Boston – Montreal 2:4 (kon.) | Detroit – San Jose 3:0 (kon.) | NJ Devils – Minnesota 2:1 (po pr.)
Florida – Colorado 5:2 (kon.) | Philadelphia – Carolina 6:3 (kon.) | Washington – NY Rangers 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa Bay 1:4 (kon.) | Chicago – Toronto 5:4 (2:1 po s.n.) | Nashville – Pittsburgh 5:1 (kon.)
Dallas – Columbus 0:3 (kon.) | Calgary – St. Louis 4:6 (kon.) | LA Kings – Vancouver 4:3 (1:0 po s.n.)
Winnipeg – Edmonton 0:3 (kon.)
koniec po predl.
New Jersey Devils
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Minnesota Wild
cz Nedeľa 23.10.2016, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:29 Taylor HALL - 2:1
     
    60:29
    Devils právě vstřelili branku!
    Nic se jim nepovedlo, a tak dopředu vyrazili Devils. A těm se podařilo vstřelit vítěznou branku! Adam Henrique výborně přihrál na TAYLORA HALLA, který našel skulinku mezi betony Devana Dubnyka a vystřelil druhý bod pro New Jersey! Třetí branka pro tohoto útočíka v dresu New Jersey. Asistence: Adam Henrique.
     
    58:13
    Wow, to byla obrovská šance pro Minnesotu! Wild se dostali do přečíslední tři na jednoho, Charlie Coyle přihrál před branku, kde byli Ryan Suter se Zachem Parisem. Ani jeden z nich ale nedokázal trefit touš ideálně. Infarktové momenty pro domácí fanoušky!
     
    54:07
    Tak tohle je hodně nepříjemné pro Minnesotu Wild. Devils totiž po komerční pauza bude čekat přesilová hra, Eric Staal (MIN) se provinil sekáním.
    51:56 P.A. PARENTEAU - 1:1
     
    51:56
    Devils právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno, prokletí Devils se zlomilo a Prudential Center bouří radostí! Michael Cammalleri z levého křídla nabil na druhou stranu P.A. PARENTEAUOVI, který nekompromisní dělovkou našel recept na překonání Devana Dubnyka. Asistence: Michael Cammalleri a Travis Zajac.
     
    50:44
    John Moore nahazoval kotouč od modré čáry, jenomže ten zamířil do brankové konstrukce! A Minnesotští posléze vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    49:05
    New Jersey zamířilo do protiútoku a přišla veliká šance Pavla Zachy, ten z voleje ale trefil jen skvěle se přesouvajícího Devana Dubnyka!
     
    41:34
    Adam Henrique měl obrovskou šanci na vyrovnání! Nádherně mu zadovkou přihrál Taylor Hall, domácí centr ale ani nadvakrát neprostřelil Devana Dubnyka.
     
    39:50
    Pavel Zacha z rohu krásně přihrál na Palmieriho, jenž z voleje ale trefil jen Devana Dubnyka! Velká šance New Jersey na vyrovnání.
     
    37:27
    John Moore naznačil střellu a poslal místo toho prudký pas na Taylora Halla, který ale nedokázal zakončit úplně dle představ a veškeré vzrušení přišlo vniveč!
     
    34:27
    Druhý trest pro Kylea Quinceyho (NJD) v dnešním utkání, nyní je na dvě minuty za podražení. Odskočí Minnesota na rozdíl dvou branek?
     
    33:15
    Srdce fanoušků brankářských zákroků plesá! Další obrovskou šanci měl Mikael Granlund, který pěkně obehrál Seversona, ale Cory Schneider vytáhl nádherný zásah lapačkou.
     
    32:36
    Neskutečná šance na vyrovnání! Beau Bennett obral soupeře o puk a byl zcela osamocený před Devanem Dubnykem, jenž ho ale spektakulárně vychytal betonem vleže.
     
    29:08
    Velký rozruch před Corym Schneiderem! Zac Dalpe parádně přihrál Niederreiterovi, který zahrozil před brankářem Devils. Ten však nakonec včas zakročil a podržel kotouč.
     
    24:32
    Obrovská šance pro Erica Staala! Obrana na něj zcela zapomněla a mohlo to být o dvě branky, Cory Schneider však parádně zakročil.
    21:00 Joel ERIKSSON EK - 0:1
     
    21:00
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak tohle je debut snů! Jason Zucker nahodil puk po skvělém napadání z levé strany a Cory Schneider ho pouze vyrazil před JOELA ERIKSSONA EKA, který při svém prvním duelu v NHL dorazil hrací předmět do brány a otevřel skóre utkání! Asistence: Jason Zucker.
     
    19:42
    Jenomže na vzrušení je tu Taylor Hall! Hvězdný útočník nabral rychlost na levé straně a objel bránu, Dubnyk však prostor u tyče nakonec utěsnil.
     
    18:25
    Útočné choutky už nyní střádají i Devils, kteří si vybojovali další přesilovou hru. Švýcarský forvard Nino Niederreiter (MIN) dostává dvě minuty za vysokou hůl, potřetí za sebou stejný prohřešek.
     
    17:32
    Těsně po konci trestu přišlo velké nebezpečí! Ke střele se totiž probojoval Marco Scandella, k dorážce ihned poté Mikael Grandlund, ale Cory Schneider perfektně zachránil svůj tým.
     
    V hale je samozřejmě i Martin Brodeur, jehož socha dnes byla definitivně postavena před Prudential Center. A i tento brankář si vysloužil obrovský potlesk zaplněné haly! Momenty, při kterých běhá husí kůže po těle...
     
    15:30
    Nyní byl hokejkou do obličeje zasažen Jason Zucker, a trest si tak bude muset odsedět Kyle Quincey (NJD) – dvě minuty za vysokou hůl. Po komerční přestávce začne druhá přesilovka Minnesoty.
     
    13:28
    A odměnou jim budiž přesilová hra! Jonas Brodin (MIN) inkasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl.
     
    10:13
    A ta přinesla velký rozruch před brankářem Corym Schneiderem! Od modré tvrdě vypálil Ryan Suter a hned dvojice hráčů se snažila o dorážku, nicméně brankář Ďáblů nakonec našel puk ve své výstroji a podržel ho.
     
    08:56
    A máme tu první vyloučení. Michael Cammalleri (NJD) přijel do souboje s Granlundem a zezadu ho krosčekem poslal k zemi, Wild čeká přesilová hra.
     
    Potlesk ve stoje si nyní vysloužil legendární Scott Stevens, který je současně asistentem trenéra Wild. Jeho dres s číslem 4 ale visí pod stropem Prudential Center, fanoušci ho stále milují!

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 52. Parenteau (Cammalleri, Zajac), 61. Hall (Henrique) – 21. Eriksson Ek (Zucker)


    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, J. Moore, Quincey, Auvitu, Lovejoy – Hall, Zacha, Palmieri – Cammalleri, Zajac, Speers – B. Bennett, Henrique, Parenteau – Kalinin, Fiddler, Smith-Pelly.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter (C), Dumba, Brodin, Folin, Scandella, Prosser – Parise, E. Staal, Coyle – Granlund, M. Koivu, Stewart – Niederreiter, Dalpe, Pominville – Zucker, Eriksson Ek, Pulkkinen.

    Rozhodca: Nicholson, Kozari – Devorski, Cherrey.

    Diváci: 16 514