Myjava – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Prešov – Ružomberok 2:1 (kon.) | Michalovce – Trenčín 2:0 (kon.)
Trnava – Podbrezová 0:2 (kon.) | Dunajská Streda – Žilina 0:6 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
2:1 (1:1)
MFK Ružomberok
Sobota 15.10.2016, 17:00Niké liga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Súboj najhoršieho celku s jedným z najlepších. Dnes o 17:00 hod privíta celok z chvostu tabuľky 1. FC Tatran Prešov na domácom trávniku favorizovaný Ružomberok.

    Zeleno-bielym vôbec nevyšiel vstup do nového ročníka a doterajší priebeh sezóny naznačuje, že na nováčika čakajú záchranárske práce. Po jedenástich stretnutiach majú Šarišania na konte chabých šesť bodov za jediné víťazstvo a tri remízy. Tatran naposledy zvíťazil 20. augusta na domácej pôde proti ViOnu Zlaté Moravce, ktorému patrí v tabuľke predposledná priečka, rovnako so šiestimi bodmi. Prešovčania tak ťahajú sériu piatich stretnutí bez výhry, v ktorých pozbieral dva body za remízy. Najprv prehrali v Myjave 0:1, neskôr doma s Podbrezovou 0:2, aby vzápätí v súboji so Slovanom vydolovali jeden bod za remízu 1:1. Po zisku cenné bodu ale doma sklamali všetkých fanúšikov, keď podľahli DAC Dunajskej Strede rozdielom triedy 0:3. Naposledy si fanúšikov udobrili remízou na pôde silného Trenčína v pomere 1:1. So skóre 3:19 v jedenástich súbojoch má ale Prešov jednoznačne najhorší útok a taktiež najhoršiu obranu v lige. Nepresvedčivé výkony vedenie klubu prinútili k zmene trénera. Včera bola oficiálne zverejnená informácia, že klub opúšťa lodivod Stanislav Varga. Na jeho poste ho nahradí Rakúšan žijúci na Slovensku Günter Kronsteiner. Mužstvo ale pri dnešnom zápase bude viesť doterajší asistent trénera Ján Karaffa. 60-ročný Rakúšan sa k tímu pripojí budúci týždeň po vybavení všetkých potrebných náležitostí.

    Naopak Ružomberok má veľmi dobre rozbehnutú sezónu. S 25 strelenými gólmi má spoločne s lídrom zo Žiliny najlepšiu ofenzívu v súťaži, ktorá zatiaľ tímu vystrieľala štvrtú priečku v tabuľke so ziskom 18 bodov. MFK si dnes brúsi zuby na plný bodový zisk, v posledných dvoch dueloch totiž futbalisti Ružomberka zaváhali, keď naposledy doma remizovali s Dunajskou Stredou 2:2 a predtým padli na pôde Podbrezovej v pomere 3:1. Počas reprezentačnej pauzy si Ružomberok zahral prípravný zápas na pôde lídra V. ligy z Bešeňovej, ktorému uštedril zahanbujúcu porážku v pomere 12:0.

    Úvodný výkop je naplánovaný na 17:00 hod a zápasom Vás budeme sprevádzať priamo z dejiska stretnutia.
     
    Už o malú chvíľu sa začne dnešný duel Fortuna ligy medzi Prešovom a Ružomberkom, ktorého favoritom je nepochybne hosťujúci celok, ktorý so ziskom 18 bodov v tabuľke okupuje štvrtú priečku. Tatran je so šiestimi bodmi na chvoste tabuľky.
     
    Aktéri dnešného súboja sú už zoskúpení v útrobách štadióna a za sprievodu rozhodcovskej trojice práve prichádzajú na ihrisko vedení svojimi kapitánmi Patrikom Jackom a Marekom Saparom.
     
    Hymna slovenskej republiky práve doznela a štadiónom sa ozýva mohutný pokrik "Ružomberok!" od hŕstky hosťujúcich fanúšikov v sektore hostí.
     
    Úvodný výkop bude v réžii domáceho celku. Loptu zo stredového kruhu rozohrá Jakub Rolinc.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    A dočkali sme sa úvodného výkopu. Prešov sa okamžite tlačí dopredu a snaží sa otestovať pevnosť hosťujúcej defenzívy.
     
    1
    Hostia si ale s prvým útokom svojho súpera hravo poradili. LOpta je momentálne v moci stopéra Jána Masla.
     
    1
    A Ružomberok začne úplne odznova, rozohrávať loptu bude brankár Matúš Macík.
     
    2
    Sapara teraz našiel na ľavej strane Lačného, no jeho prihrávka pred bránu Jozefa Taliana sa neujala a končí v moci domácej obrany.
     
    2
    Pri lopte je Lukáš Micherda, ktorý sa efektnou pätičkou zbavil brániaceho hráča, s loptou sa ale nikam neponáhľa a posúva ju do zadných radov svojho tímu.
     
    3
    A teraz sme boli svedkami prvej šance, do ktorej sa dostali hostia. Erik Daniel z pravej strany vyslal nebezpečný center do vápna, kde sa k zakončeniu dostal Miloš Lačný, no jeho ekvilibristické zakončenie napokon skončilo v náručí Jozefa Taliana, ktorý si dokázal poradiť s nepríjemnou odrazenou loptou.
     
    4
    MFK Ružomberok to opäť skúšal po pravej strane, lopta ale končí v aute s prispením jedného z domácich futbalistov.
     
    5
    MFK má stále loptu vo svojej moci, po pravej strane sa hráči Ružomberka prebojovali až do šestnástky, ich akcia bola prerušená. Nasledovať bude rohový kop.
     
    6
    Rohový kop z pravej strany zahral kapitán Sapara, k hlavičke sa dostal dobre stavaný stopér Ján Maslo, no jeho koncovka priamo neohrozila bránu Taliana. Ružomberok si roh zopakuje.
     
    7
    Marek Sapara to teraz skúsil rozohrávkou nakrátko, všetci útočiaci hráči boli ale dobre pokrytí, Prešovčania sa dokázali ubrániť.
     
    7
    A ďalší sľubný center Saparu z ľavej strany teraz skončil na hlave spoluhráča Jakuba Mareša, ktorého pokus ale skončil mimo brány.
     
    8
    Po dlhom čase sa k lopte dostali aj Prešovčania, ktorí sú ale zatiaľ v ofenzíve bezzubí.
     
    9
    Gál-Andrezly si teraz svojou aktivitou vypýtal faul v strede ihriska, MFK sa bude rozohrávať.
     
    9
    Hra je na malú chvíľu prerušená. Na ihrisku ostal ležať Jakub Mareš, ktorý pri hlavičkovom zakončení spred dvoch minút zle doskočil a zdá sa, že si z toho odniesol drobné zranenie. Jeho ďalšia účasť v zápase je ohrozená.
     
    10
    Ružomberok predviedol ďalšiu dobrú akciu, Talian ale ostal pozorný a dlhý center do vápna vyboxoval mimo hraciu plochu.
     
    11
    Jakub Mareš sa napokon po krátkom odpočinku vracia do hry a zdá sa, že bude schopný pokračovať v zápase.
     
    11
    A Prešov sa teraz znenazdajky ocitol v obrovskej šanci. Z pravej strany vypálil Jakub Rolinc, ktorý mieril dobre pod hornú žrď, no brankár Macík si s jeho pokusom poradil, Prešov bude zahrávať rohový kop.
     
    12
    Prešov aj z rohového kopu dokázal ohroziť bránu Ružomberka, no strela domácich smerovala presne do stredu brány a brankár Macík s ňou nemal výraznejšie problémy.
     
    12
    Po dobrej hernej pasáži zo strany Tatrana sa prebudili aj domáci fanúšikovia. O atmosféru na štadióne sa zatiaľ starajú len hosťujúci fanúšikovia.
     
    13
    Lopta je v moci ružomberských futbalistov, ktorí majú v úvode zápasu viac z hry, no na gólové šance je to zatiaľ 1:1.
     
    13
    A Prešov bude zahrávať ďalší rohový kop. Center Olasunkanmiho bol zrazený za bránkovú čiaru.
     
    14
    Kerestešov center smeroval na Patrika Jacka, no ten bol dobre postrážený a k zakončeniu sa nedostal.
     
    14
    Odrazená lopta sa dostala opäť ku Kerestešovi, ktorý opäť poslal loptu do "ohňa," no domáci sa k zakončeniu nedostali.
     
    14
    Prešov zahrával ďalší rohový kop, bleskurýchlou rozohrávkou nakrátko sa snažil prekvapiť súpera, no z rodiacej sa akcie napokon vzišlo. K lopte sa dostali hostia, ktorí upokojujú situáciu po krušných chvíľach pred vlastnou bránou.
     
    15
    Dominik Kružliak mal teraz veľké problémy s dobiedzajúcim Olasunkanmim a tak radšej poslal loptu len do autu.
     
    16
    Jakub Mareš teraz ostal po osobnom súboji ležať s bolestivou grimasou na zemi. Tentoraz sa chytá za chrbát.
     
    16
    Hosťujúceho futbalistu ale nie je potrebné ošetrovať, bude sa pokračovať v hre.
     
    16
    Dlhá lopta nasmerovaná za obranu Ružomberka končí v moci brankára Macíka.
     
    16
    Diváci v Prešove teraz videli viacero nepresných prihrávok na oboch stranách, domácim sa otvárala možnosť ísť do rýchleho brejku, no Kerestešova prihrávka nebola úspešná.
     
    17
    Keresteš sa na druhej strane teraz dopustil faulu. Ružomberok bude mať k dispozícii štandardnú situáciu z dobrej pozície.
     
    17
    Ružomberok dal gól!
    A toto bola ukážková akcia hostí! Marek Sapara zo štandardnej situácie parádnym centrom naservíroval loptu na hlavu KRISTIÁNA KOLČÁKA, ktorý peknou umiestnenou strelou nedal brankárovi Talianovi žiadnu šancu.
     
    18
    Ružomberok je od začiatku zápasu aktívnejším tímom, za čo boli odmenení strelením otváraceho gólu.
     
    19
    Prešov ale po inkasovanom góle okamžite vrhá všetky sily do útoku a snaží sa o vyrovnanie.
     
    20
    Prešov dal gól!
    A je vyrovnané! Prešovčania teraz krásnymi prihrávkami doslova rozobrali obranu súpera, prihrávka pred bránu Ružomberka sa dostala k úplne voľnému PETROVI KATONOVI, ktorý nekompromisne napol sieť.
     
    21
    Jakub Mareš teraz po osobnom súboji opäť skončil na zemi, rozhodca ale zákrok domáceho hráča posúdil ako dovolený, bude sa pokračovať v hre.
     
    22
    Mareš bol ale teraz v strede poľa potiahnutý za dres, k lopte sa dostane hosťujúci celok MFK.
     
    22
    Po inkasovanom góle sa Ružomberok tlačí dopredu a snaží si prinavrátiť jednogólóvé vedenie. Na pozore sa ale musí mať aj ružomberská defenzíva, pretože Prešov hrozí predovšetkým rýchlymi protiútokmi.
     
    23
    Sapara teraz z ľavej strany vykúzlil ďalšiu perfektnú prihrávku do šestnástky súpera, k lopte sa dostal Mareš, no ten namiesto strely zvolil spracovanie prihrávky, ktoré mu vôbec nevyšlo a lopta sa dostala do náručia Jozefa Taliana.
     
    24
    Ružomberok rozohráva ďalší útok od brankára Macíka, ktorého dlhá lopta ale skončila v moci domáceho tímu.
     
    25
    Prešovčania to teraz skúšali centrovanými loptami do šestnástky súpera, no obrana Ružomberka si s tými dlhými loptami bez väčších problémov poradila.
     
    25
    Petko si teraz vypýtal faul. Prešov bude rozohrávať loptu z vlastnej polovice.
     
    26
    Po pravej strane sa teraz snažil presadiť Olasunkanmi, ktorý bol strážený dvomi súpermi, napriek tomu dokázal vyslať center do súperovej šestnástky.
     
    27
    Žltou kartou je teraz za svoj zbytočný zákrok v strede poľa potrestaný domáci kapitán Patrik Jacko.
     
    27
    Marek Sapara rozohral dlhú loptu do šestnástky Prešova, hostia sa ale dopustili útočného faulu. Talian bude rozohrávať.
     
    28
    Pri lopte sú opäť hráči Ružomberka, ktorým sa zatiaľ darí presadzovať cez krídelné priestory. Center Gala-Andrezlyho z ľavej strany ale teraz úspešný nebol a domáca obrana si s ním poradila.
     
    29
    Futbalisti MFK majú loptu vo svojej moci a opäť to skúšajú po ľavej strane, Prešovčania ale získali loptu a môžu postupovať dopredu.
     
    29
    A peknú akciu teraz predviedli domáci futbalisti, Leško z ľavej strany našiel centrom Olasunkanmiho, no jeho hlavičku v poslednej chvíli dokázal zblokovať brániaci hráč.
     
    30
    Marek Sapara teraz tvrdo fauloval v strede poľa súperovho hráči, domáci fanúšikovia sa dožadujú žltej karty, no rozhodca Očenáš túto situáciu rieši len dohovorom s hráčom.
     
    31
    A v dobrej šanci sa teraz ocitli Prešovčania, ďalekonosný projektil domáceho celku ale napokon skončil mimo brány.
     
    31
    Za nami je polhodina hry, v ktorej diváci v Prešove videli už dva góly. Ružomberok je zatiaľ aktívnejším tímom, no defenzíva domácich zatiaľ úspešne odoláva predovšetkým krídelným akciám MFK.
     
    32
    Marek Sapara teraz pekne vysunul do šance Jakuba Mareša, ktorý rozvlnil sieť, no len z bočnej strany a momentálne sa chytá za hlavu ako mohol spáliť sľubnú šancu.
     
    32
    Gal-Adrezly si svojou aktivitou vypýtal ďalší faul. Štandardnú situáciu bude opäť zahrávať kapitán Marek Sapara.
     
    32
    Ružomberok predviedol nádhernú nacvičenú akciu, Saparova mäkká lopta skončila na nabiehajúcom Kružliakovi, ktorý z ľavej strany posielal loptu do vápna. Akcia sa ale skončila zrážkou hosťujúceho hráča s brániacim Prešovčanom.
     
    33
    Obaja hráči sú momentálne ošetrovaní priamo na ihrisku. Kružliak s Petkom sa v hlavičkovom súboji trafili poriadne tvrdo.
     
    34
    A na strane domáceho celku je nutné striedanie. Poraneného a značne otraseného Miroslava Petka na ihrisku nahradí Richard Kačala.
     
    35
    Ružomberok bude zahrávať ďalšiu štandardnú situáciu. Už tradične loptu do hry posiela Marek Sapara. Center kapitána hostí narobil obrane domácich veľké problémy, no Talian si napokon s odrazenou loptou poradil.
     
    36
    Na druhej strane pohrozili Prešovčania brejkom, Olasunkanmi ale poslal Kačalovi príliš dlhú loptu, ktorú domáci futbalista nedokázal dobehnúť.
     
    37
    A ďalší faul zo strany domáceho celku. Loptu si opäť stavia Marek Sapara, ktorý ju spred stredového kruhu bude posielať "do ohňa."
     
    37
    Sapara parádne naservíroval loptu za prešovskú obranu. Ružomberský futbalista ale namiesto priamej strely zvolil spracovanie lopty, ktoré došlo až k brankárovi Talianovi, ktorý bol opäť na správnom mieste a úspešným zákrokom podržal svoj tím.
     
    38
    Na druhej strane sa Prešov dostával do sľubnej šance, no zbytočne akciu prekombinoval a z ich príležitosti vzišlo po dobrom defenzívnom zákroku MFK.
     
    39
    Na ihrisku sa po tvrdom súboji ocitol Dzurík a za tento zákrok bude Miloš Lačný "odmenený" žltou kartou.
     
    40
    Dzurík sa dokázal pozviechať a bude pokračovať v hre. Jacko rozohral loptu na Leška, no ten bol dobre pokrytý.
     
    41
    Pri lopte sú prešovskí futbalisti, k odrazenej lopte sa pred šestnástkou ocitol Peter Katona, no koncovka prešovského futbalista nebola najpresnejšia a skončila vysoko nad bránou.
     
    41
    Na zemi sa ocitol Lukáš Micherda, ktorého v strede poľa doslova zbúral Miloš Lačný, ktorý bol len nedávno napomínaný žltou kartou.
     
    42
    Prešov sa v závere prvého polčasu snaží o strelenie gólu, rodiacu sa šancu domáceho tímu ale prerušil hvizd rozhodcu. Dávid Leško sa ocitol v ofsajde.
     
    42
    Gál-Andrezly si teraz loptu spracoval rukou, čo si všimol aj rozhodca Očenáš. Lopta sa dostane na kopačky prešovských futbalistov. Lačný ešte namieta, no kapitán Sapara sa ho snaží upokojiť – hosťujúci útočník už má jednu žltú kartu.
     
    43
    Saparov mäkučký center za prešovskú obranu ostal nevyužitý. Lopta končí v náručí Jozefa Taliana.
     
    44
    Lopta sa teraz dostane do hry po odkope brankára Matúša Macíka, ktorého výkop ale skončil v aute.
     
    45
    Keresteš teraz zozadu atakoval Saparu a Ružomberčania tak budú môcť v závere prvého polčasu pokojne rozohrať loptu.
     
    45
    Prvý polčas sa dohráva v pokojnom tempe, ani jeden z aktérov sa nikam neponáhľa a vyčkáva sa záverečným hvizdom, ktorý oznámi koniec prvého dejstva.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať jedna minúta.
     
    45+1
    Prešov teraz dlhšie obliehal šestnástku Ružomberka, k ohrozeniu brány Macíka sa ale nedostal.
     
    45+1
    Mareš teraz v strede poľa fauloval. Kačala dlhou loptou hľadal vo vápne Rolinca, no dobrá prihrávka domáceho futbalistu skončila na pozornej defenzíve hostí.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    A za nami je prvé dejstvo zápasu medzi Tatranom Prešov a MFK Ružomberkom. Aktéri dnešného stretnutia odchádzajú do kabín za nerozhodného stavu 1:1. Skóre zápasu otvoril v 17. minúte po peknej prihrávke Saparu Kristián Kolčák, no Prešov inkasovaný gól nezlomil a o niekoľko minút vyrovnal zásluhou Petra Katonu na 1:1. V zápase sme videli viacero sľubných akcií, predovšetkým hostia mali gól na kopačkách hneď niekoľkokrát, no medzi tromi žrďami podáva veľmi dobrý výkon brankár Talian, ktorý už viackrát podržal svoj tím istými zákrokmi.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:00.
     
    Všetko je pripravené pre začiatok druhého polčasu. Loptu zo stredového kruhu budú tentoraz rozohrávať hostia z Ružomberka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu MFK Ružomberok posiela na ihrisku čerstvé sily v podobe Martina Chriena, ktorý vystriedal Jakuba Mareša.
     
    47
    A hneď v úvode druhého polčasu sa peknou individuálnou akciou prezentoval Olasunkanmi, ktorý sa zbavil brániacich hráčov, dostal sa k strele, no jeho pokus smeroval do stredu brány a brankár Macík tak jeho strelu bez väčších problémov kryl.
     
    48
    Na druhej strane sa o slovo prihlásili hostia z Ružomberka, no ich strela skončila napokon mimo prešovskej brány.
     
    49
    Prešov teraz získal výhodu rohového kopu, zahrávať ho bude Dávid Keresteš.
     
    50
    Kerestešov center na vzdialenejšiu žrď ale nepriniesol veľa ovocia. Prešov nedokázal priamo ohroziť súperovu bránu.
     
    50
    Krásna akcia Prešovčanov, ktorí podobne ako pri prvom strelenom góle opäť doslova rozobrali krátkymi prihrávkami obranu súpera, k zakončeniu sa dostal Rolinc, no jeho strela rozvlnila len bočnú sieť.
     
    51
    Ružomberok je pri lopte, no v prvom polčase sa už nedokáže tak ľahko dostať na dostrel súperovej brány.
     
    52
    Prešovská obrana aj teraz veľmi dobre zapracovala a odzbrojila súpera od lopty.
     
    53
    A MFK opäť začína odznova cez brankára Macíka.
     
    53
    Leško nedokázal vybojovať loptu proti dôraznému Petrovi Maslovi. Lopta končí v aute.
     
    54
    A ďalšia sľubná príležitosť Prešovčanov. Dlhá prihrávka za obranu našla rýchlonohého Olasunkanmiho, ktorý sa v rýchlosti snažil oblúčikom prekvapiť brankára Macíka, no jeho pokus skončil mimo brány.
     
    54
    Prešov dal gól!
    Tentoraz to ale nedávnej prešovskej posile vyšlo! ASHIRU MUSEFIU OLASUNKANMI posiela nádhernou razantnou strelou z pravej strany Prešov do vedenia. Brankár Macíka na jeho projektil nemal medzi tromi žrďami nárok.
     
    55
    Prešov je po strelenom góle pri chuti a opäť sa tlačí dopredu. Ružomberčanom sa ale podarilo "stopnúť" hráčov Tatrana v strede poľa.
     
    56
    Tentoraz ale Prešov predviedol ďalšiu peknú kombináciu, k strele z diaľky sa odhodlal agilný Olasunkanmi, no jeho projektil tentoraz skončil mimo brány.
     
    57
    Prešov teraz Ružomberku nedovoľuje na ihrisku doslova vôbec nič. Drží loptu, tlačí sa do útoku a ak bude pokračovať v nastolenom trende aj v ďalších minútach, bezpečne dokráča za víťazstvom.
     
    58
    K strele spred šestnástky sa teraz dostal Jakub Rolinc, jeho dobre mierená strela ale minula pravú žrď MFK.
     
    59
    Ružomberok je v posledných minútach v útoku doslova bezzubý. Po ďalšej neúspešnej akcii Ružomberka bude nasledovať odkop od brány v podaní domáceho brankára Taliana.
     
    60
    V strede ihriska bol teraz faulovaný Lukáš Micherda. Prešov bude rozohrávať loptu.
     
    60
    Dlhá prihrávka nasmerovaná na pravé krídlo bola príliš dlhá. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    61
    Zápas vstupuje do poslednej polhodinovky. Prešov nastúpil do druhého polčasu ako vymenený a v druhom dejstve je zatiaľ lepším tímom.
     
    61
    Ružomberčania teraz dopravili loptu do prešovskej brány, no celej akcii predchádzalo ofsajdové postavenie jedného z hosťujúcich hráčov.
     
    62
    Lopta je v aute, rozohrávať ju budú Prešovčania.
     
    62
    Prešov je opäť pri lopte. Defenzíva Ružomberka je ale pozorná a už viackrát za sebou sa hráčom MFK podarilo prerušiť akciu domácich už v zárodku.
     
    63
    Erik Daniel v osobnom súboji pri autovej čiare stratil kontrolu nad loptou. Rozohrávať budú Prešovčania.
     
    64
    A ihrisko teraz opúšťa hosťujúci kapitán Marek Sapara. Jeho úlohy na ihrisku preberie Tomáš Ďubek.
     
    65
    Žltou kartou je teraz po faule na Olasunkanmiho potrestaný strelec jediného presného zásahu Ružomberku Kristián Kolčák.
     
    66
    Prešovčania si vypracovali zo štandardnej situácie ďalšiu sľubnú streleckú príležitosť. Jakub Rolinc sa zmocnil lopty pri žrdi, no svojou strelou trafil len svojho spoluhráča, Macík nemusel zasahovať.
     
    67
    Dobrú prácu teraz odviedol v šestnástke Dzurík, ktorý zažehnal hroziace nebezpečenstvo odkopom na roh.
     
    67
    Prešov vypätú situáciu vo vlastnom vápne zvládol. Olasunkanmi ešte bojoval o loptu v šprintérskom súboji, no chýbali mu sily.
     
    68
    Ružomberok postupne otáča hru a čoraz viac sa dostáva na dostrel prešovskej brány.
     
    68
    Teraz ale Jakub Rolinc krásnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Dávida Leška, ktorý poslal na bránu hostí dobrú strelu, no brankár Macík teraz vytiahol výborný zákrok a udržal tak šance Ružomberka na bodový zisk.
     
    69
    Olasunkanmi teraz predviedol precíznu techniku, výborne si podržal loptu pred súperom a vypýtal si faul.
     
    70
    Olasunkanmi je dnes nepochybne najlepším hráčom na ihrisku. Prešovský futbalista sa opäť dostal k strele spred šestnástky, jeho pokus ale Macík nadvakrát dokázal pokryť.
     
    71
    Olasunkanmi pekne zakombinoval s Rolincom, ten síce dostal loptu až k šestnástke súpera, vzápätí ale o ňu prišiel.
     
    72
    Dnešné stretnutie sleduje 1260 divákov.
     
    72
    Olasunkanmi teraz narobil opäť veľké problémy obrane Ružomberka, no jeho prihrávka na spoluhráča nabiehajúce z druhej vlny úspešná nebola.
     
    73
    Prešov stále vedie o jeden gól a čas na vyrovnanie sa hosťujúcim futbalistom kráti.
     
    73
    Z pravej strany teraz centroval Daniel, no jeho dlhá prihrávka skončila za bránkovou čiarou.
     
    74
    Ružomberok má opäť loptu na svojich kopačkách a snaží sa dobyť defenzívu Prešova, ktorá zvlášť v druhom polčase podáva výborný výkon.
     
    74
    Hostia teraz vyslali dobrý center pred prešovskú bránu, no Lačný sa dopustil útočného faulu.
     
    75
    A opäť ďalšia útočná akcia Ružomberčanov. Ďalekonosný pokus hostí ale priamo prešovskú bránu neohrozil. Nasledovať bude odkop od brány v podaní brankára Jozefa Taliana.
     
    75
    Prešov teraz bude zahrávať štandardnú situáciu. Loptu bude do šestnástky súpera posielať Dávid Keresteš.
     
    76
    Kerestešov center na Rolinca bol ale príliš dlhý. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    76
    Erik Daniel teraz pekný manévrom oklamal Streňa, no v šprintérskom súboji sa dopustil útočného faulu.
     
    77
    Chrien sa teraz pekne zbavil dvoch brániacich hráčov, na Micherdu ale pri autovej čiare nevyzrel. Prešovskému futbalistovi zapisujeme istý defenzívny zákrok.
     
    78
    Po dlhšom čase sledujeme v útočnom snažení aj domáci celok, ktorý sa v závere zápasu bude snažiť o udržanie jednogólového vedenia.
     
    78
    Domáci sa ale predovšetkým sústredia na zabezpečenie obrany a Rolincovi tak teraz v šestnástke chýbala výraznejšia podpora spoluhráčov.
     
    78
    Micherda teraz odviedol pri autovej čiare výbornú prácu. Hra je na malý moment prerušená.
     
    78
    A v závere zápasu sa do hry dostane domáci Lukáš Kubus, ktorý na ihrisku vystrieda Petra Katonu.
     
    79
    Dlhá lopta nasmerovaná na Kubusa sa neujala. Defenzíva Ružomberka si s touto situáciou poradila a môže založiť útok.
     
    79
    Hosťujúci fanúšikovia bubnovaním ženú svojich miláčikov dopredu, ktorí sa zatiaľ márne snažia o vyrovnanie.
     
    79
    Ružomberok oblieha šestnástku súpera, Prešov ale teraz odviedol výbornú prácu v defenzíve. Prešov bude rozohrávať loptu z vlastnej polovice.
     
    80
    Kŕč Streňa je zažehnaný, nasledovať bude rozohrávka v podaní domáceho celku.
     
    80
    K lopte sa ale opäť dostali hostia, od ktorých možno v záverečnej desaťminútovke očakávať veľký ofenzívny nápor a tuhý boj o body.
     
    81
    Centrovaná lopta z ľavej strany našla nabiehajúceho Lačného, no jeho pokus hlavičkou skončil mimo brány.
     
    81
    Micherda si teraz svojou aktivitou vypýtal faul a pozbieral tak cenné sekundy pre svoj tím.
     
    82
    Olasunkanmi teraz kľučkami zamotal hlavu súperovým obrancom, chýbala mu ale podpora spoluhráčov. O loptu tak napokon prišiel.
     
    83
    Pri lopte sú Ružomberčania, ktorí sa silou mocou tlačia dopredu, no zatiaľ sa im nedarí dostať na dostrel prešovskej brány.
     
    83
    Ihrisko opúšťa strelec ružomberského gólu Kristián Kolčák, ktorého na trávniku nahradí Šimon Kupec.
     
    84
    Prešov zviedol ďalší úspešný osobný súboj pri vlastnej šestnástke. Ružomberok bude v posledných minútach zápasu bojovať predovšetkým s časom.
     
    85
    MFK má loptu vo svojej moci, bude ju vhadzovať v blízkosti domácej šestnástky, no Prešov teraz získal loptu a poslal ju čo najďalej od vlastnej brány.
     
    86
    Kubus teraz podržal loptu, pozbieral cenné sekundy a domáci budú ešte striedať.
     
    87
    V závere zápasu sa do hry dostane Jozef Bujňák, ktorý na ihrisku vystrieda Lukáša Micherdu, ktorý má za sebou vydarený zápas.
     
    88
    Prešovčania sa nikam neponáhľajú, snažia sa držať loptu čo najďalej od svojej brány a udržať si tak jednogólové vedenie, ktoré Šarišanom vystrelil v 54. minúte Olasunkanmi.
     
    88
    A Prešovčania si svojou aktivitou v strede poľa vypýtali ďalší faul a opäť tak môžu pozbierať cenné sekundy vo svoj prospech.
     
    89
    Pri lopte sú opäť domáci futbalisti, ktorí umne kontrolujú hru a držia si svojho súpera na dištanc.
     
    89
    A je to ďalší faul zo strany hostí. Na ihrisku sa teraz ocitol kapitán Patrik Jacko.
     
    90
    Pred nami je posledná minúta základnej hracej doby. Prešov má stále loptu na svojich kopačkách. Poslednú päťminútovku má prakticky celý čas loptu vo svojej moci a umne kontroluje jednogólové vedenie.
     
    90
    Loptu do hry z autu vhodí Bujňák, k lopte sa dostal Rolinc, ktorý ju prenechal Leškovi, no ten zaváhal a Ružomberok tak môže ísť do rýchleho protiútoku.
     
    90
    Hráčov MFK ale Prešovčania dokázali odzbrojiť od lopty.
     
    90
    V závere zápasu sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90+1
    Duel vstúpil do trojminútového nadstaveného času. Lopta teraz skončila pri brankárovi Jozefovi Talianovi, ktorý sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    90+2
    A za nami je prvá minúta nadstaveného času. Prešov drží loptu ďaleko od svojej brány a Ružomberku vôbec nedovoľuje vypracovať si záverečný tlak.
     
    90+2
    Kubus teraz zvádzal šprintérsky súboj s jedným z protihráčov. Prešov si dal pozor na krídelnú akciu súpera a vybojoval loptu.
     
    90+2
    Po autovej rozohrávke Prešov opäť odkopo loptu ďaleko od svojej brány. Ružomberok bude zakladať jednu z posledných akcií zápasu.
     
    90+3
    A je to ďalší úspešný osobný súboj domácej obrany, ktorá v posledných minútach predvádza prvotriedny výkon.
     
    90+3
    A v úplnom závere bude Ružomberok zahrávať ešte jeden rohový kop.
     
    90+3
    Ružomberku sa ale nepodarilo z rohového kopu nič vyťažiť a hlavný rozhodca Michal Očenáš hvizdom ukončil dnešné stretnutie.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. 1. FC Tatran Prešov zdolal pred očami vlastných divákov 2:1. Skóre zápasu otvoril v 17. minúte Kolčák, ktorý sa presadil hlavou po krásnom centri Saparu. Po necelých troch minútach ale vyrovnal Katona, ktorý stál na konci vydarenej akcii Šarišanov. O trojbodovom zisku domáceho celku napokon rozhodol v 54. minúte Olasunkanmi, ktorý dnes na ihrisku miestami doslova dominoval a nádherným projektilom vybojoval pre Prešov cenné tri body. (18:50:40)

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 20. Katona, 54. Olansunjanmi – 17. Kolčák (Sapara)

    Karty:   27. Jacko (PRE) – 39. Lačný (RUZ), 65. Kolčák (RUZ)


    FC Tatran Prešov: Talian – Petko (34. Kačala), Jacko (C), Katona (78. Kubus), Leško – Rolinc, Dzurík, Olansunjanmi, Keresteš – Streňo, Micherda (87. Bujňák).
    Náhradníci: Penksa – Bujňák, Tubonemi, Kačala, Straka, Haladej, Kubus.

    MFK Ružomberok: Macík – Kružliak, Maslo, Gál-Andrezly, Mareš (46. Chrien) – Nagy, Maslo, Daniel, Sapara (C) (64. Ďubek) – Kolčák (83. Kupec), Lačný.
    Náhradníci: Hajdúch – Faško, Kupec, Chrien, Menich, Ďubek.

    Rozhodca: Očenáš – Brendza, Kováč

    Diváci: 1260