Brugge – Gent 1:0 (kon.) | Liége – Anderlecht 0:1 (kon.) | Genk – Mechelen 2:1 (kon.)
koniec
Standard Liége
0:1 (0:0)
R.S.C. Anderlecht
cz Nedeľa 02.10.2016, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická Jupiler Pro League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (19:54:10)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 9:4.
     
    Je dobojováno! Anderlecht ve šlágru devátého kola belgické ligy vítězí na půdě Standardu Lutych nejtěsnějším možným způsobem a posouvá se před svého soupeře. Dnešní duel nepřinesl mnoho atraktivních akcí! Domácí byli sice dlouhou dobu aktivnější, ale o vítězi rozhodla standardní situace! Jedinou branku utkání vsítil po rohovém kopu Lukasz Teodorczyk! Standard už si poté nevypracoval možnost na vyrovnání a Anderlecht svůj náskok s přehledem uhájil!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Další nedovolený zákrok domácích, po kterém zůstává ležet zraněný Dendoncker. Hosté jsou hodně blízko. Do konce nastavení zbývá jediná minuta a Anderlecht bude rozehrávat.
     
    90+1
    Hra je přerušena! Tielmans zůstává ležet na hrací ploše po souboji na polovině hřiště. Hosté sbírají cenné vteřinky k dobru.
     
    90
    Nastavují se tři minuty!
     
    89
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Teodorczyk, přichází Deschacht.
     
    88
    Domácí zahrávali přímý kop z nadějné pozice! Exekuce se ujal Trebel, jehož tvrdá střela se zastavila na čtyřčlenné zdi. Hosté vybojovali pouze rohový kop.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Badji (RSC Anderlecht).
     
    87
    Mohlo být vyrovnáno! Trebel se opřel do odraženého míče za hranicí pokutového území a jeho ránu se ještě snažil usměrnit Scholz! Domácí stoper ale spíše zpracoval míč pro hostující stopery!
     
    86
    Fai vhazoval v blízkosti rohového praporku. Svým autem našel pouze střídajícího Edmilsona, který se nedokázal prokousat přesilou tří obránců Anderlechtu.
     
    85
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Stanciu, přichází Badji.
     
    84
    Do pokutového území Anderlechtu přilétl centr z pravé strany. Hostující obránci ale byli na svých místech a bez problémů míč odpravili do bezpečné vzdálenosti.
     
    83
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Raman, přichází Sá.
     
    82
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, který si přivodil zranění v souboji u rohového praporku.
     
    81
    Domácí jsou najednou úplně opařeni a nedokáží si přihrát na krátkou vzdálenost. Acheampong vybojoval míč na polovině hrací plochy a rozjel kombinaci Anderlechtu.
    79. LukaszTEODORCZYK - 0:1
     
    79
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Anderlecht z ničeho nic udeřil po rohovém kopu! Na centr do pokutového území si malém vápně naskočil LUKASZ TEODORCZYK, který využil špatného vyběhnutí domácího brankáře a hlavou rozvlnil síť!
     
    78
    Střídající Capel prostrčil míč do pokutového území. V něm si k němu proklestil cestu stoper Scholz, jež míč vytáhl za hranici šestnáctky a nekompromisně jej odkopl.
     
    77
    Domácí už v posledních minutách prakticky nepůjčují Anderlechtu míč, ale stále se ne a ne dostat do vyložené příležitosti. Standard je sice lepší, ale není nebezpečný.
     
    76
    Fai vymyslel prudkou přihrávku na hranici pokutového území. Do vápna vlétl nažhavený Edmilson, který ale zbořil hostujícího obránce a arbitr mu odpískal útočný faul.
     
    75
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Hanni, přichází Capel.
     
    74
    Střídající Edmilson operoval s míčem na polovině soupeře. Hráč Standardu však nenašel odvahu ke střele a raději obrátil směr hry na vlastní obránce.
     
    73
    Naopak hosté se dostali do zakončení! Hanni si rychle zpracoval míč, obratně se otočil a připravil si jej na střelu. Slabou ránou levačkou daroval Gilletovi dárek.
     
    72
    V posledních minutách se probudili také domácí fandové, kteří ženou Standard za vstřelením rozhodující branky. Domácí jsou aktivnější, ale stále nemohou najít recept na obranu Anderlechtu.
     
    70
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Belfodil, přichází Mbenza.
     
    69
    Asistent rozhodčího podle všeho obral Anderlecht o vyloženou šanci! Za přihrávkou za obranu Standardu sprintoval Hanni, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd! Hostující útočník však sprintoval z vlastní poloviny!
     
    68
    Domácí se po sporném kontaktu Belfodila s jedním z obránců ocitl na trávníku a dožadoval se penalty. Hlavní rozhodčí měl celou situaci před sebou a rozhodl se nezapískat!
     
    67
    Anderlecht měl k dispozici přímý kop. Špatně kopnutý centr ale dolétl jen na hranici pokutového území, odkud jej domácí obránci odpravili do bezpečí.
     
    66
    Do dobré šance mohl postupovat sprintující Acheampong, před kterým se do vzduchu položil obránce Laifis a zastavil prudkou přihrávku na pravou stranu.
     
    65
    Obraně Anderlechtu málem propadl výkop domácího brankáře. Celou situaci hasil až vracející se Acheampong. Za odraženým míčem totiž sprintoval útočník Raman.
     
    64
    Standard si celou exekuci zopakoval z druhé strany hrací plochy. Střídají Edmilson si hledal prostor k centru, jenže trefil jen na hranici pokutového území stojícího obránce.
     
    63
    Standard zahrával další rohový kop. Centrovaný míč doletěl do klubka hlavičkářů na malém vápně. Nejvýše ze všech však vyšplhal obránce Laifis, který míč odpravil do bezpečí.
     
    62
    Nedovoleným zákrokem se na půlící čáře provinil napadající Teodorczyk. Hostující fotbalista si vyšlápl na jednoho z domácích stoperů. Tentokrát se jeho zákrok obejde bez karetního trestu.
     
    61
    Standard se nastěhoval na polovinu bruselského celku. Trebel měl spoustu času a prostoru na rozehrávku, ale domácí záložník nevymyslel žádné ohrožení pro branku Anderlechtu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a my stále čekáme na úvodní branku dnešního duelu. Na hrací ploše zatím kralují obě obranné čtveřice. Ofenzivní fotbalisté se stěží prodírající do šancí.
     
    59
    Ani jeden z týmů se zrovna netlačí do útoku. Domácí kombinovali na své polovině a jeden z dotírajících hráčů Anderlechtu se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    58
    Domácí se hnali do otevřené obrany Anderlechtu, nicméně přihrávka na rozběhnutého Ramana doputovala pouze k nohám připraveného Nuytincka. Anderlecht se stačil srovnat.
     
    57
    Scholz se vydal na výlet do pokutového území Anderlechtu. Před jeho hranicí si vyměnil míč s Ramanem, který už mu přihrávku do běhu nevrátil. Hosté mají míč.
     
    56
    Tielemans otálel s rozehrávkou na vlastní polovině a málem zatopil svým kolegům. Hostující záložník totiž nastřelil jednoho z napadajících soupeřů. Naneštěstí pro něj se míč odrazil k Spajićovi.
     
    55
    Anderlecht zahrával rohový kop. Centr se snesl mezi značku pokutového kopu a malé vápno. Vysoký Hanni si dělal prostor k zakončení a dopustil se útočného faulu.
     
    54
    Stanciu postupoval s míčem do pokutového území, avšak skvěle hrající stoper Laifis proti rumunskému fotbalistovi včas vystoupil a vytlačil jej až k postranní čáře.
     
    53
    Teodorczyk sice neustál souboj s domácím stoperem Laifisem, ale v pádu ještě stačil přihrát na pravou stranu. Hosté se však rychle zbavili míče. Standard může útočit.
     
    52
    Střídající Edmilson si navedl míč na pravačku a z dobrých pětatřiceti metrů vyslal jedovatou ránu, která prosvištěla jen několik decimetrů nad břevnem!
     
    51
    Hanni si převzal vysokou přihrávku na hranici pokutového území. Hostující útočník se však nechal vytlačit mimo ideální střelecký úhel a poté odevzdal míč domácím.
     
    50
    Další dlouhá přihrávka směřovala na Dendonckera. Ofenzivní fotbalista Anderlechtu sice naháněl míč ze všech sil, ale už jej nezachytil na hrací ploše.
     
    49
    Anderlecht zahrával přímý kop. Centr do pokutového území dolétl jen na jeho hranici, kde už čekal připravený Trebel, jež míč nikým neatakován odhlavičkoval do bezpečí.
     
    48
    Tielmans ztratil míč na polovině soupeře a fotbalisté Anderlechtu kombinují s míčem na polovině hrací plochy. Hosté musejí zlepšit hru. V prvním poločase byli horším týmem.
     
    47
    Domácí se ihned po zahájení druhého poločasu tlačí do útoku. Standard útočil po pravé straně, jenže střídající Edmilson nenašel prostor k odcentrování.
     
    46
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Dompé, přichází Edmilson.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Šlágr nejvyšší belgické soutěže zatím nepřináší nádhernou fotbalovou podívanou. O něco aktivnější jsou domácí fotbalisté, kteří si ale nevypracovali vyloženou možnost. Na druhé straně mohl skóre otevřít Dendoncker, jenže jeho volej vyrazil připravený Gillet. Sledujeme spíše bojovné utkání. Do šaten se odchází za bezbrankového stavu!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí v závěru prvního poločasu zahrávali přímý kop z dobré pozice. Centr na zadní tyč ale odhlavičkoval Nuytinck a jeho kolega Mbodji dokonal práci dalekým odkopem.
     
    44
    Z další akce Anderlechtu nic nebude! Rozběhnutý Hanni si už zpracovával vysokou přihrávku za obranu, ale asistent rozhodčí zastavil akci zdviženým praporkem, ofsajd!
     
    43
    Standard zahrával rohový kop. Centr se snesl na malé vápno, kde si naskakoval Laifis, jenže výborně hrající Mbodji byl v hlavičkovém souboji úspěšnější a odpravil míč ven ze šestnáctky.
     
    42
    Do otevřené obrany domácího celku se řítil útočník Hanni. Hostující střelec si píchl míč daleko od nohy a stoper Laifis mu jej se štěstím dokázal odkopnout od nohy.
     
    41
    Domácí vhazovali na polovině hřiště. Obrana Anderlechtu výborně pokryla aktivního Dosseviho, na kterého směřoval míč. Domácí štírek se nedokázal zbavit svého strážce.
     
    40
    Další žlutá karta! Tentokrát se trestá na straně Anderlechtu. Tielemans vlétl na polovině hřiště do unikajícího Dosseviho a bez lítosti jej sestřelil!
     
    39
    Po něm se míč chvíli povaloval na malém vápně, ale nikdo z fotbalistů v bílém dresu se k němu nedokázal protlačit. Do odraženého balónu se v pádu opřel Mbodji, ale Gillet měl snadnou práci.
     
    38
    Chipciu obdržel přihrávku k brankové čáře. Hostující záložník se chystal odcentrovat, ale obětavý Laifis se mu položil pod nohy a upálil mu balón na rohový kop.
     
    37
    Mbodji se pustil do hlavičkového souboje s Ramanem. Hostující stoper si vedl o dost lépe a domácímu útočníkovi nedal sebemenší šanci na úspěch. Anderlecht může zaútočit.
     
    36
    Chipciu chtěl z první prodloužit míč do pokutového území, kam nabíhal osamocený Hanni. Domácí stoper Scholz ale úmysl hostujícího záložníka přečetl a zastavil přihrávku.
     
    35
    Domácí už ale zase získali míč a postupovali do útoku. Záložní řady Standardu si však pouze vyměnila několik přihrávek v blízkosti pokutového území a poté obrátila hru na zadáky.
     
    34
    Po delší době se do pokutového území s míčem podívali hosté. Po dlouhém autu z pravé strany se k balónu dostal Teodorczyk, který se v těžké pozici nedokázal otočit a přišel o balón.
     
    33
    Standard zahrával další rohový kop. Jeho exekuce se chopil Trebel. Centr z kopačky domácího záložníka sice dolétl do pokutového území, ale tam jej netečoval nikdo z hráčů.
     
    32
    Hosté mohli postupovat do otevřené obrany Lutychu, jenže Stanciu pokazil přihrávku na levou stranu a zakopl míč do zámezí. Domácí budou vhazovat na své polovině.
     
    31
    Zajímavá možnost Standardu! Na přihrávku na malé vápno si naběhl Raman, který byl možností překvapen a z ostrého úhlu už nestačil nasměrovat míč na hostující branku!
     
    30
    Trebel se prodíral obranou Anderlechtu, ale při svém individuálním průniku byl vytlačen až k postranní čáře. Domácí záložník poté přišel o míč.
     
    29
    Standard už je zase u míče a kombinuje s ním na polovině hrací plochy. Domácí fotbalisté se nikam neženou a trpělivě vyčkávají na skulinku v obraně Anderlechtu.
     
    28
    Spajič se vydal podpořit hostující ofenzívu. Krajní obránce Anderlechtu sice dostihl přihrávku na polovinu soupeře, ale nedokázal obejít připraveného Faie.
     
    26
    Máme tady první žlutou kartu utkání! Za ostrý skluz zezadu ji uviděl krajní obránce Standardu Fai!
     
    26
    Další zakončení domácího celku! Z levé strany se do střelecké pozice natlačil Belfodil. Domácí středopolař poté vyslal přízemní ránu levačkou, kterou Roef schoval do náruče.
     
    25
    Dossevi si náběhem řekl o přihrávku mezi obránce Anderlechtu. Andrade mu tam míč okamžitě adresoval, jenže pozorný Mbodji se stačil natáhnout a přihrávku zastavil.
     
    24
    Andrade neudržel na hrací ploše prudkou přihrávku na pravou stranu a Anderlecht bude vhazovat. Hostům se v posledních minutách podařilo obměkčit rostoucí tlak Standardu.
     
    23
    Dossevi měl spoustu času na odcentrování do pokutového území, jenže nakonec vymyslel pouze vysoký oblouček na malé vápno, kam stačil dojít brankář Roef.
    22. Největší šance prvního poločasu
     
    22
    Obrovská šance Anderlechtu! Do pokutového území přilétl vysoký centr, který si na prsa zpracoval Dendoncker a volejem protáhl domácího brankáře!
     
    21
    Enoh si na polovině hrací plochy vyšlápl na rozběhnutého Stancia. Domácí záložník se podobným faulem provinil snad potřetí v utkání, ale ani nyní si nevysloužil žlutou kartu.
     
    20
    Dossevi tentokrát propustil míč mezi nohama. Domácí rychlík doufal, že přihrávka projde až k Ramanovi, jenže připravený Acheampong včas zareagoval a uzmul balón.
     
    19
    Anderlecht se nemůže dostat do tempa. Tielemans obdržel přihrávku na levou stranu, jenže v tísni se s míčem pouze otočil a odkopl jej na polovinu domácího celku.
     
    18
    Domácí v posledních minutách převzali aktivitu na své kopačky. Standard obléhal pokutové území svého soupeře. Odpovědnost na sebe vzal Trebel, jehož ránu srazil obětavý obránce k Roefovi.
     
    17
    Raman se otáčel s míčem u rohového praporku. Domácí útočník si však ukousl příliš velké sousto a neporadil si s dvojicí obránců Anderlechtu. Na hřišti zatím kralují obrany.
     
    16
    Scholz zahrál na nervy domácích fanoušků. Domácí stoper dlouho otálel s rozehrávkou z vlastní poloviny. Dotírající Hanni mu míč vypíchl, ale už jej nedostihl na hrací ploše.
     
    15
    Aktivní Dossevi znovu motal hlavy defenzivním hráčům Anderlechtu. Štírek v červeném dresu tentokrát operoval s míčem na pravé straně, kde si chtěl obhodit Stancia. Opět neúspěšně.
     
    14
    První zakončení domácího celku je na světě! Enoh si navedl míč z pravé strany na levačku a vyslal dělovku těsně nad zemí. Jeho rána však zapadla vedle pravé tyče.
     
    13
    Dossevi obdržel přihrávkou na levou stranu. Domácí rychlonožka si chtěla zaseknout míč do protipohybu svého strážce, ale Acheampong se nenechal napálit.
     
    12
    Rychlou kombinaci Anderlechtu zakončil centrem do pokutového území úplně volný Dendoncker. Na jeho přihrávku si naběhl Teodorczyk, který však hlavičkoval v ofsajdu!
     
    11
    Další nedovolený zákrok! Chipciu bojoval o míč tak usilovně, až při odkopu trefil kopačkou do obličeje svého strážce. Rozhodčí hostujícímu záložníkovi dává najevo, že to bylo naposledy!
     
    10
    Domácí zahrávali první rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam si nabíhali oba stopeři Standardu, jenže ani jeden z nich se neprodral do zakončení.
     
    9
    Fal chtěl podpořit domácí ofenzívu náběhem po pravé straně. Krajní obránce Standardu zkoušel těžkou kličku, při které se mu míč zamotal mezi nohama a soupeř jej o něj připravil.
     
    8
    Od úvodních minut se hraje hodně tvrdý fotbal! Spajić vystoupil až na půlící čáru, kde ostrým faulem sestřelil Enoha. Hostující obránce může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    7
    Anderlecht zahrával standardní situaci. Centrovaný míč z přímého kopu se snesl k Teodorczykovi, který zkoušel vystřihnout nůžky, ale míč si zpracoval v ofsajdu.
     
    6
    Hosté se dožadovali odpískání rohového kopu. Chipciu zkoušel oklamat svého strážce patičkou, ale míč se od nohou domácího obránce odrazil zpět k záložníkovi Anderlechtu a až poté si to nasměřoval do zámezí.
     
    5
    Domácí znovu kombinují na polovině hřiště a vyčkávají na skulinky v obraně Anderlechtu. Bíla hradba se zatím pohybuje bez větších problémů. Od úvodních minut se hraje za výborné atmosféry.
     
    4
    Poprvé v zápase se do útoku hnal také Anderlecht. Do pokutového území se natlačil Hanni, jež ale rukou zatáhl za dres jednoho z obránců a hlavní arbitr mu odpískal útočný faul.
     
    3
    Enoh se na pravé straně zbavil svého strážce, který podklouzl, a hnal se do otevřené obrany Anderlechtu. Domácí záložník se pokusil odcentrovat, nicméně jeho pobídka před Roefa nedolétla.
     
    2
    Hosté se na levé straně zbavili míče nepřesnou přihrávkou do zámezí. Standard vhazoval na vlastní polovině. Domácí se v úvodu zápasu nikam neženou a kombinují v okolí půlící čáry.
     
    1
    Domácí zahájili dnešní zápas výkopem. Do pokutového území Anderlechtu okamžitě přilétl vysoký míč, který nadvakrát dokázal odvrátit stoper Mbodji.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí už přivádí aktéry dnešního souboje na hrací plochu. Standard Lutych odehraje dnešní duel v červených dresech, zatímco Anderlecht bude hrát v bílém.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Gillet – Fal, Scholz, Laifis, Andrade – Dossevi, Enoh, Trebel, Dompé – Raman, Belfodil
    Náhradníci: Mbenza, Edmilson, Hubert, Wiliam, Cissé, Sá, Echiejile

    RSC Anderlecht: Roef – Spajić, Mbodji, Nuytinck, Acheampong – Tielemans, Stanciu, Dendoncker – Chipciu, Teodorczyk, Hanni
    Náhradníci: Deschacht, Badji, Harbaoui, Bruno, Capel, Boeckx, Vancamp

    Rozhodčí: Delferiére – de Neve, Monteny.
     
    Vzájemné duely v loňské sezóně

    28.2.2016 Anderlecht – Standard 3:3
    8.11.2015 Standard – Anderlecht 1:0
     
    Standard Lutych

    Standard po loňské zpackané sezóně vstoupil do nového ligového ročníku o poznání lépe. Po osmi utkáních drží čtvrtou pozici za Anderlechtem. Standard v osmi zápasech získal stejný počet bodů jako jeho dnešní soupeř, tedy patnáct! Standard se zatím může pyšnit nejlepší obranou v lize. Dosud totiž inkasoval pouhých pět branek! V minulém kole si doma poradil s Eupenem, který porazil 3:0! Také Standard ve čtvrtek odehrál duel Evropské ligy. V Amsterdamu ale prohrál s tamním Ajaxem 0:1!
     
    Anderlecht

    Jeden z největších favoritů na zisk mistrovského titulu v úvodu sezóny poztrácel důležité body! Anderlechtu patří po osmi zápasech patnáct bodů a patří mu třetí pozice. V případě vítězství se ale posune na druhou příčku před Sporting Charleroi! V minulém kole Anderlech překvapivě podlehl na domácí půdě Wasterlo, s kterým prohrál 0:2! Ve čtvrtek navíc zajížděl k utkání Evropské ligy na půdu St. Etienne, kde uhrál remízu 1:1!
     
    Příjemný nedělní podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické ligy! Společně se dnes zaměříme na šlágr kola! Standard Lutych bude od 18 hodin hostit RSC Anderlecht!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 79. Teodorczyk

    Karty:   26. Fai (STA) – 40. Tielemans (AND), 87. Badji (AND)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 9:4.
    Standard Liége: Gillet – Fai, Scholz, Laifis, Andrade – Dossevi, Enoh, Trebel, Dompé (46. Edmilson) – Raman (83. Sá), Belfodil (70. Mbenza)
    Náhradníci: Mbenza, Edmilson, Hubert, Wiliam, Cissé, Sá, Echiejile

    R.S.C. Anderlecht: Roef – Spajić, Mbodji, Nuytinck, Acheampong – Tielemans, Stanciu (85. Badji), Dendoncker – Chipciu, Teodorczyk (89. Deschacht), Hanni (75. Capel)
    Náhradníci: Deschacht, Badji, Harbaoui, Bruno, Capel, Boeckx, Vancamp

    Rozhodca: Delferiére – de Neve, Monteny