Ústí n/L – Litoměřice 3:4 (po pr.) | Frýdek-M. – Přerov 2:6 (kon.) | Kadaň – Prostějov 2:5 (kon.)
Most – Motor ČB 3:4 (kon.) | Třebíč – Benátky n/J 1:2 (kon.) | Jihlava – Havířov 3:2 (po pr.)
Slavia – Kladno 4:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Dukla Jihlava
3:2 (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
AZ Havířov
cz Sobota 22.10.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    63:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    PETR ŠIDLÍK napřáhl od modré po přihrávce Tomáše Čachotského a vymetl levý horní roh branky Havířova. Lapačka Šimečka máchla naprázdno. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    57:58
    Střelu Říhy vyrazil Šimeček před sebe, kde s dorážkou neuspěl Bilčík. Trefil pouze boční síť.
     
    56:33
    Jiří Krisl ve středním pásmu zbytečně podrazil soupeře a oslabuje Havířov tři a půl minuty před koncem třetí třetiny.

    Na vyloučení: 7-8.
    Vyšší tresty: 1-1.
    52:36 jakub Soukup z Ústí nad Labem je nejvytíženějším brankářem WSM ligy v počtu zákroků.
     
    52:36
    Sražená střela Kalába od modré prošla těsně vedle pravé tyčky Šimečka.
     
    52:20
    Při vlastním oslabení vypálil z levého kruhu Dvořáček. Škarek musel zasáhnout levým betonem.
     
    51:29
    Krátce po buly fauloval soupeře u mantinelu poblíž pravého kruhu kapitán hostí Daniel Seman, který jde ven za hákování.

    Na vyloučení: 7-7.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    49:16
    No pozor, nahození Anděla z pravé strany projelo kolem brankové čáry Škarka, který nyní asi nevěděl, kde má puk. Ten zamířil plynule podél brankoviště mimo.
     
    47:46
    Dvě zajímavé šance na obou stranách. Nejprve v situaci dva na jednoho vzal odpovědnost na sebe hostující Dvořáček, ale do jeho pokusu dal vracející se hráč Dukly hokejku a srazil střelu nad branku. Na druhé straně hned z protiútoku si Šidlík sjel z levé strany až před branku, ovšem těsně přestřelil branku.
     
    46:57
    V pěti se opět dlouho hrát nebude. Radek Pořízek totiž na vlastní modré nedovoleně bránil soupeře a jde ven.

    Na vyloučení: 7-6.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    44:21
    Po akci ruského útočníka následovala před brankou Šimečka menší mela, po které sudí Hlinka vylučuje pouze Jevgenije Kondratěva za sekání.

    Na vyloučení: 7-5.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    44:15
    Kondratěv si to z pravé strany namířil hodně nečekaně přímo před branku, kde Šimeček udržel kotouč před čárou.
     
    42:22
    Přesilovou hru bude mít nyní naopak Jihlava po tom, co kapitán hostí Daniel Seman dostává dvě minuty za sevření puku rukou.

    Na vyloučení: 6-5.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    42:02
    Při návratu Danišovského na led vybojoval kotouč na modré Matej Síkela, který se ve finále akce dostal přes obránce soupeře. Našel si prostor na zakončení před Šimečkem, kterého tváří v tvář nepřekonal, hostující gólman schoval puk mezi betony.
     
    40:00
    Hráčská lavice Dukly dostala při odchodu do kabin na začátku druhé přestávky trest za nesportovní chování a Petr Vlk se tak od třetí třetiny na střídačce domácích neobjeví. Zřejmě projevil nespokojenost při zákroku na Josefa Skořepu, jenž dnes dohrál. Dvouminutové vyloučení si odpyká Patrik Danišovský.

    Na vyloučení: 6-4.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    39:04
    Havířov právě vstřelil branku!
    Druhou třetinu si Dukla za rámeček rozhodně nedá. Hraje jí nedobře a AZ zaslouženě srovnává stav. Lukáš Anděl, který je v Havířově na hostování do konce roku 2016, poslal kotouč na modrou pro MARCELA PETRANA, který podobně jako při druhém gólu Jihlavy propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Lukáš Anděl.
     
    38:58
    Při protiútoku Havířova se provinil Petr Šidlík vysokou holí a putuje na dvě minuty za katr.

    Na vyloučení: 5-4.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    38:49
    Jen aby tohle domácí nemrzelo. Dukla se dostala do protiútoku tři na dva a Michal Důras zkoušel z pravé strany nahrát na najíždějící spoluhráče, jenže mu skočil puk a poté přes vracejícího se soupeře kotouč nedostal.
     
    37:45
    Tak tohle byla hodně nepřesná a lajdácká rozehrávka Dukly, kterou nepotrestal David Dvořáček, jenž tváří v tvář Škarkovi nemířil mezi tři tyče.
     
    37:07
    Za domácí jde ven Vlastimil Bilčík za hrubost a stejný trest na dvě minuty dostává také útočník Havířova Samuel Ollender. Oba týmy budou hrát v pěti.

    Na vyloučení: 4-4.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    34:34
    Krislovu střelu prakticky z mezikruží výborně vyrazil Škarek, ovšem Dukle se těsně nepovedlo vyhodit kotouč.
     
    34:12
    Hosty čeká 31 vteřin dlouhá přesilová hra pět na tři, když Filip Stoklasa u levého kruhu ve vlastním pásmu podrazil hráče hostí.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    32:43
    Hosté poblíž branky Škarka vybojovali dvouminutovou přesilovku, Jiří Říha se provinil držením protihráče a půjde ven.

    Na vyloučení: 2-3.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    28:58
    Tohle byl naprosto jasný faul od Marka Kaluse a nevím proč se nyní útočník hostí diví. Měl ruce hodně nahoře a trefil ve středním pásmu Skořepu přímo do obličeje. Domácí forvard, který měl ještě nedávno ochranný košík kvůli zlomenině nosu, odjíždí hned do kabin a hráč Havířova dostává 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.

    Na vyloučení: 1-3.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    26:08
    Štumpfovu ránu od modré tečoval před brankou Marek Kaluse jen těsně vedle levé tyčky. Mohlo být srovnáno, tohle byla velká šance hostí.
     
    25:22
    Síly na ledě se na chvilku vyrovnají, protože Petr Šidlík hasil počínající kontr Havířova ve středním pásmu nedovoleným bráněním. Poté bude následovat přesilová hra Havířova.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    24:05
    Matej Síkela přebral na pravé straně puk a natlačil se přes Daniela Štumpfa. V souboji dvou hráčů s číslem 91 jej hostující forvard podržel a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    23:14
    Havířov právě vstřelil branku!
    AZ si šel za kontaktní brankou a prakticky od začátku druhé třetiny byl v tlaku před brankou Škarka. A nyní se také raduje. Dudek přihrál na střed pásma pro LUKÁŠE ANDĚLA, jenž zkusil vystřelit do levého horního rohu branky a lapačka Škarka máchla naprázdno. Asistence: Jakub Dudek.
     
    21:12
    Po zakázaném uvolnění vypálil nebezpečně od modré Jiří Krisl a kotouč prošel těsně vedle pravé tyčky Škarka.
     
    19:19
    Havířovští hrají závěr úvodního dějství velice dobře a chtějí vstřelit kontaktní gól. Po nesrovnalosti v rozehrávce Dukly měli hosté šanci z protiútoku tři na dva. Po levé straně si sjel blíže k brance, prakticky až mezi kruhy, útočník Marek Haas, jenže opět netrefil tři tyče. Tohle byly dvě velké šance hostí.
     
    18:39
    Asi největší šance Havířova v dosavadním průběhu první třetiny. Odražený puk před brankou získal Marek Haas a zkusil zamířit do pravého horního rohu, ale o metr jej minul.
     
    13:57
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle nebyla na oko diváka vůbec špatná situace. Kondratěv na sebe natáhl hráče, takže se k puku poblíž pravé strany branky dostal Skořepa. Ač zády k brance, přesto vystřelil. Kondratěv přiklepl odražený puk Čachotskému, který jej vyvezl zpoza branky k pravému kruhu, přihrál TOMÁŠI KALÁBOVI a jihlavský obránce dělovkou po ledě propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Tomáš Čachotský, Jevgenij Kondratěv.
     
    13:28
    Ne na dlouho. Havířovští propadli ve středním pásmu a Dukla se dostala do situace tři na dva. Matej Síkela vzal z pravé strany odpovědnost na sebe, projel blíže k brance a ránu obrovitého Slováka schoval Šimeček na hrudi.
    11:03 Tomáš ČACHOTSKÝ - 1:0
     
    11:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    K nahozenému puku v podání se Skořepy nejdříve dostal TOMÁŠ ČACHOTSKÝ. Dokázal se natlačit před obránce soupeře, který jej fauloval, takže by z toho asi bylo trestné střílení. To ale nejproduktivnější hráč Dukly odmítl, obelstil Šimečka kličkou do bekhendu a po ledě zasunul puk do volné klece. Asistence: Josef Skořepa, Jiří Říha.
     
    10:46
    Šimeček si vyjel pro puk do pravého rohu za branku, kde u něj ale nebyl první. Domácí už posílali kotouč do volné klece, kde hasil požár Marcel Petran
     
    09:31
    Havířov poprvé vystrčil růžky. Po pravé straně projel s pukem do pásma Ollender, který jej předložil Pořízkovi. Hostující útočník z prostoru mezi kruhy kousek vedle levé tyčky.
     
    04:55
    Kaláb výborně zastavil puk na modré, přihrál jej po pravé straně Čachotskému, jenž našel před brankou volného Skořepu, který v lehce obtížné pozici poslal kotouč metr vedle levé tyče Šimečka.
     
    04:09
    Tlak do branky předvedl Lukáš Jícha, který se dral ke kotouči. U něj byl první Šimeček i proto, že jihlavského forvarda nedovoleně bránil Marek Haas.

    Na vyloučení: 0-1.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 12. Čachotský (Skořepa, Říha), 14. Kaláb (Čachotský, Skořepa), 64. Šidlík (Čachotský) – 24. Anděl (Dudek), 40. Petran (Anděl)


    HC Dukla Jihlava: Škarek – Bilčík, Říha, Szathmáry, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný (C) – Kondratěv, Skořepa, Čachotský – Jícha, Zeman, Důras – Stoklasa, F. Seman, Březina – Síkela, Danišovský.
    AZ Havířov: K. Šimeček – Lenďák, D. Seman (C), Bahounek, Krisl, Korím, Petran, Dudek – Kotala, Haas, Maruna – Štumpf, Pechanec, Kalus – Dvořáček, Hlinka, Bednář – Ollender, Anděl, Pořízek – Gřeš.

    Rozhodca: Hlinka – Votrubec, Ševic

    Diváci: 1354