Tatran Prešov – Čechovskí Medvedi sk 30:28 (kon.)
koniec
Tatran Prešov
30:28 (17:11)
Čechovskí Medvedi
Sobota 22.10.2016, 16:05 • Tatran Handball Arena • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Hádzanári Tatrana Prešov si na svoje konto pripisujú druhé víťazstvo v tohtoročnej edícii Ligy majstrov. Podobne ako vlani zdolávajú Čechovských Medveďov, tentokrát po výsledku 30:28. V druhom polčase si síce zbytočne skomplikovali situáciu, ale napokon dotiahli zápas do úspešného konca. Najlepším strelcom zápasu sa stal Jakub Hrstka, ktorý premenil 9 zo svojich 11 pokusov. Veľmi dobrý výkon podal aj Oliver Rábek, ktorý zaznamenal sedem presných zásahov. S týmto radostným konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň (17:43:44)
     
    Koniec zápasu. (30:28)
     
    60
    Je rozhodnuté! Dmitry Santalov z pozície ľavej spojky minul bránu, a tak Tatran Prešov už dotiahne zápas do úspešného konca. (30:28)
    59
    Domáci hádzanári zbytočne prišli o loptu. Čechovskí Medvedi toho dokázali využiť a v predposlednej minúte zápasu sa presadil Victor Furtsev. (30:28)
    58
    Prešovčania mohli rozhodnúť dnešné stretnutie, ale v útoku sa previnili zbytočným faulom. Victor Furtsev následne z priestoru bránkoviska znižuje domáci náskok. (30:27)
    57
    Oliver Rábek najskôr neuspel, no následne Alexej Peskov strieľa mimoriadne dôležitý gól. So šancami domácich hádzanárov to vyzerá veľmi dobre. (30:26)
     
    56
    Leon Vučko ostal sám na bránkovisku, no brankára Dmitryho Pavlenka neprekonal. Prešovčania ale ostanú v držaní lopty, keďže rozhodcovia odpískali faul. (29:26)
    55
    Po oddychovom čase zobral zodpovednosť na svoje plecia Oliver Rábek. Presadil sa individuálnou akciou a zvyšuje náskok Prešova na tri góly. (29:26)
    55
    Bohužiaľ, Roman Ostaschenko sa presadzuje z rýchleho protiútoku, a tak sa náskok slovenského majstra scvrkol na dva góly. Rastislav Trtík si berie time out. (28:26)
     
    54
    Dmitry Pavlenko predviedol dva úspešné zákroky za sebou. Najskôr zlikvidoval strelu Alexeja Peskova a následne aj pokus Lukáša Urbana. (28:25)
     
    53
    Domáci hádzanári sa nedokázali presadiť strelou zo spojky, no našťastie sa technickou chybou v útoku previnili aj Čechovskí Medvedi. (28:25)
     
    52
    Šarišania sa dokázali gólovo presadiť. Presný zásah Dominika Kroka ale okamžite vymazal Dmitry Santalov, ktorý zakončil rýchly brejk súpera. (28:25)
    51
    Prešovčania zbytočne stratili loptu v útoku a okamžite sú za to potrestaní. Kirill Kotov ostal na bránkovisku úplne sám a nemal problém zakončiť. (27:24)
    50
    Roman Ostaschenko si zbehol na pozíciu pravej spojky, dokázal prejsť statickou obranou slovenského tímu a zaznamenáva svoj štvrtý gól. (27:23)
    50
    Alexej Peskov strieľa veľmi dôležitý gól! Nemeckí rozhodcovia signalizovali pasívnu hru, ale ruský hádzanár svojich krajanov vôbec nešetril. (27:22)
     
    49
    Hosťujúci tréner Vladimir Maximov si zobral oddychový čas, ale ani ten jeho zverencom nepomohol. Výborný zákrok totiž predviedol Vadym Brazhnyk. (26:22)
    48
    Prešovčania sa dostali do nepríjemnej situácie, no napriek pasívnej hre vybojovali sedmičku. Tú opäť premenil český hádzanár Jakub Hrstka. (26:22)
    47
    Ruský tím sa opäť vracia do hry o dnešné víťazstvo. Z ľavej strany sa dokázal presadiť Roman Ostaschenko. V zápase zaznamenáva svoj tretí gól. (25:22)
    46
    Na druhej strane veľmi rýchlo reaguje Maxim Kuretkov, ktorý sa ani štvrtýkrát nemýlil z hranice sedemmetrového hodu. (25:21)
    46
    Alexej Peskov to trafil skutočne parádne. Brankár Oleg Grams nemal šancu a Čechovskí Medvedi musia doháňať päťgólové manko. (25:20)
    45
    Po krátkej odmlke sa dokázali presadiť aj hádzanári ruského tímu. Konkrétne sa zapísal do streleckej listiny Roman Ostaschenko. (24:20)
    44
    Trojgólová šnúra slovenského majstra. Domáci si vybojovali výhodu sedemmetrového hodu, ktorý dokázal premeniť Jakub Hrstka. (24:19)
    43
    Čechovskí Medvedi chybovali v rozohrávke. Do rýchleho brejku sa dostal Tomáš Číp a svojim piatym gólom v zápase zlepšuje náladu v Tatran Handball Arene. (23:19)
    42
    Výborne! Prešovčania dokázali využiť presilovú hru a zvyšujú svoje vedenie. Svojou typickou strelou z výskoku sa presadil Dominik Krok. (22:19)
     
    42
    Alexander Chernoivanov končí v dnešnom zápase! Pivot hosťujúceho tímu totiž dostáva tretí trojminútový trest, a tak aj červenú kartu. (21:19)
    41
    Dmitry Santalov to teraz trafil skutočne parádne a znižuje náskok slovenského klubu. V bráne Prešova dochádza k brankárskej zmene, keď nastupuje Vadym Brazhnyk. (21:19)
    40
    Hostia sa definitívne vrátili do zápasu! Maxim Kuretkov premenil ďalšiu sedmičku, ktorou znížil manko Čechovských Medveďov na tri góly. Rastislav Trtík reaguje oddychovým časom. (21:18)
    39
    Ukrajinský brankár Igor Chupryna je opäť prekonaný. Tentokrát nedokázal včas reagovať na tvrdú strelu zo strednej spojky, ktorú vypálil Dmitry Santalov. (21:17)
     
    38
    Čechovskí Medvedi sa tretím gólom v rade dostali na štvorgólový rozdiel. Následne sa ale domácim podarilo zastaviť šnúru hostí, keď sa presadil Alexej Peskov. (21:16)
    37
    Prešovčania neuspeli v útoku, keď podstrelom netrafil bránu Tomáš Číp. Na druhej strane využíva voľný priestor Dmitry Santalov. (20:15)
    36
    Tak toto je veľmi nepríjemná situácia. Maxim Kuretkov premenil sedemmetrový hod a navyše, hostia budú mať dvojnásobnú početnú prevahu. Vylúčení sú Roman Tsarapkin a Radovan Pekár. (20:14)
    35
    Parádna bomba v podaní Olivera Rábeka! Dmitry Pavlenko, ktorý je aj širším členom ruskej reprezentácie, nemal žiadnu šancu reagovať. (20:13)
    34
    Čechovskí Medvedi to teraz spravili veľmi dobre. Dohrali akciu do priestoru pravého krídla, odkiaľ sa presadil peknou strelou Dmitry Kornev. (19:13)
    33
    A ďalšia sedmička, tentokrát ho vybojoval Alexej Peskov. Loptu si zobral opäť Jakub Hrstka a strieľa už svoj siedmy gól v dnešnom dueli. (19:12)
    32
    Na druhej strane vybojoval sedemmetrový hod aj Kirill Kotov. Loptu si zobral do svojich rúk Maxim Kuretkov a takisto nezaváhal. (18:12)
    31
    Druhý polčas otvoril útok domácich hádzanárov. Čechovskí Medvedi vysunuli obranu, ale Lukáš Urban vybojoval na bránkovisku sedmičku. Tú s prehľadom premenil Jakub Hrstka. (18:11)
     
    31
    Začal sa druhý polčas. (17:11)
     
    Hádzanári Tatrana Prešov odohrali proti ruskému majstrovi skvelý prvý polčas. Čechovskí Medvedi si vylámali zuby na Igorovi Chuprynovi a nedokázali reagovať na rýchle brejky domácich hráčov. Z nich ťažil najmä Jakub Hrstka, ktorý zaznamenal päť gólov. Rovnaký počet presných zásahov dosiahol z priestoru spojky Oliver Rábek a o jeden gól menej zaznamenal Tomáš Číp. Na strane hostí sa najviac darilo kapitánovi Dmitrymu Kovalevovi, ktorý takisto strelil päť gólov. Druhý polčas sa začne približne o 16:57 hod.
     
    30
    Prvý polčas sa skončil. (17:11)
     
    30
    V závere prvého polčasu boli v útoku domáci hráči. Pri signalizovanej pasívnej hre pálil Stefan Jankovič, no brankára súpera neprekonal. (17:11)
     
    29
    V predposlednej minúte prvého polčasu sa činili obaja brankári. Najskôr predviedol dobrý zákrok Igor Chupryna a následne zlikvidoval strelu Olivera Rábeka aj brankár Dmitry Pavlenko. (17:11)
    28
    Tak toto bola veľká chyba domácich hráčov. Dominik Krok stratil loptu a vo vlastnom oslabení premenil rýchly brejk Dmitry Shelestyukov. (17:11)
     
    28
    Dmitry Santalov dostáva dvojminútový trest. Domáci budú hrať ešte jedenásť sekúnd presilovku o dvoch hráčov a aj preto si tréner Rastislav Trtík berie time out. (17:10)
     
    27
    Prešovskí hádzanári nevyužili už druhú sedmičku v zápase. Po Jakubovi Hrstkovi neuspel ani Oliver Rábek. Hrdinom okamihu je brankár Dmitry Pavlenko. (17:10)
    27
    Roman Ostaschenko predviedol krásne technické zakončenie priestoru ľavého krídla. Napriek jeho gólu má Prešov komfortné vedenie. (17:10)
    26
    Alexander Chernoivanov fauloval na súperovom bránkovisku a aj on dostal dve minúty. Prešov tak hral chvíľu presilovku o dvoch hráčov a tú nekompromisne využil Oliver Rábek. (17:9)
    25
    Hostia sa snažili v oslabení držať loptu čo najdlhšie, no previnili sa zbytočným útočným faulom. Na druhej strane ich za to potrestal Tomáš Číp. (16:9)
    24
    Dmitry Santalov fauloval na bránkovisku a dostal dve minúty. Navyše, nemeckí rozhodcovia prisúdili Prešovu sedmičku, ktorú premenil Oliver Rábek. (15:9)
     
    23
    Tak toto je veľká škoda! Domáci si v oslabení vybojovali sedemmetrový hod, ale brankár Dmitry Pavlenko vychytal Jakuba Hrstku. (14:9)
    22
    Prešov hrá opäť v oslabení, keďže bol vylúčený Marek Páleš. Aj vďaka tomu si hostia vybojovali sedmičku a aj tretíkrát bol úspešný Dmitry Kovalev. (14:9)
    21
    Český krídelník Tomáš Číp sa rozohral k skvelému výkonu. Opäť nemal najlepšiu pozíciu na zakončenie, no parádnou strelou prekonal brankára. (14:8)
     
    20
    Oliver Rábek predviedol výbornú individuálnu akciu, no prudkou strelou opečiatkoval len brvno brány ruského majstra. Následne sa technickou chybou previnili aj hostia. (13:8)
    19
    Prešovčanom sa v útoku nesmierne darí. Tomáš Číp teraz nedostal najlepšiu prihrávku, no napriek tomu išiel do koncovky a strelou medzi nohy skóruje. (13:8)
    18
    Ruský majster opäť koriguje stav dnešného stretnutia. V závere presilovej hry strieľa svoj prvý gól v zápase Kirill Kotov. (12:8)
     
    17
    Technická chyba v podaní domácich hádzanárov. V bránkovisku stál Tomáš Číp, a tak rozhodcovia berú loptu Šarišanom, ktorí hrajú v oslabení. (12:7)
    16
    Leon Vučko fauloval na bránkovisku a dostal ďalšie dve minúty. Navyše, nemeckí rozhodcovia nariadili aj sedmičku, ktorú premenil Dmitry Kovalev. (12:7)
    15
    Vynikajúco to teraz zahrali Prešovčania. Dohrali akciu do priestoru pravého krídla, odkiaľ sa dokázal presadiť Tomáš Číp. (12:6)
     
    14
    Opäť sme videli v rýchlom slede góly na oboch stranách. Najskôr sa v početnom oslabení dokázal presadiť Dmitry Santalov, no následne reagoval Oliver Rábek. (11:6)
    13
    Oliver Rábek sa dostal do časovej tiesne, no napriek tomu strelou od zeme dokázal skórovať. Navyše, pre svoj tím vybojoval aj presilovú hru. (10:5)
    13
    Čechovskí Medvedi si vybojovali výhodu prvého sedemmetrového hodu v zápase. Exekútorom bol Dmitry Kovalev a strieľa tretí gól v zápase. (9:5)
    12
    Ruskému klubu sa podarilo skorigovať prešovský náskok. Zo svojej tradičnej pozície sa presadil najlepší hráč hostí Dmitry Kovalev. (9:4)
    11
    Hostia majú obrovské problémy s rýchlymi akciami slovenského majstra. Z rýchleho brejku strieľa svoj piaty gól v zápase Jakub Hrstka. (9:3)
     
    10
    Teraz sme videli presné zásahy na oboch stranách. Najskôr sa presadil Dmitry Shelestyukov, no následne kontroval presnou strelou Dominik Krok. (8:3)
    9
    A ďalší gól z rýchleho protiútoku! Igor Chupryna predviedol výborný zákrok a následne poľahky skóruje opäť Jakub Hrstka. (7:2)
    8
    Prešovskí hádzanári zvyšujú svoje vedenie. Po prvýkrát v zápase sa dokázal presadiť ruský legionár v prešovských farbách Alexej Peskov. (6:2)
    8
    Hostia znižujú náskok slovenského majstra. Z priestoru ľavého krídla sa dokázal technickou strelou presadiť Dmitry Kovalev. (5:2)
    7
    Prešovčania zvyšujú svoje vedenie. Oliver Rábek zobral zodpovednosť na svoje plecia a razantnou strelou nedal brankárovi súpera šancu. (5:1)
    6
    Jakub Hrstka je v úvode zápasu nezastaviteľný. Opäť sa dostal do rýchleho brejku a parádnou strelou z krídla prekonal Olega Gramsa. (4:1)
    5
    Výborne! Igor Chupryna predviedol skvelý zákrok a následne rýchlo rozohral na Jakuba Hrstku. Český kanonier pridáva z ľavého krídla ďalší gól. (3:1)
     
    4
    Prešovčania sa do zakončenia nedostali. Nemeckí rozhodcovia signalizovali pasívnu hru a hostia vďaka výbornej obrane získavajú loptu. (2:1)
     
    3
    Čechovskí Medvedi dostali výhodu presilovej hry, keďže dvojminútový trest dostal Leon Vučko. Následne sa ale previnili útočným faulom. (2:1)
    3
    Aj hádzanári Prešova veľmi dobre dohrali svoju akciu na pivota a dostávajú sa do jednogólového vedenia. Úspešným strelcom je Leon Vučko. (2:1)
    2
    A je vyrovnané. Ruský majster výborne dohral akciu na pivota a práve z priestoru bránkoviska sa dokázal presadiť Alexander Chernoivanov. (1:1)
    1
    Výhodu prvého útoku dnešného zápasu mali hostia. Prešovčania sa však výborne ubránili a z rýchleho brejku sa presadil najlepší domáci strelec Jakub Hrstka. (1:0)
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo. (0:0)
     
    Úvodné zostavy:

    Tatran Prešov: Chupryna, Brazhnyk – Rábek, Šarpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovyi, Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vučko, Jankovič, Páleš, Tsarapkin.

    Čechovskí Medvedi: Grams, Pavlenko – Santalov, Kornev, Kovalev, K. Kotov, Chernoivanov, Andreev, Kuretkov, A. Kotov, Ostashchenko, Skopintsev, Izmailov, Shelestyukov, Furtsev, Prokopyev.

    Rozhodcovia: Fabian Baumgart a Sascha Wild (obaja Nemecko).
     
    Vážení fanúšikovia!

    Najúspešnejší slovenský hádzanársky klub Tatran Prešov dnes čaká už piate vystúpenie v rámci skupinovej fázy Ligy majstrov. Na domácej palubovke si tentokrát zmeria sily s ruským majstrom -Čechovskí Medvedi.

    TATRAN PREŠOV

    Tatran Prešov opäť po roku zastupuje slovenskú hádzanú v prestížnej Lige majstrov. Síce sa prebojoval do výkonnostne slabšej skupiny, no už len samotný postup je veľkým úspechom. Zverenci Rastislava Trtíka majú v základnej C-skupine za sebou prvé štyri stretnutia. V úvodnom zápase po sympatickom výkone nestačili na favorizovaný francúzsky Montpellier (28:23), no chuť si napravili triumfom nad macedónskym Metallurgom Skopje (27:22). Následne Šarišania neuspeli na palubovke španielskej La Rioji a mrzieť ich môže najmä posledný domáci duel, v ktorom podľahli nórskemu Elverumu 25:27. Ešte desať minút pred koncom Prešovčania viedli, no v závere im absolútne odišla streľba a napokon odchádzali z palubovky bodovo naprázdno. Výborný výkon napriek viróze podal český krídelník Jakub Hrstka, ktorý zaznamenal osem gólov. V dnešnom zápase je otázny štart v prípade Dominika Kroka a Alexeja Peskova.

    ČECHOVSKÍ MEDVEDI

    Čechovskí Medvedi sú úradujúcim ruským hádzanárskym majstrom. Pravidelne sa predstavujú aj na európskej scéne, no v posledných dvoch sezónach Ligy majstrov sa neprebojovali zo základnej skupiny Ligy majstrov. Aj v predošlom ročníku sa v základnej skupine stretli so slovenským majstrom, no v prešovskej aréne prehrali 27:21. Chuť si napravili v domácom zápase, keď Prešov zdolal jednogólovým rozdielom. V tohtoročnej edícii Ligy majstrov patrí Rusom štvrté miesto, keď doposiaľ nazbierali štyri body. Po dvoch remízach dokázali zdolať macedónsky Metallurg Skopje, no v poslednom hracom kole prehrali na pôde francúzskeho Montpellieru 26:22. Čechovskí Medvedi sa prezentujú útočnou hádzanou, a tak si domáci budú musieť dávať pozor na rýchle brejky. Najlepším strelcom ruského mužstva je Maxim Kuretkov, ktorý doposiaľ nastrieľal 17 gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Tatran Prešov: Chupryna, Brazhnyk – Rábek, Šarpataky, Humeňanský, Hrstka, Krok, Sadovyi, Urban, Pekár, Číp, Peskov, Vučko, Jankovič, Páleš, Tsarapkin.
    Čechovskí Medvedi: Grams, Pavlenko – Santalov, Kornev, Kovalev, K. Kotov, Chernoivanov, Andreev, Kuretkov, A. Kotov, Ostashchenko, Skopintsev, Izmailov, Shelestyukov, Furtsev, Prokopyev.

    Rozhodca: Fabian Baumgart a Sascha Wild (obaja Nemecko)