Manchester United – Stoke City 1:1 (kon.) | Leicester – Southampton 0:0 (kon.) | Tottenham – Manchester City 2:0 (kon.)
Burnley – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
Manchester United
1:1 (0:0)
Stoke City FC
Nedeľa 02.10.2016, 13:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 7. kolo Premier League, kde Manchester United privíta na svojom trávniku Stoke City FC. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    MANCHESTER UNITED: Tento klub sa po 6. kole nachádza na 7. priečke so ziskom 12 bodov. To sa im podarilo po štyroch víťazstvách a dvoch porážkach. Svojim súperom nastrieľali 12 gólov, ale podarilo sa im aj 7 gólov inkasovať. Posledný zápas odohrali pred očami vlastných fanúšikov, ktorí sledovali jasné víťazstvo 4:1 nad minuloročným šampiónom Leicester City. Šťastnými strelcami sa stali Smalling, Mata, Rashford a Pogba.

    STOKE CITY FC: Hráči Stoke sa po 6. kole nachádzajú na úplnom chvoste tabuľky a to presne na poslednom mieste, keď sa im dovedna podarili získať len dva body po dvoch remízach a po štyroch porážkach. Svojim súperom vsietili len slabé štyri góly a až pätnásť inkasovali. Posledný zápas sa predstavili pred vlastnými fanúšikmi, ktorý sledovali remízu svojho obľúbeného klubu a to 1:1 v zápasy proti West Bromu.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Smalling (C), Blind – A. Herrera, P. Pogba – Lingard, Mata, Rashford – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Darmian, Carrick, Fellaini, Depay, Martial, Rooney.

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Cameron, Whelan, Allen – Shaqiri, Bony, Arnautović.
    Náhradníci: Given – Bardsley, Adam, Diouf, Walters, Crouch, Krkić.

    Rozhodca: Robert Madley.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci mali výhodu úvodného výkopu.
     
    2
    Ibrahimović sa dostal do obrovskej príležitosti, ktorú chladnokrvne spálil. Ocitol sa vo vápne úplne nestrážený a už stál pred ním iba osamotený Grant, ktorý jeho strelecký pokus dokázal hneď dva-krát zlikvidovať. Domáci s výhodou rohového kopu.
     
    3
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala ku bližšiej žrdi, kde stál pripravený brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    4
    Hostia sa takisto pokúšali zaútočiť, ale dlhý pas z kopačky Shawcrossa skončil v rukaviciach de Gea.
     
    5
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    6
    Paul Pogba sa skúšal uvoľniť, ale hráč súpera pohotovo zasiahol.
     
    7
    Pri lopte boli domáci, ktorý rozbiehali rýchly útok po ľavej strane ihriska. Rashford sa vo vápne súpera snažil nájsť lepšie postaveného Ibrahimovića, čo sa mu po jeho nepresnej prihrávke nepodarilo a tak domáci o loptu prišli.
     
    8
    Lopta sa nachádza na polovici Manchestru United, ale pod kontrolou ju majú domáci, ktorí sa snažia nájsť recept na defenzívu súpera.
     
    9
    Pieters si to spoločne s loptou namieril po ľavej strane ihriska bližšie ku vápnu súpera, odkiaľ sa následne rozhodol centrovať. Jeho center dokázal zachytiť obranca súpera.
     
    10
    Bony to teraz troška prehnal s agresivitou a po súboji s Baillym bol odpískaný nedovolený zákrok.
     
    11
    Skvelá práca Valenciu, ktorý ešte stihol odcentrovať loptu skôr, ako by prešla cez čiaru, ale jeho centrovaný pokus smeroval len do priestoru, kde stál pripravený obranca súpera, ktorý sa o loptu postaral.
     
    12
    Loptu majú na svojich kopačkách domáci, ktorí sa snazia nájsť medzeru v defenzíve súpera, ktorú by sa snažili využiť na založenie úspešnej akcie.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Antonio Valencia (Manchester United) za nebezpečný sklz.
     
    14
    Hostia mali výhodu voľného kopu, ktorý sa rozohral z velkej vzdialenosti, ale center po voľnom kope skončil na kopačke brániaceho hráča, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    15
    Zlatá príležitosť. Shawcross si pekne nabehol do priestoru, kde ihneď dostal prihrávku. Mal veľa času na premyslenie celej situácie, ale nakoniec to skúsil z prvej a jeho strelecký pokus smeroval len do stredu brány, kde stál pripravený de Gea.
    15. Geoff Cameron (STK)
     
    16
    Podobná situácia aj na druhej strane. Pogba si nabehol do šestnástky súpera, kde dostal milimetrovú prihrávku od Rashforda, ale Pogbové zakončenie z prvej skončilo mimo brány.
     
    17
    Valencia si v súboji pomáhal nedovolene, čo si hlavný arbiter všimol a ihneď fúkol do píšťaľky.
     
    18
    Rashford dokázal prejsť hneď cez niekoľko prekážok, ale kľúčová prihrávka vo vápne nenašla nikoho, napriek tomu sú opäť pri lopte domáci, ktorí si vytvárajú na polovici súpera menší tlak.
     
    19
    Pri lopte sú domáci, ktorí si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    20
    Rashford si nerobil velkú hlavu so založením nejakej kombinácie. Jednoducho poslal loptu priamo do šestnátky súpera, ale len do priestoru, kde stál pripravený Grant, ktorý loptu zachytil.
     
    22
    Mata skúsil prekvapiť gólmana hostí technickou strelou. Lee Grant musel v tomto prípade zasahovať a loptu vytesniť nad brvno.
    22. Juan Mata (MAN)
     
    23
    Na centrovanú loptu po rohovom kope si najlepšie zbehol Paul Pogba, ale jeho hlavičkové zakončenie len tesne minulo ľavú žrď Grantovej bránky. Nasleduje odkop od bránky Stoke City.
     
    24
    Ibrahimović sa na polovici súpera pokúsil uvoľniť, čo mu nevyšlo a o loptu prišiel.
     
    25
    Skvelá práca Shawcrossa, ktorý dokázal zachytiť prihrávku svojho protihráča, vďaka čomu prekazil rozbiehajúcu sa akciu súpera.
     
    26
    Whelan dostal prihrávku v strede pola, ale sklamal ho prvý dotyk s loptou, vďaka čomu o loptu prišiel.
     
    27
    Marko Arnautović dostal loptu a vystrelil z hranice veľkého vápna. Lopta ide ale vysoko nad.
    27. Jesse Lingard (MAN)
     
    28
    Rashford sa snažil prihrať loptu vedľa stojacemu spoluhráčovi, ale k nemu sa lopta nedostala, vďaka včasnému zásahu brániaceho hráča, ktorý dokázal loptu zachytiť.
     
    28
    Lingard si nabehol na precízny center do veľkého vápna, spracoval si loptu a vyslal peknú strelu do ľavého dolného cípu siete. Nebezpečný pokus parádne zmaril Lee Grant! Arbiter fúkol do píšťalky a Manchester Utd získava kop od rohovej zástavky.
     
    29
    Center po rohovom kope neznamenal väčšie ohrozenie. Defenzíva Stoke si s týmto pokusom bez problémov poradila a loptu odvrátila.
     
    30
    Hostia majú velký problém takmer pri všetkom. V dnešnom zápasy si nevedia ani poriadne prihrať a už vôbec nie vytvoriť si nejakú sľubnú pozíciu na skórovanie. Nechajme sa prekvapiť, ako toto stretnutie dopadne.
     
    31
    Ibrahimović si nabiehal na center, ktorý mu poslal Rashford, ale Ibrahimović sa nakoniec ku zakončeniu nedostal. Lopta putovala za čiaru a nasleduje odkop od bránky Stoke City.
     
    32
    Johnson sa teraz vyčítavo pozerá na postranného rozhodcu, ktorý nezdvihol zástavku po nedovolenom zákroku Herrera.
     
    33
    Hostia budú mať možnosť ohroziť svojho súpera po voľnom kope, ktorý sa odohraje z väčšej vzdialenosti.
     
    34
    Shaqiri bol tým mužom, ktorý sa postavil k voľnému kopu. Jeho center do hĺbky šestnástky našiel, len pripraveného brániaceho hrača, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    35
    Shaqiri zahrával rohový kop, ale jeho centrovaný pokus našiel iba dobre postaveného obrancu domácich, ktorý loptu poslal za hranicu šestnástky.
     
    36
    Rashford teraz pokazil sľubnú akciu svojho tímu. Ten si príliš nerozumel so svojim spoluhráčom a v kľúčovom momente poslal úplne nezmyselne loptu za čiaru. Nasleduje odkop od bránky Leeho Granta.
     
    37
    Domáci budú mať výhodu rohového kopu, po zblokovanom pokuse.
     
    38
    Mata sa postavil ku rohovej zástavke a poslal prudký center do hĺbky šestnástky súpera, ale jeho pokus našiel iba dobre postaveného brániaceho hráča, ktorý poslal loptu preč.
     
    39
    Držanie lopty jasne dokazuje, kto tu v dnešnom zápasy dominuje. Držanie lopty je 70% v prospech domácich a 30% v neprospech hostí. Dnešnému stretnutiu chýba úvodný gól. Dúfajme, že sa ho čoskoro dočkáme.
     
    40
    Shaqiri mal ďaľšiu možnosť ohroziť súpera po voľnom kope, ale center nebol zrovna ideálny a skončil presne na kopačke brániaceho hráča, ktorý ihneď zakladal rýchly protiútok.
     
    41
    Whelan škaredo fauluje. Rozhodca to videl ako na podnose a okamžite píska.
     
    42
    Rashford si v súboji pomáhal nedovolene. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas zareagoval.
     
    43
    Ibrahimović sa snažil na hranici šestnástky súpera uvoľniť, čo sa mu z časti aj podarilo, ale jeho následné zakončenie bolo zblokované brániacim hráčom.
     
    44
    Valencia svojou prihrávkou našiel nabiehajúceho Herrera, ale jeho zakončenie z prvej bolo takisto zblokované. Lopta putovala za postrannú čiaru a domáci majú výhodu vhadzovania.
     
    45
    Lopta sa po niekoľkých dotykoch dostala až ku domácemu gólmanovi, ktorý sa rozhodol loptu podržať a následne poslať vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom polčase ešte jednu minútku navyše.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť, ako priemerný. Videli sme len zopár zaujímavých situácii a oba celky majú rozhodne na to, ukázať nám viac. Domáci nám dnes ukazujú svoju jasnú dominanciu skrz kombinačný futbal a naopak hostia dnes stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď z úvodu druhého polčasu budú hostia zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov.
     
    47
    Center po voľnom kope bol veľmi dobrý a dokonca Cameron dokázal presne odhlavičkovať medzi tri žrde, ale jeho prípadná radosť z gólu by bola predčasná. Postranný rozhodca ukázal, že sa Cameron včase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    48
    Pri lopte sú hráči Manchestru United, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa snažia niečo vymyslieť.
     
    49
    Pogba si prevzal prihrávku na hranici šestnástky, odkiaľ sa rozhodol zakončiť, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný a vytesnený na rohový kop.
     
    50
    Centrovanú loptu po rohovom kope dokázal zachytiť Shawcross, ktorý loptu poslal za hranicu vlastného vápna.
     
    51
    Arnautović už rozbiehal rýchly útok smerom dopredu, ale zastavil ho hvizd hlavného arbitra, ktorý ukázal, že si Arnautović v súboji pomáhal nedovolene. Pri lopte, tak budú domáci borci.
     
    52
    Lingard utekal, čo mu nohy stačili, ale bolo to zbytočné. Dlhý pas, ktorý mu posielal Valencia už nestihol a lopta putovala za čiaru. Nasleduje odkop od bránky hostí.
     
    53
    Skvelá práca v zadných radoch v podaní Valenciu, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok hostí a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    54
    Hostia po nedovolenom zákroku Smalinga mali možnosť ohroziť súpera po voľnom kope, ale center nebol nijako nebezpečný. Pohodlne si loptu prevzal Valencia, ktorý rozbiehal rýchly protiútok.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Ander Herrera (Manchester United) za podkopnutie.
     
    56
    Obrovská príležitosť na strane hostí. Allen si prevzal prihrávku, ktorú mu do šestnástky domácich poslal Cameron. Následne sa dokázal uvoľniť, ale jeho zakončenie k pravej žrdi bolo zachytené. De Gea si pripisuje ďaľší úspešný zákrok.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Zlatan Ibrahimović (Manchester United) za zásah lakťom.
     
    58
    Ibrahimović robil všetko preto, aby zachytil dlhú prihrávku, ktorú mu posielal Valencia, ale zachytiť ju nedokázal. Lopta skončila v rukaviciach Granta.
     
    59
    Paul Pogba príliš nepremýšľal a skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil skončil iba v rukaviciach pripraveného Leeho Granta.
     
    60
    O niečo podobné sa pokúsil aj Ibrahimović a bol z toho rovnaký scénar. Jeho zakončenie z väčšej vzdialenosti smerovalo len do stredu brány a to bola len taká čerešnička na torte pre pozorného Granta.
     
    61
    Zástavka letí hore! Ibrahimović si to zle načasoval a včase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    62
    Lingardovi sa nepáči verdikt hlavného arbitra, ktorý ukázal, že si Lingard v súboji počínal nedovolene. Hostia s možnosťou ohroziť súpera po voľnom kope.
     
    63
    Lopta po voľnom kope končí v rukaviciach de Gea, ktorý sa bude snažiť založiť úspešný útok.
     
    64
    Hlavný arbiter bol opäť nútený fúknuť do píšťaľky po nedovolenom zákroku Paula Pogbu, ktorému sa taktiež nepáči verdikt Roberta Medleya. Stoke City s výhodou voľného kopu.
     
    64
    Center po voľnom kope nebol väčším ohrozením pre domácich, ale to sa môže zmeniť po následnom rohovom kope.
     
    65
    Center po rohovom kope smeroval ku vzdialenejšej žrdi, kde stál pripravený obranca domácich, ktorý loptu odkopol, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    66
    Ibrahimović pekne našiel nabiehajúceho Herreru, ktorý to skúsil z väčšej vzdialenosti strelou z prvej, ale jeho strelecký pokus skončil tesne vedľa ľavej tyčky.
    66. Ander Herrera (MAN)
     
    67
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Wayne Rooney.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Anthony Martial.
     
    68
    Pieters sa snažil založiť rýchly útok smerom dopredu, ale jeho dlhý pas smeroval len do priestoru nikoho. O loptu jeho tím prišiel.
     
    69
    Šanca na druhej strane. Ibrahimović sa dokázal uvoľniť od dotierajúceho brániaceho hráča a následne zakončil. Lopta po jeho streleckom pokuse skončila len tesne vedľa pravej tyčky.
     
    69
    Manchester United dal gól!

    Prvý strelecký pokus Rooneyho nebol úspešný, ale následne sa lopta odrazila ku ANTHONY MARTIAL, ktorý nekompromisne otvára stav dnešného stretnutia.
    Bez asistencie.
    69. Anthony Martial (MAN) - 1:0
     
    71
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa snažia upokojiť priebeh hry.
     
    72
    Paul Pogba prihrával loptu pred bŕanu, kde si nabiehal Rooney. Meter ho delil od toho, aby poslal loptu do odkrytej bránky. Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    73
    Center po rohovom kope prepadol do šestnástky Stoke City, ale ku zakončeniu sa nedostal nikto, napriek tomu sú pri lopte domáci, ktorí si vytvárajú veľký tlak.
     
    74
    Rashford zahrával ďaľší rohový kop, ktorý sa rozhodol rozohrať nakrátko. Napokon sa lopta k nemu vrátila a skúsil ju poslať do ohňa. Tam našiel len hlavu brániaceho hráča, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    75
    Pri lopte sú po dlhšej dobe hostia, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera. Tam im defenzíva Manchestru United dáva len minimum priestoru, vďaka čomu sa im ťažko tvoria lepšie strelecké pozície.
     
    76
    Arnautović ostáva po súboji ležať na trávniku so škaredou grimasou na tvári. Vyzerá to na úder do kolena. Arnautović potrebuje opateru lekárnikov. Uvidíme, či bude v hre pokračovať alebo bude radšej striedať.
     
    77
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Marko Arnautović, prichádza Jonathan Walters.
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Wilfried Bony, prichádza Peter Crouch.
     
    79
    Hráči Manchestru United sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok a vytvárajú si menší tlak.
     
    80
    Marcus Rashford síce prekonal svojho brániaceho hráča, ale loptu v hre nedokázal udržať.
     
    81
    Blind v súboji spadol na hraciu plochu a hlavný arbiter uznal tento súboj ako nedovolený. Po rozohraní voľného kopu budú pri lopte domáci, ktorí môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej.
     
    82
    Smaling sa snažil preniknúť do šestnástky súpera, ale to sa mu nepodarilo, pretože ho na hranici šestnástky poslal k zemi brániaci hráč. Domáci mali výhodu voľného kopu, ku ktorému sa postavil Rooney, ale jeho priame ohrozenie dokázal Lee Grant bez väčších problémov zachytiť.
     
    82
    Stoke City FC dalo gól!
    Odrazenú loptu získal JOE ALLEN a skóruje na 1:1 z bezprostrednej blízkosti bránky.
    82. Joe Allen (STK) - 1:1
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ander Herrera, prichádza Memphis Depay.
     
    84
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa určite budú snažiť vsietiť minimálne jeden gól. Je pravda, že po dnešnom výkone, by si remízu rozhodne nezaslúžili.
     
    85
    Domáci mali výhodu rohové kopu. Ku rohovej zástavke sa postavil Rooney, ktorý poslal loptu do hĺbky šestnástky. Zaznel hvizd rozhodcu, ktorý ukázal, že sa jeden z domácich hráčov vo vápne súpera dopustil útočného faulu.
     
    86
    Po zblokovanom pokuse Ibrahimovića budú domáci zahrávať ďaľší rohový kop.
     
    87
    Ale ani tento rohový kop nebol väčším ohrozením pre Stoke City. Defenzíva hostí loptu odvrátila.
     
    88
    Joe Allen zakladal rýchly protiútok, ktorý mu však nevyšiel podľa predstáv. Snažil sa prihrať do tandemu svojmu nabiehajúcemu spoluhráčovi, ale nedokázal prihrať presne a o loptu prišiel.
     
    89
    Marcus Rashford načechral center do šestnástky, ale defenzíva súpera loptu odvrátila. Lopta putuje na rohový kop. Manchester Utd tak môže pokračovať v útočnej snahe.
    89. Paul Pogba (MAN)
     
    89
    Center po rohovom kope našiel iba hlavu brániaceho hráča, ktorý upratal loptu do bezpečnej vzdialenosti. Domáci si vytvárajú obrovský tlak.
     
    90
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Phil Bardsley.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom polčase ešte štyri minútky navyše.
     
    90+2
    Domáci zahrávali ďaľší rohový kop, ale po centry Rooneyho zaznel hvizd rozhodcu. Útočný faul Rashforda v šestnástke súpera.
     
    90+3
    Rashford sa po súboji s Martins Indi ociá na trávniku. Robert Madley stál v dostatočnej blízkosti, aby si to všimol a včas zareagoval. Domáci s výhodou voľného kopu z väčšej vzdialenosti.
     
    90+4
    Center po voľnom kope dopadol presne na kopačku brániaceho hráča, ktorý ukľudnil napätú situáciu.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:6.
    Střely mimo: 6:1.
    Rohy: 13:2.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 14:9.
     
    Dnešný zápas bol pre oko diváka veľmi atraktívny. Videli sme veľa šancí na oboch stranách. Domáci dnes jasne dominovali a počas celého zápasu nám ukazovali pekný kombinačný štýl hry a naopak hostia to dnes skúšali cez rýchle protiútoky. Odo mňa to je z tohto zápasu všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa.
    Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (14:53:02)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 69. Martial – 82. Allen

    Karty:   13. A. Valencia (MAN), 55. A. Herrera (MAN), 57. Ibrahimović (MAN)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 6:1. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:9.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Smalling (C), Blind – A. Herrera (83. Depay), P. Pogba – Lingard (67. Martial), Mata (67. Rooney), Rashford – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Darmian, Carrick, Fellaini, Depay, Martial, Rooney.

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Cameron, Whelan, Allen – Shaqiri (90. Bardsley), Bony (77. Crouch), Arnautović (77. Walters).
    Náhradníci: Given – Bardsley, Adam, Diouf, Walters, Crouch, Krkić.

    Rozhodca: Robert Madley