Chabarovsk – Soči 3:2 (kon.) | Vladivostok – S.Moskva 6:3 (kon.) | Red Star Kunlun – Novgorod 2:4 (kon.)
Novosibirsk – Novokuzneck 3:2 (po pr.) | Ufa – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Dinamo Minsk – D. Moskva 2:0 (kon.)
Petrohrad – Helsinki 6:0 (kon.) | Záhreb – Čerepovec 7:3 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Traktor Čeljabinsk
cz Sobota 08.10.2016, 13:30 • Ufa Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:21
    Děmčenko opustil svou svatyni.
     
    52:30
    Útočníci Ufy teď rychlou kombinační souhrou vyšachovali defenzivu hostujícího mužstva ze hry, Omark chtěl vyšperkovat situaci přihrávkou na lépe postaveného Hartikainena, ten ovšem vůbec netrefil kotouč.
     
    51:42
    Domácí si mohou oddechnout, tlak Traktoru po vyloučení Borodkina totiž ustane.
     
    50:20
    Tohle byl další nebezpečný moment! Před bránou Ufy se utvořila skrumáž, ve které se hned několik hráčů Traktoru pokoušelo překonat Gavrilova. Nejblíže vstřelení vyrovnávacího gólu byl Klimontov, který orazítkoval levou spojnici obou tyčí.
     
    49:40
    Vyrovnání měl na hokejce Petrov, z bezprostřední blízkosti však Gavrilova neprostřelil.
     
    47:28
    Po ztrátě puku se ale provinil držením protihráče Vorobjov a domácí se budou muset bránit.
     
    43:40
    Rychlý útočný výpad domácí zakončili dělovkou vyprodukovanou z čepele hole Majorova, po které puk vyprášil Děmčenkův levý beton.
    39:19 Teemu HARTIKAINEN - 2:1
     
    39:19
    Ufa právě vstřelila branku!
    TEEMU HARTIKAINEN na území svého celku ukořistil puk a podél pravého mantinelu vyrazil kupředu. V útočné třetině se od hrazení odpoutal a vyjel do mezikruží, tam si bránícího Bělova položil na led a gólmana pokořil ranou kolem jeho lapačky. Finský forward tak prokazuje svou úspěšnou formu i v dnešním zápase, v němž vsítil oba góly Ufy a ve třetím dějství bude útočit na hattrick. Asistence: Sami Lepistö.
     
    36:19
    Neskutečné přečíslení tři na jednoho domácí nevyužili.
     
    31:15
    A na opačné straně v nebezpečné pozici zakončoval Šinin, který předtím ve středním pásmu odebral puk Kaprizovi. Gavrilov jeho střelu zápěstím vytěsnil pomocí vyrážečky.
     
    28:44
    I přes oslabení Gončarov po vyvezení kotouče nebezpečně zahrozil. Ze druhé vlny mu najížděl Majorov, ale obránce Ufy vzal dospovědnost na sebe a jeho rána z mírného úhlu prosvištěla jen těsně nad horní konstrukcí Děmčenkovy pokladnice.
     
    27:23
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Denis Bodrov – 2 min., sevření puku rukou).
    26:14 Paul SZCZECHURA - 1:1
     
    26:14
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    V době, když už byl domácí tým kompletní, podnikli hráči Traktoru útočný výpad. Po Birnerově přihrávce Pestunov projel za bránou a adresoval puk ve střelecké pozici číhajícímu PAULU SZCZECHUROVI, jenž vyrovnal střelou umístěnou k levé tyči. Asistence: Dmitrij Pestunov a Michal Birner.
     
    24:05
    Za hákování byl potrestán Loginov (Salavat Julajev Ufa).
     
    24:02
    Černikov přijel s pukem až před Gavrilova, jeho beton sice zůstal pevně přikován k ledu, nicméně k dorážce se dostal Jakuceňa a brankář Ufy musel použít svou vyrážečku.
     
    23:10
    Szczechura nahrávkou zpoza brány oslovil Borodkina, který znejistěl Gavrilova pohotovým pokusem vypuštěným mezi vrcholy kruhů.
     
    19:02
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Jurij Petrov – 2 min., sekání).
     
    13:43
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu se stal Omar (Salavat Julajev Ufa), jenž se provinil hákováním.
    10:07 Teemu HARTIKAINEN - 1:0
     
    10:07
    Ufa právě vstřelila branku!
    Pohledná akce dvou Seveřanů končí úvodním gólem. V přečíslení dva na jednoho si TEEMU HARTIKAINEN vyměnil puk s Omarkem, švédský forward vzápětí vrátil touš na hůl nejlepšího střelce Salavatu a ten domácí příznivce rozradostněl přesnou střelou do odkryté části brány. Děmčenko se ke své levé brankové konstrukci nedokázal přesunout včas a kapituloval. Asistence: Linus Omark.
     
    04:51
    Vynikající stahovačkou se Kaprizov prodral až před Děmčenka, ten se ale přelstít nenechal a proti střele, při které útočící hráč zakončoval hokejkou prostrčenou mezi nohama, vytáhl úspěšný zákrok betonem.
     
    02:00
    Rušno bylo také na opačné straně, kde přihrávku do běhu obdržel Gubarev a jeho jedovatý pokus musel Gavrilova pořádně štípnout.
     
    00:57
    Hned na začátku utkání si dobrou příležitost vytvořil Dmitrij Vorobjov, jehož rána od modré nadělala Děmčenkovi značné potíže.

    Lukáš Jasoněk

    Góly a asistencie: 11. Hartikainen (Omark), 40. Hartikainen (Lepistö) – 27. Szczechura (Pestunov, Birner)


    HC Salavat Julajev Ufa: Gavrilov (Svedberg) – Lepistö, Loginov, D. Vorobjov, Gončarov, Kuljaš, S. Garejev, D. Bodrov, Arzamascev – M. Majorov, Omark, Hartikainen – Lisin, J. Bodrov, I. Makarov – A. Lazarev, Černych, A. Černov – Kaprizov, M. Vorobjov, Chripunov.
    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Francouz) – Belov, Kolcov, Děnisov, Borodkin, Klimontov, , A. Petrov, Mamajev – , J. Petrov, Jakuceňa – Birner, Pestunov, – Szczechura, Gubarev, Penkovskij – Šolochov, , .

    Rozhodca: Antonín Jeřábek, Maxim Sidorenko – Dmitrij Goljak, Ivan Dedjulja