CSKA Moskva – Monaco 1:1 (kon.) | Leverkusen – Tottenham 0:0 (kon.) | Lisabon – Dortmund 1:2 (kon.)
Real Madrid – Légia Varšava 5:1 (kon.) | Leicester – Kodaň 1:0 (kon.) | Brugge – Porto 1:2 (kon.)
D. Záhreb – Sevilla 0:1 (kon.) | Lyon – Juventus 0:1 (kon.)
koniec
Dinamo Záhreb
0:1 (0:1)
FC Sevilla
Utorok 18.10.2016, 20:45Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri online textovom prenose zo zápasu základnej H-skupiny Ligy majstrov medzi domácim Dinamom Záhreb a FC Sevilla. Stretnutie sa na Štadione Maksimir v metropole Chorvátska začína v tradičnom čase o 20:45.

    DINAMO ZÁHREB

    Dinamo Záhreb je absolútnym suverénom najvyššej chorvátskej súťaže, keď získalo všetky majstrovské tituly od sezóny 2005/2006. Momentálne sa mu však v 1. HNL lige nedarí úplne podľa predstáv a z doterajších dvanástich duelov už dvakrát prehral, čo ho odsunulo na druhé miesto za vedúce HNK Rijeka. Do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej sa prebojovali opäť po roku vďaka postupu z play-off, v ktorom po veľmi napínavom priebehu vyradili rakúsky Salzburg. V prvých dvoch dueloch svojej základnej skupiny však Dinamo nijak neprekvapilo, keď najskôr nestačili na francúzsky Olympique Lyon (3:0) a následne sa pred vlastnými fanúšikmi presvedčili aj o sile Juventusu Turín (0:4). Neuspokojivá forma z úvou sezóny donútila vedenie klubu k zmene na poste hlavného trénera, keď Zlatka Kranjčara nahradil Bulhar Ivajlo Petev. Ten si tak dnes odkrúti svoju pohárovú premiéru na lavičke chorvátskeho majstra. V generálke na tento súboj Záhreb zvíťazil v domácej súťaži na pôde Belupa tesne 0:1, keď sa strelecky presadil Čiľan Junior Fernandes.

    FC SEVILLA

    FC Sevilla je mužstvom, ktoré už dlhodobo žne úspechy najmä v Európskej lige UEFA. No a práve vďaka úspešnej obhajobe triumfu v druhej najprestížnejšej európskej súťaži sa tento klub z Andalúzie prebojoval aj do skupinovej fázy Ligy majstrov. V nej zatiaľ v dvoch dueloch proti Lyonu a Juventusu Turín predviedli sympatické výkony a na svoje konto si pripísali štyri body. Zverencom Jorgeho Sampaoliho sa darí aj v domácej La Lige, kde im patrí tretia priečka len s jednobodovou stratou na vedúce duo Real Madrid-FC Barcelona. Kým však v Lige majstrov zatiaľ zaznamenali len jediný gól, tak v Primera División už súperových brankárov prekonali v ôsmich dueloch šestnásťkrát. Najviac sa v tomto smere činil francúzsky stredopoliar Wissam Ben Yedder s troma presnými zásahmi. V generálke na dnešné stretnutie sa Sevillčania poriadne natrápili, keď s nováčikom z Leganes vydreli víťazstvo 3:2. Tréner Sampaoli dnes nebude môcť počítať so službami zranenej trojice Giorgi Aburjania, Carlos Fernandez a Michael Krohn-Dehli.
    Tieto dve mužstvá sa vo vzájomnom zápase ešte nikdy nestretli. Jasným favoritom stretnutia by však mali byť vzhľadom na skúsenosti, hráčsku kvalitu, ale aj aktuálnu formu hostia zo Sevilly. Podarí sa im ju splniť? Sledujte to v našom online prenose!
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Záhreb: Livaković – Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Sosa – Benković, Pavičić, Kneževič, Antolić (C) – Soudani, Fernándes.
    Náhradníci: Šemper – Jonas, Šitum, Henríquez, Ćorić, Fiolić, Măţel.

    FC Sevilla: S. Rico – Mercado, Rami, Pareja (C), Escudero – Mariano, N'Zonzi, Nasri, Vitolo – Vietto, F. Vázquez.
    Náhradníci: Sirigu – Kranevitter, Iborra, Ben Yedder, Kijotake, Sarabia, Ganso..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia patril hosťom zo Sevilly. V Záhrebe dnes vládne veľmi nepriaznivé počasie, keď trávnik zmáča sústavný dážď, a tak to dnes bude asi skôr o veľkom boji ako o pekných kombináciách.
     
    2
    Ako prvý výraznejšie zahrozili domáci, keď sa po ľavom krídle presadil Junior Fernanedes, avšak ani nadvakrát nezamestnal Sergia Rica, keď hosťujúca defenzíva najskôr odvrátila jeho center a následne Fernandes mieril vedľa brány.
     
    3
    Na opačnej strane Samir Nasri zakombinoval s Marianom a Sevilla bude rozohrávať prvý rohový kop zápasu.
     
    4
    Hostia však nič nebezpečné nevymysleli a napokon sa všetko skončilo útočným faulom Franca Vázqueza. Rozohrávať tak môže Dinamo.
     
    5
    Chorvátske mužstvo však pri lopte dlho nevydržalo a teraz sa musí opäť brániť kombinácií súpera v tesnej blízkosti vlastného pokutového územia.
     
    6
    Dobre zapracoval na pravej strane Petar Stojanović, ktorý potiahol loptu na polovicu Sevilly, tam však príliš špekuloval s prihrávkou na jedného zo spoluhráčov, a tak opäť útočia hostia.
     
    7
    Podmočený terén zatiaľ výrazne komplikuje kombinácie jedného či druhého mužstva. Sevilla naďalej drží loptu na polovici domácich, zatiaľ sa však jej krídelní hráči nevedia presadiť.
     
    8
    Do zaujímavej príležitosti sa aj s dávkou šťastia dostával Vitolo, ktorého však v poslednej chvíli v pokutovom území dobrým zákrokom zastavil Leonardo Sigali.
     
    10
    Arbiho El Soudaniho teraz v snahe ohroziť Sergia Rica zastavil hvizd hlavného rozhodcu. Na opačnej strane si prvý raz na loptu siahol Dominik Livakovič, ktorý vo svojej náruči skryl center Vitola z ľavej strany.
     
    11
    Momentálne sa nehrá, keďže na hracej ploche zostáva po súboji s Francom Vázquezom ležať domáci kapitán Domagoj Antolič.
     
    12
    Pokračujeme ďalej, kapitán Dinama by mal byť napokon v poriadku. Pri lopte sú stále hostia zo Španielska.
     
    13
    Mariano kombinoval na pravej strane so Samirom Nasrim, zastavil ho však obranca Záhrebu Borna Sosa.
    13. Mariano (SEV)
     
    14
    Sevillčania sú zatiaľ jasne aktívnejší. Teraz si po ďalšom tlaku pred pokutovým územím domácich vyslúžili rohový kop.
     
    15
    Zatiaľ najväčšia šanca stretnutia! Po odrazenej lopte sa do toho poriadne oprel Mariano, ktorý strelou z voleja z asi 18 metrov poriadne natiahol brankára Dominika Livakoviča!
     
    16
    Z ďalšieho rohového kopu už hostia nezahrozili, napriek tomu zostávajú naďalej na polovici súpera a ich prevaha je stále výraznejšia.
     
    17
    Tak napokon to s domácim kapitánom Domagojom Antolićom nevyzerá vôbec dobre a bude musieť striedať. Na jeho miesto prichádza Ivan Fiolič.
     
    18
    Sevilla zatiaľ v zápase jasne dominuje a Záhrebčanov k ničomu nepúšťa. Teraz dokázala domáca obrana loptu odvrátiť opäť len na rohový kop.
     
    19
    Z tejto štandardnej situácie síce hostia Dominika Livakoviča neohrozili, avšak lopta zostáva v ich moci.
     
    20
    Prišla chyba v rozohrávke Sevilly v blízkosti poliaceho kruhu, Junior Fernándes potiahol loptu stredom ihirska, posunul ju na Ivana Fioliča, avšak striedajúci hráč domácich mieril veľmi nepresne.
     
    21
    V týchto chvíľach sa začínajú osmeľovať už aj hráči Dinama Záhreb a v tejtp chvíli je tu rohový kop aj pre nich.
    21. Samir Nasri (SEV)
     
    22
    Domáci však túto štandardku absolútne nezvládli a lopta opäť končí v moci hráčov FC Sevilla, ktorí môžu založiť ďalší útok.
     
    23
    Napokon z toho bola zaujímavá príležitosť pre Samira Nasriho, ktorému však lopta v rozhodujúcej chvíli skĺzla z kopačky, a tak Francúz nenamieril presne.
     
    24
    V týchto chvíľach sme videli vaicero nedovolených zákrokov na oboch stranách. Ako posledný sa v súboji s Petarom Stojanovićom previnil Vitolo.
     
    25
    Mokrý terén zatiaľ robí oveľa väčšie problémy domácim futbalistom, ktorí majú veľký problém už so založením útoku.
     
    26
    Záhrebčania opäť stratili loptu, po ľavej strane ju potiahol Vitolo, jeho center do autu odpratal Gordon Schildenfeld.
     
    27
    Sevilla pokračuje v držaní lopty na súperovej polovici a snaží sa postupne kombinovať. Tentoraz to však pre zmenu strelou z diľaky skúsil Adil Rami, nemieril však presne.
     
    28
    Vitolo musel zatiahnuť ručnú brzdu proti Leonardovi Sigalim a vidí prvú žltú kartu stretnutia.
     
    29
    Dinamo však zatiaľ podáva mimoriadne nevýrazný výkon a nepomohla mu ani táto štandardná situácia, po ktorej lopta skončila len v náruči Sergia Rica.
     
    30
    Mladý domáci obranca Borna Sosa je zatiaľ jedným z najlepších hráčov svojho tímu. Aj tentoraz si dokázal dobrou defenzívnou robotou zastaviť Mariana.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Petar Stojanović (Dinamo Záhreb).
     
    32
    V týchto chvíľach sa snažilo Dinamo napádať súperovu rozohrávku už na polovici ihriska, Sevillčania si s tým však dokázali poradiť, Vitolo odcentroval na Franca Vázqueza, a ten v ťažkej pozícii hlavičkuje nepresne.
     
    33
    Ďalší pokus Vázqueza, tentoraz zakončoval pravačkou po prihrávke od Mariana.
     
    34
    Petar Stojanović sa zahráva s ohňom, keď si teraz s vedomím žltej karty na svojom konte opäť vyšliapol na Vitola.
     
    35
    Z následnej štandardnej situácie centroval Escudero, avšak lopta preletela celou šírkou ihriska, kde bol Mariano. Ani Brazílčanovi však jeho prihrávka vôbec nevyšla.
     
    36
    Naopak, na druhej strane musel Sergio Rico vyštartovať z brány proti El Arbimu Soudanimu, všetko však zvládol.
     
    37
    Naďalej pokračuje márna snaha futbalistov FC Sevilla vymyslieť niečo, čím by prekvapili defenzívu domáceho Záhrebu.
     
    38
    Sevilla dala gól! Tak sa to Sevillčanom podarilo a dočkali sa otváracieho gólu zápasu. Záhrebčania stratili loptu na polovici súpera, tá sa cez Luciana Vietta dostala k Marianovi. Ten naservíroval nádhernú prihrávku SAMIROVI NASRIMU, ktorý prekvapil Dominika Livakoviča zakončením k bližšej žrdi.
    38. Samir Nasri (SEV) - 0:1
     
    40
    Aj keď sa Dinamu podarí na chvíľu dostať k lopte, len v minime prípadov ju domáci futbalisti dokážu zaviezť aspoň k pokutovému územiu Sevilly.
     
    41
    Futbalisti Sevilly sa už s blížiacim sa koncom prvého polčasu nikam neponáhľajú a v týchto chvíľach opäť len kombinujú na polovici ihriska.
     
    42
    Až v tejto chvíli prišla chyba v rozohrávke na ľavej strane, kde sa nedohodli Vitolo s Escuderom, vhadzovať bude Petar Stojanović.
     
    43
    Domáci bek však opäť hodil loptu len na kopačky súpera a Sevilla pokračuje v obliehaní pokutového územia Záhrebčanov.
     
    44
    Samir Nasri prerušuje snahu svojho tímu útočným faulom na hranici pokutového územia.
     
    45
    Mariano si prebral peknú dlhú loptu z hĺbky ihriska a okamžite ju posielal "do ohňa", kde však tentokrát pred Samirom Nasrim na poslednú chvíľu zasiahol Gordon Schildenfeld.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Na záver prvej polovice zápasu predviedli hostia peknú kombinačnú akciu po pravej strane, všetko však pokazil Franco Vázquez nepresnou prihrávkou na Mariana.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu medzi Dinamom Záhreb a FC Sevilla príliš veľa futbalovej krásy neponúkol, za čo môže najmä vytrvalý dážď, ktorý zmáča trávnik štadióna v Záhrebe. Počas celej štyridsaťpäťminútovky boli jasne aktívnejší hostia zo Sevilly, ktorí však túto prevahu dokázali premeniť len na jediný presný zásah z kopačky Samira Nasriho. Verme, že v druhom polčase sa predsa len dočkáme kvalitnejšieho futbalového predstavenia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas odštartoval rozohrávkou Dinama Záhreb. Domáci futbalisti budú musieť svoj výkon najmä v ofenzíve zlepšiť o niekoľko tried, ak chcú dnes pomýšľať na nejaký bodový zisk.
     
    47
    Záhrebčania však podobne ako v prvom polčase veľmi rýchlo strácajú loptu a FC Sevilla tak môže opäť kombinovať na ich polovici.
     
    48
    Adil Rami to prehnal s agresivitou pri snahe vypichnúť loptu Juniorovi Fenándesovi, a tak pri lopte zostáva Dinamo.
     
    49
    V kombinácii sú však domáci futbalisti maximálne nepresní a robia absolútne zbytočné chyby. Po ďalšej z nich sa do útoku nahrnul Gabriel Mercado. Vybojoval však zatiaľ len autové vhadzovanie.
     
    50
    Mercado si pomohol spoluprácou so Samirom Nasrim, jeho center na jedného z dvojice Vietto-Vázquez však defenzíva Dinama odvrátila.
     
    51
    Borna Sosa si teraz musel dať pozor proti Marianovi, napokon je z toho vhadzovanie pre Sevillu.
     
    52
    Hostia teraz stratili loptu pri snahe dostať sa až do pokutového územia a následne musel Steven N'Zonzi nedovolene zastaviť Bojana Knezeviča.
     
    53
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Domagoj Pavičić, prichádza Jonas.
     
    54
    Petar Stojanović dnes už po niekoľký raz nezvládol súboj s Vitolom bez použitia nedovolených prostriedkov.
     
    55
    Borna Sosa potiahol loptu po ľavom krídle, jeho snaha však stroskotala na Gabrielovi Mercadovi a opäť útočia Sevillčania.
     
    56
    Pekná kombinácia hráčov Sevilly viedla až k prudkému prízemnému centru Escudera, ktorý na poslednú chvíľu odvrátil na rohový kop Gordon Schildenfeld.
     
    57
    Sevillčania opäť získavajú územnú prevahu podobnú tej z prvého polčasu a defenzíva Dinama Záhreb musela teraz odvracať jeden center za druhým.
     
    58
    Filip Benkovič nedovolene zastavil Samira Nasriho a ponúkol tak Seville celkom zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    59
    Priame ohrozenie brány Dominika Livakoviča z toho tentoraz nebolo, pas Mariana na Escudera končí mimo ihriska.
     
    60
    Luciano Vietto sa ocitol z ničoho nič úplne sám pred brankárom Livakovičom po peknej lopte od Vitola, avšak útočník hostí neuveriteľne zaváhal!
     
    61
    FC Sevilla tak mohla viesť už o dva góly, aj napriek nepremenenej obrovskej príležitosti Vietta však pokračuje v drvivej územnej prevahe a zápas bezpečne kontroluje.
     
    62
    Ivan Fiolič nedovolene poslal k zemi Samira Nasriho, a tak aspoň na malý moment prerušil aktivitu súpera.
     
    63
    Mariano sa na hranici pokutového územia obtáčal okolo Bornu Sosu, domáci obranca však všetko opäť zvládol.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Nicolás Pareja (FC Sevilla).
     
    65
    Už to vyzeralo, že sa Junior Fernándes pretlačí až do pokutového územia, dobre však zapracoval Sergio Escudero a o loptu ho obral.
     
    66
    V týchto chvíľach sledujeme pasáž, v ktorej sú o niečo aktívnejší domáci futbalisti. Bornovi Sosovi však teraz nevyšiel center a Sevilla mohla ísť do rýchleho protiútoku. Samir Nasri ale všetko pokazil.
     
    66
    Jonas prerušil hru nedovoleným zákrokom na Franca Vázqueza a vidí žltú kartu.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Luciano Vietto, prichádza Wissam Ben Yedder.
     
    67
    Tak toto Sevillčanom absolútne nevyšlo. Mariano nezachytili jednoduchú prihrávku Gabriela Mercada na hracej ploche.
     
    68
    Soudaniho center na Juniora Fernándesa bezpečne skryl vo svojich rukaviciach Sergio Rico.
     
    69
    Leonardo Sigali trafil v súboji s Francom Vázquezom namiesto lopty jeho nohy, a tak sa píska proti Dinamu.
     
    70
    Petarovi Stojanovićovi sa dnes príliš nedarí. Tentoraz neskrotil loptu na hracej ploche, a tak môže vhadzovať Sergio Escudero.
     
    71
    Vitolo teraz dobre zapracoval proti Leonardovi Sigalimu, ktorého si neobhodil len vďaka nedovolenému zákroku domáceho obrancu.
     
    72
    Záhrebčania vyrazili do rýchleho protiútoku, Ivan Fiolič sa dostal až do pokutového územia, avšak proti výraznej presile súperových hráčov nemal žiadnu šancu sa individuálne presadiť.
     
    73
    Na opačnej strane postranný rozhodca máva postavenie mimo hry Wissama Ben Yeddera.
     
    74
    Sevilla sa už ani štvrťhodiny pred koncom zápasu nikam neponáhľa a pohodlne kombinuje s loptou na polovici domácich.
     
    75
    El Arbi Soudani robí predsa len mierne problémy domácej defenzíve, tá ho však dokáže zastavovať faulami v bezpečnej vzdialenosti.
     
    75
    Mohlo byť vyrovnané! Ako blesk z čistého neba prišla šanca El Arbiho Soudaniho, ktorého prízemnú strelu spoza pokutového územia musel na rohový kop vytlačiť Sergio Rico!
     
    75
    Z následného rohu sa do hlavičkového zakončenia dostal Gordon Schildenfeld. Rica síce vystrašil, avšak lopta skončila len za bránou hostí.
     
    76
    Sergio Rico si v tejto chvíli zahral aj nohamu, avšak jeho rozohrávka na Mariana nebola vôbec presná.
     
    77
    Borna Sosa pokračuje vo veľmi sympatickom výkone, keď tentoraz jeho mimoriadne kvalitný center odvracal pred Fernándesom na rohový kop Nicolás Pareja.
     
    78
    A opäť Borna Sosa! Mladučký obranca Záhrebu by si dnes za svoj výkon gól rozhodne zaslúžil. Teraz ale jeho krásna strela z hranice šestnástky mierila len tesne nad bránu Sergia Rica!
    78. Borna Sosa (ZAG)
     
    80
    Petar Stojanović si doslova koleduje o vylúčenie. Teraz to opäť so svojou aktivitou proti Gabrielovi Mercadovi prehnal a píska sa proti domácim.
     
    81
    Momentálne sledujeme mimoriadne zaujímavú pasáž zápasu. Sevilla vyrazila do protiútoku, Franco Vázquez poslal do čistej šance Vitola, avšak Dominik Livakovič podržal svoj tím skvelým zákrokom.
     
    82
    Leonardo Sigali napriek nevôli domácich priaznivcov nedovolene atakoval Franca Vázqueza a pri lopte tak zostáva Sevilla.
     
    83
    Samir Nasri prestrkával loptu do šance na Vitola, dobre však zasiahol Gordon Schildenfeld. Skúsený domáci obranca dnes takmer nerobí chyby.
     
    84
    Tentoraz Nasri dobre prenikol po ľavom krídle, jeho prudký center do "malého vápna" si však postrážil Dominik Livakovič.
     
    85
    Na druhej strane sa na zemi ocitol Junior Fernándes, po jeho súboji so Sergiom Escuderom však pokračujeme bez prerušenia.
     
    86
    Jonas, ktorý už dnes videl žltú kartu, išiel v tejto chvíli do zbytočného rizika v súboji s Vitolom a daruje hosťom štandardnú situáciu.
     
    87
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Bojan Kneževič, prichádza Ángelo Henríquez.
     
    88
    Do konca riadneho hracieho času zostávajú už len dve minúty. Loptu majú na svojich kopačkách Sevillčania, a tak to vyzerá tak, že sa im podarí pripísať si do tabuľky tri body.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Vicente Iborra.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    90+1
    Filip Benkovič použil v súboji so Samirom Nasrim ruky, a tak sa nemôže diviť, že hlavný rozhodca loptu prisúdil hosťom.
     
    90+2
    Mariano potiahol loptu po pravej strane, na hranici pokutového územia ju však neprestrčil na Samira Nasriho. Aktivita Sevilly pokračovala, Steven N'Zonzi však napokon loptu pustil mimo ihriska a bude sa odkopávať od brány Dinama.
     
    90+3
    Dinamo to ešte skúša poslednou kombináciou na polovici súpera, avšak hostia si už tri body s najväčšou pravdepodobnosťou ustrážia.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V zápase medzi Dinamom Záhreb a FC Sevilla sme sa žiadnej futbalovej parády nedočkali. Aktivita bola poväčšinu priebehu na kopačkách hostí, ktorí si napokon do Andalúzie odvážajú tri body. Tie im ešte v prvom polčase zabezpečil presný zásah Samira Nasriho. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám dobrú noc! (22:43:41)

    Jakub Kocourek

    Góly: 38. Nasri

    Karty:   31. Stojanović (ZAG), 66. Jonas (ZAG) – 28. Vitolo (SEV), 64. Pareja (SEV)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:13.
    Dinamo Záhreb: Livaković – Stojanović (C), Sigali, Schildenfeld, Sosa – Benković, Pavičić (53. Jonas), Kneževič (87. Henríquez), Antolić (C) (17. Fiolić) – Soudani, Fernándes.
    Náhradníci: Šemper – Jonas, Šitum, Henríquez, Ćorić, Fiolić, Măţel.

    FC Sevilla: S. Rico – Mercado, Rami, Pareja (C), Escudero – Mariano, N'Zonzi, Nasri, Vitolo – Vietto (66. Ben Yedder), F. Vázquez (89. Iborra).
    Náhradníci: Sirigu – Kranevitter, Iborra, Ben Yedder, Kijotake, Sarabia, Ganso.

    Rozhodca: Michael Oliver (Anglicko)