Jihlava – Č. Budějovice 3:2 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 4:1 (kon.) | Zlín – Hradec Králové 1:2 (kon.)
HC Plzeň – HC Litvínov 5:3 (kon.) | Třinec – Liberec 5:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 2:7 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 4:3 (kon.)
koniec
HC Plzeň 1929
5:3 (1:3, 3:0, 1:0)
HC Litvínov
cz Sobota 22.10.2016, 13:30 • Home Monitoring Aréna • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce a rodiče mladých nadějí u sledování dalšího kola DHL Extraligy juniorů! Domácí HC Plzeň 1929 přivítá na svém ledě HC Litvínov. Příjemnou zábavu přeji!
     
    HC Plzeň 1929
    Svěřenci trenéra Davida Bruka se po 14 kolech nachází na poměrně příjemné čtvrté pozici. Zatím totiž posbírali 27 bodů se skóre 66:50. Mají tedy druhý nejlepší útok v celé soutěži!

    Naposledy ale indiáni na domácím ledě padli. Ve čtvrtek poměřili síly s chomutovskými Piráty a po dvou vyrovnaných třetinách (1:1 a 1:1) prohráli tu třetí 1:3. O přesné zásahy Západočechů se postaral dvakrát Jakub Pour a jednou Matěj Chalupa.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň druhým nejproduktivnějším v celé soutěži je Tomáš Vracovský (12+11 ve 14 zápasech), který tak dostal už i šance v áčku. Na druhé pozici je Filip Kokoška (7+10), třetí je Marek Rubner (11+4).

    V brankovišti se střídají Filip Krasanovský (10 zápasů, 90,52%) a Adam Zeman (8 zápasů, 83,72%).
     
    HC Litvínov
    Junioři Litvínova si prozatím také nevedou vůbec zle. Z šesti zápasů totiž vytěžili 26 bodů se skóre 54:46, na svého dnešního soupeře tak ztrácí jediný bod.

    Naposledy se jim navíc podařilo vyhrát derby v Karlových Varech, odkud si odvezli tři body za výhru 5:3. Nejprve na 1:1 srovnával Tomáš Fencl, krátce po něm na 2:2 Jan Dufek. Litvínovské poprvé do vedení dostal Jan Bárdoš, na kterého navázal Jan Dufek. Po sníženi Energetiků v poslední minutě stvrdil výhru Litvínova Jan Bečvář.

    Litvínovské produktivitě vládnou tři Janové – Dufek má 21 bodů (10+11), Bárdoš 15 bodů (5+10) a Bečvář 12 bodů (8+5).

    V brance si pravidelně vyměňují pozice Martin Chour (8 utkání, 90,91%) a Šimon Havlík (8 utkání, 89,80%).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Plzeň 1929: Krasanovský (Zeman) – Kačena, Váchal, Novák, Krystl (C), Pokorný, Čada – Kantner, Stráský (A), Hanzlík, T. Kučera, Vavřička, Pour, Chalupa, Kokoška, Roubal, Rubner.

    HC Litvínov: Š. Havlík (Chour) – Macháč, Franc (A), D. Havlík, Březák (C), Brejžek, Dvořák – M. Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař (A), Jícha.

    Rozhodčí: Svoboda – Malý, Šimán.
     
    Hokejisté se už trousí ze šaten, za pár okamžiků vypukne tento zajímavý souboj tabulkových sousedů. Doufejme tedy, že nabídne pěknou podívanou!
     
    V brankách dnes proti sobě stojí Filip Krasanovský (10 zápasů, 90,52%) a Šimon Havlík (8 zápasů, 89,80%)! Uvidíme, kdo z nich bude na konci klání veselejší.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    K první střele se dostali hosté. Z levého křídla pálil osamocený Martin Kučera, Krasanovský ale jeho pokus vyrazil vyrážečkou do bezpečí.
     
    00:44
    Po nahození Jakuba Březáka poskakoval kotouč nebezpečně brankovištěm, nicméně dostal se k němu jen plzeňský kapitán Tomáš Krystl, takže z toho nebylo nic.
     
    01:08
    Matyáš Kantner nabral rychlost a snažil se dojet puk v útočném pásmu, jako první u něj ale byl brankář Šimon Havlík.
     
    01:22
    Puk vyletěl mimo hrací plochu, vhazovat se bude před útočným pásmem indiánů.
     
    01:45
    Přihrávku Davida Roubala ve středním pásmu zachytil Dominik Havlík, ale rozehrát protiútok již nestihl. Domácí nyní mají kotouč na hokejce zpátky.
     
    02:19
    Litvínov je zatím o něco aktivnější. Na přihrávku zprava si najížděli Martin Kučera s Tomášem Fenclem, touš se k nim ale nedostal a vyletěl mimo ledovou plochu.
     
    02:27
    Marek Rubner již neměl šanci dostihnout kotouč a pískáno je zakázané uvolnění Plzně.
     
    03:03
    Jakub Vavřička se vydal do útočného pásma podél levého mantinelu a snažil se přihrát před bránu Chalupovi, ale Šimon Havlík pokryl puk.
     
    03:22
    Tohle byla nebezpečná akce! Jan Chmelař se prosmýkl přes obránce Plzně a snažil se předložit puk Karlu Schmidmayerovi, toho ale dostatečně tísnili zadáci.
     
    04:08
    Martin Kučera se neprosadil přes dvojici protihráčů a Plzeňští rozjeli rychlý protiútok. Puk ale končí pod Šimonem Havlíkem, který přerušil hru.
     
    04:31
    Adam Novák obdržel přihrávku na útočnou modrou a pokusil se nahodit před bránu, jenomže to obránci Litvínova v poklidu zblokovali.
     
    05:01
    Josef Jícha projel středním pásmem jako nůž máslem, v tom útočném ale narazil na tvrdou plochu a byl zastaven.
     
    05:27
    Pokus Jíchy před bránou zdárně tečoval Jan Bečvář, naštěstí pro domácí ale nad bránu. Krátce nato si Josef Jícha najel před bránu a prověřil Krasanovského, jenž obstál.
     
    06:08
    Nejprve Vlastimil Kačena a poté Jakub Pokorný. Oba domácí zadáci stříleli na brankáře – prvně jmenovaný minul, druhý trefil beton Šimona Havlíka.
     
    06:18
    Ofsajd Plzně zastavil další vznikající akci domácích.
     
    06:53
    Domácí celek si zahraje první přesilovou hru! Podražením se totiž provinil Tomáš Fencl (LIT).
     
    07:01
    Po pasu od Rubnera byl v mezikruží volný Jakub Vavřička, jeho zakončení ale dokázali hráči Litvínova ztečovat nad branku do ochranné sítě.
     
    07:36
    Jakub Vavřička se pokusil zpoza branky najít Marka Rubnera, to však Severočeši přečetli dopředu a po zachycení puku vyhodili.
     
    08:00
    A znovu se Litvínov osvobodil, nyní se o to podél mantinelu postaral Dominik Havlík.
     
    08:23
    Uvidíme 30 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři! Hostující kapitán Jakub Březák (LIT) je vyloučen za faul loktem.
     
    08:26
    Hosté ale hned po buly dokázali vyhodit, čímž se osvobodili.
     
    08:36
    A opět, Plzni se zatím vůbec nedaří vyrazit do útočné akce proti třem bránícím hráčům.
     
    08:53
    Hosté už jsou ve čtyřech.
     
    09:00
    Martin Franc dokázal vyhodit puk do středního pásma, Západočeši si zatím nepočínají dobře. Další akci ale rozjíždí Vavřička...
     
    09:39
    Ani z toho ale nic nebylo a Dominik Havlík znovu vyhazuje. Skvělá obranná práce v podání Litvínovských.
     
    10:08
    Do zajímavé pozice dostával přihrávku Jakub Pour, puk mu ale před hokejkou nepříjemně sjel a nic z toho nebylo.
     
    10:16
    Poprvé se vylučuje také na domácí straně! Jakub Pour (PLZ) obdržel dvouminutový trest za vysokou hůl, za 7 sekund si tedy hosté zahrají přesilovou hru.
     
    10:23
    Hosté v plném počtu.
     
    10:41
    Matěj Chalupa v poklidu zastavil vznikající akci Litvínova a nahodil puk do útočného pásma, aby si jeho spoluhráči mohli oddychnout od bránění.
     
    11:11
    Jiří Stráský nyní dokonce zavezl kotouč až za bránu Šimona Havlíka.
     
    11:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nedá se konstatovat, že by se přesilová hra hostům dařila, ale vadit jim to vůbec nemusí, neboť se dostávají do vedení 1:0! Po nahození Martina Brejžka se dostal kotouč k JANU CHMELAŘOVI, který jej napálil za bezmocného Filipa Krasanovského. Asistence: Karel Schmidmayer.
     
    12:17
    Kantner velmi dobře napadal Ondřeje Dvořáka, k puku se ale neprobojoval, jelikož hostujícímu obránci vyrazili na pomoc spoluhráči.
     
    13:02
    Marek Macháč se na druhý pokus dostal k přihrávce před bránu, tam ovšem nebyli spoluhráči, takže z toho žádné ohrožení nepřišlo.
     
    13:47
    Tomáš Kučera vyrazil aktivně napadat Dominika Havlíka, který si, ač s obtížemi, nakonec poradit dokázal. Plzni se nedaří něco kloudného vymyslet.
     
    14:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se navíc dopustila velké chyby v rozehrávce a darovala Litvínovu dvoubrankové vedení! DAVID DRAŠAR zachytil kotouč při napadání v útočném pásmu a parádní střelou švihem vymetl šibenici Krasanovského brány, 2:0! Bez asistence.
     
    14:16
    Jan Bečvář (LIT) inkasuje dvouminutový trest za hákování a Plzeňští dostávají šanci vrátit se do zápasu v přesilové hře.
     
    14:53
    Plzni se zatím vůbec nedaří projít do útoku, Litvínov se velice dobře brání a nedovoluje svému soupeři vůbec nic.
     
    15:23
    Až nyní se indiáni usadili v pásmu, Matěj Chalupa nahrál na modrou čáru Krystlovi, jenž si ale nestačil srovnat kotouč.
     
    16:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    16 sekund před koncem trestu využívají domácí přesilovou hru a snižují na rozdíl jednoho gólu! Po ráně Marka Rubnera vyrazil Šimon Havlík puk přímo před ŠTĚPÁNA HANZLÍKA, který ho dorazil do brány a upravil na 1:2! Asistence: Marek Rubner a Jakub Pokorný.
     
    16:21
    A vzápětí přišly šance na obou stranách! Za domácí minul bránu David Roubal, na druhé straně pak Krasanovský vyrazil dělovku Dominika Pecky.
     
    17:03
    A mohlo být srovnáno! Indiáni jsou jako polití živou vodou, pokus Filipa Kokošky nyní dokázal Šimon Havlík vyrazit na tyč.
     
    17:42
    Filip Kokoška nyní v předbrankovém prostoru zvládnul tečovat pokus Adama Váchala, ke smůle Plzně ale zamířil puk do ochranné sítě.
     
    18:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A už je to znovu o dvě branky! Hostující celek rozjel nenápadnou útočnou akci a okamžitě po přejetí modré čáry napálil kotouč DAVID DRAŠAR. Filip Krasanovský nestihl zareagovat a puk skončil za jeho zády, 3:1 pro Litvínov. Celou akci započala dobrá rozehrávka gólmana Šimona Havlíka. Asistence: Tomáš Fencl a Šimon Havlík.
     
    18:49
    Dominik Pecka zůstal zcela osamocený v mezikruží a střílel zápěstím, trefil ale jen Filipa Krasanovského, od nějž šel puk do bezpečí.
     
    19:26
    Tvrdý pous Tomáše Krystla s menšími obtížemi dokázal Šimon Havlík zkrotit, domácí mají k dispozici buly v útočném pásmmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:14.
     
    První třetina se více vydařila Litvínovu. Góly začaly padat až v její druhé polovině, celkem jsme viděli čtyři – tři z nich ale vstřelili hosté. Domácí budou po zbytek zápasu muset hodně přidat.
     
    Tahle změna se dala očekávat. Filip Krasanovský dnes nepůsobil nejjistějším dojmem a místo mezi třemi tyčemi od druhé třetiny přenechává Adamu Zemanovi!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    A Adam Zeman měl hned na úvod práci, po nahození Ondřeje Dvořáka ovšem dokázal s menšími problémy vytěsnit puk do bezpečí.
     
    20:52
    Domácí celek rozjel rychlý protiútok, o jehoč zakončení z pravé strany se postaral Matěj Chalupa. Šimon Havlík byl připraven.
     
    21:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí tým se znovu dotahuje na rozdíl jediného gólu! Do útočného pásma vyrazili proti jedinému obránci Matyáš Kantner s JAKUBEM POUREM. A byl to právě druhý jmenovaný, k němuž se dostal kotouč a pěknou střelou švihem z mezikruží snížil na 2:3! Asistence: Matyáš Kantner.
     
    22:10
    Štěpán Hanzlík prokličkoval do útočného pásma a pokusil se vystřelit, obránci ovšem zakončeno ztečovali do bezpečných prostor.
     
    22:34
    Nyní střílel Hanzlík z levého kruhu z otočky, nicméně trefil jen beton Šimona Havlíka.
     
    22:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno, tohle bylo ukázkové napadání soupeřovy rozehrávky! Jakub Vavřička obral litvínovské obránce o kotouč a přihrál jej na MATĚJE CHALUPU, který prostřelil Šimona Havlíka a upravil stav zápasu na 3:3! Asistence: Jakub Vavřička.
     
    23:16
    Po pokusu Jakuba Poura přepadl Kantner přes brankáře Šimona Havlíka, domácí jsou tedy vykázáni s pásma.
     
    23:50
    Domácí hrají momentálně parádně. Jakuba Vavřičku vybídnul ke střele Matěj Chalupa, ale obránci na to byli připraveni.
     
    24:13
    Tomáš Fencl nabral rychlost a vydal se na výlet dopředu, kde už se ovšem přes hráče soupeře nedokázal ideálně prosadit.
     
    24:40
    Nahození Dominika Havlíka od modré čáry bylo zblokováno, Plzeň je ale pod tlakem.
     
    24:49
    A bude se muset bránit ve čtyřech, protože Tomáš Krystl (PLZ) se provinil podražením za bránou Adama Zemana.
     
    25:12
    Jan Bečvář nedokázal vystřelit, protože mu sjel puk z hole. Chopil se ho tedy Kokoška, který osvobodil svůj tým.
     
    25:38
    O další výhoz se postaral Pokorný, hrací předmět skončil až za brankou Litvínova. Ten se v této periodě ještě hledá.
     
    26:02
    Matěj Chalupa parádně zapracoval v oslabení a několik sekund podržel puk v útočném pásmu, domácí tak v klidu vystřídali.
     
    26:40
    Z levé strany se o nahození snažil Fencl, Adam Zeman byl ovšem pozorný a zachytil puk do výstroje.
     
    26:49
    Domácí v plném počtu.
     
    26:55
    Velmi pěkně to nyní udělal Filip Kokoška, po jehož individuální akci musel Šimon Havlík přerušit hru. Domácí jsou po vyrovnání na koni a nyní už mohou opět pomýšlet na útočné choutky.
     
    27:20
    Od modré se snažil nahodit Krystl, trefil ale jen před ním stojícího obránce.
     
    27:46
    Na druhé straně měl dvě velké šance Jan Bečvář! V obou případech zůstal nepohlídaný před Adamem Zemanem, na něhož ale recept nenašel. Domácí gólman teď podržel svůj celek.
     
    28:02
    Tohle byla nádherná průniková akce Jakuba Vavřičky. Chybělo pouze lepší zakončení, Šimon Havlík dokázal zastavit touš svým levým betonem!
     
    28:50
    Tomáš Fencl přenechal kotouč v útočném pásmu Davidu Drašarovi, který ale trefil jen Zemanův beton.
     
    29:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Obrat Plzně je dokonán, domácí slaví! V mezikruží se k volnému kotouči dostal JAKUB VAVŘIČKA, který jej nádhernou střelou o tyč dopravil do brány. Indiáni se poprvé v utkání dostávají do vedení! Bez asistence.
     
    29:04
    Šimona Havlíka v litvínovské brance nahrazuje Martin Chour!
     
    29:25
    Do zajímavé šance se před Zemanem probojoval Jan Bečvář, domácí brankář nakonec ale zkrotil puk betonem a přerušil hru!
     
    30:09
    Litvínovská obrana se zřejmě zapomněla v šatně! Zpoza branky úplně v klidu vyjel Filip Kokoška, navíc si stihl ještě srovnat puk, brankář Chour ale hosty zachránil od ještě větší pohromy.
     
    30:49
    Martin Kučera objel Zemanovu svatyni a dostal puk před ní, kde si Plzeňané málem dali vlastní branku. Na málem se ale nehraje...
     
    31:23
    Josef Jícha přihrál do dobré pozice Janu Bečvářovi, ten už ale nestihl zakončit dle svých představ.
     
    31:49
    Matěj Chalupa si na druhý pokus zpracoval prudkou rozehru z obrany a vystřelil, pro Martina Choura to byl ale pohodový zásah betonem.
     
    32:19
    Jiří Stráský přihrával do pěkné pozice najíždějícímu Tomáši Kučerovi, jenž ovšem nezkrotil puk včas. Obrana černožlutých má velké problémy!
     
    33:10
    Dobře hrající David Drašar zkusil vystřelit z vrcholku pravého kruhu pro vhazování, domácí zadáci ovšem byli připraveni.
     
    34:08
    Adam Zeman stál ve správnou chvíli na správném místě, když se ho pokusil překonat Josef Jícha. Domácí brankář přerušil hru.
     
    34:47
    Matěj Chalupa založil akci po levém křídle a přihrával před bránu, leč neúspěšně.
     
    34:56
    Jakub Vavřička (PLZ) se provinil hákováním a rozhodčí mu udělil trest. Následně došlo ke strkanici, kde nejaktivnější byli Marek Rubner (PLZ) a Martin Brejžek (LIT) – oba dostávají dvě minuty za hrubost.

    Litvínov bude hrát přesilovou hru pět na čtyři.
     
    35:48
    Po řadě přihrávek se konečně někdo z Litvínova pokuil o střelu – konkrétně to byl Ondřej Dvořák, ale Adam Zeman byl připraven.
     
    36:24
    Tomáš Fencl se nádherně prokličkoval před branku Plzně, zakončit již ale nestihl. Krátce poté se Litvínov vystavil ofsajdu.
     
    36:40
    Nádherná kombinace hostí! Jan Bečvář si pěkně přihrál s Josefem Jíchou, ale posléze trefil břevno brány Adama Zemana. Černožlutí měli nyní poměrně smůlu.
     
    36:56
    Domácí v plném počtu.
     
    37:09
    Josef Jícha obral domácího kapitína Tomáše Krystla o puk a vyrazil na Adama Zemana, jehož ovšem prostřelit nedokázal!
     
    38:13
    Jakub Pokorný se u pravého mantinelu dostal ke kotouči a nekompromisně ho napálil, úspěšný pokus to ale nebyl!
     
    38:28
    Útočník Matyáš Kantner (PLZ) je vyloučen na dvě minuty za krosček v útočném pásmu. Litvínov si znovu zahraje početní výhodu, ale domácím se toto rozhodnutí vůbec nelíbí.
     
    38:39
    Josef Jícha nahrál mezi kruhy, kde stál Bečvář. Hostující útočník ale branku vysoko přestřelil!
     
    38:49
    Martin Franc měl před sebou dálnici a sjel si blízko Zemanovy brány, pak ale trefil jen domácího brankáře, od kterého se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    39:26
    Domácí celek se dokázal osvobodit a může na led poslat znovu čerstvé borce.
     
    39:49
    Jan Chmelař stál v brankovišti při kombinaci spoluhráčů a Litvínov je vykázán ven z útočného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:00.
     
    Tak tahle třetina vyšla Plzni výborně. Díky třem gólům dokázala otočit skóre zápasu a vede 4:3! Postupně se prosadili Jakub Pour, Matěj Chalupa a Jakub Vavřička. Oba celky už také stihly vystřídat brankáře.
     
    Pomalu se připravme na třetí třetinu, svěřenci trenéra Roberta Reichela už nastoupili a z kabiny se trousí i domácí.
     
    Hráči už sice jsou na ledě, ale ještě se čeká na rozhodčí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Domácí v plném počtu.
     
    40:40
    Ondřej Dvořák se v útočném pásmu zmocnil volného puku a nebezpečně střílel, branku Plzně ale přestřelil.
     
    41:10
    Jan Chmelař nahrál na modrou čáru Martinu Francovi, jemuž při zpracování utekl kotouč na hole protihráčů.
     
    41:32
    Zprava to dobře zkusil litvínovský útočník Jan Chmelař, ale trefil pouze pozorného Adama Zemana. Buly následuje po jeho levé straně.
     
    42:01
    Po výhozu hostí se k puku dostal obránce František Čada, který se pokusí rozjet akci svého celku.
     
    42:27
    Jakub Pour se v útočném pásmu snažil něco vymyslet, obránci si ho ale dobře uhlídali a nic mu nedovolili.
     
    42:46
    Icing Litvínova.
     
    42:57
    Jakub Pokorný napálil odražený puk od modré čáry, prostor mezi třemi tyčemu ale v měřítku neměl nastavený.
     
    43:21
    Vlastimil Kačena na druhý pokus procpal puk k Jiřímu Stráskému, který střílel zápěstím jen do vyrážečky Martina Choura!
     
    44:08
    Karel Schmidmayer rozjel akci Litvínova, kterou se snažil zakončit Marek Macháč. Puk mu ale v rozhodující chvíli přeskočil hokejku.
     
    44:41
    Matěj Chalupa dostihl puk v útočném pásmu a přihrál na modrou Františku Čadovi, který dnes debutuje v juniorce. Jeho střelu ale Chour chytil.
     
    44:57
    David Drašar zachytil rozehrávku Tomáše Krystla, potrestat to ale již nijak nedokázal, obrana Plzně vše napravila.
     
    45:44
    Josef Jícha se prokličkoval k zakončení z levého křídla, Adam Zeman ovšem dokázal pokus zneškodnit.
     
    46:15
    Litvínov měl zajímavý tlak, přihrávku Dominika Pecky ovšem nyní dokázal zachytit Vlastimil Kačena.
     
    46:32
    Zakázané uvolnění Plzně.
     
    47:08
    Tomáš Kučera zavezl puk až za branku Martina Choura, kde o něj byl ale tvrdým hitem obrán.
     
    47:20
    Adam Zeman po rychlé litvínovské akci raději kryje kotouč a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    47:28
    Prudkou přihrávku Matěje Chalupy srazil na tribunu Jakub Březák, domácí tedy do akce v tomto případě nedokázali vyrazit.
     
    47:42
    Zakázané uvolnění Litvínova, hra se tedy nakonec do pásma před Choura dostane.
     
    48:27
    Filip Kokoška nabral rychlost po levé straně a dostal se do útočného pásma, více však již nestihl vymyslet.
     
    48:39
    Adam Zeman si pěkným zákrokem lapačkou smlsnul na pokusu Josefa Jíchy a vysloužil si potlesk od přítomných diváků! A hlavně prozatím udržel vedení Plzně.
     
    49:13
    Štěpán Hanzlík předal puk na modrou čáru Františku Čadovi, který nedokázal překonat obránce Litvínova.
     
    49:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí tým odskakuje do důležitého dvoubrankového vedení! Před bránou zůstal zcela nepohlídaný ŠTĚPÁN HANZLÍK, který nádherně vymíchal Martina Choura a bekhendovým blafákem poslal indiány do vedení 5:3. Bez asistence.
     
    49:43
    Vzápětí poté se Plzeňští mohli dostat do vedení o tři branky, nicméně Martin Chour si poradil jak s prvotním pokusem, tak i s dorážkou.
     
    49:57
    Filip Kokoška se neúspěšně snažil procedit puk za Martina Choura, jeho pokus dokonce zastavila branková konstrukce!
     
    50:12
    Po nezakončené akci černožlutých tu máme zakázané uvolnění domácího celku, buly následuje po pravici Zemana.
     
    50:25
    David Drašar nedokázal před bránou napálit ze vzduchu kotouč a obránce Martin Franc posléze trefil ochrannou síť.
     
    50:58
    Jakub Vavřička teď dobrým počínáním okolo litvínovské brány vybojoval vhazování v útočném pásmu indiánů.
     
    51:03
    A to se bude opekovat, když to hned po buly neúspěšně zkoušel Jiří Stráský. Domácí tým se snaží přidat ještě další uklidňující branku.
     
    51:52
    Jen Bečvář přihrával na modrou čáru Jakubu Březákovi. Než si ale litvínovský kapitán stačil zpracovat puk, tak o něj byl připraven.
     
    52:50
    Hra je nyní hodně vyrovnaná, oba celky se pokouší něco vymyslet, ale obrany momentálně pracují dobře.
     
    53:32
    Jan Chmelař dobře zrychlil a dostal se za obranu Plzně, zakončit mu již ale nebylo umožněno.
     
    54:16
    Jiří Stráský se prokličkoval ke střele zápěstím z levého kruhu, pak ale zamířil až příliš vysoko. Zřejmě i kvůli teči.
     
    54:32
    Na druhé straně po akci Josefa Jíchy pokryl touš pod lapačkou Adam Zeman, jenž se tak postaral o přerušení hry.
     
    54:36
    Ihned po buly zkusil své štěstí Jan Bárdoč, ovšem recept na Zemana stále Litvínov nedokázal nalézt!
     
    55:12
    Obrovské zmatky v litvínovské obraně zůstaly nepotrestány! Nejprve to na brankovišti zkoušeli Chalupa s Vavřičkou, kteří ale nezakončili dle představ. Posléze od modré pálil Krystl a Chour výbroně vyrazil puk nad bránu!
     
    55:55
    Prudké nahození Filipa Kokošky bylo ztečováno do sítě nad bránou Litvínova, Plzeň tak získala vhazování před svým útočným pásmem.
     
    56:26
    Výborný Adam Zeman! V mezikruží zůstal nepokrytý Jan Bárdoš, který střelou z voleje ale neprostřelil přesouvajícího se domácího brankáře.
     
    56:44
    Icing Litvínova.
     
    56:53
    Jan Bečvář tečoval nahození svého spoluhráče od pravého mantinelu, ale nic nebezpečného z toho nebylo.
     
    57:15
    Jan Chmelař si pěkně obehrál obránce a snažil se bekhendem přihrát Jíchovi, jenomže tomu ještě scházel tak metr k puku. Litvínov má i velkou smůlu.
     
    57:57
    Po nahození Adama Váchala si zpracovával puk Matěj Chalupa, moc prostoru v pásmu ale nedostal.
     
    58:28
    David Drašar obešel obránce a z bezprostřední blízkosti chtěl zaskočit Adama Zemana, ten prostor u tyče ale dobře utěsnil.
     
    58:53
    Po přistrčení od Jakuba Poura napálil beton Martina Choura útočník Plzně Filip Kokoška.
     
    59:22
    Zápas už se nyní spíše dohrává a domácí ho mají pod kontrolou, neboť drží puk v útočném pásmu.
     
    59:50
    Ke střele se přeci jen dostal i Litvínov, Franc ovšem mířil nad bránu.
     
    Konec zápasu.
     
    Atraktivní zápas tabulkových sousedů končí vítězstvím Plzně!

    První třetinu zvládl daleko lépe Litvínov, který se v ní dostal do vedení 3:1. Špatný den měl brankář Filip Krasanovský, jehož po těchto 20 minutách nahradil Adam Zeman. A to se ukázalo býti správným impulzem, protože indiáni v prostřední dvacetiminutovce parádně otočili skóre ve svůj prospěch a vedli 4:3. V polovině třetí třetiny přidal pojistku Štěpán Hanzlík a indiáni nakonec vyhráli 5:3!
     
    Ode mě to bude vše, mějte se hezky a díky za pozornost! (15:30:07)

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 16. Hanzlík (Rubner, Pokorný), 22. Pour (Kantner), 23. Chalupa (Vavřička), 30. Vavřička, 50. Hanzlík – 12. Chmelař (Schmidmayer), 15. Drašar, 19. Drašar (Fencl, Š. Havlík)


    HC Plzeň 1929: Krasanovský (od 21. Zeman) – Kačena, Váchal, Novák, Krystl (C), Pokorný, Čada – Kantner, Stráský (A), Hanzlík, T. Kučera, Vavřička, Pour, Chalupa, Kokoška, Roubal, Rubner.
    Trenér: David Bruk.

    HC Litvínov: Š. Havlík (od 30. Chour) – Macháč, Franc (A), D. Havlík, Březák (C), Brejžek, Dvořák – M. Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař (A), Jícha.
    Trenér: Robert Reichel.

    Rozhodca: Svoboda – Malý, Šimán.

    Diváci: 68