Feirense – Setúbal 1:1 (kon.) | Lisabon – Tondela 1:1 (kon.) | Porto – Arouca 3:0 (kon.)
koniec
CD Feirense
1:1 (0:0)
Vitória FC Setúbal
cz Sobota 22.10.2016, 17:00Primeira Liga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobré odpoledne, zdravím všechny fotbalové příznivce u sledování osmého kola portugalské nejvyšší soutěže. Dnes nás čeká souboj mezi Vitória FC Setúbal a CD Feirense.
     
    Vitória FC Setúbal
    Ani jeden z týmů se v žadném případě nemůže chlubit dobrou formou. Pro oba je tedy tento zápas velmi důležitý, jelikož může vysvobodit ze série porážek.
    Fotbalisté z pátého největšího města Portugalska se momentálně v tabulce nachází na 13. příčce, jejich náskok na sestupové pozice však činí pouhé tři body. Situace ve středu tabulky je zatím nesmírně vyrovnaná, a proto má každý bod velkou hodnotu.
    Setúbal prohrál již tři utkání v řadě, naposledy podlehl doma Maritimu 0:1.
    Nejlepším střelcem týmu je Andre Claro se třemi přesnými zásahy.
     
    CD Feirense
    Domácí celek postoupil po čtyřech letech zpět do nejvyšší soutěže a jeho hlavní cílem je nepochybně záchrana. Feirense patří v tabulce 12. příčka, na poslední dvě utkání by však chtěl tento tým zcela jednoznačně zapomenout. Nejdříve podlehli fotbalisté z města Santa Maria de Feira C.D. Nacionalu 0:3, o týden později přišla ještě o jednu branku vyšší prohra s vedoucí Benficou.
    Nejlepší střeleckou formou disponuje Řek Anastasios Karamanos, který vstřelil v dosavadním průběhu soutěže tři branky.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Feirense: Vaná Alves– Sony Alcenat, Icaro, Paulo Monteiro, Vitor Bruno – Semedo, Ricardo Dias – Luís Aurélio, Cris, Etebo – Karamanos.
    Náhradníci: Pecanha, Machado, Silva, Fabinho, Rocha, Tchameni, Platiny

    Vitória FC Setúbal: Varela – Geraldes, Fernandes, Venancio, Pinto – Fabio Pacheco, Bonilha, Costinha– Thiago Santana, Zé Manuel – Amaral.
    Náhradníci: Raeder, Cardoso, Santos, Agu, Claro, Meyong Zé, Gauld.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    6
    Hráči Setúbal se drží na útočné polovině a zatím řídí hru. Feirense se pokouší vybízet dlouhými nákopy Karamanose, jenže ten je zatím vepředu osamocen a nemá šanci se prosadit.
     
    6
    Po souboji s Karamanosem se Venancio drží za pravé stehno a zatím leží uprostřed hřiště. Uvidíme, jak se bude vyvíjet jeho zdravotní stav.
     
    9
    A Venancio musí skutečně z důvodu zranění střídat, na jeho místo přichází Cardoso.
     
    10
    Dlouhý nákop Costinha neměl šanci na úspěch, přesto je zatím Setúbal zcela jednoznačně aktivnější.
     
    11
    Aurelio neudržel míč na hrací ploše při cestě kolem postranní čáry, hosté vhazují na úrovni střídaček.
     
    11
    Semedo vybojoval pro svůj tým rohový kop, jeho centr byl totiž zablokován až za čáru.
     
    13
    Přetažený roh si hosté bez větších potíží pohlídali, jako poslední se míče dotkl Semedo a poslal jej do zámezí.
     
    14
    Zákrok na hranici faulu domácím prošel, Goncalves zasáhl velmi neohrabaně a netakticky, přesto měl šťestí a zasáhl balón.
     
    14
    Zajímavý přímý kop se naopak rozehraje na druhé straně. Aurelio byl na hranici vápna faulován Pintem, který navíc obdržel žlutou kartu.
     
    16
    Exekuce celé situace se chopil Aurelio a zvolil přímou střelu, kterou Varela konečky prstů vyškrábl na rohový kop. Gólman hostů měl štěstí, že míč letěl doprostřed brány.
     
    23
    K odraženému balónu se po centru propracoval Reis Amaral, jenže prováhal vhodný okamžik a nevystřelil, hosté však pokračují v tlaku a čeká je rohový kop.
     
    24
    Cris při snaze o útočný výpad doběhl až za postranní lajnu, čímž ztratil míč.
     
    24
    Bonilha se rozběhl s míček od půlící čáry až na hranici třiceti metrů, odkud vypálil, avšak jeho střela neměla v žádném případě gólové parametry a skončila daleko vedle pravé tyče branky, kterou střeží Vaná Alvés.
     
    26
    Etebo zastavil nedovoleně Reise Amarala, což znamená, že se hostům naskýtá další příležitost k tomu, aby poslali balón do pokutového území.
     
    27
    Nepovedený centr zblokoval první stojící hráč a Feirense míří dopředu.
     
    28
    Domácí se snaží proniknout dopředu především zásluhou rychlých brejků, nyní se probíjel Etebo, jenž byl těsně před finální přihrávkou čistým zákrokem zastaven.
     
    29
    Cardoso trestuhodně zaváhal při rozehrávce a celá situace vyústila až ve střelu Eteby ze střední vzdálenosti, aktivní útočník domácích však opět netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    33
    Dias byl u středové čáry nedovoleně zastaven tvrdým zákrokem zezadu od Thiaga, který si ze souboje odnáší žlutou kartu a bude si muset dávat v dalším průběhu utkání velký pozor.
     
    36
    Také domácí se snaží o vstřelení branky a utkání se nám vyrovnává. Costinha byl nedovoleně zastaven a nyní rozehraje další standartní situaci.
     
    37
    Varela bez potíží chytá jeho nákop do náručí a posléze se po souboji poroučel na zem.
     
    39
    Icaro zastavil skluzem pronikajícího Silvu, střel jsme zatím viděli pouze poskrovnu. Hlavním dějištěm je především prostor kolem středové čáry. I to nám ukazuje, že sledujeme důležitý souboj dvou celků ze spodních příček tabulky.
     
    41
    Hosté však chtěli moje tvrzení zvráti a vytvořili si zajímavou příležitost, po které musel zasahovat Vaná Alves, kterého prověřil svou střelou Thiago.
     
    42
    Opět v šanci Thiago, tentokrát končí jeho hlavička z velkého vápna těsně nad bránou.
    42. Thiago
     
    44
    Domácí si žádali faul na Aurélia, rozhodčí nechává hru plynout i přes nelibost diváků Feirense.
     
    44
    První žlutá karta se připíše do statistik Feirense. Obdržel ji Ricardo Dias.
     
    45
    Aurelio nečekanou přihrávkou překvapil spoluhráče, ti jeho záměr nepochopili, u míče opět hosté.
     
    45+1
    Jenže následuje brejk a zakončení Semedy z úctyhodné vzdálenosti, Varela s přehledem míč chytil.
    45+1. Semedo
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas mezi Feierense a Setúbalem nabídl vyrovnanou defenzivní bitvu, ve které měl mírnou převahu hostující celek, avšak branku vstřelit nedokázal. Domácí se zatím prezentují trpělivou hrou se zajištěnou obranou a hrozí především zásluhou brejků. Uvidíme, jaký vývoj nám nabídne druhý poločas, jenž startuje v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí nebyli daleko od toho, aby otevřeli skóre dnešního duelu. Zakončení Eteby z přímého volného kopu letělo přesně k pravé tyči, kde byl však připraven se skvělým zákrokem gólman Varela.
     
    46
    Domácí poprvé v utkání střídají. Semedu nahradí Tiago Silva.
     
    49
    Hra se trochu otevřela, obě obrany už nepůsobí tak neprostupně. Cení se útočnou akcí prezentoval Costinha, jehož centr však míří do zámezí.
     
    51
    Pacheco se uvolnil na hranici šestnáctky a nabízel míč do běhu svému spoluhráči, ten však na jeho pas nezareagoval a dobrá myšlenka tak zůstala nevyslyšena.
     
    52
    Aurelio byl zastaven nedovoleně, což nabízí domácím další šanci na zahrávání přímého volného kopu.
     
    53
    Feirense právě vstřelilo branku!
    Domácí tým se po rozehrání standartní situace dostává do vedení. Na Silvův přesný centr si naskočil ICARO, který hlavou usměrnil míč až do sítě. Varela byl v této situaci absolutně bezmocný a jedná se především o velké zaváhání obrany, která nechala úplně volného hráče v blízkosti brány.
    53. ICARO - 1:0
     
    57
    Po první brance se hra oživila, probudili se také diváci na tribunách. Jednoznačným cílem hostů je srovnání, domácí jsou však zatím v defenzivě precizní.
     
    57
    Precizní však rozhodně nebylo zakončení Thiaga Silvy, které letělo daleko nad brankou a domácí záložník se za míčem jen smutně ohlédl.
     
    60
    Gólman Vana Alvés musel po dalším centru hodně daleko z brány, s vypětím všech sil odrazil míč mimo dosah dorážejícího Costinhy.
     
    62
    Hosté nebyli daleko od vyrovnání. Thiagovi chyběl k zakončení do odkryté brány jediný krok. Vana Alvés se vydal za balónem špatně a měl štěstí, že hostující útočník na míč nedosáhl.
     
    64
    Další nepříjemná situace před Alvesem, který musel vyrazit za odraženým balónem a i s přispěním štěstí celou situaci ustál.
     
    68
    Aurelio zastavil Bonilhu, který chtěl využít otevřených okének v obraně domácích, faul však celou situaci zmařil.
     
    69
    Hned dvojité střídání si připravil trenéři hostů, aby oživili hru. Na plac přichází kamerunský útočník Meyong a André Claro.
     
    72
    Costinhův pozdrav z velké vzdálenosti nenadělal žádné problémy Vaná Alvésovi, míč letělo vysoko nad bránu.
     
    73
    Všechny snahu hostujících útočníků zatím zastavuje obrana Feirense. Domácí tým tak má zhruba dvacet minut před koncem utkání blízko k výhře, stále však není vůbec rozhodnuto a může se stát cokoliv.
     
    75
    Monteiro prodloužil míč na nabíhajícího Karmanose u pravé tyče, úspěšné realizaci však chyběla přesnost.
     
    76
    Domácí jsou nyní aktivnější a snaží se přidat druhou branku. Semedova hlavička letí přímo do náruče Varely.
     
    77
    Na druhé straně velká šance André Clara, který výborně vystřelil přes obránce z dvaceti metrů a jeho dělovku lapí fantastickým zákrokem Vaná Alves. Lví skok nyní zachránil domácí od vyrovnání.
     
    79
    Domácí podruhé v utkání střídají, Karamanose nahradil na hrací ploše Luis Machado. Nejlepší střelec týmu tak může závěr zápasu sledovat z lavičky.
     
    79
    Silva posílal míč od levé postranní čáry před bránu, kde však neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů. Alvés bez potíží zasahuje.
     
    81
    Tentokrát to zahráli domácí lépe, avšak Vana byl po Silvově střílené přihrávce u míče včas a na zemi krotí míč do náruče.
     
    82
    Na hráčích Setúbalu už je viditelná nervozita, přeci jen byli po dlouhou dobu aktivnější, avšak inkasovali jako první a nyní musí dotahovat, přičemž obrana Feirense působí kompaktně.
     
    83
    Střídající Machado obdržel žlutou za nevybíravý zákrok na Eteba.
     
    85
    Setúbal právě vstřelil branku!
    Hosté nepotřebovali ke srovnání žádný výrazný tlak. Stačila jim k tomu náhodná situace po rohovém kopu, ve které se nejlépe zorientoval FABIO PACHECO, který dotlačil míč až do sítě. Domácí gólman Vaná Alvés po rohu trochu zaspal, nebyl u míče včas a toto zaváhání se podařilo hostům potrestat.
    85. Fabio PACHECO - 1:1
     
    88
    Hosté se efektivní kombinací prodrali přes střed hřiště, žádná střela však nenásledovala.
     
    89
    Domácí naposled v dnešním utkání střídají. Nigérijského křídelníka Eteba nahradil Platiny.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, uvidíme v závěru ještě nějakou branku, která rozhodne o vítězi dnešního utkání?
     
    90+2
    Nastavený čas zatím nenabízí žádné příležitosti na jedné či druhé straně a dá se říci, že se utkání již jen dohrává. Oba týmy zřejmě budou se ziskem jednoho bodu v této fázi spokojeny.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 24:19.
     
    Vyrovnané utkání tak končí dělbou bodů. Domácí se v úvodu druhého poločasu zásluhou přesné hlavičky Icara dostali do vedení a nic nenasvědčovalo tomu, že by o něj měli přijít. Pak však přišla 85.minutá a šťastné zakončení Fabia Pacheca, které znamenovalo srovnání na 1:1. Již před utkáním se dalo očekávat, že to dnes bude velký boj mezi dvěma celky, které budou bojovat o udržení, samotný vývoj nám poté tuto myšlenku jen potvrdil a dělba bodů je spravedlivá. (19:01:27)

    Tomáš Kopecký

    Góly: 53. Icaro – 85. Pacheco

    Karty:   44. Dias (FEI), 83. Machado (FEI) – 14. Pinto (STL), 33. Thiago (STL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 24:19.
    CD Feirense: Vaná Alves– Sony Alcenat, Icaro, Paulo Monteiro, Vitor Bruno – Semedo, Ricardo Dias – Luís Aurélio, Cris, Etebo – Karamanos.
    Náhradníci: Pecanha, Machado, Silva, Fabinho, Rocha, Tchameni, Platiny

    Vitória FC Setúbal: Varela – Geraldes, Fernandes, Venancio, Pinto – Fabio Pacheco, Bonilha, Costinha– Thiago Santana, Zé Manuel – Amaral.
    Náhradníci: Raeder, Cardoso, Santos, Agu, Claro, Meyong Zé, Gauld