koniec zavodu
Veľká cena Japonska

Nico Rosberg (Mercedes)

(2. Max Verstappen (Red Bull), 3. Lewis Hamilton (Mercedes))

Nedeľa 09.10.2016, 07:05 • Suzuka, Japonsko • Formula 1
     
    Nico Rosberg víťazí vo Veľkej cene Japonska na okruhu v Suzuke na do hodnotenia MS získava ďalších 25 bodov. Jeho tímový kolega a zároveň najväčší konkurent v boji o majstrovský titul Lewis Hamilton dnes prišiel na tretej priečke, získal "len" 15 bodov, a tak sa jeho strata na vedúceho Nemca natiahla už na 33 bodov. S konštatovaním, že ďalšia Veľká cena Formuly 1 nás čaká o dva týždne v americkom Austine sa s vami lúčim a prajem vám peknú nedeľu! (08:39:22)
     
    Na ďalších bodovaných priečkach to v cieli vyzerá nasledovne: 4. Vettel, 5. Räikkönen, 6. Ricciardo, 7. Peréz, 8. Hölkenberg, 9. Massa, 10. Bottas.
     
    Koniec závodu.
     
    CIEĽ
    Prekvapenie sa v poslednom kole nekonalo, NICO ROSBERG na Mercedese sa stáva víťazom Veľkej ceny Japonska 2016! Druhý končí Max Verstappen na Red Bulle, tretia priečka patrí Lewisovi Hamiltonovi z Mercedesu!
     
    53
    Nicovi Rosbergovi chýba k ďalšiemu víťazstvu už len posledné kolo! Jeho náskok je viac ako päťsekundový!
     
    52
    Najzaujímavejšie momenty na trati sa dve kolá pred koncom odohrávajú jednoznačne v boji o druhé miesto medzi Red Bullom Maxa Verstappena a Mercedesom Lewisa Hamiltona. Hamilton sa teraz takmer pretlačil cez Holanďana, v poslednej šikane pred cieľom však musel trať opustiť a zostáva naďalej tretí!
     
    51
    Pomerne nenápadne dnes jazdí Felipe Massa na Williamsa, ktorý by však mohol získať pre svoj tím dva body za 9. miesto. Navyše, bodovanú desiatku uzatvára jeho tímový kolega Valtteri Bottas.
     
    50
    Nica Rosberga čakajú posledné tri kolá. Jeho náskok na druhého Maxa Verstappena je pohodlných 5,8 sekundy. Hamilton nestráca na druhú priečku ani sekundu.
     
    49
    Medzitým v boji o poslednú bodovanú 10. priečku stratil Jolyoon Palmer na Renaulte, ktorý prebŕzdil v zákrute a pustil pred seba Romaina Grosjeana. Grosjean je tak jedenásty.
     
    49
    Max Verstappen to zatiaľ proti Lewisovi Hamiltonovi zvláda. Aj keď sa v niektorých momentoch zdá, že sa Brit približuje k monopostu Red Bullu, Verstappen mu na výjazdoch zo zákrut vždy o nejakú tú desatinku dokáže ujsť.
     
    48
    Nico Rosberg by sa už o pár momentov mohol stať vôbec prvým jazdcom po troch rokoch, ktorý vyhrá VC Japonska spôsobom štart-cieľ. O druhé miesto však bude ešte veľký boj.
     
    47
    Max Verstappen sa teraz napriek mladému veku zachoval mimoriadne skúsene. Na konci štartovacej rovinky do 47. kola dokázal odraziť útok Lewisa Hamiltona, napriek tomu to mladý Holanďan nebude mať vôbec jednoduché.
     
    46
    Súboj o pozície na pódiu bude ešte veľmi zaujímavý. Lewis Hamilton už stiahol Maxa Verstappena na rozdiel približne 0,7s.
     
    45
    Zatiaľ to vyzerá na veľmi zlý víkend pre McLaren. Fernando Alonso je priebežne 16., Jenson Button dokonca až 18.
     
    44
    Pomalšie časy priebežne vedúceho Nemca potvrdzuje aj to, že po desatinkách na každé kolo sa naňho doťahuje aj druhý Max Verstappen na Red Bulle.
     
    43
    Jednoznačne najrýchlejším mužom na trati je teraz Lewis Hamilton, ktorý za posledné štyri kolá stiahol na svojho kolegu z Mercedesu a veľkého rivala Nica Rosberga vždy niečo okolo sekundy.
     
    42
    Sebastian Vettel sa teraz veľmi rozčuľuje Carlosa Sainza, ktorý hoci bol o jedno celé kolo za ním, bránil mu v pohodlnom prejazde jednej zo zákrut.
     
    41
    Dvanásť kôl pred koncom je poradie nasledovné: 1. Rosberg, 2. Verstappen, 3. Hamilton, 4. Vettel, 5. Räikkönen.

    Jakub Kocourek

    Postavenie na štarte:
    1. rad: 1. Nico Rosberg (Nemecko/Mercedes), 2. Lewis Hamilton (Veľká Británia/Mercedes)
    2. rad: 3. Kimi Räikkönen (Fínsko/Ferrari), 4. Sebastian Vettel (Nemecko/Ferrari)
    3. rad: 5. Max Verstappen (Holandsko/Red Bull), 6. Daniel Ricciardo (Austrália/Red Bull)
    4. rad: 7. Sergio Peréz (Mexiko/Force India), 8. Romain Grosjean (Francúzsko/Haas)
    5. rad: 9. Nico Hülkenberg (Nemecko/Force India), 10. Esteban Gutiérrez (Mexiko/Haas)
    6. rad: 11. Valtteri Bottas (Fínsko/Williams), 12. Felipe Massa (Brazília/Williams)
    7. rad: 13. Daniil Kvjat (Rusko/Toro Rosso), 14. Carlos Sainz (Španielsko/Toro Rosso)
    8. rad: 15. Fernando Alonso (Španielsko/McLaren), 16. Jolyon Palmer (Veľká Británia/Renault)
    9. rad: 17. Jenson Button (Veľká Británia/McLaren), 18. Kevin Magnussen (Dánsko/Renault)
    10. rad: 19. Magnus Ericsson (Švédsko/Sauber), 20. Luiz Felipe Nasr (Brazília/Sauber)
    11. rad: 21. Esteban Ocon (Francúzsko/Manor), 22. Pascal Wehrlein (Nemecko/Manor)