Olomouc – Chomutov 1:4 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 2:0 (kon.) | Vítkovice – Sparta Praha 1:5 (kon.)
Třinec – Č. Budějovice 3:4 (po pr.) | Jihlava – Kladno 0:3 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Rytíři Kladno
cz Piatok 07.10.2016, 18:15 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího utkání DHL extraligy juniorů, ve kterém se proti sobě postaví HC Dukla Jihlava a Rytíři Kladno. Zápas nezačíná v tradičních 18:00, ale v 18:15, jelikož od 15 hodin hraje na Horáckém zimním stadionu i jihlavský starší dorost.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavská juniorka má zatím výsledky jako na houpačce. První tři zápasy prohrála (doma s Brnem, v Třinci a ve Zlíně – tam vedla 3:1 ale padla 3:4). Poté přišly dvě domácí výhry, nad Vítkovicemi a na nájezdy nad Olomoucí. Následovala těsná porážka ve Vítkovicích, kde Dukla předvedla zřejmě nejlepší výkon sezony, a poté drtívá prohra v Brně – proti Kometě byl výkon Jihlavy naopak nejhorší v probíhajícím ročníku. Tyto dvě porážky si Dukla vynahradila doma, kde porazila Třinec 3:0 a Zlín 4:1.

    Juniorům Dukly tak patří čtrnácté místo s 11 body z devíti utkání, ale oproti svým konkurentům mají odehrán o zápas méně.
     
    Rytíři Kladno:
    Výborný vstup měli Rytíři do nového ročníku DHL extraligy juniorů. Kladenští totiž z úvodních pěti zápasů neztratili ani bod, když získali rovných 15 bodů. Navíc s velmi dobrým skóre, které bylo 26:11. V dalších pěti zápasech má Kladno zhruba padesátiprocentní úspěšnost. Prohrálo na Slavii, doma porazilo Plzeň a těsně padlo v Litvínově. Ve Varech ani doma s Chomutovem byl stav po šedesáti minutách nerozhodný, nakonec ale oba zápasy vyhrálo Kladno v prodloužení.

    Junioři Kladna jsou tak na třetím místě tabulky se ziskem 22 bodů v deseti utkáních.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Krtek, Srnský, Kadlec, Pražák, Huňáček – Kristian, D. Čermák, Heinrich – Rezek, Mejzlík, Peschout – Hejna, Maštěra, Kraučuk – Hendrych. Trenér: Patrik Augusta

    Rytíři Kladno: Stahl (Svoboda) – Šíma, Havelka, Zelingr, Chládek, Malý, Cibák – Keszi, Patyk, Bláha – Kalaj, Kučera, Schildhabel – Okegawa, Borkovec, J. Čermák – Janeček, Piovarči, Řepka. Trenér: Jindřich Lidický

    Rozhodčí: Pokorný – Polák, Rampír.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    07:00
    Během prvních sedmi minut jsme žádné vyloučení neviděli, ani jeden z týmů neměl výhodu přesilové hry.
     
    10:05
    Tak jsem to možná trošku zakřikl, ven jde Richard Peschout za hákování. V letošní sezoně je to třetí dvouminutový trest kapitána jihlavské juniorky.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    11:00
    Že by si tedy Kladenští vytvořili nějakou přesilovovou šanci, to se zatím říci nedá.
     
    12:05
    Během dvou minut Rytíři branku Jana Brože sotva ohrozili, Dukla tak hraje v plném počtu.
     
    13:32
    Kladenský útok hatí ofsajd, bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    14:05
    Davidu Čermákovi to tam zatím letos hodně padá, během devíti zápasů dal sedm branek, z toho tři v předešlých dvou utkáních. Nyní ale bude sledovat hru čtyř svých spoluhráčů proti kladenské pětici, jde ven za faul kolenem.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    14:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    No, co je Jihlavě platné, že její gólman Jan Brož vyrazil dva střelecké pokusy hostí, naposled Bláhův. Když se k třetí dorážce dostal VINCENT KESZI, byl již na jeho pokus krátký. Hosté se tak šestým gólem tohoto útočníka v sezoně dostávají do vedení. Asistence: Štěpán Bláha, Petr Patyk.
     
    18:54
    Jihlava dostává možnost srovnat stav zápasu. Pokud nevyužije 66 vteřin přesilovky v první třetině, bude pokračovat 54 sekundami v druhé části. Golman hostí David Stahl doslova zalehl puk a jde na dvě minuty ven. Samozřejmě gólman nemůže jít na trestnou, takže dvě minuty za něj odpyká Adam Kalaj.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je u konce. Lépe jsou na tom zatím hokejisté Kladna, kteří sice svojí první přesilovou hru nevyužili, ale na dorážku třetí dorážku, o které se v další přesilovce postaral Vincent Keszi, už byl domácí gólman Brož krátký. Dukla v závěru třetiny nevyužila polovinu přesilovky, jejíž druhou část bude dohrávat hned začátkem druhé třetiny.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Kladno ubránilo i druhou část přesilové hry. Ačkoliv Dukla chvílemi hrozila, ale David Stahl, jenž má zatím v sedmi utkáních na extraligu juniorů velmi dobrou 92,77% úspěšnost zásahů, odolal.
     
    23:32
    Aleš Heinrich je třetím vyloučeným hráčem Dukly, jde ven za nedovolené bránění. Využijí hosté další přesilovku? První početní výhodu nevyužili, druhou ano.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    24:32
    Že by to Kladenští nezkoušeli, to se tedy rozhodně říct nedá. Jenže jihlavští hokejisté vždy na konci akce soupeře vytvoří před svojí klecí pořádný obranný val, že by ho neprorazil ani Napoleon Bonaparte. Případně skončí kotouč v rohu kluziště. Domácí gólman Brož tak nemusí zasahovat.
     
    25:32
    A nemusí ani nadále, domácí jsou totiž v plném počtu.
     
    28:11
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté střílí druhý gól dnešního utkání a znovu slaví VINCENT KESZI, který se svojí sedmou brankou v sezoně dostává do čela "rytířské" tabulky střelců. Kladno zahrozilo v předbrankovém prostoru. První šanci hostí ještě Brož zlikvidoval, ale při druhém náporu a druhé dorážce z hranice brankoviště již kapituloval. Spoluhráči jihlavskému gólmanovi před jeho klecí příliš nepomáhají, z dorážky dal Keszi i první gól. Asistence: Jakub Cibák, Petr Patyk.
     
    29:44
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jihlavští svojí šanci na vstřelení kontaktního gólu nevyužili, naopak Rytíři zásluhou JAKUBA ČERMÁKA z protiútoku ihned skórují a vedou tak krátce před polovinou zápasu již o tři branky. Asistence: Dominik Borkovec, Yuya Okegawa.
     
    30:00
    Zápas je ve své polovině. Utkání je sice vyrovnané, jenže se hraje na góly a ty dávají jen hosté, ačkoliv jsou šance na obou stranách.
     
    31:32
    Čtvrté vyloučení Dukly v dnešním utkání. Za faul kolenem jde ven Aleš Krtek.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    32:00
    Domácí zatím zvládají čtvrté oslabení na jedničku, všechny puky, kterými se chce Kladno usadit před Brožem, vyhazuje Jihlava ke Stahlovi.
     
    33:15
    David Čermák s Alešem Heinrichem zahrozili i v oslabení. Útočníci první lajny Dukly jeli na jednoho hráče hostí. První jmenovaný se jakožto nejlepší střelec Dukly rozhodl pro střelu, kterou Stahl skryl do zástěry.
     
    33:32
    Jihlava je v plném počtu.
     
    37:29
    Na konci druhého dějství si Dukla, stejně jako v první třetině, zahraje přesilovku. Vysokou holí se provinil střelec třetího gólu Kladna Jakub Čermák.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Kladenští jsou v plném počtu. V první polovině přesilovky Dukla sevřela Rytíře v jejich pásmu, leč všechny domácí pokusy se míjeli účinkem. Druhá část přesilovky již domácím zhola nevyšla a Kladno se bez potíží osvobozovalo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se hosté prosadili hned dvakrát. V čase 28:11 se podruhé v utkání radoval dorážkou Vincent Keszi a o 93 vteřin později zvýšil vedení hostí Jakub Čermák. Zápas se dá charakterizovat jednoduše – oba týmy mají šance, v zakončení je lepší Kladno
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:59
    Jihlavě se naskýtá šance na lehčí korekci zápasu. Kvůli nedovolenému bránění putuje za katr Matyáš Zelingr.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    45:59
    Do třetice všeho dobrého nyní neplatilo, alespoň pro Duklu. Ta totiž nevyužívá ani třetí přesilovou hru. Na rozdíl od Kladna, které se potřetí v oslabení ubránilo.
     
    50:48
    Ještě jednu početní výhodu si vyzkouší Dukla a na vyloučení je tak srovnáno. Dvě minuty za hákování dostává hlasateli na některých zimních stadionech velice oblíbený Krešimir Schildhabel.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    51:44
    Jihlava bude hrát 64 vteřin přesilovou hru pět proti třem. Michal Šíma padl soupeři pod nohy a je za to vyloučen na dvě minuty. Uvidíme na Horáckém zimním stadionu ještě drama?

    Na vyloučení: 4-5.
     
    51:44
    Kladenská střídačka si bere oddechový čas. Přece jen, zatím hosté třímají utkání pevně ve svých rukou a tohle je pro Duklu šance.
     
    52:24
    Tak vypadá to, že přesilovka Dukly pět na tři bude rozhodně delší než 64 vteřin. Kladenská trestná lavice je nyní zaplněná třemi hráči, dvě minuty za hru vysokou holí vyfasoval Dominik Havelka.

    Na vyloučení: 4-6.
     
    52:24
    Oddechový čas uvidíme i na domácí straně.
     
    52:48
    Dlouhá přesilová hra domácích pět na tři zatím využitá není, tady se asi láme chleba.
     
    53:44
    Kladenští jsou ve čtyřech.
     
    54:48
    A nyní i v pěti. Zdá se, že o osudu utkání je rozhodnuto.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a dle výsledku i celého utkání.
     
    59:00
    Na třech bodech pro Kladno se dnes podílí zejména famózní David Stahl, kterému k prvnímu čistému kontu v sezoně chybí 60 vteřin. Jihlavští na něj nemohou najít recept.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u svého konce. Jihlava za celý zápas nedokázala překonat v kladenské brance Davida Stahla, který si připisuje čisté konto. Naopak hosté se v první třetině prosadili jednou a v druhé dokázali před polovinou zápasu dát dva slepené góly. Utkání bylo vyrovnané, ovšem o bodech rozhodují branky a ty dnes stříleli jen Rytíři.
     
    S konstatováním, že Rytíři Kladno si vezou z jihlavského ledu vítězství 3:0 a berou další tři body do tabulky, po kterých se dostanou až na úplné čelo, se s Vámi loučí a hezký páteční večer přejí Tomáš Lysý a Zdeněk Drla. (20:19:01)

    Zdeněk Drla

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 15. Keszi (Bláha, Patyk), 29. Keszi (Cibák, Patyk), 30. J. Čermák (Borkovec, Okegawa)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Krtek, Srnský, Kadlec, Pražák, Huňáček – Kristian, D. Čermák, Heinrich – Rezek, Mejzlík, Peschout – Hejna, Maštěra, Kraučuk – Hendrych. Trenér: Patrik Augusta
    Rytíři Kladno: Stahl (Svoboda) – Šíma, Havelka, Zelingr, Chládek, Malý, Cibák – Keszi, Patyk, Bláha – Kalaj, Kučera, Schildhabel – Okegawa, Borkovec, J. Čermák – Janeček, Piovarči, Řepka. Trenér: Jindřich Lidický

    Rozhodca: Pokorný – Polák, Rampír