Chabarovsk – Metallurg Magnitogorsk 1:5 (kon.) | Vladivostok – Ufa 2:3 (1:2 po s.n.) | Red Star Kunlun – Čeljabinsk 2:3 (kon.)
Helsinki – S.Moskva 3:2 (kon.) | Riga – Soči 2:3 (0:1 po s.n.) | Dinamo Minsk – Novgorod 3:2 (2:0 po s.n.)
HC Slovan – Togliatti sk 3:2 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Lada Togliatti
Piatok 21.10.2016, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované, Slovan napokon otočil nepriaznivý stav a tromi gólmi v presilovkách otočil zápas. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: Kristaps Sotnieks a Nick Plastino. Slovan tak za tri góly zapíše do tabuľky tri body, ktoré po skončení tradičnej víťaznej ďakovačky páni rolbári zahladia do bratislavského rodného ľadu. Pomer striel medzi žrde 34:24, Slovan čaká trip, po ňom repre pauza, opäť trip vonku a najbližšie sa vidíme tu v aréne 15.11., keď budeme hostiť Jokerit Helsinki. Peknú víťaznú noc a pekný víkend z Bratislavy všetkým fans želá Vladimír Korduliak. (21:33:59)
    Belasí sa radujú zo zisku troch bodov
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Belousov svojim príklepom puk poslal na ochranné sklo, Lada melie teraz Slovan v pásme pred Brustom.
     
    59:00
    Ježov na striedačke, hostia hrajú power play, delovku spoza kruhov Brust vyrazil, strelu Filatova z ľavého kruhu poslal na ochrannú sieť.
     
    58:45
    Skalický dostal dve minúty za faul kolenom, presilová hra pre Ladu v závere tretej tretiny.
     
    58:28
    Ďaloga v individuálnej akcii vystrelil z pravého kruhu, jeho strela nemala patričnú razanciu, Ježov puk poslal späť do hry.
     
    57:48
    Festival zahodených šancí, z medzikružia švihom vystrelil Šenfeld, puk poslal ponad bránku na ochranné sklo.
     
    55:54
    Alexander Strelcov pekne vystrelil spoza kruhov z ich vrcholov, Brust puk vyrazil späť do hry a opäť Barry podržal domácich.
     
    54:54
    Lada sa snaží dostať Slovan pod tlak, Petráš teraz poslal puk von z pásma a zbavil domácich tlaku.
     
    54:13
    Alexander Strelcov nabil z ľavej strany na podnos Vasilijovi Strelcovovi, ktorý efektne vystrelil, Brust vytiahol krásny zákrok a puk schoval do lapačky.
     
    53:20
    Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie prežil, aj keď Brustova hokejka bola v tvári hráča súpera, arbitri to nepostrehli.
     
    52:04
    Belousov spálil tutovku ako hrom, Brust chyboval v rozohrávke, Belousov strieľal z vnútornej strany ľavého kruhu, Barry sa hodil do bránkoviska a puk stihol poslať na ochrannú sieť!
     
    51:20
    Starosta hákoval, tak to videli hlavní, už je vonku a Lada bude hrať presilovku. Tomáš dostal k svojmu trestu ešte panenku za nešportové správanie.
     
    50:43
    Šenfeld bol v pásme skôr ako puk, čiarový správne píska hosťom zakázané uvoľnenie.
     
    50:05
    Obrovská skrumáž pred bránkou Lady, Ježov puk nemal pod rukavicami, hostia to však zvládli bez ujmy.
     
    49:28
    Domáci v plnom počte, Lada počas presilovej hry veľa toho zo svojho umenia neukázala.
     
    49:02
    Plastino poslal vpred Jegliča, ktorý z ľavého kruhu chcel puk poslať pred bránku, bek hostí ho zlobkoval a Lada sa tak ubránila.
     
    48:28
    Lada kombinovala s pukom v pásme domácich, Slovan poslal von z pásma druhý puk pri svojom oslabení.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 22. Plastino (Nedorost), 29. Plastino (Jeglič, Ďaloga), 47. Chipchura (Taffe, Cheechoo) – 8. Rybin (Zernov, Achmetov), 15. V. Strelcov (Strelcov, Bočarov)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Starosta, Meszároš (C), Ďaloga, Švarný (A), Plastino, Bačík, Pokorný –Nedorost, Taffe (A), Jeglič – M. Hlinka, Chipchura, Cheechoo – Valský, Zigo, Petráš – Vopelka, Lušňák, Šiška
    Lada Togliatti: Ježov (Masaļskis) – Sotnieks (A), Koriagin, Malenkich (C), Boľšakov, Kostromitin, Aronson, Gurkin – Belousov (A), V. Komarov, Šenfeld – Filatov, Ivanov, Bumagin – Rybin, Zernov, Achmetov – Bočarov, V. Strelcov, A. Strelcov

    Rozhodca: Beľajev, Sidorenko – Sivov, Šeľanin

    Diváci: 9.729