Francúzsko – Bulharsko 4:1 (kon.) | Luxembursko – Švédsko 0:1 (kon.) | Holandsko – Bielorusko 4:1 (kon.)
Maďarsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.) | Lotyšsko – Faerské ostrovy 0:2 (kon.) | Portugalsko – Andorra 6:0 (kon.)
Belgicko – Bosna 4:0 (kon.) | Grécko – Cyprus 2:0 (kon.) | Estónsko – Gibraltar 4:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
4:1 (3:1)
Bulharsko
Piatok 07.10.2016, 20:45 • Stade de France, Saint-Denis (FRA) • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase napokon pokračovala aktivita domáceho tímu a napokon sa Gameiroovi podarilo pridať svoj druhý gól v tomto zápase a tak domáci celok vyhráva tento zápas 4:1!

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok už neskorého piatočného večera! (22:39:55)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Francúzsko ešte zahrávalo rohový kop, ale hostia si s ním bez problémov poradili a loptu dostali do bezpečia.
     
    90+1
    Záver tohto zápasu sa však už prakticky už len dohráva, domáci sa ale držia s loptou na útočnej polovičke.
     
    90
    Napokon sa nastavujú ešte tri minúty!
     
    89
    Čakáme už na údaj o nastavenom čase, zrejme sa to o veľa minút preťahovať nebude. Môžme tak už hovoriť o zaslúženom víťazstve domácej reprezentácie.
     
    88
    Postupne sa futbalisti domáceho tímu dostali na útočnú polovičku, hostia sa tak v závere tohto zápasu musia brániť.
     
    87
    Hostia napokon smerom dopredu nič nevymysleli a tak je pri lopte už domáca reprezentácia. Francúzsko však kombinuje na svojej polovičke a skúša zakladať pomalší útok.
     
    86
    Pri lopte sú momentálne hostia, ale nedarí sa im prekročiť útočnú polovičku. Francúzsko všetko zvláda s prehľadom a už sa môže tešiť z víťazstva v tomto zápase.
     
    85
    Domácim sa aj naďalej darí držať sa s loptou na útočnej polovičke, do zakončenia sa však už dostať nemôžu. Do konca zápasu ostáva už len pár minút, zrejme to hlavný rozhodca moc predlžovať nebude.
     
    84
    Rohový kop napokon žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol. Domáci tím tak posledný krát vystriedal, z ihriska odišiel strelec gólu na 3:0 Griezmann.
     
    83
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Nabil Fékir.
     
    82
    Gignac po prihrávke od Pogbu skúšal poslať prízemný center do pokutového územia hostí, Bulharsko však loptu odvracia na rohový kop.
     
    81
    V tábore domácich sa medzičasom chystá ku poslednému striedaniu. Pri lopte sú domáci futbalisti a snažia sa založiť útok zo svojej polovičky.
     
    80
    Zápas sa postupne presunul do 80. minúty, domáci celok aj naďalej vyhráva 4:1 a postupne už kráča za 3 bodmi. Hostia dnes na domácich nestačili, aj keď od 7. minúty vyhrávali o jeden gól.
     
    79
    Ani tento rohový kop napokon nič zaujímavého domácemu tímu nepriniesol a hostia vyvážajú loptu do bezpečia. Francúzi sa tak sťahujú na svoju polovičku.
    78. Blaise Matuidi (FRA)
     
    78
    Sledovali sme rýchly útok domácich futbalistov, lopta sa následne dostala ku Matuidimu, jeho strela však skončila na tyčke brány hostí. Francúzsko však bude zahrávať rohový kop.
     
    77
    Hostia tak už dnes využili všetky striedania, z ihriska už odišiel autor úvodného gólu tohto zápasu Michajl Alexandrov. Dopredu to momentálne skúša domáca reprezentácia.
     
    76
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Michajl Alexandrov, prichádza Todor Nedělev.
     
    75
    Útočná snaha domácich bola zastavená, pretože sa domáci futbalisti previnili útočným faulom. Bulhari sa tak dostávajú ku lopte, ale smerom dopredu sa im dnes nedarí.
     
    74
    Na útočnej polovičke domáci futbalisti loptu strácajú a tak sa ku nej už dostávajú hostia. Do konca zápasu ostáva niečo málo cez 15 minút, o osude zápasu je však už dávno rozhodnuté.
     
    73
    Z ihriska napokon už odišiel strelec dvoch domácich gólov Gameiro, jeho odchod sprevádzal mohutný potlesk domácich tribún. Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, ktorí sa nemajú kam ponáhľať.
     
    72
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza André-Pierre Gignac.
     
    71
    Následne sme však mali možnosť sledovať vôbec prvý rohový kop hostí v tomto zápase! Nič zaujímavého však z neho nevyťažili a už sú pri lopte domáci futbalisti.
     
    70
    Bulhari však loptu stratili a tak rýchly brejk založili domáci. Ani im sa však na útočnej polovičke nepodarilo nič zaujímavého vymyslieť.
     
    69
    Ku strele z väčšej vzdialenosti sa teraz dostal Sissoko, brankár hostí si však s jeho pokusom poradil. Bulharsko opäť kombinuje len na svoje polovičke, ale vyzerá to, že sa postupne presunú na útočnú polovičku.
     
    68
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Ivelin Popov, prichádza Aleksandar Tonev.
     
    67
    Domáci sa postupne presúvajú na útočnú polovičku, hostia sa tak budú musieť opäť brániť. V tábore hostí sa už schyľuje ku druhému striedaniu.
     
    66
    Pri lopte sú už domáci futbalisti, ktorí sa zatiaľ nikam nehrnú a tiež kombinujú na svojej polovičke. Diváci na štadióne tak veľa futbalovej krásy nesledujú, avšak ich reprezentácia aj naďalej vyhráva 4:1!
     
    65
    Hostia kombinujú na svojej polovičke, je im už jasné, že s týmto zápasom nič nespravia a skôr sa snažia takto prečkať čas, ktorý ostáva do konca druhého polčasu.
     
    64
    Po dlhšej dobe majú loptu na svojich kopačkách aj hostia, avšak nedarí sa im ďaleko preniknúť. Domáci celok, až na tu chybu pri inkasovanom góle, predvádza dnes výbornú prácu v defenzíve.
     
    63
    Bulharsku sa však zatiaľ dari brániť rohové kopy domáceho tímu a poradilo si aj s týmto. Následne sa však ešte do zakončenia skúšal dostať Varane, ale hostia si ho postrážili.
     
    62
    Francúzsko si ďalším útokom vybojovalo rohový kop. Zrejme podobný obraz hry už budeme sledovať do konca tohto zápasu.
     
    61
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Marcelinho, prichádza Dimitar Rangelov.
     
    60
    Bulharsko muselo čeliť ďalšiemu útoku domácej reprezentácie, Sissokov center však hostia dokázali upratať do bezpečia. Bulhari chystajú prvé striedanie v tomto zápase.
     
    59
    Aj naďalej sledujeme podobný obraz hry, Francúzsko je pri lopte a drží hostí pod tlakom. Diváci sa už na tribúne radujú a hlasito zabávajú. O víťazstve domácich už niet pochýb.
    58. Kévin Gameiro (FRA) - 4:1
    58. Paul Pogba (FRA) - 4:1
     
    58
    Francúzsko dalo gól!

    Môžme povedať, že je už definitívne o osude tohto zápasu rozhodnuté! Sledovali sme krásnu spolupráca domácich futbalistov, Kurzawa sa dostal na pravej strane ku lopte, krásnou prihrávkou našiel pred bránou hostí KÉVINA GAMEIRA a ten upravuje skóre zápasu na 4:1!
     
    56
    Ku lopte sa teraz po výbornej prihrávke od svojho spoluhráča dostal Pogba, ten neváhal a ihneď tvrdo pálil na bránu hostí, lopta len tesne naozaj tesne minula bránu hostí. Stojanov sa za loptou iba obzrel.
     
    55
    Bulharsko sa muselo brániť ďalšiemu útoku domácich futbalistov, brankár Stojanov aj s pomocou svojich obrancov dokázal loptu dostať do bezpečia. Aj naďalej sledujeme podobný obra hry, veľa futbalovej krásy však nevidíme.
     
    54
    A opäť sa Francúzsko dostalo až do pokutového územia hostí, nepodarilo sa im tam však napokon nič zaujímavého vymyslieť. Bulharsko prehráva aj naďalej o dva góly a ku lopte sa dostáva len sporadicky.
     
    53
    Útočné akcie domáceho tímu pokračujú aj naďalej, tento útok však zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd domácich futbalistov. Dopredu to tak teraz môžu skúsiť hostia.
     
    52
    Netrvalo dlho a opäť sa podarilo domácim futbalistom pritlačiť na ich dnešného súpera. Sledovali sme napokon rohový kop Francúzska, ten však Bulharsko bez problémov pokrylo.
     
    51
    Domácim sa podarilo zaútočiť pred bránou hostí, Pogbova prihrávka do vnútra pokutového územia hostí však nikoho z jeho spoluhráčov nenašla.
     
    50
    Loptu má momentálne domáca reprezentácia, ktorá sa snaží čo najdlhšie si podržať loptu na svojich kopačkách. Ak sa Francúzsko v priebehu nasledujúcich minút nedopustí vážnej chyby, malo by tento zápas dotiahnuť do víťazného konca.
     
    49
    Francúzi sa napokon po rýchlom brejku dostalo ku priamemu kopu, po jeho rozohraní sa ku hlavičke dostal Koscielny, jeho pokus len tesne minul bránu hostí.
     
    48
    Hosťom sa však nedarí prekonať defenzívu domáceho tímu. Zatiaľ však sledujeme opatrnejší úvod druhého polčasu z oboch strán. Francúzsko sa navyše nemá kam ponáhľať.
     
    47
    Francúzsko však už loptu stratilo a tak ju získava Bulharsko. Hostia prehrávajú o dva góly a ak chcú niečo s tým spraviť, čaká ich veľmi náročná úloha.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už začal, výkop mali domáci futbalisti. Oba tímy nastupujú do druhého polčasu bez zmien v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Skončil sa veľmi zaujímavý prvý polčas, po ktorom sú určite viacej spokojnejší domáci futbalisti. Bulharsko sa v 7.minúte po góle M. Alexandrova z penalty dostalo do prekvapivého vedenia, to však domácich vôbec nepoložilo na kolená. Práve naopak, začali hrať aktívnejšie a výsledkom toho boli góly Gameira, Payeta a Griezmanna. Domáca reprezentácia tak po prvom polčase vyhráva 3:1!

    Uvidíme, čo nám napokon prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:48!
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Aj v záverečných minútach prvého polčasu sú pri lopte častejšie domáci, avšak zrejme sa už ničoho zaujímavého nedočkáme.
     
    45
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Luca Banti nastavuje ešte dve minúty!
     
    44
    Na druhej strane sme sledovali útok hostí, na obrannej polovičke domácich však včas zapracoval Koscielny a obranca Arsenalu loptu vyviezol do bezpečia.
     
    43
    Z pozície stopéra sa Varane dostal ku lopte a potiahol útok svojho tímu. Napokon ho však obrana hostí včas zastavila a loptu pred ním dostala do bezpečia.
     
    42
    Lopta je tak už na kopačkách domáceho tímu, ktorý sa posúva smerom dopredu. V závere prvého polčasu sa tak Bulharsko bráni aj naďalej.
     
    41
    Domáci však teraz stratili loptu a Bulharsko sa dostalo do rýchleho brejku. Popov sa dostal aj do zakončenia, avšak to nijak neohrozilo brankára domácej reprezentácie.
     
    40
    Francúzsko je aj naďalej pri lopte, avšak pochopiteľne sa nikam neponáhľa a kombinuje na svojej polovičke. Uvidíme, čo sa ešte do konca prvého polčasu dočkáme nejakej zaujímavej príležitosti.
     
    39
    Môžme teda konštatovať, že ten rýchly a hlavne prekvapivý gól Bulharska napokon domácim nijak neublížil, práve naopak. Po ňom začali hrať domáci veľmi aktívne a už vyhrávajú 3:1!
    Antoine Griezmann (FRA) - 3:1
     
    38
    Francúzsko dalo gól!

    Aktivita domácich pokračuje naďalej a tretím gólom v rade sa dostávajú do vedenia 3:1! Bulharsko teraz urobilo veľkú chybu v obrane, ku lopte sa poľahky dostal ANTOINE GRIEZMANN a presnou strelou po zemi prekonal brankára hostí!
     
    36
    Francúzsko sa však už stihlo presunúť na útočnú polovičku a tak sa musí Bulharsko opäť brániť nátlaku domácich. Pomaly sa blíži záverečná časť prvého polčasu.
     
    35
    Rohový kop napokon hostia bez problémov ubránili a loptu dostali do bezpečia. Domáci tak ďalší útok budú zakladať zo svojej polovičky ihriska.
     
    34
    Nový muž na ihrisku Sidibé sa dostal v pokutovom území hostí ku lopte a skúšal strelou ohroziť brankára Bulharska. Loptu napokon niekto z hostí stečoval na rohový kop.
     
    33
    Pri lopte je aj naďalej reprezentácia Francúzska, ktorá sa však nemá kam ponáhľať a zatiaľ kombinuje na svojej polovičke. Domáci sa otriasli z toho úvodného šoku a momentálne sa snažia kontrolovať priebeh hry.
     
    32
    Napokon sa domácim podarilo založiť útok na bránu svojho dnešného súpera, Griezmann však tesne pred pokutovým územím loptu vlastnou chybu stratil.
     
    31
    Loptu už majú na svojich kopačkách opäť domáci futbalisti, avšak nikam sa neponáhľajú a zatiaľ kombinujú medzi sebou. Za nami je už polhodina hry, videli sme už tri góly a vo vedení je domáca reprezentácia.
     
    30
    Payet založil útok svojho tímu, Kurzawa sa dostal ku lopte, ale jeho individuálny prienik dokázali hostia pokryť. Napokon to bude odkop od brány Bulharska.
     
    29
    Momentálne domáci troška ubrali a nechávajú hrať hostí. Bulharsku sa však nedarí prebojovať sa na útočnú polovičku. Tempo hry, ktoré od úvodu bolo veľmi rýchle troška upadlo.
     
    28
    Po dlhšej dobe sa o slovo prihlásili aj hostia, Popov sa dostal ku lopte a zvolil prihrávku na Djakova, kapitán Bulharska však loptu napokon poslal len do jedného z domácich obrancov.
     
    27
    Sagna musel napokon zrejme pre zdravotné problémy striedať. Za 27 minút tak stihol zaviniť penaltu a prihrať na vyrovnávajúci gól svojho tímu. Viac tak už napokon v tomto zápase nestihne.
     
    26
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Bacary Sagna, prichádza Djibril Sidibé.
    25. Dimitri Payet (FRA) - 2:1
     
    25
    Francúzsko dalo gól!

    A razom sa podarilo domácim futbalistom otočiť skóre vo svoj prospech! Francúzsko po vyrovnaní začalo hrať ešte viac aktívnejšie, na ľavú stranu dostal loptu DIMITRI PAYET, ktorý pôvodne zamýšľal center na skákajúceho Griezmanna, ten však loptu napokon nezasiahol a centrovaná lopta padla do siete hostí – 2:1!
     
    24
    Začína sa tak odznova, Francúzsku strelený gól dodal potrebné sily a aj naďalej má nadvládu čo sa týka držania lopty. Bulharsko sa tak opäť len bráni na svojej polovičke.
    23. Kévin Gameiro (FRA) - 1:1
     
    23
    Francúzsko dalo gól!

    Je vyrovnané! Sagna teraz odčinil zavinenú penaltu, keď sa dostal ku lopte, potiahol ju smerom dopredu, následne sa mu podarilo vyslať presný center na hlavu KÉVINA GAMEIRA a ten dokázal prekonať brankára hostí, keď jeho gólová hlavička zapadla ku ľavej tyčke – 1:1!
     
    22
    Rohový kop sa podarilo hosťom odvrátiť do bezpečia, domáci celok však ešte pri lopte ostáva. Bulharsko sa tak musí aj naďalej brániť na svojej polovičke.
     
    21
    Napokon sa domácim podarilo aj zaútočiť, po spolupráci Sissoka so zakončujúcim Gameirom to bude rohový kop pre Francúzsko.
     
    20
    Domáci futbalisti tak ešte stále čakajú na svoj prvý gól v tejto kvalifikácii. Momentálne držia hostí pod tlakom, ale smerom dopredu to je veľmi bezzubé.
     
    19
    Francúzsko sa čoraz viac posúva na útočnú polovičku, Bulharsko však aj naďalej úspešne bráni svoje územie. Domácim sa zatiaľ nedarí nájsť recept, ako prekonať hradby hostí.
     
    18
    Pri lopte je momentálne domáci celok, ktorý sa postupne presúva na útočnú polovičku. Bulharsko však zatiaľ úspešne zvláda prácu v defenzíve.
     
    17
    Sledovali sme opäť útok domácich, ani ten však nič zaujímavé nepriniesol. Spolupráca Sissoka a Pogby úspešná nebola a tak brankár Stojanov sa opäť do hry zapojí svojim výkopom od brány.
     
    16
    Francúzi síce aj naďalej majú optickú prevahu a častejšie loptu na svojich kopačkách, avšak smerom dopredu toho veľa nevymysleli. Bulharsko si tak zatiaľ drží svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    15
    Pogba sa dostal ku lopte a tak to skúsil aj z väčšej vzdialenosti. Bránu hostí sa mu však trafiť nepodarilo a tak to bude opäť len odkop od brány v podaní brankára Bulharska.
     
    14
    Ani tento útok domácim futbalistom nevyšiel podľa predstáv a bude to len odkop od brány Bulharska. Zatiaľ sú obaja brankári prakticky bez práce, Lloris však už stihol inkasovať gól z pokutového kopu.
     
    13
    Payet sa dostal ku výbornej prihrávke na pravej strane, následne loptu posunul na Griezmanna, ten však vo vnútri pokutového územia nedokázal loptu úspešne trafiť a následne ju Bulharsko dostalo do bezpečia.
     
    12
    Obranca hostí Pirgov predviedol opäť výbornú prácu v defenzíve, keď dobre blokoval Griezmann a nepustil ho do zakončenia. Francúzsko však v týchto chvíľach jasne dominuje.
     
    11
    Bulhari sa však musia aj naďalej brániť, domáci futbalisti sa snažia čo najrýchlejšie vyrovnať. Zatiaľ však hostia všetko úspešne zvládajú a domácich do šancí nepúšťajú.
     
    10
    Domáci teraz boli blízko ku vyrovnaniu! Gameiro sa v pokutovom území dostal ku lopte a ihneď skúšal páliť na bránu hostí, Pirgov sa však obetavo hodil do strely a lopta od neho putuje za postrannú čiaru do bezpečia. Stojanov tak zasahovať nemusel.
     
    9
    Aj naďalej je pri lopte Francúzsko, avšak nedarí sa mu prebojovať sa pred bránu hostí. Uvidíme, čo napokon takýto rýchly gól v sieti domácich spraví s vývojom tohto zápasu.
     
    8
    Takýto úvod zápasu zrejme nikto nečakal. Domáca reprezentácia sa však z inkasovaného gólu rýchlo otriasla a momentálne je pri lopte. Bulharsko sa tak v týchto chvíľach musí brániť.
    7. Michajl Alexandrov (BUL) - 0:1
     
    7
    Tím Bulharsko práve strelil gól!
    Ku exekúcii pokutového kopu sa postavil MICHAJL ALEXANDROV, loptu kopol ku ľavej tyčke a od nej sa následne lopta odrazila do siete – 0:1! Lloris v bráne domácich tak nemal šancu na zákrok.
     
    6
    Sagna fauloval v pokutovom území Milanova a Bulharsko bude kopať pokutový kop! Tak to je teda zaujímavý začiatok zápasu!
    5. Bacary Sagna (FRA)
     
    5
    Priamy kop domácich rozohral Payet, avšak nikto z domácich futbalistov nedokázal loptu zasiahnuť. Dopredu to tak už skúšajú hostia z Bulharska.
     
    4
    Sledovali sme ďalší rýchly útok domácej reprezentácie, útok ťahal po pravej strane Sagna, ten bol napokon faulovaní a tak uvidíme priamy kop Francúzska.
     
    3
    Domáci tím sa napokon dostal pred bránu hostí, Payet odcentorval do pokutového územia, ku odrazenej lopte sa následne dostal Griezmann, jeho zakončenie mu však nevyšlo podľa predstáv.
     
    2
    Francúzsko však pred pokutovým územím Bulharska loptu stratilo a tak do rýchleho brejku išli hostia. Ani im sa však napokon nepodarilo ohroziť bránu strelou.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu patril Bulharsku, hostia však loptu rýchlo strácajú a dopredu to tak už skúša domáca reprezentácia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche! Na Stade de France je tak už všetko pripravené, aby sa toto stretnutie mohlo začať. Vypočujeme si štátne hymny a po zvyšných formalitách odštartuje prvý polčas.

    Mne už neostáva nič iné, ako Vám zaželať príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný piatočný večer všetkým, ktorí klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním! Do začiatku kvalifikačného zápasu medzi domácim Francúzskom, ktoré na svojom štadióne privíta Bulharsko už veľa času neostáva. Zatiaľ si môžte pozrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni z Talianska a to konkrétne ako hlavný rozhodca Luca Banti, ktorému na čiarach budú asistovať Alessandro Giallatini a Fabiano Preti. Štvrtým náhradným rozhodcom je Paolo Valeri.

    Tesne, pred začiatkom zápasu sa Vám opäť prihlásime!
     
    Úvodné zostavy:

    Francúzsko: Lloris (C) – Sagna, Varane, Koscielny, Kurzawa – P. Pogba, Matuidi – Moussa Sissoko, Griezmann, Payet – Gameiro

    Náhradníci: Aréola, Mandanda – Sidibé, Laporte, Gignac, Martial, Fékir, Kimpembe, Cabaye, Digne, Coman, Kanté

    Bulharsko: V. Stojanov – S. Popov, A. Alexandrov, Pirgov, Ž. Milanov – G. Milanov, Djakov (C), Kostadinov, M. Alexandrov – Marcelinho, I. Popov

    Náhradníci: Makendžijev, Mitrev – Božikov, Galabinov, Čočev, Čorbadžijski, Nedělev, Nedjalkov, Rangelov, Rajnov, Slavčev, Tonev

    Rozhodca: Luca Banti – Alessandro Giallatini, Fabiano Preti – Paolo Valeri (všetci ITA)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí klikli na tento on-line textový prenos! V ňom sa spoločne pozrieme na stretnutie, v ktorom sa proti sebe postavia mužstvá Francúzka a Bulharska. Výkop zápasu a tak aj tento prenos je naplánovaný na 20:45!

    Fanúšikovia futbalu si v nasledujúcich dňoch oddýchnu od najprestížnejších futbalových súťaží, pretože sú na programe kvalifikačné zápasy o MS 2018 v Rusku!

    V tomto prenose sa zameriame na kvalifikačný zápas skupiny A, kde sa proti sebe postaví Francúzsko a Bulharsko.

    Francúzsko:
    Krajina, v ktorej sa len nedávno dohrali ME vo futbale a krajina, ktorá napokon obsadila na spomínaných ME 2. miesto patrí medzi favoritov skupiny A. Avšak, v prvom zápase sa dá hovoriť o zakopnutí Francúzska, pretože v Bielorusku remizovali Francúzi 0:0. Francúzsko tak získalo 1 bod a patrí mu v tabuľke predbežná 4. pozícia.

    Bulharsko:
    Aj Bulharsko môžme v inak náročnej skupine zaradiť medzi tímy, ktoré by sa mali pobiť o prvé miesto. Bulhari svoj prvý zápas napokon zvládli, avšak povinná jazda proti Luxembursku napokon bola veľmi náročná. Bulharsko o svojom víťazstve 4:3 napokon rozhodlo až gólom v nastavenom čase. Bulharsko je tak zatiaľ jediný tím, ktorý má na svojom konte víťazstvo a tak mu patrí prvé miesto v tabuľke.

    Vzájomné zápasy:
    Obe mužstvá sa proti sebe postavili už veľakrát, avšak naposledy to bolo ešte v roku 1996, keď na ME vo futbale v Anglicku sa proti sebe strelo Francúzsko a Bulharsko v základnej skupine B a zrodila sa výhra Francúzov 3:1!

    Favorit:
    Papierové predpoklady a aj stávkové kancelárie do tejto úlohy stavajú domáce mužstvo. Francúzsko navyše potrebuje v tomto zápase zabudnúť na remízu 0:0 s Bieloruskom. Bulharsko však určite ide do tohto zápasu s odhodlaním. Môžme sa určite tešiť na zaujímavé stretnutie, pri ktorého sledovaní by sme sa nudiť nemali.

    Miroslav Revaj

    Góly: 23. Gameiro, 25. Payet, 38. Griezmann, 58. Gameiro – 7. M. Alexandrov (pen.)


    Francúzsko: Lloris (C) – Sagna (26. Sidibé), Varane, Koscielny, Kurzawa – P. Pogba, Matuidi – Moussa Sissoko, Griezmann (83. Fékir), Payet – Gameiro (72. Gignac).
    Náhradníci: Aréola, Mandanda – Sidibé, Laporte, Gignac, Martial, Fékir, Kimpembe, Cabaye, Digne, Coman, Kanté.

    Bulharsko: V. Stojanov – S. Popov, A. Alexandrov, Pirgov, Ž. Milanov – G. Milanov, Djakov (C), Kostadinov, M. Alexandrov (76. Nedělev) – Marcelinho (61. Rangelov), I. Popov (68. Tonev).
    Náhradníci: Makendžijev, Mitrev – Božikov, Galabinov, Čočev, Čorbadžijski, Nedělev, Nedjalkov, Rangelov, Rajnov, Slavčev, Tonev.

    Rozhodca: Luca Banti – Alessandro Giallatini, Fabiano Preti – Paolo Valeri (všetci ITA)