CSKA Moskva – Monaco 1:1 (kon.) | Leverkusen – Tottenham 0:0 (kon.) | Lisabon – Dortmund 1:2 (kon.)
Real Madrid – Légia Varšava 5:1 (kon.) | Leicester – Kodaň 1:0 (kon.) | Brugge – Porto 1:2 (kon.)
D. Záhreb – Sevilla 0:1 (kon.) | Lyon – Juventus 0:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
1:1 (1:0)
AS Monaco
Utorok 18.10.2016, 20:45 • Arena CSKA. Moskva Kapacita: 30000 diváků. • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    V rámci 3.kola skupinovej fázy Ligy Majstrov sa v zápase skupiny E proti sebe v CSKA Aréne v Moskve postavia tímy CSKA Moskva a AS Monaco FC.
     
    CSKA Moskva
    Hráčom CSKA patrí v domácej najvyššej súťaži momentálne tretie miesto, keď majú po desiatich kolách na svojom konte 21 bodov. V poslednom ligovom zápase doma CSKA Moskva vyhrala nad tímom Ufy najtesnejším rozdielom 1:0.

    V skupinovej fáze Ligy Majstrov získali domáci zatiaľ len jeden bod a to za remízu 2:2 v prvom zápase na pôde nemeckého Bayeru Leverkusen. V druhom kole skupiny E doma prehrali s anglickým Tottenhamom Hotspur 0:1.
     
    AS Monaco FC
    Hostia sú na tom rovnako ako domáci a v najvyššej francúzskej súťaži im patrí tretie miesto. Hráči Monaca majú na svojom konte po deviatich kolách 19 bodov, ale naposledy v lige nebodovali, keď prehrali na pôde Toulouse pomerom 3:1.

    V skupine E Ligy Majstrov hostia ešte chuť prehry neokúsili, pretože v prvom zápase zdolali anglický Tottenham Hotspur na jeho pôde 1:2 a v tom druhom proti nemeckému Bayeru Leverkusen remizovali na domácom trávniku 1:1.
     
    Vzájomné zápasy
    V posledných rokoch sa tieto dva celky vo vzájomnom zápase ešte nestretli. Za favorita je považované hosťujúce Monaco, ale hráči CSKA by už určite chceli aj Lige Majstrov zabodovať naplno.
     
    Úvodné zostavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Wernbloom, Natcho – Z. Tošić, Ionov, Golovin – L. Traoré.
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, G. Milanov, Nababkin, C. Strandberg, Gordjušenko.

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Raggi – Fabinho, Bakayoko, Moutinho – Lemar, Germain (C), B. Silva.
    Náhradníci: De Sanctis – Carrillo, Mendy, Boschilia, Mbappé Lottin, A. Diallo, N'Doram.

    Rozhodca: M.Strömbergsson – D.Gustavsson, J.Amri.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodnú rozohrávku dnešného zápasu sa postarali domáci hráči, ale ich prvá akcia sa skončila ofsajdom, v ktorom bol Traoré.
     
    2
    Jemerson faulovaný domácim hráčom v strede pola, voľný kop pre Monaco.
     
    3
    Silva bol faulovaný na ľavom krídle a hráči Monaca budú zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti.
     
    5
    Priamy kop hostí neznamenal nebezpečenstvo pre domácu obranu, ale hráči Monaca si vybojovali rohový kop. Po ňom sa však hra presunula do stredu pola.
    5.
     
    6
    Ofenzívna snaha domáceho CSKA sa skončila útočným faulom Golovina na polovici súpera, po ktorom sa k lopte vďaka voľnému kopu dostanú hostia.
     
    7
    Domáci hráči v držaní lopty v strede pola.
     
    8
    Hráči CSKA stratili loptu na polovici súpera a Monaco rozohráva od vlastného gólmana Subašiča.
     
    9
    Hostia zahrávali roh z ľavej strany, ale po Moutinhovom centri od rohovej zástavky odvrátila defenzíva CSKA loptu do stredu pola.
     
    10
    Jeden z hosťujúcich hráčov fauloval v strede pola a to znamená voľný kop pre Moskvu. Je za nami úvodná desaťminútovka zápasu.
     
    11
    Po ofsajde domáceho tímu sme videli odkop od brány v podaní Subašiča. AS Monaco má loptu na svojich kopačkách v oblasti stredového kruhu.
    11.
     
    12
    Po zblokovanom centri z ľavej strany odrazil loptu na rohový kop pre hostí domáci zadák Berezuckij.
     
    13
    Po prihrávke z pravej strany sa zoči-voči hosťujúcemu gólmanovi ocitol Traoré, ale nasmeroval svoju strelu len do pripraveného Subašiča!
     
    14
    Akcia hosťujúceho tímu po pravom krídle sa skončila postavením mimo hry, v ktorom bol Silva.
     
    15
    Domáci zakombinovali na útočnej polovici, ale po útočnom faule Lemara zahrávalo Monaco voľný kop. Za nami je štvrťhodinka zápasu.
     
    16
    Po nepresnej prihrávke na polovici CSKA v podaní hosťujúceho tímu sa domáci dostali do brejku, ale Tošić neuspel v súboji so Subašičom a spadol. Lopty sa zmocnila obrana Monaca, ktorá vyviezla loptu do stredu pola.
     
    18
    Hostia nebezpečne kombinujú na ľavom krídle, ale domácim sa zatiaľ darí držať hráčov francúzskeho tímu mimo priameho ohrozenia Akinfejevovej brány.
    18.
     
    19
    Hosťujúci Silva sa pekne zbavil kľučkou domáceho zadáka a skúsil strelu z hranice šestnástky, ale tá smerovala mimo domácej svätyne!
     
    20
    Hostia sú v posledných minútach aktíbvnejší, ale ich snahy stroskotávajú pred šestnástkou súpera na pozornej obrane CSKA.
     
    22
    Kapitán Monaca Germain si pekne nabiehal na prihrávku do vápna, ale napokon z toho nebolo nič iné, len odkop od domácej brány.
     
    23
    V strede pola držia loptu vo svojej moci hostia, ale zatiaľ sa im nedarí dostať sa znova na dostrel Akinfejevovej brány.
     
    25
    Domáci Ionov sa dostával do sľubnej šance, ale napokon sa po zachytenej prihrávke na hranici vápna k lopte dostala obrana Monaca, ktorá zakladá útok z hĺbky vlastnej defenzívy.
     
    26
    Hráči CSKA kombinujú na krátko na polovici súpera.
    26.
     
    27
    Domáci veľmi nebezpečne obliehali pokutové územie súpera, ale po centri z pravého krídla sa lopty zmocnil brankár Monaca Subašič.
     
    28
    Domáci si vybojovali roh z ľavej strany, ale po centri od rohovej zástavky získala loptu obrana AS Monaco.
     
    29
    Domáci z dlhšej chvíľky na polovici súpera nevyťažili nič, teraz na polovici súpera kombinujú pre zmenu hostia.
     
    30
    Golovin zachytil nepresnú rozorhávku hostí a získal tak loptu pre svoj tím na útočnej polovici. Pôsobenie CSKA na polovici súpera však nemalo dlhé trvanie a už sú v držaní lopty v strede pola hostia.
     
    31
    Moutinho hľadal centrom z ľavého krídla Silvu, ale ten bol v ofsajde a bude z toho len odkop od brány,
     
    32
    Nepresnosti v strede pola z oboch strán.
     
    33
    Golovin opäť na ľavom krídle zachytil nepresnú rozohrávku hostí, ale po jeho pase na Traorého prihrával domáci útočník na hranici šestnástky nepresne a Raggi vyviezol loptu do bezpečného stredu pola.
     
    34
    Domáci si prihrávali na vlastnej polovici až k Akinfejevovi a po jeho dlhom výkope od brány nebezpečne zakombinovali na ľavom krídle, ale center smerujúci do vápna bol odvrátený do stredu pola. Tam sa lopty zmocnil Silva a vyzeralo to, že pôjde do brejku, ale napokon ho Fernandes dokázal odzbrojiť.
     
    34
    CSKA Moskva dala gól!
    Strelu z pravej strany dokázal Subašič vyraziť na ľavú stranu vápna, ale tam sa k odrazenej lopte dostal nikým neatakovaný LACINA TRAORÉ, ktorý neminul odkrytú bránu hostí a otvoril skóre dnešného stretnutia.
    34. Lacina Traoré (CSK) - 1:0
     
    36
    Obrana Monaca drží loptu na vlastnej polovici, ale dá sa očakávať, že sa hostia ešte v závere polčasu pokúsia o vyrovnanie stavu.
     
    37
    Žltú kartu za faul na Traorého v strede pola dostáva Tiemoué Bakayoko (AS Monaco FC).
     
    39
    Vidíme viacero nepresností v podaní oboch tímov, ťažiskom hry najmä stred pola.
     
    40
    Hostia si nebezpečne prihrávajú na pravom krídle, zatiaľ čo prvý polčas sa blíži k svojej poslednej päťminútovke.
     
    41
    Striedanie v tíme AS Monaco FC: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Guido Carrillo.
     
    41
    Po rohovom kope hostí z ľavej strany hráči Monaca poriadne zatopili domácej defenzíve, ale Akinfejev si so strelou z hranice bieleho bodu poradil a následne Ignaševič odkopol loptu do stredu pola.
     
    42
    Silva sa dostával do zakončenia, ale bol odstavený pred šestnástkou súpera od lopty. Krátko na to bol na pravom krídle faulovaný Fabinho a Monaco bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti.
    42.
     
    43
    Priamy kop Monaca zahrával Fabinho, ale jeho center hľadajúci Silvu dokázal jeden z domácich bekov odvrátiť do bezpečia.
     
    45
    Hrá sa posledná minúta prvého polčasu a domáci sú pod veľkým tlakom hosťujúceho celku, ktorý vo veľkej rýchlosti kombinuje na polovici CSKA.
    45.
     
    45+1
    Traoré sa pekne predieral po pravom krídle, ale napokon sa nedokázal zbaviť Glika a stratil loptu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Alexej Ionov, prichádza Georgi Milanov.
     
    48
    Domáci Natcho v opatere klubových lekárov po tvrdom súboji s Fabinhom.
     
    50
    Natcho už pokračuje v zápase. Hostia sa skúšali presadiť po pravej strane, ale center z pravého krídla si postrážil pripravený Akinfejev.
     
    51
    Domáci kombinujú na útočnej polovici, ale zatiaľ v bezpečnej vzdialenosti od hosťujúcej brány.
     
    52
    Domáci nebezpečne obliehali pokutové územie Monaca a po centri z ľavého krídla sa dostal do zakončenia vo vápne Golovin, ale jeho pokus bol nepresný a smeroval vysoko vysoko nad brvno Subašičovej brány.
     
    54
    Wernbloom fauloval jedného z domácich hráčov v strede pola, voľný kop pre CSKA.
     
    55
    Úvodná desaťminútovka druhého polčasu je za nami, v strede pola v držaní lopty AS Monaco.
     
    57
    Po nepresnom centri Lemara sme videli Akinfejevov výkop od brány, po ktorom sa lopta dostala až k jeho náprotivkovi Subašičovi. Krátko potom budú domáci zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti po faule na Tošiča.
     
    58
    Bakayoko bol faulovaný v strede pola. Krátko na to hostia zaútočili po ľavom krídle, ale Germain padol v súboji s domácim obrancom na hranici šestnástky. Hlavný arbiter však ukazuje – faul to nebol, hrá sa ďalej.
     
    59
    Germain predviedol pekné technické zručnosti, keď sa na pravej strane zbavil dvoch bekov a prihral Silvovi, Ten však už neprihrával presne a Monaco o loptu na útočnej polovici prišlo.
     
    60
    Germain hľadal centrom z pravého krídla Silvu pred bránou, ale pred ním bol rýchlejší Akinfejev a postrážil si loptu. Za nami je hodinka hry.
     
    61
    Monaco sa nevie dostať cez stred pola a tak ďalšiu útočnú akciu začína až od vlastného gólmana.
     
    63
    Bakayoko fauloval jedného z domácich hráčov pri pravej postrannej čiare a CSKA zahrávalo voľný kop, po ktorom sa domácim podarilo usadiť sa na útočnej polovici.
     
    64
    K strele spoza šestnástky sa odhodlal Tošič, ale jeho pokus bol nepresný a loptu späť do hry vráti odkopom od brány Subašič.
     
    66
    Monaco zahrávalo rohový kop z ľavej strany, po ktorom však Akinfejev kryl loptu pred Bakayokom a odkopol loptu do stredu pola.
    66.
     
    67
    Po faule na pravej strane útočnej polovice domáceho tímu bude CSKA zahrávať priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti!
     
    68
    Priamy kop domáceho celku zahrával Tošič, ale jeho pokus bol odvrátený jedným z bekov hostí.
     
    69
    Po Fabinhovej akcii sa k strele dostal Germain, ale z jeho pokusu hostia vyťažili iba roh. Po centri od ľavej rohovej zástavky sa však Silva dopustil útočného faulu a k lopte sa dostanú hráči CSKA.
     
    69
    Striedanie v tíme AS Monaco FC: z ihriska odchádza Andrea Raggi, prichádza Benjamin Mendy.
     
    72
    Ťažiskom hry momentálne stred pola, hra nemám príliš vysoké tempo.
    72.
     
    73
    Po krásnom centri spoza šestnástky sa na ľavej strane vápna uvoľnil striedajúci Mendy, ale jeho strelecký pokus Akinfejev dokázal vyraziť a nepripustil tak vyrovnanie stavu!
     
    74
    Mendy je od svojho príchodu na trávnik veľmi aktívny, ale na ľavom krídle sa tentokrát nepresadil a Ignaševič ho obral o loptu.
     
    75
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Zoran Tošić, prichádza Astemir Gordjušenko.
     
    76
    Dnešný zápas vstupuje do svojej poslednej štvrťhodinky.
     
    76
    Žltú kartu za držanie dresu Bernarda Silvu v strede pola dostáva Bibras Natcho (CSKA Moskva).
    76. Bibras Natcho (CSK)
     
    77
    Po krásnej spolupráci Lemara a Silvu na pravom krídle sa druhý menovaný dostal k strele z hranice bieleho bodu, ale nebezpečný pokus odvrátil Berezuckij na rohový kop!
     
    78
    Milanov posielal spoza šestnástky pekný nadýchaný centrovaný lob na pravú stranu vápna na Traorého, ale pred ním včas zasiahol Subašič!
     
    79
    Útočná akcia hostí sa skončila ofsajdom Mendyho na ľavom krídle.
     
    80
    Traoré svojím prienikom po ľavom krídle vybojoval roh pre CSKA. Začala sa posledná desaťminútovka dnešného zápasu.
     
    81
    Po centri od ľavej rohovej zástavky sa lopty zmocnil gólman hostí Subašič.
     
    82
    Po Traorého faule v hlavičkovom súboji v strede pola zahrávali hostia voľný kop. Po ňom sa hráčom AS Monaco podarilo usadiť sa na útočnej polovici.
     
    83
    Monaco je čoraz častejšie na útočnej polovici v nebezpečne vyzerajúcich kombináciach, ale domácemu tímu sa zatiaľ darí odolávať tlaku francúzskeho tímu.
     
    83
    Striedanie v tíme AS Monaco FC: z ihriska odchádza Tiemoué Bakayoko, prichádza Kylian Mbappé Lottin.
     
    84
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Lacina Traoré, prichádza Carlos Strandberg.
     
    85
    Hráči Monaca držia loptu na svojich kopačkách v strede pola, pred nami je posledných päť minút zápasu.
    85.
     
    86
    Do peknej rýchlej útočnej kombinácie sa dostali domáci, ale Natchove zakončenie sa skončilo len rozohrávkou od brány v podaní Subašiča.
     
    87
    Monaco dáva gól!
    Hostia v posledných minútach stupňovali svoj tlak a napokon sa dočkali zaslúženého vyrovnania. Domáci gólman Akinfejev síce pekne vyrazil strelu z hranice šestnástky, ale na pravej strane vápna sa dostal k odrazenej lopte BERNARDO SILVA, ktorý nekompromisne vyrovnal.
    87. Bernardo Silva (ASM) - 1:1
     
    89
    Domáci gólman a kapitán v jednej osobe, Akinfejev, sa veľmi henvá za to, že jeho spoluhráči nechali toľko priestoru Silvovi a zrejme ani dnes sa tak CSKA nedočká plného bodového zisku.
     
    90
    Žltú kartu za faul na Wernblooma v strede pola dostáva Djibril Sidibé (AS Monaco FC).
     
    90+1
    K riadnej hracej dobe druhého dejstva sa nadstavujú tri minúty.
     
    90+2
    Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Napriek tomu, že tím CSKA viedol od 37.minúty najtesnejším rozdielom 1:0, domáci sa svojej prvej výhry v tohtoročnej skupinovej fáze Ligy Majstrov nedočkali, pretože v 87.minúte prišlo vyrovnanie. Z pohľadu predvedenej hry treba uznať, že remíza je zrejme spravodlivým výsledkom a tak sa s konštatovaním, že tím CSKA Moskva na domácom trávniku remizoval s celkom AS Monaco FC 1:1, s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dnešného večera. (22:39:35)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 34. L. Traoré – 87. B. Silva

    Karty:   76. Natcho (CSK) – 37. Bakayoko (ASM), 90. Sidibé (ASM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 14:14.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Wernbloom, Natcho – Z. Tošić (75. Gordjušenko), Ionov (46. G. Milanov), Golovin – L. Traoré (84. C. Strandberg).
    Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, G. Milanov, Nababkin, C. Strandberg, Gordjušenko.

    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Jemerson, Raggi (69. Mendy) – Fabinho, Bakayoko (83. Mbappé Lottin), Moutinho (41. Carrillo) – Lemar, Germain (C), B. Silva.
    Náhradníci: De Sanctis – Carrillo, Mendy, Boschilia, Mbappé Lottin, A. Diallo, N'Doram.

    Rozhodca: M.Strömbergsson – D.Gustavsson, J.Amri