CSKA Moskva – Monaco 1:1 (kon.) | Leverkusen – Tottenham 0:0 (kon.) | Lisabon – Dortmund 1:2 (kon.)
Real Madrid – Légia Varšava 5:1 (kon.) | Leicester – Kodaň 1:0 (kon.) | Brugge – Porto 1:2 (kon.)
D. Záhreb – Sevilla 0:1 (kon.) | Lyon – Juventus 0:1 (kon.)
koniec
Leicester City
1:0 (1:0)
FC Kodaň
Utorok 18.10.2016, 20:45 • King Power Stadium, Leicester, Leicestershire • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Leicester City je aj po treťom zápase neporazený a v tabuľke už má teda deväť bodov. Druhý polčas odviedli "líšky" skvelú prácu a nenechali súpera, aby im strelil gól. Kodaň odohrala taktiež výborné stretnutie, hostia si určite aj zaslúžili dať gól.
    Domáci však rozhodli v okamihu, ktorý priniesol úspech. Tri body úradujúcemu anglickému majstrovi zabezpečil hlavne Mahrez gólom zo 40. minúty.

    Pekný večer a dobrú noc. (22:39:16)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci majú loptu vo svojej moci a prihrávajú si ju medzi sebou, čím sa snažia donútiť hlavného rozhodcu, aby už odpískal.
     
    90+3
    Už beží posledná nadstavená minúta. Leicester prežíva skutočné peklo, lopta je stále v zovretí hostí a tí sú na dostrel bránky.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Daniel Amartey.
    90. Kasper Schmeichel (LEC)
     
    90
    Hostia v závere majú ešte nápor. Teraz sa naskytla obrovská tutovka. Santander sa uvoľnil na ľavej strane už na úrovni šestnástky, keď si obhodil Simpsona a následne prihral skvelo k bielemu bodu Corneliusovi, ktorý z prvej ľavačkou napálil do Schmeichela a ten predviedol senzačný zákrok!
     
    88
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Islam Slimani, prichádza Leonardo Ulloa.
     
    88
    Tréner Solbakken sťahuje z trávnika Ankersena a na trávnik posiela nášho futbalového reprezentanta Jána Greguša, ktorý zasiahne do zápasu aspoň v samotnom závere.
     
    87
    Šanca pre FC Kodaň. Santander dokázal prehlavičkovať hráča súpera a z hranice malého vápna zakončil naozaj nebezpečne. Schmeichel vyťahoval skvelý zákrok!
     
    85
    Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Youssef Toutouh, prichádza Andrija Pavlović.
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Šindži Okazaki.
     
    85
    Albrighton skvelo získal loptu po malej chybičke hráča Kodane, následne ju posúval do šestnástky, no nik si ju nepýtal.
     
    83
    Hráči oboch celkov si už uvedomujú, že pomaly sa zápas chýli ku koncu a môže rozhodnúť aj maličké zlyhanie.
     
    82
    Augustinsson z rohového kopu poslal loptu do pokutového územia, ktorú však nezachytil nik z jeho spoluhráčov, aby mohol prípadne odpovedať a vystreliť.
     
    78
    Pravdepodobne prvá žltá karta v tomto zápase. Fuchs nepríjemne poslal dole k zemi Falka a za zákrok dostal žltú kartu.
     
    76
    Schmeichel s istotou zachytil loptu do rúk po tom, čo ju hostia odstrelili nevedomky až k jeho bráne. Brankár Leicesteru sa nikam neponáhľa, zbiera cenné sekundy.
     
    74
    Schmeichel skvelo zahral loptu po strede ihriska smerom na záložníka Kinga. Ten už okamžite videl vpredu Slimaniho a priamočiaro mu loptu posúval. Nakoniec to bolo priveľké sústo pre hráča Leicesteru.
     
    72
    Leicester si momentálne chce oddýchnuť. Ofenzívne esá ako Mahrez, Slimani a Vardy sa prechádzajú po trávniku. Obrancovia spoločne so Schmeichelom si preto loptu posúvajú len medzi sebou a neodstreľujú ju dopredu zbytočne.
     
    70
    Tentokrát sa snažia ofenzívnu taktovku prebrať hráči Kodane. Cornelius bojoval vo vzduchu o loptu s protihráčom, napokon nevyhral. Spoluhráči mu potom pomohli a loptu získali. Následne už urobili chybu a aut bude patriť Kodani.
    67. Marc Albrighton (LEC)
     
    67
    Neuveriteľný moment! Fuchs prenechal skvelo na ľavej strane Albrightonovi, ktorý potom skvelým centrom v malom vápne našiel Slimaniho. Jeho hlavička tvrdo narazila do brvna a vypadla vonku z bránky. Slimani ešte dorážal a dal gól, no bolo to z ofsajdu. Bola to obrovská šanca pre Leicester City, ak nie najväčšia v zápase.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Benjamin Verbič, prichádza Rasmus Falk.
     
    65
    Drinkwater posúval po rohovom kope Albrightonovi do šestnástky, no neskončilo sa to dobre v žiadnom ohľade. Kodaň sa ubránila.
    64. Riyad Mahrez (LEC)
     
    64
    Rijad Mahrez sa ocitol v skvelom čase na skvelom mieste. Vardy mu krásne prenechal loptu pri šestnástkovom oblúku, Mahrez sa dostal na hranicu pokutového územia a strieľal. Olsen musel vytiahnuť skvelý zákrok.
     
    62
    Jamie Vardy si spracoval prihrávku pred pokutovým územím, podišiel s loptou niekoľko metrov a vypálil. Nastrelil priamo do protihráča Johanssona.
     
    60
    Cornelius si spracoval loptu na hrudi, posunul ju na ľavú stranu Kvistovi, ktorý ešte prihrával na hranicu malého vápna. Tam zasiahol sklzom hráč Leicesteru.
     
    57
    Príležitosť pre Leicester! Po štandardke sa v šestnástke ideálne uvoľnil na hlavičku Slimani. Po prezretí opakovaného záberu však bolo jasné, že sa ocitol v ofsajdovom postavení a prípadný gól by teda ani uznaný nebol.
    55. Kasper Schmeichel (LEC)
     
    55
    Rohový kop pre Kodaň. Lopta nepríjemne zaplachtila do pokutového územia, ale nik ju nezasiahol. Potom ešte spoza šestnástky pálil Delaney a loptu tečoval Cornelius, no iba smerom na brankára Schmeichela, ktorý si postrážil bránu.
     
    53
    Drinkwater mal loptu na kopačke pri stredovom kruhu a nakopával ju smerom dopredu k Vardymu. Vardy už však center nedobehol, a tak lopta ostala len pri kopačke brankára Kodane.
     
    51
    Domácim sa darí v ofenzíve. Aktuálne si vytvorili ďalšie príležitosti. Kodaň sa však nenecháva zastrašiť a takisto hrá smerom dopredu s dosť veľkým sebavedomím.
     
    49
    Mahrez z pravej strany posunul loptu do pokutového územia, kde sa ju Slimanimu nepodarilo ďalej posunúť na Vardyho. Črtala sa však zaujímavá šanca.
     
    47
    Žiaden z hlavných trénerov sa nerozhodol pre zmenu v zostave. Oba tímy začínajú druhý polčas v pôvodnom predzápasovom zložení.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodný polčas priniesol zaujímavý futbal. Hra sa prelievala zo strany na stranu, oba tímy mali isté silné a slabé pasáže. Videli sme jediný gól, ktorý strelil v 40. minúte Mahrez.
    Druhý polčas sa začína približne o 21:48.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Oba tímy už sledujú časomieru a snažia sa o to, aby neurobili zbytočne veľké chyby.
     
    43
    Hostia si vytvorili zaujímavú šancu. Po rohovom kope si v pokutovom území našiel miesto Cornelius. Jeho následná hlavička letela mimo žrde.
    40. Riyad Mahrez (LEC) - 1:0
     
    40
    Leicester City dáva gól!
    Domáce "líšky" idú do vedenia v tomto zápase! Slimani poslal center z ľavej strany pred bránku, kde stál pripravený RIJAD MAHREZ, zužitkoval svoj inštinkt a premenil jasnú šancu z priestoru šestnástky!
     
    39
    Teraz však majú výhodu domáci. Získavajú štandardku. Zahrával ju nakoniec Albrighton, ktorý posunul loptu rovno do šestnástky. Olsen musel pracovať so svojmi rukami a center napokon vyboxoval.
     
    37
    Kodaň potrebuje mierne vydýchnuť a dostať svojho súpera na dištanc. Leicester sa totižto rozbehol a vytvoril si v posledných minútach pár skvelých šancí. Olsen si je toho vedomý, teraz zachytil loptu a čaká.
     
    34
    Ďalší zaujímavý pohyb od Vardyho. Po ľavej strane sa dostal až nakoniec k strele z hranice vápna. Lopta letela na brankára Olsena, ktorý opäť musel zasahovať. Tentokrát už však musel byť pozornejší.
     
    33
    Brankár Olsen musel siahnuť na loptu. Kanonier Jamie Vardy si ani veľmi nespracoval loptu, no z hranice pokutového územia predsa len pálil. Strela nebola veľmi nebezpečná, ale hosťujúci brankár ju musel zachytiť.
     
    30
    Nedobre to vyzerá s hosťujúcim Santanderom, ktorý sa nepríjemne hlavou zrazil s protihráčom a práve si prikladá vrecko ľadu na čelo. Bude však v poriadku, hra pokračuje autovm vhadzovaním domácich.
     
    27
    Domáce "líšky" získali štandardku. Tá však smerovala z veľkej diaľky a lopta nakoniec mierila vedľa hráčov, ktorí sa pripravovali na spracovanie.
     
    24
    Augustinsson sa stále snaží robiť dobrú prácu na ľavom krídle. A zatiaľ sa mu to veľmi darí, je pre tím prospešný. Smerovanie hry sa opäť nastavilo tak, že aktívnejšia je Kodaň.
     
    21
    Augustinsson bol voľný na ľavej strane ihriska a jeho spoluhráči si to okamžite všimli. Presunuli hru na jeho stranu, nabehli si do šestnástky a Augustinsson poslal nebezpečnú loptu. Je z toho následne roh pre Leicester.
     
    18
    Ofenzíva Leicesteru pokračuje aj ďalej. Vardy sa dostal na dostrel a z hranice pokutového územia vypálil. Brankár Olsen musel vytiahnuť zákrok. Začína sa nátlaková hra domácich a Kodaň sa sťahuje do defenzívy.
     
    16
    Prvý náznak šance od domácich hráčov. Vardy z ľavej strany poslal center do pokutového územia, kde nabiehal Slimani. Slimaniho hlavička však letela vedľa.
     
    14
    Brankár Schmeichel si všimol, že jeho tím momentálne nezvláda prechod do útoku. Loptu preto teda dlhšie podržal na kopačke, upokojil spoluhráčov rôznymi gestami a až potom ju poslal dopredu odkopnutím.
     
    12
    Ankersen exportoval loptu z pravého krídla smerom do šestnástky. Hráči Leicesteru si úmysel všimli skôr, a preto aj patrične zareagovali.
     
    11
    Leicester je momentálne stále zatlačený na obrannej polovici a ak sa aj dostane k lopte, hostia majú dobre zvládnutý prechod do pressingu, ktorý zatiaľ na súpera zaberá.
     
    9
    Sympatická akcia hostí. Augustinsson bežal za loptou po ľavom krídle. Ak by lopta šla o pár desiatok stotín sekundy skôr, bol by ju dobehol a okamžite poslal do šestnástky. Tak ju len dobehol.
     
    8
    Augustinsson dostal loptu na kopačku, ale vrátil ju na zadné rady. Zatiaľ to vyzerá tak, že sebavedomejšie pôsobí hosťujúca Kodaň. Leicester vyčkáva na vhodnú príležitosť dostať súpera pod tlak.
     
    7
    Kodaň mala k dispozícii prvý rohový kop v tomto zápase. Stopér Johansson, ktorý sa najmä svojím účesom podobá na Zlatana Ibrahimoviča, skákal do výšky, ale Morgan ho v súboji prehlavičkoval.
     
    5
    Toutouh posielal z ľavej strany center priamo do ohňa v šestnástke, kde bol zhluk hráčov okolo priestoru pri bielom bode. Domáci obrancovia hrali defenzívne a loptu odpálili preč.
     
    4
    Hlavný arbiter Rizzoli posúdil zákrok domáceho futbalistu ako čin proti pravidlám. Mal vztýčenú pravicu, ktorou naznačoval, že hostia budú rozohrávať vďaka výhode, ktorá im bola udelená.
     
    3
    Simpson na pravej strane ihriska zastavil Augustinssonovu rozohrávku. Posunul loptu dopredu smerom k Mahrezovi, ktorý však v súboji proti Toutouhovi veľmi neuspel.
     
    2
    Hostia si vytvorili prvú možnosť v zápase. Po pravom krídle šiel dopredu Verbič, ktorý posunul do šestnástky. Tam si miesto hľadal Santander, no chránil ho už aj Huth. Schmeichel napokon zasahovať nemusel.
     
    1
    Hráči Kodane mali úvodný výkop a od začiatku stretnutia majú loptu vo svojej moci. Dostali sa s ňou zatiaľ len k obrannej šestnástke, kde ich trošku vyplašil Vardy. Situáciu však s chladnou hlavou vyriešili.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na ploche a práve štadiónom znie hymna Ligy majstrov.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez, A. King, Drinkwater, Albrighton – Slimani, Vardy.
    Náhradníci: Zieler – L. Hernández, Amartey, A. Musa, Okazaki, Schlupp, Ulloa.

    FC Kodaň: Olsen – P. Ankersen, M. Jørgensen, E. Johansson, Augustinsson – Verbič, Kvist, Delaney (C), Toutouh – Santander, Cornelius.
    Náhradníci: Andersen – Antonsson, Falk, Greguš, Høgli, Kusk, Pavlović.

    Rozhodca: Rizzoli – Liberatore, Tonolini (všetci ITA).
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu futbalovej Ligy majstrov. Jedným z ďalších zaujímavých stretnutí dnešného večera bude stretnutie Leicesteru City s FC Kodaň. Zápas sa začína v tradičnom čase 20:45 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Leicester City vyhral úvodné dva duely skupiny G. Na úvod premiérového ročníka, súčasný anglický majster cestoval do belgického mesta Bruggy, kde sa stretol s tamojším Clubom Bruggy. Herne boli lepší domáci, ktorým patrila lopta 59% z hry, no veľmi platné to nebolo. Na Schmeichelovu bránku boli vyslané len dve strely. „Líšky“ z Leicesteru na svojho súpera vypálili sedemkrát a úspešní boli trikrát. V 5. minúte sa presadil Albrighton, v 29. minúte zvýšil Mahrez a na konečných 0:3 upravil taktiež Mahrez, ktorý premenil pokutový kop v 61. minúte.
    Druhý zápas bol pre Leicester ťažším orieškom. Leicester FC na King Power Stadium privítal portugalský FC Porto. Hernú prevahu mal opäť súper, ale „líšky“ vďaka jedinej premenenej šanci získali všetky tri body. V 25. minúte zabezpečil víťazstvo domácim pred zrakmi vyše 31 000 divákov Slimani.
    Leicesteru sa naopak nedarí v domácej súťaži. Po ôsmich kolách patrí minulosezónnemu šampiónovi 13. pozícia so ziskom ôsmich bodov. Z tých ôsmich zápasov Leicester dva vyhral, dvakrát remízoval a zaznamenal štyri prehry. Naposledy v lige tento víkend podľahol aktuálne piatej Chelsea 3:0.

    Dánsky klub z hlavného mesta Kodaň patrí niekoľko rokov k adekvátnym reprezentantom škandinávskeho klubového futbalu. FC Kodaň je od svojho vzniku v roku 1992 11-násobným šampiónom tamojšej Superligy, 7-násobným víťazom dánskeho pohára a trojnásobným víťazom dánskeho superpohára. Poďme sa však pozrieť na súčasný ročník Ligy majstrov. Na Kodaň čakal v úvodnom stretnutí najprestížnejšej klubovej súťaže FC Porto. Prevahu na lopte mal portugalský celok, ale Kodaň odolala aj desiatim strelám, z ktorých však len dve šli do priestoru brány. Kodaň na svojho súpera vyslala celkom 6 striel a z toho dve na bránku. Porto poslal do vedenia v 13. minúte Otavio. Hostia boli odvtedy aktívnejší, no do polčasovej prestávky sa im vyrovnať nepodarilo. Skóre sa menilo v 52. minúte, kedy zrovnal na 1:1 Cornelius a zápas napokon takýmto stavom aj skončil.
    V druhom stretnutí s Bruggami, ktoré sa už uskutočnilo na domácej pôde pred skvelou kulisou. Tú vytvorilo vyše 25 000 divákov. Futbalistom Kodane sa hralo oveľa ľahšie, a to bolo cítiť aj na trávniku. Boli silní na lopte, vytvárali si veľa gólových príležitostí a takáto ofenzívne ladená hra im aj priniesla úspech. Najmä v druhom polčase. Domácich nakopol vlastný gól hosťujúceho Denswila a potom sa s presnými zásahmi roztrhlo vrece. V 64. minúte zvýšil Delaney, už o päť minút neskôr ho napodobnil Santander a svojim priaznivcom hráči poďakovali gólom z druhej nadstavenej minúty, kedy sa presadil Jorgensen. Kodaň má teda na konte štyri body a nachádza sa za Leicesterom na druhom mieste.
    V domácej súťaži je Kodaň aktuálnym lídrom tabuľky s 29 bodmi. Z 13 odohraných zápasov vyhral tím osem a remízoval päťkrát. Ako jediný tím si zatiaľ nepripísal žiadnu prehru. Cez víkendové 13. kolo Kodaň porazila v tabuľke dvanásty Silkeborg 2:0.

    Oba tímy majú rôzne prednosti. Leicesteru skvelo vyšiel úvod do Ligy majstrov, v domácej súťaži sa mu už tak nedarí. Naopak, Kodaň odohrala o trošičku slabší prvý zápas, no doma je zatiaľ bezkonkurenčná. V prospech Leicestera hrá ešte jeden faktor – domáce prostredie. Od toho bude zápas takisto závisieť. Sledujte náš online prenos a dozviete sa viac.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 40. Mahrez

    Karty:   78. Fuchs (LEC)


    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (90+2. Amartey), A. King, Drinkwater, Albrighton – Slimani (88. Ulloa), Vardy (85. Okazaki).
    Náhradníci: Zieler – L. Hernández, Amartey, A. Musa, Okazaki, Schlupp, Ulloa.

    FC Kodaň: Olsen – P. Ankersen (88. Greguš), M. Jørgensen, E. Johansson, Augustinsson – Verbič (66. Falk), Kvist, Delaney (C), Toutouh (85. Pavlović) – Santander, Cornelius.
    Náhradníci: Andersen – Antonsson, Falk, Greguš, Høgli, Kusk, Pavlović.

    Rozhodca: Rizzoli – Liberatore, Tonolini (všetci ITA)