Ottawa – Toronto 5:4 (po pr.) | Chicago – St. Louis 2:5 (kon.) | San Jose – LA Kings 2:1 (kon.)
Edmonton – Calgary 7:4 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
7:4 (3:1, 2:2, 2:1)
Calgary Flames
cz Štvrtok 13.10.2016, 04:50 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:38 Jordan EBERLE - 7:4
     
    58:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    JORDAN EBERLE trefuje z vlastní třetiny odkrytou branku soupeře a je rozhodnuto. Asistence: Darnell Nurse.
    51:29 Dennis WIDEMAN - 6:4
     
    51:29
    Calgary právě vstřelilo branku!
    DENNIS WIDEMAN neuspěl z levé strany, puk se k němu ale dostal podruhé a ze stejného místa poté již překonal Talbota, byť puk byl lehce přizvednutý bránícím hráčem. Asistence: TJ Brodie a Mikael Backlund.
    49:00 Jesse PULJUJÄRVI - 6:3
     
    49:00
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ryan Nugent-Hopkins sice ztratil puk u pravého mantinelu, ale ten se odrazil před pozorného JESSE PULJUJÄRVIHO, který pohotovou střelou, z pravého kruhu pro vhazování, překvapil Briana Elliotta. Bez asistence.
    34:33 Connor MCDAVID - 5:3
     
    34:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Není co řešit, CONNOR MCDAVID si parádně zamíchal před Elliottem, aby ho poté překonal parádní střelou nad pravé rameno, gólman Calgary absolutně bez šance. Bez asistence.
    32:17 Connor MCDAVID - 4:3
     
    32:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Brankové hody pokračují, Brian Elliott vyráží střelu Russella, z pravé strany se ale k odraženému puku dostal CONNOR MCDAVID, který ho bekhendem poslal do branky. Asistence: Andrej Sekera a Kris Russell.
    30:51 Michael FROLÍK - 3:3
     
    30:51
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Druhý gól hostů při vlastním oslabení, parádním sólem se blýskl Backlund, který z vlastní třetiny najel až před Talbota, ten sice jeho střelu vyrazil, ale z ničeho nic se k dorážce dostal MICHAEL FROLÍK, jež doklepl puk do branky, mezi betony gólmana. Asistence: Mikael Backlund a Mark Giordano.
    28:26 Troy BROUWER - 3:2
     
    28:26
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Chybu domácích v rozehrávce dokázal při vlastním oslabení potrestat TROY BROUWER, který se dostal sám před Talbota, jehož překonal střelou nad lapačku. Bez asistence.
    15:12 Zack KASSIAN - 3:1
     
    15:12
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Connor McDavid našel parádním pasem ZACKA KASSIANA, který se dostal za obranu Calgary a svůj nájezd zakončil povedeným bekhendovým blafákem. Asistence: Connor McDavid a Oscar Klefbom.
    05:34 Tyler PITLICK - 2:1
     
    05:34
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté sice přečkali oslabení, pak ale chybují v útočném pásmu, domácí šli do protiútoku, který zakončil gólovou střelou, z pravé strany, TYLER PITLICK. Asistence: Kris Russell a Adam Larsson.
    01:46 Alex CHIASSON - 1:1
     
    01:46
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Blesková odpověď hostů, ALEX CHIASSON se dostal z levé strany před Talbota, kterého dokázal překonat střelou mezi betony. Asistence: Lance Bouma a Matt Stajan.
    01:10 Patrick MAROON - 1:0
     
    01:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Skvělý start domácích Olejářů, střelu Draisaitl od modré tečuje před Elliottem PATRICK MAROON a puk končí v brance Calgary. Asistence: Leon Draisaitl.

    Martin Dvořák

    Góly a asistencie: 2. Maroon (Draisaitl), 6. Pitlick (Russell, Larsson), 16. Kassian (McDavid, Klefbom), 33. McDavid (Sekera, Russell), 35. McDavid (t.s.), 49. Puljujärvi, 59. Eberle (Nurse) – 2. Chiasson (Bouma, Stajan), 29. Brouwer, 31. Frolík (Backlund, Giordano), 52. Wideman (Brodie, Backlund)


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Davidson – Lucic, McDavid (C), Eberle – Pouliot, Nugent-Hopkins, Slepyšev – Maroon, Draisaitl, Puljujärvi – Pitlick, Letestu, Kassian.
    Calgary Flames: Elliott (Johnson) – Giordano (C), Wideman, Brodie, Engelland, Grossmann, Hamilton – Gaudreau, Monahan, Versteeg – Tkachuk, S. Bennett, Brouwer – Ferland, Backlund, Frolík – Bouma, Stajan, Chiasson.

    Rozhodca: Pochmara, Rehman – Gibbs, Wheler