Plíšková – Kasatkinová 2:1 (kon.) | Kerberová – Strýcová 2:0 (kon.)
Kvitová – Muguruza 2:0 (kon.)
koniec
Karolína Plíšková
Karolína Plíšková (5)
2
3 7 7  
Darja Kasatkinová
Darja Kasatkinová
1
6 5 67  
cz Streda 05.10.2016, 06:37 • National Tennis Stadium - Lotus Court (CHN) • WTA Peking - China Open (tvrdý povrch) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    7:6
    Karolína Plíšková ukončuje utkání fantastickým returnem, za kterým se Darja Kasatkinová jen bezmocně ohlédla!
     
    8-7
    Darja Kasatkinová sice dokázala zareagovat na fantastický kraťas Karolíny Plíškové, česká hráčka ovšem vzápětí zahrála nádherný lob, který Ruska už doběhnout nedokázala! Rodačka z Loun má k dispozici druhý mečbol!
     
    6-7
    Extrémně dlouhou a dramatickou výměnu, během které obě hráčky zahrály dva vysoké loby, ukončila vítězným úderem Darja Kasatkinová, která krásným volejem po náběhu na síť usměrnila míč k pravé postranní čáře a vypracovala si mečbol!
     
    6-5
    Karolína Plíšková si ovšem vzápětí pomohla skvělým servisem na téčko a má k dispozici první mečbol!
     
    5-5
    Karolína Plíšková skvěle podala a u sítě si nechala míč správně dopadnou, poté ale zahrála z forhendu vedle levé boční lajny. To je katastrofální chyba.
     
    5-4
    Karolína Plíšková zahrála úder z forhendu příliš silně a míč dopadl těsně vedle pravé postranní čáry. Drama vrcholí!
     
    5-2
    Karolína Plíšková skvěle podala ven z kurtu a zaznamenala své jubilejní desáté eso, pokud se nepletu!
     
    4-2
    Darja Kasatkinová chybuje z forhendu a její úder končí v síti. Karolína Plíšková vede 4:2 a pouhé tři míče ji dělí od dokonání fantastického obratu.
     
    3-2
    Karolína Plíšková přešla z obrany do útoku a poté výměnu zakončila na síti parádním volejem, kterým poslala míč přesně do levého rohu dvorce! Česká tenistka otáčí vývoj zkrácené hry na svou stranu a navíc půjde dvakrát podávat.
     
    6:6
    Karolína Plíšková skvěle podala a o postupující tenistce do osmifinále China Open rozhodne zkrácená hra!
     
    30-30
    Darja Kasatkinová opět předvedla úžasnou obranu a po doběhnutí čopu z rakety Karolíny Plíškové předvedla fantastický prohoz! Rodačka z Loun se vydala na síť, ruská soupeřka ji ale forhendem podél pravé postranní čáry fantasticky prohodila.
     
    5:6
    Darja Kasatkinová po chybě Karolíny Plíškové na rozdíl od své soupeřky potvrdila brejk, respektive rebrejk, a po čisté hře se ujímá vedení 6:5! Karolína Plíšková si utírá zpocené čelo a půjde servírovat na udržení se v zápase. To je drama.
     
    5:5
    Karolína Plíšková zahrála od základní čáry po delší výměně pouze do sítě a Darja Kasatkinová si bere ztracené podání zpět! Drama za stavu 5:5 bude pokračovat.
     
    15-40
    Darja Kasatkinová předvedla úžasný vítězný úder, po kterém má k dispozici hned dva brejkboly!
     
    5:4
    Darja Kasatkinová se dlouho bránila, nakonec ale neubránila. Ruská hráčka zahrála zády k síti pouze do pásky a Karolína Plíšková v závěru rozhodující sady bere své soupeřce podání! Rodačka z Loun půjde podávat na vítězství a dokonání skvělého obratu.
     
    A-40
    Darja Kasatkinová chtěla zahrát forhend podél pravé boční lajny, míč ale skončil těsně v autu a Karolína Plíšková má v závěru dramatické a vyrovnané rozhodující třetí sady k dispozici brejkbol!
     
    4:4
    Bekhend ruské tenistky od základní čáry je příliš dlouhý a Karolína Plíšková s menšími problémy vyrovnává na 4:4!
     
    15-0
    Karolína Plíšková si podruhé v zápase po skvělém servisu ven z kurtu vyžádala jestřábí oko a opět byla úspěšná. Technika potvrdila její eso.
     
    2:3
    Darja Kasatkinová se zuby nehty bránila a dokázala doběhnout i obranný lob, vítězkou výměny se ale přece jen stala Karolína Plíšková, která využívá hned první ze dvou brejkbolů a bere si v rozhodujícím setu ztracené podání rychle zpět!
     
    40-15
    Darja Kasatkinová zahrála obranný lob, který byl tentokrát příliš dlouhý, a Karolína Plíšková má k dispozici dva brejkboly!
     
    1:3
    Darja Kasatkinová trpělivou hrou dokráčela k brejkbolu a poté, co Karolína Plíšková zahrála od základní čáry do sítě, bere své soupeřce podání a ujímá se v rozhodující sadě vedení 3:1!
     
    40-A
    Darja Kasatkinová zahrála nádherný čopovaný míč, po který sice Karolína Plíšková doběhla, vzápětí ale zahrála do autu. Další brejkbol pro ruskou hráčku na příjmu.
     
    30-40
    Vítězkou dlouhé přetlačované od základní čáry se stává Darja Kasatkinová poté, co Karolína Plíšková zahrála z bekhendu do sítě. Ruská hráčka má k dispozici brejkbol!
     
    0:1
    Darja Kasatkinová a její další skvělý servis na téčko, který znamenal její první eso v dnešním zápase!
     
    0-15
    Neuvěřitelný vstup do třetí sady v podání obou hráček, které se neúnavně přetahovaly do základní čáry. Karolína Plíšková se poté rozhodla vydat na síť, což byla chyba, protože Darja Kasatkinová ji krásným forhendem podél pravé postranní čáry prohodila!
     
    7:5
    Karolína Plíšková si v závěru druhého setu vzala jestřábí oko, které potvrdilo její eso! Míč olízl čáru a česká tenistka po potvrzení brejku ze závěru druhého setu vyrovnává na 1:1.
     
    40-15
    Darja Kasatkinová málem předvedla nádherný diagonální forhend, jenže míč z její rakety těsně dopadl vedle vzdálenější levé postranní čáry! Karolína Plíšková má k dispozici dva brejkboly.
     
    6:5
    Hned ten první Karolína Plíšková využívá, když pod ostrým úhlem zahrála forhend a zamířila jím přesně ke vzdálenější pravé boční čáře! Rodačka z Loun ve správný čas sebrala své soupeřce podání a půjde servírovat na vítězství ve druhé sadě.
     
    40-15
    Darja Kasatkinová chybuje a Karolína Plíšková má v závěru druhé sady k dispozici dva brejkboly!
     
    5:5
    Karolína Plíšková po dobrém servisu na téčko podržela své podán a stav je vyrovnaný 5:5. Před námi je dramatický závěr druhé sady, která může znamenat konec.
     
    15-15
    Darja Kasatkinová se sice nenechala rozhodit prasátkem, jenže Karolína Plíšková ve výměně dominovala a po sérii razantních úderů z obou stran předvedla krásný forhend kopírující pravou postranní čáru!
     
    4:5
    Karolína Plíšková dokázala vkleče zareagovat na skvělý kraťas Darjy Kasatkinové, která poté předvedla nádherný obranný lob, který dopadl přesně na základní čáru, zatímco ten české tenistky po doběhnutí míče těsně do autu! Darja Kasatkinová podržela podání a Karolína Plíšková půjde za stavu 5:4 podávat na udržení se v zápase.
     
    3:4
    Karolína Plíšková nevyužila druhého servisu své soupeřky a Darja Kasatkinová se ujímá vedení 4:3. Oběma hráčkám se na rozdíl od prvního setu daří držet servis.
     
    40-0
    Karolína Plíšková i na druhý pokus skvěle podala na téčko a má náběh na čistou hru, což je přesně to, co chceme vidět!
     
    1:1
    Karolína Plíšková do třetice předvedla po perfektním servisu eso a s obrovskými problémy nakonec udržela své podání!
     
    40-A
    Karolína Plíšková dobře podala, jenže Darja Kasatkinová předvedla ještě lepší return. Další brejkbol!
     
    40-40
    Karolína Plíšková si ale pomohla dobrým servisem a po náběhu na síť zahrála pěkný volej přesně do levého rohu dvorce! Rodačka z Loun se opět zachránila.
     
    40-A
    Ve stylu čtyřhry obě hráčky předvedly přetlačovanou na síti, jejíž vítězkou se stala Darja Kasatkinová! Ruská hráčka zahrála skvěle podél pravé postranní čáry a vypracovala si další brejkbol!
     
    40-40
    Karolína Plíšková se znovu dala na síť, kde předvedla z voleje nádherný kraťas, který Darja Kasatkinová nedokázala doběhnout! Shoda.
     
    15-40
    Karolína Plíšková vzápětí zahrála do sítě a to znamená jediné. Dva brejkboly Darjy Kasatkinové!
     
    3:6
    Darja Kasatkinová druhý setbol využívá a první sadu získává na svou stranu poměrně snadno v poměru 6:3!
     
    30-40
    No, jenže vzápětí přichází dvojchyba. Není třeba nic dodávat. Darja Kasatkinová má k dispozici druhý setbol.
     
    3:5
    Karolína Plíšková sice na síti zahrála nad hlavou velice riskantní volej, ten ale dopadl přesně na pravou postranní čáru! Pátá nasazená hráčka snižuje na 3:5.
     
    A-40
    Plíšková zabrala a po dalším dobrém úderu má k dispozici brejkbol!
     
    30-40
    Darja Kasatkinová předvedla skvělý reflex a volej Karolíny Plíškové po náběhu na síť byl příliš nízký. Darja Kasatkinová má k dispozici setbol!
     
    30-30
    Karolína Plíšková se skvěle vydala na síť, kde předvedla pěkný volej do levého rohu dvorce. Následoval vysoký obranný lob Kasatkinové, ten byl ovšem příliš dlouhý a skončil těsně za základní čárou v autu. Pěkná výměna!
     
    2:5
    Karolína Plíšková se zbytečně vyhazuje a Darja Kasatkinová ji potřetí bere podání! Ruska vede 5:2 a půjde servírovat po necelých 30 minutách na vítězství v prvním setu.
     
    30-40
    Darja Kasatkinová rozběhala Karolínu Plíškovou, která se dlouho úspěšně bránila, jenže její poslední úder z bekhendu zamířil do sítě. Ruska má k dispozici brejkbol!
     
    2:3
    Ve správný čas Karolína Plíšková předvedla dvě esa v řadě a po podržení prvního podání ze tří pokusů snižuje na 2:3 z jejího pohledu! Podávat půjde Darja Kasatkinová.
     
    1:3
    Darja Kasatkinová dokázala po chybě Karolíny Plíškové udržet servis a druhý brejk již potvrdila!
     
    1:2
    Karolína Plíšková se vydala na síť, kde předvedla volej pod nohy Darjy Kasatkinové, ta si ale včas dokázala odstoupit a fantastickým forhendem k základní čáře českou tenistku prohodila! Ani na podruhé rodačka z Loun nedokázala podržet své podání a Ruska se ujímá vedení 2:1.
     
    0-40
    Teď navíc české hráčce ulítl diagonální bekhend vedle vzdálenější pravé čáry a Darja Kasatkinová má k dispozici hned tři brejkboly!
     
    1:1
    Darja Kasatkinová to přehnala s razancí a její forhend skončil daleko za základní čárou. Karolína Plíšková si bere ztracený servis zpět a stav prvního setu je vyrovnaný 1:1!
     
    40-15
    Karolína Plíšková zahrála nádherný forhend k levé postranní čáře a má k dispozici dva brejkboly!
     
    0:1
    Karolína Plíšková rozběhala svou soupeřku, jenže vzápětí po nepřesném bekhendu zahrála do autu. Darja Kasatkinová otočila vývoj první hry a sebrala české tenisce podání!
     
    40-A
    Vzápětí ale přichází chyba z bekhendu, který chtěla Plíšková zahrát podél levé postranní čáry, jenže její úder zastavila páska. Další výhoda pro Rusku a společně s ní brejkbol!
     
    40-A
    Darja Kasatkinová se skvěle vydala na síť a po příliš dlouhém provozu Karolíny Plíškové otáčí vývoj úvodního gemu z 40:0 na výhodu.
     
    Utkání mezi Karolínou Plíškovou a Darjou Kasatkinovou bylo odloženo kvůli dešti a odehraje se ve středu 5. října v 6:30 hod.

    Tomáš Reiner

    čas zápasu: 2:21

    3. set: 0:59

    Plíšková Kasatkinová
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    44 108 109 43
    najdlhšia séria získaných bodov
    5 5 8 8
    Setboly
    2 3 3 1
    Mečboly
    2 2 1 1
    víťazné údery *
    109 109
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:19 0:55 0:48 0:19
    Esá **
    4 12 2 2
    Dvojchyby **
    2 6 0 0
    udržané podania
    4 / 6
    67 %
    11 / 17
    65 %
    11 / 16
    69 %
    4 / 6
    67 %
    Odvrátené brejboly
    0 / 3
    0 %
    6 / 13
    46 %
    1 / 6
    17 %
    0 / 2
    0 %
    body pri vlastnom podaní
    26 / 43
    60 %
    67 / 116
    58 %
    60 / 101
    59 %
    26 / 44
    59 %
    body po 1. podaní *
    46 / 63
    73 %
    34 / 65
    52 %
    body po 2. podaní *
    22 / 54
    41 %
    26 / 36
    72 %
    úspešnosť 1. podania *
    53 %
    64 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    2 / 2
    100 %
    5 / 6
    83 %
    6 / 13
    46 %
    2 / 3
    67 %
    body pri súperovom podaní
    18 / 44
    41 %
    41 / 101
    41 %
    49 / 116
    42 %
    17 / 43
    40 %
    body po príjme 1, podania *
    36 / 65
    55 %
    17 / 63
    27 %
    body po príjme 2. podania *
    10 / 36
    28 %
    32 / 54
    59 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 3. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Karolína Plíšková
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 21.03.1992
    Vek: 32 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 186 cm
    Hmotnosť: 72 kg
    Nasadený: 5

    Darja Kasatkinová
    Štát: WTA
    Dátum narodenia: 07.05.1997
    Vek: 27 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 170 cm
    Hmotnosť: 62 kg