Jihlava – Ústí n/L 5:1 (kon.) | Třebíč – Frýdek-M. 0:5 (kon.) | Most – Kadaň 3:2 (kon.)
Litoměřice – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Havířov – Motor ČB 1:2 (kon.) | Kladno – Prostějov 3:1 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
5:1 (2:0, 0:1, 3:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
cz Streda 05.10.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:01
    Zase to byl Protasenja, který nyní u levé tyče sám zakončoval, ovšem jihlavského golema zahákoval David Merta, což bylo asi tak jediné, co mohl útočník Ústí udělat.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    57:32
    Protasenja servíroval kotouč před branku na Skořepu, jenž jej už metl do volné klece, ale na poslední chvíli ještě stihl Soukup dát do jeho dorážky hůl, stejně tak jako poté dojíždějící hráč hostí.
     
    54:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Obránce Dundáček poslal puk do ohně. Před brankou byl samozřejmě Protasenja, jenž nyní kotouč nezískal, ale přes jeho mohutnou postavu se k němu dostal Čachotský. Kapitán Dukly nyní, na rozdíl od předchozí akce, neuspěl, ale JOSEF SKOŘEPA u levé tyče Soukupa již protlačil puk pod jeho betony za čáru. Asistence: Tomáš Čachotský, Filip Dundáček.
     
    54:30
    Protasenja mohl dát soupeři nepopulárního bůra, tváří v tvář Soukupovi ale střelou mezi jeho betony neuspěl.
     
    54:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Výborná to práce Filipa Stoklasy, který před malou chvíli výborně podržel puk. A i díky tomu dává Dukla čtvrtý gól. Domácí forvard si poté najel před branku, kde se k němu od Šidlíka dostal puk. Ten ještě Stoklasa do sítě neusměrnil, ale TOMÁŠ ČACHOTSKÝ svojí dorážkou už ano. Asistence: Filip Stoklasa, Petr Šidlík.
     
    53:34
    Adam Zeman předvedl několik rychlých kroků a že tedy zařadil do svého repertoáru turbo. Bez jakéhokoliv hlídání hostí se dostal a ž před Soukupa a zkusil to bekhendem. Gólman hostí vyrazil puk na hůl Stoklasy, jenž už neměl na lepší dorážku dostatek prostoru.
     
    48:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    No, tenhle gól přichází pro Slovan v nejhorší možný čas, naopak pro Jihlavu v nejlepší. Domácí se během posledních čtyř pěti minut dostali sotva třikrát do pásma a stejně se radují. Po velkém tlaku hostí ujela Dukla do protiútoku. Druhý útok domácích vykombinoval pětici Slovanu. FILIP SEMAN z mezikruží píchl do kotouče a ten i za pomocí ústeckého hráče doskákal za brankovou čáru. Soukup neměl šanci zasáhnout, ležel mimo branku, navíc byl signalizován trest Slovanu. Asistence: Richard Diviš, Michal Důras.
     
    48:14
    Jihlava si koleduje o branku, Slovan je nyní lepším týmem. Byl to Loskot, jenž mířil z pravé strany k bližší tyči, kde asi ještě stačil zasáhnout Svoboda.
     
    47:11
    Hodně nepříjemný bylo pokus Gengela ze středu pásma, který prošel po ledě těsně vedle pravé tyčky Svobody.
     
    45:40
    V ní byl naopak Jan Kloz, který měl puk mezi kruhy. Situace byla pro Svobodu hodně nepříjemná, jelikož před jeho klecí ještě clonil Vrdlovec, přesto stačil jihlavský gólman vyrazit puk pravým betonem.
     
    41:40
    Čtvrtou přesilovou hru si vyzkouší také Ústečtí, protože Filip Stoklasa u své branky podrazil soupeře.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    39:07
    Skořepovu dorážku z bezprostřední blízkosti vytěsnil Soukup svým pravým betonem za branku.
     
    38:46
    Pokud Dukla do konce druhé třetiny nevyužije přesilovku, bude mít ještě 46 vteřin k dobru ve třetí části. Mezi kruhy před vlastní klecí se dopustil hákování Antonín Melka.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    37:07
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš. Jan Kloz si z pravé strany sjel k brance, odkud nedokázal najít moment ke střele. Akce hostí ale pokračovala a Kloz vyslal puk na Kasíka, jenž u pravé tyče Svobody našel volného MARKA LOSKOTA, který zamířil nad vyrážečku gólmana do pravého horního rohu branky. Asistence: Jaroslav Kasík, Jan Kloz.
     
    36:53
    Ústečtí z velkého tlaku propadli a domácí se dostali do situace dva na jednoho. Protasenja mohl přihrávat najíždějícímu Skořepovi, ale vzal odpovědnost na sebe a pokusem mezi betony Soukupa se neprosadil.
     
    35:13
    Což o to, před brankou Svobody vznikl menší závar a pro Ústí bylo dobře, že se kotouč odrazil mezi kruhy na Melku. Útočník hostí ihned poté zakončoval do branky, která byla poloprázdná, jelikož jeho spoluhráč prakticky odtlačil gólmana Dukly pryč. Gól tak nemůže být uznán pro postavení útočícího hráče v branovišti, sudí tento verdikt ukázali prakticky hned po tom, co puk přešel za čáru.
     
    34:03
    Při snaze získat kotouč se na levém kruhu poblíž ústecké svatyně provinil Lukáš Jícha, který fauloval kolenem.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    31:27
    Dělovka Michala Důrase z pravého kruhu prošla metr vedle vzdálenější tyčky Soukupa. Také dobrá šance domácích.
     
    31:18
    Diviš si z levého kruhu vybruslil blíže k brance a zkusil to střelou na lapačku, kterou Soukup máchl úspěšně a svírá v ní puk.
     
    30:03
    Potrestán je Ladislav Gengel, jenž hrál trošku nebezpečně vysokou holí a nedobrovolně tak přinutil Svobodu k menšímu pádu na ledovou plochu.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    28:21
    Hosté hodně zaspali na útočné modré a domácí šli do útoku dva na jednoho. Čachotský si sjel středem pásma blíže k brance a vzal odpovědnost na sebe. Soukupa překonal, branku ne – trefil horní tyčku, od které se puk odrazil za branku.
     
    24:53
    Těžkou úlohu mohl mít i Soukup, protože Dukla šla do přečíslení dva na jednoho. Skořepa to myslel dobře, chtěl z levé strany předložit touš na Čachotského, ale do přihrávky mu padl zřejmě Bernad, čímž ulevil svému gólmanovi.
     
    24:03
    Hosté si zahrají druhou přesilovou hru dnešního utkání. Filip Seman při útoku Ústí ve středním pásmu zahákoval soupeře a střelec zatím posledního dnešního gólu jde spořádaně ven.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    19:04
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jiří Říha na modré zachytil kotouč a z pravé strany si sjel na střed, prohodil si pozici s Vlastimilem Bilčíkem. Už to vypadalo, že zkusí střílet od modré, když pohlednou kolmicí našel na pravém kruhu FILIPA SEMANA. Jihlavský útočník se z první opřel do puku a zamířil přesně do levého vinglu. Asistence: Jiří Říha, Michal Důras.
     
    17:52
    Petr Šidlík zavezl po pravé straně puk do útočného pásma. Naservíroval jej před branku na Filipa Semana, jenže útočníka Dukly podrazil David Merta a jsou z toho dvě minuty.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    16:51
    Skořepa dokázal mezi kruhy zastavit kotouč, ale byl zády k brance. Naslepo poslal kus černé pryže do levého rohu, kde si jej vybojoval Protasenja. Překvapivým bekhendovým pokusem z nulového úhlu chtěl překvapit Soukupa a málem se mu to povedlo, gólman hostí měl práci.
     
    15:29
    Dobrý to útok Dukly do rozhozené obrany hostí. Říha vyslal přihrávku na Filipa Stoklasu a v situaci tři na dva se před domácím plejerem dva hostující hráči zbytečně rozestoupili. Stoklasa si to tak namířil přímo k brance, ovšem zblízka jej střelou mezi vyrážečku a beton vychytal Soukup.
     
    14:32
    Krátce po buly získal odražený puk na pravém kruhu Kloz. Mířil dobře do pravého horního rohu, tam bylo trošku prostoru, leč o metr minul branku.
     
    09:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zčistajasna přichází úvodní branka zápasu. Když to řeknu v nadsázce, ANATOLIJI PROTASENJOVI by tam v jeho současné formě spadlo všechno, na co sáhne. Na modré si zastavil laxně vyhozený puk hostí, otočil svojí mohutnou postavu směrem k brance, vystřelil a Soukupovi, kterému dobře clonil Skořepa, zapadl kotouč nad lapačku do sítě. Bez asistence.
     
    06:21
    Vylučovat se bude také na druhé straně. Anatolij Protasenja udělal Janu Klozovi kličku na modré a útočník hostí jej musel faulovat. Dostává dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    02:17
    Tentokrát si před branku sjel Vojtěch Komárek, kterému vypíchl puk znovu Svoboda. Krátce poté před brankou zahákoval soupeře Vlastimil Bilčík a je tak prvním vyloučeným hráčem dnešního utkání.

    Na vyloučení: 1-0.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 10. Protasenja, 20. F. Seman (Říha, Důras), 49. F. Seman (Diviš, Důras), 55. Čachotský (Stoklasa, Šidlík), 55. Skořepa (Čachotský, Dundáček) – 38. Loskot (Kasík, Kloz)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Sáblík) – Bilčík, Kaláb, Dundáček, Říha, Grebeňuk, Šidlík, Půža – Protasenja, Skořepa, Čachotský (C) – Diviš, F. Seman, Důras – Stoklasa, Zeman, Březina – Kondratěv, Jícha.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Kasík, Bernad, M. Vágner (C), Husák, Přindiš, Brož, Hes – Kloz, Vrdlovec, Loskot – Merta, Poulíček, Z. Doležal – Moučka, Melka, Gengel – Navarra, Komárek, Markulinec.

    Rozhodca: Dědek, Pražák – Jindra, Kreuzer

    Diváci: 1333