Faerské ostrovy – Rakúsko 0:1 (kon.) | Luxembursko – Arménsko 1:0 (kon.) | Bulharsko – Dánsko 0:3 (kon.)
Fínsko – Azerbajdžan 0:0 (kon.) | Litva – Slovinsko 1:0 (kon.) | Malta – Lotyšsko 1:0 (kon.)
Nemecko – Rusko 4:3 (kon.) | Česko – Moldavsko 4:1 (kon.) | Slovensko – Bielorusko sk 3:1 (kon.)
Nórsko – Švajčiarsko 2:1 (kon.) | Írsko – Srbsko 1:3 (kon.) | Čierna Hora – Belgicko 3:0 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (1:0)
Moldavsko
cz Piatok 07.10.2016, 18:00 • Městský stadion v Horním parku Znojmo • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý páteční podvečer přeji všem fotbalovým fanouškům, zároveň vás vítám u tohoto on-line přenosu z posledního vystoupení našeho výběru do 21 let v kvalifikaci na Mistrovství Evropy 2017 v Polsku. Lvíčata se dnes utkají s výběrem Moldavska.
     
    Česko

    Český výběr má letošní kvalifikaci rozjetou na výbornou, stále se drží na špici a bojují o přímý postup na evropský šampionát. Jediný tým, který je může ještě ohrozit je celek Belgie, který má ještě před sebou dva zápasy(Černá Hora (V) a Lotyšsko (D). Svěřenci Vítězslava Lavičky v dnešním zápase neberou nic jiného než tři body, aby si uchovali aspoň potencionální šanci na přímý postup. Český tým se bude muset obejít bez Patrika Schicka, který byl povolán do áčka. Aleš Čermák vypadnul kvůli zranění. Dodatečně byl povolán Matěj Pulkrab ze Sparty a Daniel Tetour z Dukly.

    Nominace na kvalifikační zápas s Moldavskem:

    Brankáři: Ondřej Kolář (FK Varnsdorf), Luděk Vejmola (FK Mladá Boleslav), Lukáš Zima (FC Janov)
    Obránci: Milan Havel (Bohemians Praha 1905), Lukáš Hůlka (FK Mladá Boleslav), Michael Lüftner (FK Teplice), Aleš Matějů (FC Viktoria Plzeň), Stefan Simič (Royal Excel Mouscron)
    Záložníci: Antonín Barák (SK Slavia Praha), Václav Černý (Ajax Amsterodam), Daniel Holzer (AC Sparta Praha), Michal Hubínek (Bohemians Praha 1905), Jakub Jankto (Udinese Calcio), Dominik Mašek (Bohemians Praha 1905), Tomáš Souček (SK Slavia Praha), Daniel Tetour (FK Dukla Praha), Michal Trávník (FK Jablonec)
    Útočníci: Lukáš Juliš (AC Sparta Praha), Stanislav Klobása (FK Mladá Boleslav), Matěj Pulkrab (AC Sparta Praha)
     
    Moldavsko

    Moldavsko má před sebou ještě dva zápasy v kvalifikaci, které můžou odehrát v pohodě a brát to jako přípravu na další kvalifikační cyklus. Tento tým už nemá šanci postoupit, na baráž jim schází jedenáct bodů. Hosté mají zatím na svém kontě pouze dvě výhry, jednu remízu a pět porážek. Zmíněné výhry přišly v zápase s Lotyšskem a Černou Horou. Jejich nejlepší střelec je Dan Spătaru, který nastřílel dvě branky..
     
    Poslední zápasy

    16. 11. 2015 Moldavsko – Česko 1:3 (13. Havel vlastní – 37. Souček, 53 Rozgoniuc vlastní, 81. Barák)

    11. 06. 2003 Česko– Moldavsko 3:0 (1. Kobylík, 18. Koubský, 88. Lafata)

    12. 10. 2002 Moldavsko – Česko 0:2 (27. a 63. Bureš)
    Lvíčata se dnes od 18:00 odehrají svůj poslední zápas v kvalifikačním cyklu na evropský šampionát do Polska!

     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zima – Matějů, Lüftner, Simič, Havel – Černý, Trávník (C), Hubínek, Barák, Jankto – Juliš
    Náhradníci: Vejmola – Tetour, Souček, Klobása, Vraštil, Mašek, Pulkrab

    Moldavsko: Mitu (C) – Rozgoniuc, Rogac, Macritchii A., Staris,Taras – Graur, Andronic, Macritchii V., Spataru – Rebenja
    Náhradníci: Cebotari – Svinarenco, Burlacu, Paireli, Damascan, Boiciuc, Zagaevschii

    Rozhodčí: Ivajlo Stojanov – Ivo Kolev, Georgi Dojnov (všichni Bulharsko).
     
    Obě mužstva přichází na hrací plochu. Česko dnes nastoupí v červeném, soupeř z Moldavska v modrém.
     
    Ještě před výkopem zazní hymny obou států.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo. Moldavský útočník Rebenja se jako první dotkl míče, ale hostující celek po pár sekundách míč ztratil, akce domácích začíná od obránce Plzně Matějů.
     
    1
    Aleš Matějů chtěl přihrávat na pravou stranu, ale to mu nebylo umožněno, obránce Plzně tak zvolil jistější nahrávku na Michala Hubínka.
     
    2
    Záložník Matritchii hledal na pravé straně hřiště Tarase, ale obránce Simič byl u míče včas a nedovolil tak pokračování moldavské akce.
     
    3
    Češi se nikam neženou, obranná čtyřka červených není napadána. Česká republika má dostatek času na promyšlení své akce.
     
    4
    Tahle akce nevypadala špatně, jejím hlavním představitelem byl český kapitán Trávník, ale jeho přihrávka na Černého nebyla přesná. Posléze jsme viděli pokus obránce Havla. Brankář Mitu nemusel zasahovat.
     
    5
    Aleš Matějů chtěl, aby česká akce pokračovala přes Antonína Baráka, ale moldavský obránce byl proti. Nicméně čeští fotbalisté jsou znovu u míče.
     
    5
    Z akce svěřenců Vítězslava Lavičky nebyl žádný pokus. Brankář a kapitán Moldavců v jednom, tedy Mitu, rozehrává akci outsidera zápasu.
     
    6
    Češi tvoří hru v úvodu zápasu, ale spolupráce Černého s Janktem ve vápně hostů nakonec nikam nevedla.
     
    7
    Hosté se v úvodu zápasu brání, zatím se nedostali do blízkosti branky Lukáše Zimy. Nyní na polovině hřišti nezískal míč záložník Hubínek.
     
    7
    Většina akcí českého celku jde v úvodních minutách zápasu přes pravou stranu, tedy přes Aleše Matějů, ten ale nenašel Antonína Baráka. Poté se vepředu neprosadil Václav Černý proti dvojici obránců modrých.
     
    8
    Můžeme si poznamenat, že obránce Michal Lüftner byl autorem pokaženého nákopu. Moldavsko se celkem bez větší námahy dostává k míči.
     
    9
    První rohový kop českého mužstva zahrával Václav Černý, rozehrál jej nakrátko s kapitánem Michalem Trávníkem, ale druhý jmenovaný centroval nepřesně na přední tyč.
     
    10
    Češi jsou výrazně aktivnější a zatím je znát, že jsou favority zápasu. Aleš Matějů nedostal centr tam, kam chtěl, ale i tak Česko zatím více drží míč.
     
    11
    Po dlouhé době může začít akce modrých, Satris si vypomáhá v rozehrávce přihrávkou zpátky na stopery Moldavska.
     
    12
    Spolupráce Aleše Matějů a Václava Černého nebyla řešena podle představ českých fotbalistů. Ještě předtím přišel vzdušný pas od Antonína Baráka.
     
    13
    Staris zastavil Černého v rozporu s pravidly, byl z toho přímý kop pro Michala Trávníka a brankář Moldavska Mitu byl hodně nejistý v době, kdy si šel pro míč, nicméně první brankou tohoto duelu to neskončilo.
     
    14
    Na konci čtrnácté minuty začala akce české reprezentace, která měla vyloženě jepičí život. Moldavsko se dostane na půlku svého soupeře.
     
    15
    Nicméně akce Moldavska skončila po pár vteřinách. Za to český celek byl mnohem nebezpečnější a mohla za to razantní levačka Václava Černého. Míč mířil do horních pater branky Mitua, ale moldavský kapitán vytáhl parádní zákrok proti jedovaté střele českého fotbalisty.
    15. Václav Černý se dostal ke střele a protáhnul moldavského brankáře!
     
    17
    Centr Michala Trávníka z pravé strany dolétl přece jen až k Janktovi, hosté sice získali míč, ale Češi je nenechali ani pořádně rozehrát.
     
    18
    Moldavsko zatím neinkasovalo a předvádí houževnatý obranný blok, otázkou zůstává, kdy se dokážou svěřenci Vítězslava Lavičky prosadit.
     
    19
    Snad poprvé se Moldavci ukázali před Zimou, centr Spatarua z levé strany odvrátil na roh Lüftner. Ale brankář českých lvíčat byl posléze bez většího pracovního nasazení.
     
    20
    Václav Černý dnes předvádí velice dobrý výkon, ale nyní neprošel přes svého moldavského soupeře v době, kdy si chtěl navést míč na levou nohu.
     
    21
    Výkop Lukáše Zimy patří do kategorie hodně nepřesných. Čeští fotbalisté se nyní budou muset bránit.
     
    21
    Češi zatím aktivně napadají rozehrávku Moldávie, Mitu dokázal najít pouze Hubínka. Jankt šel ale do dvou hráčů, a to rozhodlo o tom, že se domácí celek neprosadil.
     
    23
    Před Mituem bylo pořádně horko, protože nejprve centroval Jankt z levé strany a Rozgoniuc si málem srazil míč do vlastní sítě. Balon skončil na břevnu moldavské svatyně. Posléze přišel do vápna hostů ještě jeden míč, ale znovu Jankt v jasné šanci přestřelil branku modrých.
    23. Závar před brankou Moldavska vyřešil až Mitu!
     
    24
    Útočník Moldavců Rebenja si vůbec nerozuměl s míčem a celkem logicky tak hostující celek o míč přišel.
     
    25
    Havel, Jankto, Juliš...A právě hráč pražské Sparty přišel o míč. Češi jsou ale mnohem lepší, jejich herní projev je daleko lepší než ten moldavské reprezentace.
     
    26
    Češi jsou aktivnější a je to pouze o tom, kdo Mitu poprvé inkasuje. Matějů není vůbec špatný na pravé straně české obrany. Míč se teď dostal k Václavu Černému, ale jeho střela levačkou byla hodně bez razance. Brankář Moldávie předvedl rutinní zákrok.
     
    27
    Jankto vypadal hodně sebevědomě, procházel po levé straně a chtěl se prosadit za každou cenu, jenže v tom jej zastavil skluzem Rogac.
     
    28
    Rozgoniuc nic nevymýšlel a pro jistotu odkopl míč do autu před dotírajícím Černým.
     
    29
    Aleš Matějů je výborný na pravém kraji české obrany. Tento mladík patří k tomu nejlepšímu na hřišti. Po jeho centru hlavičkoval mimo tři tyče Jankto.
     
    31
    Aleš Matějů byl sice v oslabení, protože proti němu stál Spataru a Starîș, ale právě druhý jmenovaný jej fauloval. Václav Černý centroval do ohně. Následuje rohový kop pro červené. Staris dostává žlutou kartu.
     
    33
    No, tohle by se asi mělo dávat. Lukáš Juliš dostal ideální pas za obranu hostů od Hubínka, ale v jasné šanci proti Mituovi neuspěl, neboť netrefil branku Moldávie.
    33. Lukáš Juliš byl úplně sám před brankářem Mituem, ale branku netrefil!
     
    34
    Václav Černý se moc chce prosadit, ale právě u něho skončila slibná česká akce po pasu od pravé obránce Aleše Matějů.
     
    35
    Další velká šance českého mužstva, z pravé strany našel Trávník ve vápně volného Lüftnera, který poslal míč do náruče Mitua, poté neuspěl v dobré šanci Barák.
    35. V další šanci byl Barák, ale ani ten neuspěl!
     
    36
    Český obránce Simič minul branku, ve které v prvním poločase stojí Mitu. Právě brankář a kapitán Moldávie v jedné osobě bude rozehrávat.
     
    37
    Spolupráce Jankta po autovém vhazování s Václavem Černým, neskončila nikterak slavně. Čeští fotbalisté se ale posléze dožadovali penalty kvůli údajné ruce jednoho z hostů.
     
    38
    Pokud se nepletu, tak moldavští fotbalisté zatím nevystřelili na branku Lukáše Zimy, ale svěřenci Vítězslava Lavičky se stále nemohou prosadit a na první branku utkání čekáme.
     
    39
    Václav Černý se to pokusil změnit, jeho pokus byl ale zblokovaný. Zase to Moldávie ustála.
     
    40
    Českou akci začal táhl po levé straně Barák, přihrál Janktovi, posléze Václav Černý, ale při střele z vápna Moldavců trefil pouze náruč Mitua.
     
    41
    Spataru táhne akci outsidera zápasu po levé straně, nezastavil jej ani český obránce Lüftner.
     
    42
    Luftner s potkal v souboji ve středu hřiště s obráncem Macritchiim, posléze se ohnal po soupeři, takže žlutá karta pro oba fotbalisty.
     
    44
    A další tutovka české reprezentace. Lüftner pálil, odražený míč se dostal k Barákovi, ale ten minul svatyni, ve které stojí moldavský brankář Mitu.
     
    45
    Graur zastavil Simiče na polovině hřiště. Času už domácím fotbalistům v prvním poločase moc nezbývá.
     
    45+1
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přece jen skórují v prvním poločase. Tohle si svěřenci Vítězslava Lavičky zasloužili. Po centru Lüftnera na zadní tyč přistrčil Havel míč na JAKUBA JANKTA a ten přizemní střelou poslal míč za záda Mitua. Češi vedou ve Znojmě 1:0.
    45+1. JANKTO - 1:0
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    A tím také první poločas tohoto zápasu skončil. Češi v něm byli jasně aktivnější, měli tuto část duelu pod kontrolou, o čemž svědčí nula na kontě střeleckých pokusů hostujícího mužstva. Svěřenci Vítězslava Lavičky měli několik šancí. Za zmínku stojí tutovky Baránka či Juliše. Nicméně první gól utkání přišel až v samotném závěru první půle, kdy se prosadil ve vápně Jakub Jankto. Česko – Moldavsko 1:0 po prvních pětačtyřiceti minutách. Druhý poločas začne zhruba v 19:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Spătaru, přichází Damașcan.
     
    46
    Začal druhý poločas a první minutě druhé půle jsme viděli pokus mimo branku Lukáše Zimy v podání Graura. Čeští hráči nastoupili na hřiště bez změn oproti konci prvního poločasu.
     
    47
    Po Barákovi se k míči dostal Václav Černý. Akce červených bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    48
    Michal Lufter dnes nepodává špatný výkon. Je velice dobře rychlostně vybavený, věří si v osobních soubojích. Pravda, co se týče defenzivy, tak fotbalista Teplic neměl nic na práci.
     
    49
    Tempo druhého poločasu zatím nulové. Kombinovala česká obranná čtyřka, posléze Václav Černý vybojoval faul a volný přímý kop pro domácí hráče.
     
    50
    Michal Trávník chtěl centrem na zadní tyč najít Aleše Matějů, ale před českým fotbalistou vyboxoval míč brankář, který zatím jednou dnes inkasoval, a sice gólman Mitu.
     
    51
    Na hráčích hostů je znát, že jim už chybí motivace, dnes jsou zkrátka horší než čeští fotbalisté. Svěřenci Vítězslava Lavičky navíc nenechávají hráčům v modrých moc prostoru na rozehrávku.
     
    52
    Macriţchii rozehrával volný přímý kop z hloubi pole, ale míč získal v osobním souboji český obránce Simič. Fotbalisté České republiky mohou tak přidat druhou branku v zápase, která by je určitě uklidnila.
     
    53
    Aleš Matějů si chtěl narazit míč s Antonínem Barákem, ale plzeňsko-slávistická spolupráce neměla dobrou fotbalovou kombinaci mezi českou trojkou a osmičkou.
     
    54
    Modrá devítka Graur, která se nám ve druhém poločase prezentovala střelou mimo tři tyče Lukáše Zimy, nestihla míč na hrací ploše.
     
    55
    Milan Havel ukázal velice dobrou individuální akci, kdy český fotbalista nebyl zbrklý, nicméně český obránce nepřidal druhou branku zápasu, ale vybojoval rohový kop z levé strany.
     
    56
    Následoval nepřesný rohový kop domácího kapitána Trávníka. Čeští fotbalisté svého soupeře, ale v dnešním zápase jasně přehrávají. Jen ta finální fáze...
     
    57
    Graur se nedohodl se spoluhráčem na polovině hřiště. Nicméně střelec první branky zápasu Jakub Jankto pouze odevzdal míč do náruče Mitua.
     
    58
    Možná se budu opakovat, ale výkon Aleše Matějů je dnes skutečně výborný. Je na něm znát, že je vyhraný z plzeňského áčka.
     
    59
    Akce Graura nevypadala vůbec špatně, ale moldavský fotbalista jako kdyby se bál vystřelit na branku Lukáše Zimy a výsledkem tak byla nepřesná přihrávka na levou stranu. Čeští fotbalisté budou vhazovat.
     
    60
    Největší škoda je, že atmosféra dnešního utkání je prachbídná. Skoro jako v divadle...
     
    61
    Rozgoniuc šel nohama napřed do souboje s Michalem Trávníkem a vidí za to žlutou kartu. Čeští hráči měli výhodu.
     
    62
    Jakub Jankto chtěl přidat svoji druhou trefu v dnešním zápase, dostal se do vápna Moldávie, ale tam si pomohl rukama, takže bulharský sudí odpískal útočný faul.
     
    63
    Václav Černý si seběhl s míčem až k české obranné čtyřce. Posléze se do šance dostal Barák. Od brankáře Mitua šel míč do zámezí. Rohový kop si vezme Václav Černý.
    63. Barákova střela nadělala hostujícímu brankáři problémy!
     
    64
    Tohle nebyl špatný záměr Václava Černého, Antonín Barák si ale nepočínal vůbec dobře ve vápně hostů. Stav zůstává stále 1:1 pro svěřence Vítězslava Lavičky.
     
    65
    Moldávie se v tomto zápase v podstatě jen brání. Čeští fotbalisté přehrávají svého soupeře ve všech směrech, ale asi není potřeba dodávat, že vedení 1:0 je hodně ošidné.
     
    65
    Michal Trávník ukázal, jak má vypadat důraz v souboji jeden na jednoho. Čeští hráči se ale nedostali k ohrožení branky soupeře. Rogac si pro jistotu vypomohl s brankářem Mituem.
     
    67
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ve Znojmě padl právě druhý gól. Čeští mladíci mají k výhře opět blíže. A může za to parádní fotbalové myšlení Jankta, který si po vstřelené brance připisuje také asistenci na gól LUKÁŠE JULIŠE. Druhý jmenovaný fotbalista byl sám před Mituem a poslal míč pozemi na zadní tyč. To znamená, že domácí hráči vedou 2:0.
    67. JULIŠ - 2:0
     
    69
    Určitě svůj podíl na druhé brance zápasu má také výborná práce Havla. Svěřenci Vítězslava Lavičky mají opět k výhře nad Moldávii zase blíže.
     
    70
    Útočník Rebenja sice napadal Hubínka, ale pomohl si faulem. Bulharský sudí Stojanov odpískal přestupek hráči Moldávie. Následně jsme viděli velice dobrou příležitost Baráka, který ale nepropálil Mitua.
     
    71
    Krásný rychlý ťukec českých fotbalistů nekončí třetí brankou zápasu. Teď se musela hostům motat hlava. Po přihrávce od Havla si Václav Černý navedl míč na levou nohu, ale hrací předmět poslal vedle levé tyče moldavské branky.
     
    73
    Damascan začal akci Moldávie po levé straně, ale posléze tento fotbalista přihrál pouze do středu hřiště na Baráka, ten rozvinul své záměry o Jankta, na kterém je vidět, že je sebevědomý po statistice 1+1. Nicméně rychlá akce českých fotbalistů nekončí ani střelou na branku Mitua, natož třetím míčem v moldavské brance.
     
    74
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je hotovo. Češi tenhle zápas zřejmě nepustí. Michal Hubínek dostal míč silou vůle na JAKUBA JANKTA a ten byl naprosto chladnokrevný v zakončení. Češi vedou ve Znojmě 3:0.
    74. JANKTO - 3:0
     
    75
    Je tady první české střídání. Ze hry odchází Barák, přichází Mašek.
     
    76
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Taras, přichází Bouicuc.
     
    77
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je paráda. Češi přidávají čtvrtou branku. VÁCLAV ČERNÝ si udělal z obrany hostujícího celku dobrý den, tenhle mladík prošel mezi dvěma soupeři ve vápně Moldávie a poslal míč bezpečně pozemi k pravé tyči.
    77. ČERNÝ - 4:0
     
    78
    A když si k tomu připočteme, že Belgie prohrává v Černé Hoře 0:2, tak za takového stavu by česká lvíčata postoupila na EURO! Češi dnes vládnou!
     
    79
    A nervy tečou Moldavcům. Po faulu na Jankta dostává žlutou kartu Graur.
     
    79
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Juliš, přichází Pulkrab.
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Hubínek, přichází Souček.
     
    81
    Černá Hora přidává třetí branku v souboji s Belgií. Tohle vypadá na postup českých lvíčat na EURO 2017 do Polska!
     
    81
    Ve Znojmě bohužel vypovědělo službu osvětlení. Tento duel je přerušen.
     
    81
    Nahození reflektorů by mělo trvat pět minut.
     
    Černá Hora vyhrála první poločas nad Belgií poměrem 3:0.
     
    82
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Graur, přichází Pairelli.
     
    83
    Zápas pokračuje. Běží 83. minuta. Rozehrávka hostujícího celku začíná od brankáře Mitua.
     
    83
    Obránce Simič byl zastaven faulem. Souček bude rozehrávat kousek za polovinou hřiště.
     
    84
    Jankto obral na polovině hřiště Pairelliho. Co předvedou čeští fotbalisté v útoku?
     
    84
    Boiucicův centr z levé strany odvrátila obrana českého celku, posléze byl velice nedůsledný Mašek.
     
    85
    A právě Mašek chtěl najít Jankta na levé straně hřiště, teď se tito dva fotbalisté nedohodli a míč končí u Mitua.
     
    86
    Rebenja se chtěl prosadit, ale český obránce předvedl skvělou obrannou činnosti. Fotbalista Moldávie byl nucen k přihrávce pod sebe.
     
    87
    Simič zastavil Rozgoniuca. Posléze se ale Moldavci neprosadili, k míči se dostal Mašek, ale tento hráč si pomohl útočným faulem ve vápně modrých.
     
    88
    Česká akce začala u agilního Jankta, který předvádí skvělý výkon, posléze Trávník nezpracoval přihrávku od Václava Černého.
     
    89
    Zápas se už pouze dohrává. Češi nepřidali pátý gól, protože Havel se nedostal přes soupeře na levé straně hřiště.
     
    90
    Michal Trávník si nerozuměl s míčem po přihrávce od Dominika Maška. Začala poslední minuta normální hrací doby.
     
    90+2
    Česká akce byla založená na rychlosti, klidu na kopačkách českých fotbalistů. Václav Černý hraje dnes velký zápas. Aleš Matějů vybojoval rohový kop.
     
    90+3
    Na začátku třetí minuty nastavení pronikal vápnem soupeře Mašek, posléze zaměstnal Souček pěknou střelou Mitua, ale brankář Moldávie míč vyrazil.
    90+3. Mitu se vyznamenal proti střele Součka!
     
    90+3
    Po střele Jankta těsně za vápnem se Mitu nenudil.
     
    90+3
    Moldavsko právě vstřelilo branku!
    Lukáš Zima přichází o čisté konto v poslední možné chvíli. Česká obrana zaspala, Damașcan našel nehlídaného EUGENIA REBENJU, který razantní střelou nedal šanci brankáři České republiky!
    90+3. REBENJA - 4:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ale českým mladíkům to vadit nemusí. Nad Moldávií totiž vítězí 4:1 poté, co se v prvním poločase hodně trápili. Dlouho se nemohli prosadit až v nastavení první půle se prosadil Jankto. Ve druhém poločase český celek dominoval a výsledkem byly další trefy. Češi si na hřišti dělali víceméně, co chtěli. To vítězství je naprosto zasloužené. O tom nemůže být sporu.

    A když k tomu připočteme to, že Černá Hora vede nad Belgií 3:0 ve 47. minutě, tak je postup svěřenců Vítězslava Lavičky na EURO 2017 opravdu hodně blízko! Jakákoliv ztráta Belgičanů totiž posouvá českou jednadvacítku na mistrovství Evropy do Polska!
     
    Pro dnešek je to vše. Děkujeme za pozornost. Nadále fanděte českým sportovcům, protože ti nám dokáží dělat radost. Mějte se krásně! Hezký zbytek večera! (20:09:10)

    Vít Muzikář

    Góly: 45+1. Jankto, 67. Juliš, 74. Jankto, 77. Černý – 90+3. Rebenja

    Karty:   42. Lüftner (CZE) – 31. Starîș (MOL), 42. Macritchii (MOL), 61. Rozgoniuc (MOL), 79. Graur (MOL)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:12.
    Česko: Zima – Matějů, Lüftner, Simič, Havel – Černý, Trávník (C), Hubínek (79. Souček), Barák (75. Mašek), Jankto – Juliš (78. Pulkrab)
    Náhradníci: Vejmola – Tetour, Souček, Klobása, Vraštil, Mašek, Pulkrab

    Moldavsko: Mitu (C) – Rozgoniuc, Rogac, Macriţchii A., Starîș,Taras (76. Boiciuc) – Graur (82. Pairelli), Andronic, Macriţchii V., Spataru (46. Damascan) – Rebenja
    Náhradníci: Cebotari – Svinarenco, Burlacu, Paireli, Damașcan, Boiciuc, Zagaevschii

    Rozhodca: Ivajlo Stojanov – Ivo Kolev, Georgi Dojnov (všichni Bulharsko)