Waregem – Charleroi 1:1 (kon.) | Eupen – Mouscron 1:4 (kon.) | Westerlo – Waasland-Beveren 1:0 (kon.)
Lokeren – Kortrijk 2:1 (kon.)
koniec
SV Zulte Waregem
1:1 (1:0)
Sporting Charleroi
cz Sobota 01.10.2016, 18:00 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická Jupiler Pro League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! SV Zulte-Waregem, vedoucí celek, ztratil body na domácí půdě po remíze 1:1 se Sportingem Charleroi!

    V prvním poločase měl více ze hry, dle očekávání, domácí Waregem. Hned v deváté minutě měl Leye velkou šanci na vstřelení vedoucí branky, avšak jeho střela mířila těsně mimo. Domácí fanoušci se dočkali ve 25. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil přesnou hlavičkou Timothy Derijck!

    Hned na začátku druhého poločasu se hostující celek dočkal vyrovnání, když proměnil penaltu Chris Bedia! Waregem mohl o pár minut později odpovědět, avšak Leye pokutový kop. Oba týmy následně měly své šance, avšak žádný gól jsme již neviděli.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (20:00:53)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V samotném závěru tohoto zápasu dostává žlutou kartu Ganga, který se postrkoval ve vápně s domácím Cordarem.
     
    90+3
    Ve třetí nastavené minutě ve vápně spadl na zem po souboji s Benaventem domácí Kaya, avšak penalta se pískat nebude! Hned poté se strhla menší strkanice mezi hráči...
     
    90+2
    De Fauw poslal dlouhý centr za obranu Sportingu, kam si nabíhal Leye, avšak před domácím kapitánem míč odehrál stoper Martos!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    90. Fall byl velmi blízko vedoucí brance
     
    90
    Teď měl Sporting velkou šanci, ze které mohl rozhodnout dnešní utkání! Na levé straně se uvolnil Benavente, jehož následný centr přistál přímo na hlavě Falla, avšak jeho hlavička mířila těsně nad domácí branku!
     
    89
    Následného rohového kopu se ujal Willems, jehož centr se snášel do středu pokutového území, avšak obrana Waregemu situaci zvládla!
     
    88
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Tainmont, přichází Bakar.
     
    88
    Po levé straně táhl útok Sportingu obránce Baby, který se dostal až do pokutového území, avšak na poslední chvilku jeho centr zblokoval do zámezí De Fauw!
    86. Akrobatické zakončení Leyeho
     
    86
    Na pravém křídle si udělal prostor obránce De Fauw, který povedeným centrem našel ve vápně Leyeho. Domácí kapitán se opřel do míče v akrobatické pozici, avšak jeho střela mířila těsně nad břevno!
     
    85
    Waregem se ještě pokouší v závěru tohoto zápasu vstřelit vedoucí branku, avšak Sporting si počíná velmi dobře!
     
    85
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Cordaro, přichází Oulare.
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Kaya, přichází Coopman.
     
    84
    Charleroi nyní směřovalo do dalšího protiútoku, nicméně obrana Waregemu se dokázala velmi rychle vrátit!
     
    82
    Sporting zahrával z levé strany nebezpečnou standardní situaci, které se zhostil Willems. Jeho centr však obrana vedoucího týmu belgické ligy dokázala odvrátit!
     
    80
    Exekuce rohového kopu domácího celku se ujal Hamalainen, jehož centr dolétl až před branku. Brankář Penneteau však míč dokázal vyboxovat!
     
    78
    Na pravé straně chyboval Baby, který daroval míč Leyemu, a ten pohotovým centrem hledal ve vápně Naessense, avšak před ním Martos míč odehrál na roh!
     
    77
    Waregem momentálně kombinuje na útočné polovině, avšak domácí hráči se nemohou dostat do nějaké nebezpečnější palebné pozice.
     
    76
    Hostující Diandy špatně zpracoval míč ve středu hřiště a následně ostře zajel pod nohy Cordara. Hlavní rozhodčí poté udělil žlutou kartu!
     
    73
    Waregem se usadil na útočné polovině a vybojoval rohový kop, ze kterého se však vedoucímu týmu ligy nepodařilo branku soupeře ohrozit. Domácí SV však pokračuje v kombinaci na útočné polovině!
     
    70
    Sporting se dostal po delší době do zajímavé šance. Po pravé straně postupoval Bedia, který na sebe natáhl dvojici hráčů a následně předal míč Fallovi. Tomu však nesedlo zpracování, a tak mají míč domácí.
     
    69
    Následného rohového kopu se zhostil středopolař Lerager, jehož centr dolétl na přední tyč. V tomto prostoru však ve vzduchu kraloval obránce Diandy, který míč odhlavičkoval!
     
    68
    Na levé křídlo dostal přihrávku opět Hamalainen, jehož následný pas našel v levé části vápna Leyeho. Pokus domácího kapitána byl však zblokovaný!
     
    67
    Před vápnem se dostal k míči domácí Ahmed Benalli, který si jej ťuknul před Gangou a následně z hranice vápna nebezpečně vypálil. Jeho pokus však mířil nad hostující branku!
     
    65
    Na levou stranu dostal přihrávku Hamalainen, který hledal na ofsajdové hranici Cordara. Ten si sice přihrávku dokázal zpracovat, avšak po následném souboji s Tainmontem míč skončil v zámezí.
     
    63
    Waregem se s nerozhodným stavem spokojit zcela jistě nechce a i proto je domácí tým nyní velmi aktivní, avšak nesmí zapomínat na "zadní vrátka".
     
    61
    A na druhé straně mohlo udeřit Charleroi, které bylo blízko vstřelení vedoucí branky! Bedia se protlačil do vápna, kde se mezi dvěma obránci dostal ke střele, avšak Steppe vyrazil míč na roh!
     
    60
    Na levém křídle si dělal prostor k centru Marrone, kterého však v souboji obtěžoval Willems, který nakonec dosáhl svého, míč získal a následně byl i faulován!
     
    59
    Na levé straně zariskoval Hamalainen, který sice dokázal obejít napadajícího Bediu, avšak poté mu míč utekl, avšak jeho chybu napravil Cordaro!
     
    57
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Vetokele, přichází Naessens.
    55. Neproměněná penalta Leyeho
     
    55
    Jenže Waregem pokutový kop neproměnuje! K exekuci se postavil Leye, avšak domácí kapitán penaltu kopl bídně a brankář Penneteau dokázal míč vyrazit!
     
    53
    Penaltu bude zahrávat také Waregem! Po faulu Martose na pronikajícího Cordara!
     
    52
    Diandy velmi dobře zasáhl na vlastní polovině proti pronikajícímu Vetokelemu. Sporting chtěl následně vyrazit do protiútoku, avšak ten nedopadl ideálně, a tak mají míč znovu domácí!
    50. Chris BEDIA - 1:1
     
    50
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    A máme srovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil CHRIS BEDIA, který penaltu poslal Steppeho na druhou stranu a penaltu proměnil!
     
    49
    Derijck nestíhal v souboji s Fallem, a tak fauloval! Sporting tak má ideální příležitost na to, aby srovnal stav zápasu!
     
    49
    A hned na začátku druhé půle bude Sporting kopat penaltu!
     
    48
    Do druhého poločasu vstoupil lépe hostující Sporting, který se momentálně drží v kombinaci na útočné polovině!
     
    46
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Benavente, přichází Baby.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase měl více ze hry, dle očekávání, domácí Waregem. Hned v deváté minutě měl Leye velkou šanci na vstřelení vedoucí branky, avšak jeho střela mířila těsně mimo. Domácí fanoušci se dočkali ve 25. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil přesnou hlavičkou Timothy Derijck!

    Vedoucí celek belgického nejvyšší soutěže tak i v dnešním utkání potvrzuje svou dobrou formu. Druhý poločas začne přibližně v 19:03!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ve středu se dokázal uvolnit Willems, který následně našel na levém křídle Tainmonta. Jeho centr však nebyl ideální a brankář Steppe míč vyboxoval!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    43
    Marcq postupoval po levé straně vpřed, nicméně proti sobě měl Marroneho. Domácí stoper však špatně načasoval svůj skluz a svého protihráče fauloval!
     
    41
    Nyní se již opět hraje! Na pravém křídle operoval s míčem Leye, který chytrou přihrávkou našel Cordara, avšak u toho byl velmi rychle Diandy, který dostal míč do zámezí!
     
    40
    Vetokele byl po zásahu svého protihráče viditelně otřesený, a tak potřeboval lékařskou pomoc. Na trávník dorazili i lékaři s nosítky, avšak ty nakonec nebyly potřeba.
     
    39
    První žlutou kartu dnešního zápasu dostává Willems, který poslal k zemi domácího Vetokeleho, který zůstává ležet na trávníku!
     
    39
    Charleroi rozehrávalo po nedovoleném zákroku Cordara nedovolený zákrok. Centr Willemse však nebyl příliš povedený, a tak si obrana Waregemu dokázala poradit!
     
    37
    Za vápnem se dostal po rohovém kopu k míči Hamalainen, který se opřel do balonu, avšak jeho rána mířila mimo branku!
     
    36
    Útočník Leye postupoval vpřed po levé straně, nicméně měl na zádech Benaventeho, i tak si však domácí fortard dokázal vybojovat rohový kop!
     
    35
    Po rohovém kopu Leragera se míč dostal za vápno, kde se nacházel Cordaro. Jeho pohotové ráně však chyběla větší razance, a tak Penneteau dokázal zasáhnout!
     
    34
    Do středu hřiště si pohledně zavedl míč středopolař Cordaro, který mohl střílet, avšak ještě přihrával Hamalainenovi, avšak před ním míč odpálil na roh Tainmont!
     
    32
    Domácí celek opět postupoval do protiútoku, nicméně gól z toho není. Míč se dostal na pravou stranu k De Fauwovi, jehož centr skončil u Leyeho, avšak ten nezakončil přesně!
     
    30
    Waregem zatím potvrzuje roli papírového favorita dnešního duelu. Svěřenci trenéra Duryho mají jednogólový náskok a aktuálně kombinují na vlastní polovině.
     
    28
    Tentokrát měli velkou šanci domácí fotbalisté! Hamalainen vybojoval míč na levém křídle, míč přiťukl Vetokelemu, jehož pohotová rána prolétla těsně vedle branky Charleroi!
     
    27
    A mohlo být vyrovnáno! Na útočné polovině si centr Diandyho zpracoval Bedia, který přiťuknul míč pro Falla. Jeho pohotová střela následně prolétla těsně nad břevnem branky Steppeho!
     
    26
    Hned po vstřelené brance útočník Leye velmi aktivně napadal rozehrávajícího Martose. Senegalský útočník však svého soupeře fauloval a hra je přerušena!
    25. Timothy DERIJCK - 1:0
     
    25
    Waregem právě vstřelil branku!
    A máme tu úvodní branku tohoto utkání! Exekuce rohového kopu se zhostil Lerager, jehož centr našel na přední tyči TIMOTHY DERIJCKA, jehož hlavička skončila v síti!
     
    24
    Vetokele podnikl na levé straně odvážný průnik do pokutového území, po kterém bude Waregem zahrávat rohový kop!
     
    22
    Sporting se pokoušel jít do rychlého protiútoku, avšak centr Martose skončil v zámezí.
     
    21
    Akci domácího celku tentokrát po levé straně táhl Vetokele, který si udělal prostor na centr a ve vápně našel Leyeho. Domácí útočník se k hlavičce dostal, avšak ta nebyla příliš razantní, a tak Penneteau zasáhl!
     
    19
    Waregem postupoval do přečíslení, celou akci táhl středem hřiště Cordaro, který však špatně načasoval přihrávku na Vetokeleho a míč sebral Martos!
     
    18
    Po delší době se dostalo vpřed také Charleroi, které postupovalo do protiútoku. Po levé straně táhl celou akci Benavente, avšak jeho centr skončil v zámezí.
     
    16
    Na pravou stranu dostal povedenou přihrávku obránce De Fauw, který dokázal odcentrovat, avšak brankář Pennetau míč vyboxoval!
     
    15
    Obránce Marrone hledal na pravé straně Leyeho, který si vystoupil ze sevření Diandyho a míč zpracoval. Jeho následná přihrávka však směřovala opět ke stoperům.
     
    13
    Charleroi se zkoušelo dostat do pokutového území přes pravou stranu, nicméně obránce Tainmont byl včas zastavený Hamalainenem!
     
    11
    Sporting zatím předvádí na půdě vedoucího týmu belgického ligy velmi dobrý výkon. Momentálně hostující tým rozehrávka z vlastní poloviny.
    9. Leye namířil svou střelu těsně vedle hostující branky
     
    9
    Teď měl domácí celek velkou šanci, jak se dostat do vedení! Ve vápně se dostal odražený míč k Leyemu, který nebezpečně vystřelil, avšak mířil těsně vedle!
     
    8
    Cordaro vyhrál ve středu hřiště souboj s Marcqem a dostal míč na levé stranu, odkud startuje další útok domácího celku!
     
    7
    Domácí celek se usadil na útočné polovině, konkrétně na levé straně, kde kombinoval Hamalainen s Leragerem. Jejich kombinace však Waregem vpřed neposunula, a tak druhý jmenovaný raději míč vrátil k obráncům.
     
    5
    Hostující Charleroi se dostalo do zajímavého protiútoku, který táhl Fall. Jeho centr směřoval do vápna, avšak míč skončil u Steppeho.
     
    3
    Velmi ostrý zákrokem se ve středu hřiště prezentoval hostující Marcq, který poslal k zemi Cordara, avšak hlavní rozhodčí celou situaci žlutou kartou neohodnotil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Příjemné fotbalové odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám. Belgická liga má dnes na programu zápas svého devátého kola. My se společně zaměříme na souboj Zulte-Waregemu se Sportingem Charleroi. Úvodní výkop je naplánován v 18:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    SV ZULTE-WAREGEM
    Zulte-Waregem zažívá fantastický vstup do sezony! Po odehraných osmi zápasech se tento belgický celek nachází na vedoucí příčce tabulky se ziskem devatenácti bodů. Na druhý Anderlecht má náskok čtyř bodů!

    V belgické Jupiler League navíc svěřenci trenéra Duryho již tři zápasy v řadě neprohráli. Po domácí výhře 2:1 nad Kotrijkem cestoval Waregem do Mechelenu, kde sehrál divoké utkání. Domácí vedli po velmi dobrém výkonu po prvním poločase rozdílem dvou branek. Waregem však dokázala vývoj utkání otočit a v 89. minutě vstřelil Lerager vítězný gól, kterým zajistil svému týmu tři body. Do dnešního utkání tak vstupuje Waregem posílen cennou výhru z Mechelenu!
     
    SPORTING CHARLEROI
    I Sporting svými výkony v letošní sezoně překvapuje. Tento belgický celek se aktuálně nachází na pátém místě tabulky a na svého dnešního soupeře ztrácí čtyři body!

    Charleroi se posílilo v národním poháru, v domácím prostředí si totiž pohrálo s Bocholterem v poměru 5:0. Do následného utkání tak svěřenci trenéra Mazzúa vstupovali v lepším rozpoložení. Na Stade du Pays de Charleroi přivítal Sporting Oostende. Po vlasním gólu Musona z 83. minutě to vypadlo, že se budou body dělit, avšak o dvě minuty později rozhodl o výhře domácích Bedia.

    Jan Havlovic

    Góly: 25. Derijck – 50. Bedia (pen.)

    Karty:   49. Derijck (WAR) – 39. Wiilems (CHL), 53. Martos (CHL), 76. Diandy (CHL), 90+4. Ganga (CHL)

    Nepremenená penalta: 55. Leye (WAR), brankár Penneteau zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 11:3.
    SV Zulte Waregem: Steppe – De Fauw, Derijck, Marrone, Hamalainen – Meite, Lerager – Kaya (85. Coopman) – Cordaro (85. Oulare), Leye, Vetokele (57. Naessens)
    Náhradníci: Bossut, Baudry, Verboom, Naessens, Madu, Oularé, Coopman

    Sporting Charleroi: Penneteau – Tainmont (88. Bakar), Martos, Diandy, Benavente (46. Baby) – Pedro Lourenco, Willems, Marcq – N´Ganga – Fall, Bedia
    Náhradníci: Poulain, Baby, Bakar, Hendrickx, Dessoleil, Ninis, Mandanda

    Rozhodca: Laforge – Plumes, Lescalier (vš. Belgie)