad brankou.
     
    45
    Arsenalu se v úplném závěru prvního poločasu povedlo vybojovat rohový kop z levé strany. Povede se domácím navýšit skóre?
     
    45+1
    Rohový kop byl vyboxován pozorným Al-Habsim směrem dopředu. Následná střela mířila jen vysoko nad branku Readingu.
     
    45+2
    Vyrovnáno mohlo být při trošce štěstí na druhé straně. Střela z levé strany doskákala až do vápna, kde byl čtveřice hráčů. Ani jeden z nich ovšem nenasměroval míč do branky.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Sledovali jsme poměrně zajímavých pětačtyřicet minut, ve kterých byli lepší fotbalisté Gunners. Ty poslal po půlhodině do vedení Alex Oxlade-Chamberlain. Ke konci poločasu jsme viděli i aktivněji hrát Reading. Počkejme si na druhou půli.
    Radost Alexe Iwobiho a Oxlada-Chamberlaina

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Arsenal se po své rozehře hned prodral do útoku. Míč se jim ovšem přes pozorně postavenou obranu nepovedlo propasovat do šestnáctky.
     
    47
    Domácí celek pokračuje v aktivní hře na útočné polovině. Druhou branku se jim sice vstřelit nepovedlo, ale tímto tempem to moc dlouho trvat nebude.
     
    49
    Arsenal se dostal do rychlého útoku. Oxlade-Chamberlain dostal míč do běhu, naběhl s ním do vápna, ale jeho střela byla nakonec zblokována nad branku.
     
    50
    Do běhu nyní dostával míč Lucas Pérez. Ten dostal míč do vápna, ale z levého úhlu se mu nepovedlo ideálně zakončit. Po obranném zákroku následuje roh.
     
    51
    Arsenal pokračuje. Hladový Pérez prošel aktuálně po pravé straně, ale jeho přihrávka před branku byla opět zablokována.
     
    52
    Reading se nyní hnal do rychlého útoku, který byl po špatné kombinaci přerušen. Následovat tak bude útočné snažení Gunners.
     
    53
    Reading naprosto zbytečně odevzdává míče. Po kombinační hře v obraně jeden z hráčů míč jen nakopl do míst, kde byli pouze domácí fotbalisté.
     
    55
    Londýnskému celku se nepovedlo nyní ohrozit branku ománského brankáře. Následovat tak bude jeho výkop.
     
    56
    Následná akce domácího celku byla zakončena centrovaným míčem za obranu, kde měl být Chamberlain. Ten ale nedokázal tento pokus zachytit.
     
    56
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Callum Harriott, přichází Yann Kermorgant.
     
    58
    Reading kombinuje na vlastní polovině, ale dál se jim projít nedaří. Arsenal efektivně napadá a hostujícímu celku to dělá evidentně velké problémy.
     
    59
    Po následném faulu fotbalistů ve žlutých dresů se k míči staví Oxlade-Chamberlain. Ten bude rozehrávat standardní situaci z dobré pozice.
     
    61
    Nyní již akce hostujícího celku k něčemu vypadala! Po centru z levé strany se k hlavičce dostal jeden z hráčů, jenž ale trefil jen rukavice pozorného brankáře!
    61. Hlavičkový pokus hostujícího celku
     
    63
    Následná kombinace domácích byla zakončena centrovaným míčem do vápna. Alex Oxlade-Chamberlain ovšem v tomto území nikoho nenašel.
     
    64
    Další nebezpečný centr letěl do vápna Arsenalu. Ani jeden z hráčů se ovšem nedokázal dostat k hlavičce, a tak následuje snažení na pravé straně.
     
    66
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adelaide, přichází Olivier Giroud.
     
    67
    Carl Jenkinson postupoval po pravé straně, ale nakonec se do žádné akce nedostal. Počínal si totiž v rychlostním souboji nedovoleně.
     
    68
    Střídání v týmu Reading FC: ze hřiště odchází Tennai Watson, přichází Danzell Gravenberch.
     
    70
    Obrovská šance Arsenalu! Olivier Giroud naskočil na centrovaný míč, který posílal pod břevno. Tam jej ovšem skvěle vychytal Al-Habsi. Obrana následně pokryla i dorážku!
    70. Hlavička Girouda a následný závar před brankou
     
    72
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Chris Willock.
     
    73
    Reading má už jen pár minutek na vyrovnání skóre. Arsenal pár šancí neproměnil, aby toho poté nelitoval. Uvidíme, co nám ještě utkání nabídne.
     
    75
    Pár metrů před vápnem si faulem pomohl Garath McCleary, který bude první potrestaným hráčem tohoto utkání. Následovat bude standardka.
     
    76
    Arsenal si ve vápně pomohl faulem, a tak je po akci. Následovat bude odkop od branky hostujícího brankáře, jenž dnes chytá opravdu dobře.
     
    77
    Další skvělý zákrok Al-Habsiho. Ten nyní zareagoval na střelecký pokus Alexe Iwobiho z hranice vápna. Míč následně vytlačil nad břevno!
     
    78
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tato branka prostě visela ve vzduchu! Po obléhání branky se do míče opřel nejaktivnější hráč domácích, ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Jeho tvrdá střela i s pomocí teče skončila v síti.
    78. Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 2:0
     
    79
    Následně se do zajímavého útoku hnal Olivier Giroud. Toho ovšem již ve středu hřiště zastavoval Liam Moore, který je za tento zákrok potrestán žlutou kartou.
     
    79
    Střídání v týmu Reading FC: ze hřiště odchází Joey van den Berg, přichází Stephen Quinn.
     
    80
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Gedion Zelalem.
     
    82
    Arsenal i nadále pokračuje v aktivním v fotbalu na útočné polovině. Utkání je už nějakých pár minutek rozhodnuto.
     
    84
    Utkání se sice jen dohrává, ale mladíci Arsenalu se i tak chtějí ukázat. Vidíme jejich aktivní hru na útočné polovině. Uvidíme, zda něco vymyslí.
     
    85
    Pět minutek zbývá do konce druhého poločasu. Arsenal kombinuje ve středu travnaté plochy, kde se mu daří přehrávat svého soupeře.
     
    87
    Míč byl nakopnut až k brance domácího brankáře, jenž s rozehrou moc nespěchá. Arsenal se dnešní výhrou dostane již do čtvrtfinále EFL Cupu.
     
    88
    Hostující Samuel vybojoval ještě jednu standardní situaci pro svůj Reading. Standardní situace bude zahrávána těsně před hranicí vápna.
     
    89
    Situace byla zakončena střelou k pravé tyčce, kde byl ovšem pozorný brankář Martinez! Následná dorážka již jeho branku neohrozila.
    89. Standardní situace hostujícího Readingu
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu budou nastaveny ještě tři minuty. Nejspíše toho moc už neuvidíme. Druhý poločas ovšem oko fanouška nenudilo.
     
    90+2
    Emirates Stadium se již vyprazdňuje. Fanoušci ale dnes odejdou s dobrým pocitem. Mladý tým Arsenalu dnes dokázal zdolat druholigový Reading.
     
    90+3
    Reading kombinuje na vlastní polovině a nejspíše se už nikam nedostane. Rozhodčí za pár minutek odpíská konec tohoto utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí vítězstvím Arsenalu, který se tímto počinem dostává do čtvrtfinále anglického ligového poháru!

    Domácí celek byl aktivní již od prvních minutek druhého poločasu a potvrzoval svojí dominanci nad utkáním. Druhá branka sice dlouho nepřicházela, poté se ovšem dokázal prosadit Alex Oxlade-Chamberlain, jenž se stal mužem zápasu.
     
    Ode mě je to pro dnešní den vše. Děkuji za pozornost a u nějakého fotbalu zase nashledanou. (22:41:09)

    David Panuška

    Góly: 34. Oxlade-Chamberlain, 78. Oxlade-Chamberlain

    Karty:   75. McCleary (RDG), 79. L. Moore (RDG)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:12.
    Arsenal FC: Martinez – Jenkinson, Holding, Gabriel, Gibbs – Elneny, Maitland-Niles – Oxlade-Chamberlain (80. Zelalem), Reine-Adelaide (66. Giroud), Iwobi – Perez (72. Willock)
    Náhradníci: Macey – Bola, Bielik, Sheaf, Zelalem, Willock, Giroud.

    Reading FC: Al-Habsi – Watson (68. Gravenberch), L.Moore, Blackett, Obita – McCleary. Van den Berg (79. Quinn), Evans, Kelly – Samuel, Harriott (56. Kermorgant).
    Náhradníci: S.Moore – Swift, Wieser, Kermorgant, Meite, Quinn, Gravenberch.

    Rozhodca: Scott – West, Bryan.